ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
ALTERNATIVA ROMANIEI

 Am să încerc în câteva cuvinte să expun ceea ce intenționez prin realizarea acestui site numit Alternativa României.
Însăși numele, își dorește să exprime tendința de a oferi României și nouă înșine, o alternativă la dezastrul existent și care se amplifică pe zi ce trece, afectând marea majoritate a românilor din țară, dar și pe noi, cei de afară, în principal datorită faptului ca imaginea noastră este în parte influențată de ceea ce se întâmplă în țară, iar cea mai mare parte a
clocknewfamiliilor noastre trăiesc încă în țară, la fel și o serie de prieteni şi multe alte cunoștințe pe care îi respectăm.
Mă bucur enorm pentru faptul ca în ultima perioadă o serie de personalități și intelectuali bine intenționați au început să-şi manifeste dorința de schimbare, pe care o văd imperios necesară și a cărei întârziere nu ar face  altceva decât să adâncească suferințele și lipsa de speranță a românilor. Acești intelectuali au înțeles , așa cum au făcut-o și cu mai mulți ani în urmă, rolul de a fi sursa principală care alimentează motorul unei economii, acest motor fiind constituit din muncitorii și țăranii români. Problemele lor sunt problemele noastre și invers și nu avem cum să le rezolvăm decât gândind şi muncind împreună. Nu ne putem și nu avem voie să ne ignorăm unii pe alții !
 
 

 

Isarescu isi bate joc de romani promitind ca aurul romanesc exista si este in siguranta. Asta in timp ce economia este in paragina si Isarescu a dus o politica monetara falimentara, pastrind moneda nationala la un nivel artificial….

Auzim permament de aurul negru(petrolul), de aurul verde(padurile) si asa mai departe, to acest aur avind o evolutie negativa in economia Romaniei, dar despre care Isarescu si ceilalti nemernici care conduc Romania nu vorbesc. Dar vorbesc de …aur si rezerve de aur, care de fapt sint ferrite ochiului romanilor, cei care in mod normal l-au creat. Dar de ce si cita nevoie avem de aur, atita timp cit punem in farfurie din ce in ce mai putin muncind din ce in ce mai mult, respirind un aer din ce in ce mai populat(datorita pierderii aurului verde) si fiind mintiti ca va veni o perioada cind vom trai bine datorita rezervelor de aur la dispozitie, care pina la urma reprezinta, dupa cum spune chiar Isarescu, o garantie pentru imprumuturi internationale sin u pentru miscarea lui favorabila in economia tarii, atit valoric cit si fizic, in unele procese cum ar fi electronica.
Am primit o serie de solicitari din tara, in vederea demararii unei dezbateri legate de rezervele de aur ale Romaniei si mai ales de interviul asa zisului Guvernator al Bancii Centrale a Romaniei, Isarescu. o institutie malefica a carei functionare nu se vede si nu se va vedea niciodata in mod pozitiv in economia reala a Romaniei. Isarescu foloseste in acest interviu un limbaj de golan, spunind ca “cei de la conducerea BNR nu au jucat la pacanele aurul Romaniei”. Dar sa vedem ce inseamna acest aur, unde exista si cum este privit in aceasta perioada la nivel financiar bancar international, pentru a ne face o imagine a prostelilor aruncate cu nonsalanta de Isarescu pe ecranele televiziunilor romane.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://m.evz.ro/isarescu-despre-rezerva-aur.html&ved=0ahUKEwjgpbX5xfnbAhWGjSwKHUMGD-UQxfQBCB0wAA&usg=AOvVaw21B8C_DJnpF5Bgos_egYdP
 

STANGA REALA

INFORMATIE IMPORTANTA!

Va invit cu deosebita placere pe noua pagina de facebook, Stanga Reala, unde sint un numar mult mai mare de informatii, insa acest site va ramine in continuare unul de analiza si dezvoltare logica a unor evenimente politice, economice si sociale, in detaliu. Pe aceasta noua pagina de facebook, Stanga Reala, veti putea citi informatii atit din viata politica a planetei, din America, Europa, Asia si America de Sud, dar si aspecte vitale ale economiei globale si vietii sociale. Va multumesc pentru permanentul interes fata de site si va promit in continuare informatii care sper sa va suscite interesul si sa fie altceva decit ceea ce se citeste in Romania si nu numai.

https://www.facebook.com/stangareala/

Last Updated on Monday, 06 November 2017 20:59
 

Reprezinta taxele un furt de proprietate în capitalism? Cu siguranță, răspunsul este DA, într-o societate care se dorește a fi emblema democrației.

Auzim in capitalism de cele mai multe ori de "furt de proprietate”, fie ca este intelectuala sau materiala ai ne gândim: cine fura, de ce fura și în avantajul cui fura? Dar mai mult, ne gândim ca acest furt este abilitat de cineva si sub oblăduirea căruia, de ani de zile se fura, fără ca cineva sa fie pedepsit, ba mai mult, cei ce fura doresc sa fure și mai mult și noi toți zâmbim și ne lăsăm furați…..
Cum definim furtul de proprietate? "Preluarea proprietății deținută legal de o persoana sau preluarea unui serviciu, fără ca persoana respectiva sa își dea consimțământul sau sa permită acest lucru voluntar ". De aici trebuie plecat în analiza taxelor, legalității lor și nu în ultima instanta, în analiza democratiei.
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 234

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.