ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Despre mine
Despre mine

Prezentare generală și circumstanțele care au generat site-ul.

E-mail Print PDF

 

photo820a

Eu fac parte din generația celor de peste 45 de ani, oameni pe care eu ii numesc ca făcând parte din generația multi-val, o generație care s-a născut în socialism (pentru că se discuta de comunism ca o perspectivă), unde de altfel a fost educată în cei “șapte ani de acasă”, a învățat în școli, licee și facultăți în aceeași societate socialistă, a trăit o Revoluție pe care a privit-o ca singura soluție și s-a bucurat de reușita de moment ca un copil care primește jucăria care și-o dorea de mult, a trăit după Revoluție într-un climat incert și crezând că poate avea un aport la construcția unei noi societăți în care să traiască și să își educe copilul după un model occidental pe care nu îl știa, dar și-l dorea pentru ca la acel moment părea singura alternativă pentru a trăii mai bine.

A fost o perioadă în care generația mea a început zi de zi sa se simtă trădată și să înțeleagă faptul ca nu valoarea va prima ci caracterul, și nu orice fel de caracter ci acela murdar și fără scrupule.

Mare parte dintre membri generației mele nu au putut să se alinieze la ceea ce se întâmplă și nu au înțeles că trebuie sa mergi la turci ca să faci bani și nu trebuie să construiești un sistem nou pentru ca el se va construi singur, sau sunt oameni care o vor face cu bună intenție în țara în care trăim sau trăiam.

Generația mea a renunțat în mare măsură la profesiile și specializările pe care le aveau, unele dintre ele nemaifiind conforme cu noua realitate economică, a început să se pregătească în noi domenii și a început să investească în chioșcuri și afaceri de tot felul cu banii putini pe care ii avea la dispoziție. A fost o perioadă sălbatică în care fonduri mari de bani au fost acumulate nu de ei, această generație de sacrificiu, ci de oameni ce nu aveau legătură nici cu afacerile și nici cu profesionalismul în vreun domeniu.

 

Pasiuni. Opinia mea asupra unor aspecte strategice.

E-mail Print PDF

M-am născut, am copilărit și am trăit prima parte a tinereții într-un cartier bucureștean unde, aidoma altor zone ale Bucureștiului, copilăria se lega de fotbal. Acest sport a fost de natură să ne creeze o parte a personalității, să ne de-a un nivel moral, ne-a oferit prieteni, și mai ales idea că viața este o competiție.

Fără discuție, fotbalul rămâne sportul meu preferat și îmi leg multe dintre amintirile copilăriei de acest sport. Am început fotbalul la Sportul Studențesc, unde am jucat în cea mai mare parte. A fost o experiență minunată, care a fost întreruptă de o accidentare destul de gravă, o ruptură de menisc și ligamente încrucișate, care a fost tratată atât de mine cât și de doctori, destul de superficial, iar revenirea mea în teren, prematură, a fost menită să compromită o potențială carieră sportivă.

Îmi aduc aminte, și întotdeauna când merg la biserică, aprind o lumânare în memoria primului meu antrenor de fotbal, care era un om deosebit. El anticipa în acea perioadă faptul ca va veni un timp în care fotbalul nu îl vor juca numai tinerii talentați ci mai ales tinerii dotați mental, iar talentele de maidan vor dispărea. A fost unul dintre putinii oameni pe care i-am respectat în sport. Acest antrenor și om de mare ținută morală, era adeptul școlii, ca principală prioritate și vedea sportul ca formator de caracter și extrem de benefic pentru sănătate. El spunea, printre altele, că “sportul trebuie să dea oamenilor curajul pentru a pune în evidentă cunoștințele acumulate în școală, sportul trebuie să creeze ideea de comunicare și de acceptare a înfrângerii și continuare a procesului cu și mai mare intensitate, în vederea obținerii victoriei.

Pe lângă fotbal, îmi place rugbi-ul, înotul, urmăresc cu plăcere canotajul, hocheiul, fotbalul american și în general sporturile dinamice, nefiind un pasionat al meciurilor de baseball, tir cu arcul sau altele de acest fel.

Din păcate, fotbalul este un sport care se joacă în continuare, în mare parte, cu o mentalitate învechită, la care se adaugă un pragmatism al vieții și o fugă după bani, de natură să eclipseze orice potențial rezultat favorabil.

Atât antrenorii, cit și jucătorii, trebuie să înțeleagă faptul că acest sport (fotbalul), a ajuns la situația în care componenta mentală a jucătorilor este determinantă, ei trebuie să citească și să înțeleagă programul complex pe care echipele de top europene și nu numai, îl practică. Tot mai mult se vorbește în sportul de performantă de concepte cum ar fi inteligența emoțională, psihologie și altele. În cadrul grupărilor de top au loc întâlniri periodice cu psihologi și profesioniști din alte domenii, ce dau forța procesului de formare a personalității jucătorilor în teren, ce la conferă jucătorilor posibilitatea de a se alinia unei anumite stări emoționale în diferite momente ale jocului și asa mai departe. Talentul nu mai este de mult un factor suficient, dar el este necesar.

 

Mesaj de încheiere și respect față de toți cititorii si colaboratorii site-ului.

E-mail Print PDF

Am convingerea și vreau să ies în întâmpinarea acestei tendințe de gândire, că vor fi colaboratori și prieteni care vor spune: "este ușor de spus anumite lucruri și de criticat din poziția ta, faptul că trăiești în Canada unde sistemul este cu mult mai sigur și stabil"

Prin ceea ce am scris în cadrul articolelor inserate în acest site, eu cred ca am dovedit că sistemul nu este nici sigur și nici stabil. Dacă vorbim de siguranță, ar trebui să o definim, iar aceasta are un înțeles complex și numai dacă parcurgem toate etapele înțelegerii ei putem afirma că o avem sau nu. Referitor la stabilitate, eu cred ca ea este din ce în ce mai fragilă și aici trebuie să includem stabilitatea socială, profesională, emoțională și să facem o analiză din toate unghiurile a acestui aspect.

Ceea ce am văzut și am trăit pe pielea mea, este faptul ca aceasta societate Nord Americană a creat ani de zile un sentiment puternic în rândul emigranților, un sentiment cu multe urmări la toate nivelele de percepție a societății, de către noi în contact cu ea. Este vorba de faptul că odată ajuns aici, emigrantul fără bani și împrumutat, a fost făcut să înțeleagă că este și el cineva și este înstărit (artificial), iar emigrantul care a venit cu o sumă de bani ce părea să ii asigure existenta și să gândească relaxat viitoarele etape, a fost făcut să înțeleagă faptul că nu este suficient de bogat ca să poată avea pretenții și deci trebuie să muncească sau să piardă totul în favoarea unui sistem pe care nu îl cunoaște. Pe cei săraci, societatea aceasta capitalistă ii face prin intermediul intervenției sistemului bancar, prin oferirea unor sume pe care nu le puteau accesa în România în interesul lor, să creadă că pot să își determine singuri nivelul de viață. În dorința lui umană de a o face, emigrantul, intră în plasa unui sistem de o perversitate greu de imaginat și începe a munci pentru a plăti niște datorii legate de acumulările făcute, fără a se fi gândit la sacrificiile care trebuiesc făcute pe toate planurile.

 Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!