ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GENERALITĂȚI Viabilitate

Viabilitate, analize comparate, informatii de interes

Viabilitatea site-ului și modul în care va fi perceput ca util de către dumneavoastră, sunt date de modul în care respectăm colaborarea și opiniile, modul în care intrăm într-o dezbatere de idei și mai ales modul constructiv în care NU suntem de acord cu unele aspecte și venim cu argumente de natură să fie cit mai aproape de realitatea pe care dorim să o implementăm.
Aici trebuie să avem în vedere că nu există oameni care să nu poată fi convinși ci numai oameni care nu pot convinge, iar convingerile noastre trebuie să fie ancorate în realitate și de natură să realizeze un cadru pozitiv pentru toți românii, convingerile trebuie să se subordoneze interesului național și năzuințelor noastre de ani, înșelate de hoarde de nonvalori ce au guvernat, guvernează și conduc România cu o nerușinare ieșită din orice tipare.

Analizele comparate trebuie să se refere, atât la analizele articolelor inserate în acest site, dar și la doctrine, ideologii și modalități de abordare ale vieții economice, sociale și politice de către alte popoare și guverne, toate acestea în ideea de a da o caracteristică de particularitate planurilor și deciziilor pe care le vom crea de comun acord.

Pe acest site sunt binevenite orice informații, critici, interpretări și aspecte pozitive demne de luat în seamă și care sunt de natură să inducă în viata românescă aspecte pozitive și cu perspective favorabile pe toate planurile.

Personal voi face referiri comparate cu exemplificări și informații, la un sistem care de mulți ani a fost luat ca referință și care s-a dorit a fi un model capitalist de copiat și urmat îndeaproape. El este sistemul american, iar în unele cazuri cel canadian, ambele fiind în pragul colapsului, dar care, alături de alte țări capitaliste dezvoltate, antrenează după ele efecte negative de amplitudini diferite pentru toate țările lumii.

Cum le înțelegem, cum înțelegem globalizarea cu partea ei favorabilă, dar mai ales defavorabilă și cum putem evita consecințele acestei globalizări a problemelor altora, depinde numai de noi, de colaborarea dintre noi și de modul în care înțelegem ca, prin informații de acolo de unde trăim, ne putem ajuta unul pe celălalt și chiar putem forma o comunitate românească puternică, putem forma un popor și nu o populație asa cum își doresc cei care conduc acum și care văd în noi o populație și niște numere de manevră în favoarea lor, a unor lideri fără scrupule chiar când vine vorba de propriul popor.

Cu sute de ani în urmă, un mare filozof (Timon din Paris), spunea că "alegerile electorale reprezintă procedeul prin care oamenii liberi își aleg stăpânii". Noi trebuie întâi să dovedim că suntem oameni liberi, care gândim necenzurat și acționăm la fel, după care, dacă trebuie să alegem, să o facem gândit și în interesul nostru.

Cu mulțumiri și respect deosebit,


Adrian Coșereanu 

 

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!