ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home SOCIAL Deteriorarea cadrului social
deteriorarea cadrului social

Deteriorarea cadrului social.

Care ar fi motivele și ce ar aduce o asemenea dereglare greu de înțeles ?

Oamenii și-au pierdut locurile de muncă, nu mai au cu ce plăti propriile case și cheltuielile aferente, renunță la ele, merg la chirie și trăiesc în apartamente sau case închiriate.

În același timp profesia lor nu mai este căutată și trebuie să se recalifice, mulți dintre ei la o vârstă la care acest proces este destul de dificil, și ceea ce este cel mai tragic, este că de multe ori trebuie să se recalifice în domenii care nu au nimic comun cu profesia lor de ani de zile.

Guvernul oferă sume limitate pentru recalificare și creează un sistem greoi de acceptare a aplicațiilor celor care vor să se recalifice. Unii șomeri merg la cursuri de scurtă durată dar după aceea nu găsesc locuri de muncă unde să se angajeze ai stau perioade lungi acasă timp în care uită și ceea ce au învățat la cursurile respective.

Și acum intervine problema socială și anume ei fiind ancorați în acel oraș și având copiii în școală, având familia lărgită în acel oraș și ne-întrevăzând nici o oportunitate în alte zone sau orașe, atât pentru ei cât și pentru familiile lor, au început să nu se mai miște în teritoriu.

Dacă avem în vedere că numărul miliardarilor în SUA a crescut din anul 2000 până în prezent de peste trei ori iar sume de ordinul a miliarde de dolari sunt depuse în bănci elvețiene (vezi povestea UBS - Elvetia), unde actualmente sunt conturile a  peste 52000 de “oameni de afaceri” miliardari din SUA (cea mai mare parte a lor evazioniști de calibru), putem avea o imagine a celor privilegiați și a celor păgubiți pe munca lor.

Fără discuție că nu mă voi ocupa în acest articol din rubrica SOCIAL, de un număr mare de aspecte sociale și voi lua unul câte unul pentru a da o imagine a ceea ce poate aduce acest capitalism în România, a evidenția și înțelege cât de pregătită este România pentru a prelua multe dintre coordonatele lui, și pentru a informa oamenii care citesc și care aș vrea să intre în contradicții constructive cu mine și cu alți participanți la comentariile pe acest site, pe diverse teme din  rubricile inserate ai să aducă ei însuși date pe marginea cărora să avem dezbateri care să ne conducă în final la o imagine a ceea ce vrem și de ce nu, o spun încă o dată, la constituirea unui grup de care să se știe, pentru că este păcat ca Romanița să fie condamnată pe veci în a fi condusă de dobitoci, ciobani și tot felul de nonvalori.


Cu mulțumiri și respect,

Adrian Coșereanu

 Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!