ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI
The News

 Am să încerc în câteva cuvinte să expun ceea ce intenționez prin realizarea acestui site numit Alternativa României.
Însăși numele, își dorește să exprime tendința de a oferi României și nouă înșine, o alternativă la dezastrul existent și care se amplifică pe zi ce trece, afectând marea majoritate a românilor din țară, dar și pe noi, cei de afară, în principal datorită faptului ca imaginea noastră este în parte influențată de ceea ce se întâmplă în țară, iar cea mai mare parte a
clocknewfamiliilor noastre trăiesc încă în țară, la fel și o serie de prieteni şi multe alte cunoștințe pe care îi respectăm.
Mă bucur enorm pentru faptul ca în ultima perioadă o serie de personalități și intelectuali bine intenționați au început să-şi manifeste dorința de schimbare, pe care o văd imperios necesară și a cărei întârziere nu ar face  altceva decât să adâncească suferințele și lipsa de speranță a românilor. Acești intelectuali au înțeles , așa cum au făcut-o și cu mai mulți ani în urmă, rolul de a fi sursa principală care alimentează motorul unei economii, acest motor fiind constituit din muncitorii și țăranii români. Problemele lor sunt problemele noastre și invers și nu avem cum să le rezolvăm decât gândind şi muncind împreună. Nu ne putem și nu avem voie să ne ignorăm unii pe alții !
 
 

 

STANGA REALA

E-mail Print PDF

INFORMATIE IMPORTANTA!

Va invit cu deosebita placere pe noua pagina de facebook, Stanga Reala, unde sint un numar mult mai mare de informatii, insa acest site va ramine in continuare unul de analiza si dezvoltare logica a unor evenimente politice, economice si sociale, in detaliu. Pe aceasta noua pagina de facebook, Stanga Reala, veti putea citi informatii atit din viata politica a planetei, din America, Europa, Asia si America de Sud, dar si aspecte vitale ale economiei globale si vietii sociale. Va multumesc pentru permanentul interes fata de site si va promit in continuare informatii care sper sa va suscite interesul si sa fie altceva decit ceea ce se citeste in Romania si nu numai.

https://www.facebook.com/stangareala/

Last Updated on Monday, 06 November 2017 20:59
 

Capitalism dezvoltat cu accente de Lumea a Treia....... America concurează cu succes din toate punctele de vedere cu tarile Lumii a Treia..

Print PDF
Foarte rar auzim in presa economica sau politica, de tari ale lumii a treia sau tari sarace, subdezvoltate.... De ce? Pentru ca marea lor majoritate sint capitaliste si cum s-ar putea mindri capitalismul cu zeci de tari subdezvoltate din Lumea a Treia? 
Capitalistii au gasit o definitie "parfumata" si pentru acestea, numindu-le pe toate, tari in curs de dezvoltare, care oricum nu se mai dezvolta niciodata si care ramin in aceasta asa zisa faza in curs de dezvoltare, insa in realitate se duc cu rapiditate in zona pe care noi o numeam a tarilor subdezvoltate sau din Lumea a Treia, dar mascat.
Dar ce se intimpla cu tarile care se definesc ca fiind dezvoltate? Sint ele intradevar dezvoltate, vor devenii ele super dezvoltate sau ultra dezvoltate? 
 

Este America corporatista in favoarea acordurilor de "Free Trade", asa cum anunta Trump? Este China o tara afectata de "Free Trade"? Cum afecteaza barierele tarifare enititati economice de genul Chinei, Americii si UE? China poate fi in dificultate......

E-mail Print PDF
Il ascult pe Trump in mai toate interventiile cind doreste si el sa fie economist, insa se erijeaza in contabil de hotel, facind calculele de eficienta prin reducere de cheltuieli si achizitii preferentiale. Mai mult, Trump nu poate sustine in logica economica miine ceea ce discuta astazi si nu are imaginea intregului tablou al unei economii si nici tendinta de a lua pe linga el valori in economie, chiar daca de ani buni, America are o serie de personalitati care au cistigat toate premiile pentru economie la nivel mondial, inclusiv Premiul Nobel(chiar daca ultimul laureat este scotian, Angus Deaton, far traieste in SUA de mult timp fiind profesor).
Trump le spune europenilor ca este nemultumit de tarifele excesive puse de UE la produsele americane, in special in domeniul auto, restrictionind producatorii americani sa intre pe piata europeana. Poate ca are dreptate intr-o oarecare masura, daca separam economicul de politic. In final, Trump le propune europenilor "Free Trade", adica eliminarea tuturor barierelor tarifare, deci fara taxe, ceea ce ar reprezenta un comert liber intre cele doua entitati economice. 
 

De ce vor grupurile jewmericane razboi impotriva Rusiei si considera ca in orice intilnire dintre liderii americani si rusi trebuie sa existe un invingator si un invins?

E-mail Print PDF
Sah mat de proportii in intilnirea dintre Presedintele Putin si Media Jewmericana. Este foarte clar faptul ca liderul de laq Kremlin nu a dorit ca intilnirea cu Trump sa fie una in care cineva pierde si altcineva cistiga, nevazind sub nici o forma aceasta intilnire ca una care ar trebui s aexacerbeze un conflict dorit de grupurile de jewmericani din Congres, de ambele parti ale esicherului politic.
A veni vremea intilnirii si discutiile au avut loc intre cei doi membri separat de ochii si urechile mincinosilor jewmericani din Media si ai politicienilor americani imbuibati de bani de alti jewmericani din complexul industrial militar bancar american. ACEASTA INTILNIRE NU A AVUT ASA CUM DORESC CERCURILE PRO RAZBOI, UN CARACTER DE CONFRUNTARE CI O DOVADA CA EXISTA SI TREBUIE SA EXISTE COLABORARE INTRE CELE MAI MARI FORTE NUCLEARE ALE PLANETEI. 
Last Updated on Saturday, 21 July 2018 21:31
 

Isarescu isi bate joc de romani promitind ca aurul romanesc exista si este in siguranta. Asta in timp ce economia este in paragina si Isarescu a dus o politica monetara falimentara, pastrind moneda nationala la un nivel artificial….

E-mail Print PDF
Auzim permament de aurul negru(petrolul), de aurul verde(padurile) si asa mai departe, to acest aur avind o evolutie negativa in economia Romaniei, dar despre care Isarescu si ceilalti nemernici care conduc Romania nu vorbesc. Dar vorbesc de …aur si rezerve de aur, care de fapt sint ferrite ochiului romanilor, cei care in mod normal l-au creat. Dar de ce si cita nevoie avem de aur, atita timp cit punem in farfurie din ce in ce mai putin muncind din ce in ce mai mult, respirind un aer din ce in ce mai populat(datorita pierderii aurului verde) si fiind mintiti ca va veni o perioada cind vom trai bine datorita rezervelor de aur la dispozitie, care pina la urma reprezinta, dupa cum spune chiar Isarescu, o garantie pentru imprumuturi internationale sin u pentru miscarea lui favorabila in economia tarii, atit valoric cit si fizic, in unele procese cum ar fi electronica.
Am primit o serie de solicitari din tara, in vederea demararii unei dezbateri legate de rezervele de aur ale Romaniei si mai ales de interviul asa zisului Guvernator al Bancii Centrale a Romaniei, Isarescu. o institutie malefica a carei functionare nu se vede si nu se va vedea niciodata in mod pozitiv in economia reala a Romaniei. Isarescu foloseste in acest interviu un limbaj de golan, spunind ca “cei de la conducerea BNR nu au jucat la pacanele aurul Romaniei”. Dar sa vedem ce inseamna acest aur, unde exista si cum este privit in aceasta perioada la nivel financiar bancar international, pentru a ne face o imagine a prostelilor aruncate cu nonsalanta de Isarescu pe ecranele televiziunilor romane.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://m.evz.ro/isarescu-despre-rezerva-aur.html&ved=0ahUKEwjgpbX5xfnbAhWGjSwKHUMGD-UQxfQBCB0wAA&usg=AOvVaw21B8C_DJnpF5Bgos_egYdP
 

Reprezinta taxele un furt de proprietate în capitalism? Cu siguranță, răspunsul este DA, într-o societate care se dorește a fi emblema democrației.

E-mail Print PDF
Auzim in capitalism de cele mai multe ori de "furt de proprietate”, fie ca este intelectuala sau materiala ai ne gândim: cine fura, de ce fura și în avantajul cui fura? Dar mai mult, ne gândim ca acest furt este abilitat de cineva si sub oblăduirea căruia, de ani de zile se fura, fără ca cineva sa fie pedepsit, ba mai mult, cei ce fura doresc sa fure și mai mult și noi toți zâmbim și ne lăsăm furați…..
Cum definim furtul de proprietate? "Preluarea proprietății deținută legal de o persoana sau preluarea unui serviciu, fără ca persoana respectiva sa își dea consimțământul sau sa permită acest lucru voluntar ". De aici trebuie plecat în analiza taxelor, legalității lor și nu în ultima instanta, în analiza democratiei.
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 147

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.