ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Sistemul capitalist incearca acoperirea inflatiei uriase, prin tipariri de sume de bani astronomice. Cu toate eforturile facute, nimic nu mai poate masca inflatia si cursul ei terminator pentru economiile capitaliste…

Sistemul capitalist incearca acoperirea inflatiei uriase, prin tipariri de sume de bani astronomice. Cu toate eforturile facute, nimic nu mai poate masca inflatia si cursul ei terminator pentru economiile capitaliste…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

In fiecare zi, se incerca inocularea ideii de inflatie la cote prea mici si deflatie de proportii, cu consecinte artificial create de bancheri, in final, aceasi infractori din sistemul bancar ducind dobinzile la depozite la procente negative…..dar, dupa cum observam, aceasi infractori, nu mai pot tine minciuna in friu si sint obligati sa recunoasca o crestere evidenta a ratei inflatiei. Sa vedem ce spune presa internationala legat de ”vizita” pe care inflatia de proportii ne-o propune tuturor…

Inflatia in Elvetia a atins cele mai mari cote din ultimii cinci ani iar cresteri ale ei sint vazute ca fiind mai mult decit posibile in urmatoarea perioada.

http://timesofindia.indiatimes.com/business/international-business/swiss-inflation-rises-at-highest-monthly-rate-in-five-years/articleshow/57538356.cms

Mergind in China, in luna Februarie s-a inregistrat cea mai mare crestere inflationista din ultimii 9 ani, insa China are solutii, datorita controlului Bancii Populare a Chinei de catre guvernul chinez si un control al dispersiei investitiilor in teritoriu, ceea ce duce la o crestere economica controlata, acum fiind la 6,5% comparativ cu SUA si tarile vestice care au cresteri economice de sub 1%... Dar, chiar si in China, inflatia exista.

http://www.reuters.com/article/us-china-economy-inflation-idUSKBN16G06N

Ceea ce se discuta mai putin si se incearca o musamalizare perversa, este faptul ca an dupa an, preturile la importuri au crescut la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani, cu mult mai mult decit preturile exporturilor.

https://mishtalk.com/2017/03/09/year-over-year-import-prices-at-highest-level-in-five-years/

In ultimii cinci ani, preturile la importuri au crescut intre 3,7% si 4,6%, in timp ce preturile exporturilor au crescut de la 2,3% pina la 3,1%, ceea ce arata economic, faptul ca sintem in centrul unei inflatii care ne va afecta ca un uragan in urmatoarea perioada, situatia devenind cu adevarat inspaimintatoare…dupa cum vedeti in site ul de mai sus.

Bloomberg arata o imagine intunecata a sistemului bancar din UE urmare a politicilor falimentare si deciziilor luate de BCE.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-03-09/ecb-keeps-bond-buying-rates-unchanged-amid-inflation-flare-up

La numai doi ani dupa ce BCE a inceput masiv cumpararea de bonduri de la guvernele din zona euro, inflatia este cu mult peste asteptari, chiar daca minciunile venite din directia lui Draghi abunda.

 

 

Aceasta inflatie de proportii vine pe fondul economi care va cere reducerea stimulentelor artificiale si indreptate in zone speculative ale economiilor UE. Nivelul investitiilor private au scazut si asistam la un fenomen financiar degenerativ, in care patronii magazinelor si retelelor cu amanuntul au inceput sa reduca investitiile, preferind sa directioneze profiturile catre cumpararea de stocuri si specularea lor, care arata imaginea completa a capacitatii pietei de a absorbi fondul imaginar de bani de la populatie de care vorbeste Draghi si care nu numai ca nu mai exista ci a fost directionat in alte zone, mult mai putin productive ale societatii.

Draghi minte continuu, incercind sa difuzeze criza economica si efectele ei, anuntind permanent ca accelerarea cresterii preturilor este generate de costul energiei, care evident si el este fals, din moment ce pretul real de exploatare a petrolului este la cele mai mici cote, la fel si gazele si carbunele, deci minciunile lui Draghi nu au cum sa fie sustinute de o realitate total diferita. La fel, Draghi discuta de o crestere a inflatie datorata dezechilibrelor si riscurilor politice, fara sa spuna ca in economia capitalista ar fi normal ca economicul sa genereze politicul si nu invers, dar vedem sub ce forma il genereaza si sub controlul aiurit al lui Draghi, care nu lasa, prin deciziile lui, nici o sansa refacerii economice…

Este adevarat ca alegerile din aceasta luna din Olanda, din Mai in Franta si din Septembrie din Germania, vor fi influentate major de deciziile ezitante ale lui Draghi si de politica mizerabila a celor de la Bruxelles si Strasburg....

In Decembrie, ”inocentii” din Consiliul Europei au anuntat decizia lor de a continua si pe parcursul anului 2017 sa cumpere bonduri guvernamentale, ceea ce va duce totalul bunuruilor guvernamentale cumparate via bonduri, de catre BCE, la valoarea de peste 2.280 miliarde de euro, echivalent cu peste 25% din valoarea totala a economiei zonei euro. Deci practic, ne indreptam catre o situatie economica previzibila, in care sistemul bancar tipareste bani in volum incredibil si cumpara toate bunurile guvernamentale prin intermediul guvernelor capitaliste corupte, erijindu-se in ultima instanta in guvern al UE.

Data de 23 Martie va fi una foarte interesanta pentru UE, in care Draghi doreste sa anunte modul cum cei peste 570 de miliarde de euro aruncati de catre BCE catre bancile din UE, care la rindul lor au imprumutat marile corporatii, si-au dovedit eficienta si sa anunte daca furnizarea in continuare de bani pe piata bancara, este o solutie. Stim cu totii ca nu este solutie, dar Draghi mai stie ca sintem legati de miini si de picioare in fata acestor banci praduitoare, iar cind acestea primesc banii, directionarea lor nu mai este sub controlul nimanui, ci numai al lor...

Inflatia alimentelor in UK a ajuns la cote alarmante si cumparatorii simt socul din plin...

https://www.theguardian.com/business/2017/mar/07/food-inflation-doubles-uk-shoppers-feel-pinch

Numai intr-o singura luna, pretul untului a crescut cu 15%, pretul pestelui cu 8% iar al ceaiului cu peste 6%....

Ce se intimpla? In timp ce guvernele discuta de deflatie, evident ele au incercat tiparirea unor sume imense pentru a genera efectul invers, adica inflatie. Au inceput bancile sa ofere bani imprumut iresponsabil si directionat discrimnatoriu in economie, cei mai multi in specula.

Realitatea este ca nu exista nici o cale de crestere economica a productiei globale care sa fie in sincronism cu tiparirea si aruncarea pe piata a unor sume astronomice, ba din contra, este un dezechilibru major intre productia globala, volumul de investitii in productie si sumele eliberate de banci pe piata, dezechilibru care a adus cum era firesc, inflatia la usa fiecarei economii. Materialele industriale si petrolul sint cu mult mai scumpe decit ar trebui sa fie la vinzare, in actuala conjunctura economica si sint speculate major. Salariile sint in crestere dar total discriminator, astfel ca discrepanta salariala se vede foarte clar in raportul dintre un CEO si un lucrator mediu, acesta fiind de 345/1, in cele mai multe cazuri. Ratele dobinzilor sint total debalansate, in timp ce marile corporatii contracteaza imprumuturi cu dobinzi simbolice sau zero, mici intreprinzatori, micile afaceri, au parte de dobinzi mult prea mari pentru a le afecta pozitiv dezvoltarea si asistam la multe alte efecte economice generate de politicile falimentare ale conducerii UE si nu numai.

Realitatea este ca a sosit timpul in care liderii politici nu mai au cum sa preia pozitiv sfaturile economistilor profesionisti, datorita obisnuintei ultimilor de a mintii continuu si a crea tablouri economice cu baze de referinta false….

Ce va veni dupa o inflatie de proportie in economiile capitaliste bazate major pe datorii contractate? Cu siguranta instabilitate economica de proportii, haosul si incertitudinea populatiilor fata de ziua de mine, iar cresterea inevitabila a ratei dobinzilor, vor afecta veniturile si vor creste preturile produselor dar si mai mult, aceasta incertitudine, va duce automat, prin sentimentul de turma arondat la natura umana, la un nivel si mai mare al speculatiilor la stocuri si cu alte produse financiare, vaduvind in acest fel industria si sectorul productiv si mai mult, de sume imense care ar fi trebuit sa fie investite in acest sector…

In foarte scurt timp, inflatia reala va aduce cu picioarele pe pamint populatii intregi care isi vor vedea existenta fizica in pericol, in conditiile unor programe de munca prelungite si cu venituri mari dar fara nici o relevanta economica in preturi, putind sa isi permita din ce in ce mai putin cu ore de munca din ce in ce mai multe….Incepe dansul….

 

Adrian Cosereanu

 

 

 

 

Last Updated on Sunday, 12 March 2017 22:07  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.