ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Vestul Europei se pregateste de alegeri... dar candidatii trebuie sa treaca pe la Poarta Otomana pentru a avea sanse de a cistiga... Erdogan pune pe foc occidentul european si arata ca absolut nici o arma si nici un politician vestic nu il poate invinge..

Vestul Europei se pregateste de alegeri... dar candidatii trebuie sa treaca pe la Poarta Otomana pentru a avea sanse de a cistiga... Erdogan pune pe foc occidentul european si arata ca absolut nici o arma si nici un politician vestic nu il poate invinge..

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Cu foarte putin timp in urma, Erdogan a anuntat: ”afacerea cu migrantii(refugiatii) a luat sfirsit”, liderul turc putind oferii vestului european ”sansa” de a nu mai exista, prin aruncarea in directia lui a milioane de refugiati, care ar distruge pentru totdeauna civilizatia vestica, zona euro si moneda euro...

Este clar ca acesti refugiati nu vor vira catre est, iar vestul Europei incearca tot felul de improvizatii si sanctiuni impotriva Rusiei si Presedintelui Putin, ceea ce dupa cum vedem, ii poate costa totul.

Trump a inteles de prima data, faptul ca NATO si orice alianta militara este sortita esecului in fata diplomatiei ruse si modului ”soft power” pe care il abordeaza liderul de la Kremilin. Trump a mai inteles ca sint zone in care nu are nici un sens sa mai investeasca, nici in domeniul economic, nici militar si nici prin finantari de proiecte. Romania se numara printre ele. Trump a mai inteles ca relatia Presedintele Putin – Erdogan, poate duce Europa la o situatie economica care sa depinda de cei doi poli ai puterii, SUA si Rusia, fara discutie, Erdogan avind si el o mai mare deschidere chiar decit se asteapta. Trump a inteles ca, pentru a avea acces direct si neconditionat la piata europeana, nu este necesar sa semneze CETA sau alte pacte economice stupide, asa cum fac canadienii, ci sa tina pasul cu diplomatia rusa. Trump a mai inteles ca moneda euro trebuie sa iasa de pe scena si pentru asta, el lasa lucrurile sa se intimple. Trump stie ca peste 62% din tranzactiile de afaceri din zona Euro si UE, se desfasoara in dolarul american si doreste ca dependenta sa fie mai mare. Trump stie ca nu are de unde sa cheltuie bani si nu ar primi niciodata acordul Congresului sa faca cartile in Europa, asa cum le face liderul rus. Trump are nevoie sa economiseasca bani pentru a derula o serie de programe economice la intern si pentru a se tine de cuvint, iar in final, americanii sa simta o imbunatatire, deci nu ar avea nici un rost sa se implice mai mult decit trebuie in Europa, lasind pe liderul de la Kremlin sa faca cartile.

Pe de alta parte, Rusia stie ca orice dezechibru major in UE, inseamna posibilitatea dictatrii de catre Kremlin a unei schimbari, Liderul rus mai stie ca o parte a celor ce conduc tari din vestul Europei inceraca sa mentina sanctiuni impotriva Rusiei, iar o degringolada de proportii si o inchidere usoara dar sigura a robinetului de gaz rusesc, poate duce Europa in genunchi...

Numai infantilul de Iohannis si gasca de la la palatul Victoria, de politicieni de duzina, nu inteleg ce se intimpla si inca mai cred ca tot ce zboara se maninca....

Erdogan a intetit atacul diplomatic impotriva Olandei, cum era si normal, dupa declaratiile iresponsabile ale liderilor olandezi. Erdogan a suspendat orice posibilitate a unei intilniri diplomatice turco olandeze si a interzis orice zbor al vreunui diplomat olandez catre Turcia, deci nici unul nu va mai putea ateriza la Ankara….

Pe linga acest aspect, Erdogan a mai anuntat ca se vor introduce restrictii majore  si sanctiuni pentru diplomatii olandezi in Turcia, deci spatiul aerian turc este total inchis diplomatilor olandezi…pina cind olandezi isi vor cere scuze si vor indeplini solicitarile turce…

Ankara a mai anuntat ca ambasadorul olandez in capitala turca, care a plecat la Rotterdam, cind au inceput ostilitatile diplomatice turco olandeze, nu va mai avea acces a se reintoarca la Ankara, iar grupul parlamentar de prietenie dintre Turcia si Olanda se va dizolva…

Investitiile olandeze directe in Turcia, reprezinta 22 miliarde de dolari, facind din Olanda, cea mai mare sursa de investitii, practic 16% din total investitii.

Exportul turc spre Olanda, a insumat 3,6 miliarde de dolari in 2016, astfel, Olanda fiind a 10 a piata ca importanta pentru produsele turcesti. Turcia importa din Olanda bunuri in valoare de 3 miliarde de dolari, anual.

Oricum, cel mai important aspect si evident cea mai mare problema, la indemina lui Erdogan de a pune in scena, in aceasta perioada a alegerilor in Olanda, este situatia refugiatilor, milioanelor de refugiati cantonati in Turcia, care doresc sa ia drumul vestului Europei, in orice moment.

Ankara a spus:”Europa nu si-a pastrat cuvintul dat si intelegerea in ceea ce privesc migrantii, iar din acest moment acordul incheiat intre UE si Turcia, in privinta migrantilor, a luat sfirsit...”. Deci, la un an dupa ce Turcia a colectat 3 miliarde de dolari pentru mentinerea refugiatilor in interiorul tarii, Erdogan anuleaza acordul si pune pe picior de deplasare spre vestul Europei, un numar impresionant de refugiati, care nu mai pot fi opriti nici de NATO, nici de bodyguarzii de la Parlamentul UE, nici de promisiunile lui Merkel si de nimic absolut.

Cel putin 2 milioane de refugiati, se vor deplasa din Turcia catre vest si cu siguranta, multi dintre ei vor avea traseul si prin Romania si in general prin tarile est si central europene.

Ce se va intimpla cu UE? Va inceta sa mai existe, pentru ca va fi imposibila o dispersare a acestor refugiati in toate tarile UE, va fi imposibila o finantare a deplasarii si stabilirii lor si haosul produs de americani va fi valorificat de...Rusia, fara nici un dubiu, insa Romania se manifesta in continuare cu un infantilism ”nemtesc” in diplomatie si liderii romani au luat si vor lua deciziile cele mai dezavantajoase si in detrimentul interesului national...

Alegerile din tarile UE si mai ales cele din zona euro, vor trebui sa treaca pe la Poarta Otomana, iar potentialii lideri trebuie sa plateasca un ”pesches” corespunzator lui Erdogan si sa ridice in totalitate sanctiunile prostesti impuse Rusiei... Asa va fi, pentru ca liderul de la Kremlin are o calitate: stie sa faca ca lucrurile sa se intimple. Este marea calitate a unui politician de nivel global...

 

 

Adrian Cosereanu

 

 

 

Comments  

 
0 #1 argos 2017-03-14 18:00
Referitor la acesti refugiati, ei de ce nu pot fi tratati ca romanii dupa 90. De ce sa nu primeasca niste plimbari cu camioanele Jandarmeriei Franceze sau ale Politiei Italiene cum au primit romanii ca si-au depasit viza de lucru sau de sedere cu 2-3 zile. Eu nu am uitat acele zile cand oamenii treceau frontiera sub camioane sau ascunsi printre vite si oi, cu pasapoarte false de Grecia, Italia sau Turcia. De ce e mai oribil sa fii roman decat sa fii sirian sau irakian ? Cu ce am gresit noi fata de acest vest ? Sa fie comunismul de vina ? Multi dintre noi nici nu ne-am dorit acest tip de regim. Romania Socialista nici macar nu a fost satelit al URSS, in ultima vreme chiar a facut parte dintre tarile nealiniate. De ce noi suntem priviti mai rau si decat crescatorii de capre din Africa sau Arabia ?
----------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Intrebari pertinente si as dori ca mai multi sa particpe la dezbatere. Dragul meu, ai auzit vreodata de politica olandeza, pina in momentul cind au avut loc ultimele alegeri de acum citeva zile? Ai auzit de Suedia si capacitatea ei economica pina de curind? Ai auzit de refugiati in Luxemburg si Lichtenshtein? Romanii nu au avut capacitatea de a se face cunoscuti, pentru ca liderii nostri nu au stiut sa spuna vestului: Daca ne suparati, dam pasapoarte la toti tiganii in citeva zile si le dam subventii turistice sa vina in vest cu totii... Ce s-ar fi intimplat? Foarte simplu. Ar fi trebuit gasite solutii comune. Care ar fi fost? Bani de la UE pentru inregimentarea tiganilor in locuri de munca la stat, pentru salubrizare, canalizari si multe alte activitati urbane. Ce se intimpla daca nu mergeu la munca? nu primeau nici un ban de la stat si intrau in colimatorul justitiei. Nu este probelam refugiatilor ci faptul ca nu stim si nu am stiut niciodata sa ne vindem marfa... iar prostia de plateste si nu este platita si nici rasplatita.. Multuemsc pentru comentariu si sper sa avem mai multi aderenti.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.