ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Dobinda la Rezervele Federale a crescut cu 0,25%. Ce inseamna, dar mai ales, de ce a fost o lupta pe viata si pe moarte intre Trump si gasca de criminali Soros, Clinton&Co? Cit s-a furat si cum se incearca acoperirea furtului…?

Dobinda la Rezervele Federale a crescut cu 0,25%. Ce inseamna, dar mai ales, de ce a fost o lupta pe viata si pe moarte intre Trump si gasca de criminali Soros, Clinton&Co? Cit s-a furat si cum se incearca acoperirea furtului…?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Pe 24 Octombrie 2016, Trezoreria Americana a primit 435 miliarde cash de la Rezervele Federale. Trezoreria a cerut acesti bani, iar birocratii au gindit ca pot cere si ii vor obtine, cum de fapt s-a si intimplat, si la rindul lor, vor dosi sume imense in cash, pentru perioada de dupa 15 Martie 2017, cind Hillary ar fi fost presedinte, dupa anticipatia lor, si cind ar fi avut nevoie de un nou plafon de indatorare, ce trebuia aprobat de Congresul SUA.

Ceea ce nu se discuta in aceste zile fierbinti ale finantelor americane, este ca sumele cash care erau in Trezorerie au disparut si “ecranele” trezoreriei americane arata cu totul altfel decit ar fi trebuit si acest lucru s-a intimplat inainte de data de 15 Martie 2017…cind ar fi trebuit aprobat plafonul de indatorare al SUA…

Pe data de 7 Martie 2017, balanta de cash la dispozitia Trezoreriei era de numai 88 de miliarde, ceea ce inseamna ca 347 de miliarde cash au disparut, incepind din 24 Octombrie 2016… In ce circumstante? Nimeni nu stie, dar… datele de ultima ora arata ca pe 8 Martie 2017, Trezoreria SUA a cheltuit o suma de 22 de miliarde de dolari in cash, aducind rezervele la 66 de miliarde de dolari, numai intr-o singura zi!

Asa arata realitatea, pe care din pacate nu o pot frauda, nici Clintonii, nici Sorosi si nici alti magari sustinatori ai lui Killary Clinton, care au platit si platesc sume astronomice pentru indepartarea lui Trump de la putere si revenirea gasti infractoare, care doreste sa isi scoata banii cheltuiti si pierduti in alegeri, fraudind poporul american prin mecanisme incredibile.

A fost vreo spargere la Trezoreria SUA? Nici nu se pune problema si nimeni nu a spus asa ceva, cu toate ca era posibil si acest lucru, sa rezulte din cirdasia Media cu gasca sorosista…

Lucrurile sint foarte simple…Trump a fost sabotat de birocratii slugi din jurul lui Killary Clinton. Ei au avut grrija sa scurga in destinatii greu de gasit “contul” lui Trump, prin care isi incepea presedentia, in loc sa plateasca cu banii imprumutati datoriile Unchiului Sam, care nu sint deloc de invidiat.

Mai mult, datoria Americii, pe data de 7 Martie era de 19.802 miliarde de dolari, ceea ce inseamna o datorie cu 237 miliarde de dolari mai mare decit cea de la data de 20 Ianuarie, cind Trump a fost numit oficial Presedintele SUA... Cum putea el sa contracteze o asemenea datorie, este imposibil de crezut chiar pentru magarii lui Killary care au aranjat scenariul…

In acelasi timp, argatii lui Clinton si Soros, de la Trezorerie, au avut grija sa plateasca in aceasta perioada de 47 de zile de la numirea lui Trump, suma de 57 de miliarde de dolari la data “maturizarii” unor datorii mai vechi contractate.

In total, acesti birocrati clintonieni au “scurs” de la Trezoreria, de acum a lui Trump, suma de 294 miliarde de dolari(237 de miliarde +57 de miliarde), in perioada in care Trump a fost Presedintele SUA, ceea ce inseamna ca au ”scurs” fara urma din Trezorerie, suma de 6,4 miliarde de dolari pe zi!!!!

Nici cei mai faimosi hackers rusi, de care ei se prevaleaza la orice pas si oricind ceva nu le iese in ale furatului sau dupa ce au furat ca in codru si nu au cum sa dea vina pe cineva ”palpabil” in SUA, nici acesti hackers nu ar fi putut fura, indiferent de metode, o suma de acest calibru...

Este clar ca aceasta frauda de proportii dupa ecranele finantelor americane, a fost deliberata si nu se va anunta nimic, sau poate o va face Trump, daca va avea taria sa mearga pina la capat cu adevarul si nu va fi intr-un fel sau altul santajat de sorosisti...

Astazi, pe 15 Martie 2017, ”credit cardul” lui Trump a  expirat, deci este foarte tirziu sa se mai poata face ceva si Trump cu siguranta a aflat de aceasta frauda de proportii, iar in acest moment este foarte posibila o cadere a pietei care va incepe cu 16 Martie 2017, dupa ce Janett Yellen a anuntat deja o marire a dobinzi la Rezervele Federale de 0,25%.

Cum justifica Yellen aceasta marire, care in stituatia economica actuala a SUA, este terminatoare?

Yellen spunea in conferinta de astazi ca indicatorii fundamentali ai economiei sint in crestere rapida si este momentul unei cresteri de dobinda. Mai mult, ea spunea ca ritmul de crestere al PIB-ului american, impune o crestere a dobinzilor..

Dar, cine le suporta draga Janett Yellen si din ce? Acest lucru nu a fost intrebata stimata Yellen. Dobinda, sub o forma sau alta, va fi suportata de americani! Cum poate Yellen discuta despre crestere a dobinzilor in concordanta cu o crestere rapida a PIB ului, atita timp cit salariile sau fondul de salarizare pe SUA a ramas la fel, deci salariile nu numai ca nu au crescut ci tinind cont de factorul demografic, graficele ne arata ca a avut loc o scadere a salariilor?

Cum poate Yellen sa ne convinga, cind rata de participare la forta de munca in America a scazut si foarte multi americani nici nu isi mai cauta un loc de munca?

Cum poate Yellen, sa ne spuna asa ceva, din moment ce in ultimii opt ani ai lui Obama si chiar in acest moment, majoritatea angajarilor se fac part time si in domenii ca alimentatie publica, baruri si comert conjunctural?

Unde este industria productiva de bunuri, draga Janet Yellen? In ce baza a crescut PIB-ul de care vorbesti?

Ce poate promite Trump, cind are in mina numai 66 de miliarde de dolari si cind i se cere sa limiteze imprumuturile, asa cum si-a luat angajamentul si cind se impun sume colosal mai mari, pentru finantarea sistemului de sanatate, unde tot acesti birocrati mizerabili care au dus finantele in sapa de lemn, discuta de criza sistemului de sanatate.

Am spus-o si o spun: In SUA si in toate tarile capitaliste care se vaita de criza acestui sistem de sanatate, este vorba de o CRIZA A SANATATII POPULATIEI !

Din ce mai poate oferii Trump subventii si stimulente? Cum mai isi poate permite Trump sa ofere reduceri fiscale, de taxe si impozite, impuse corporatiilor sau companiilor americane?

 Ce fel de refacere economica poate avea loc pe acest fond?

Evident, sacalii de pe Wall Street, nu vad un dezastru venind in finantele americane, pentru ca spre ei s-au scurs sute de miliarde de dolari, ei au luat credite cu dobinzi zero si au creat haos in economie aruncind aceste sume in mod iresponsabil in directia speculatiilor fara ca marfa sa fie “pe masa”.

Ceea ce sperie Wall Street-ul si este clar din rapoartele si prezentarile din Media financiara americana, este faptul ca Trump este impredictibil, impulsiv si fara retineri si remuscari in situatia in care se vede la extreme si in acest fel poate crea un nivel al haosului care le poate scapa acestor mizerii de sub control…

Cine va vota un sistem care sa permita rezolvarea de catre Trump a problemei economice americane? In aceste conditii, nu o vor face nici Republicanii, dar mai cu seama democratii momiti de Killary si Soros..

Legea Sanatatii, Trumpcare, este la reanimare in aceasta situatie si va fi greu de crezut ca va trece prin Congres sub forma propusa de echipa lui Trump. Aceasta Lege a Sanatatii este larg dezbatuta si cu multe retineri, dar sumele astronomice dedicate zonei militare, au fost aprobate in citeva ore si chiar s-a gasit ca sint mici, ceea ce arata preocuparea capitalista a membrilor Congresului American.

In aceste conditii, Yellen anunta inaintea alegerilor din Noiembrie 2016, ca exista posibilitatea Rezervelor Federale sa participle la cumpararea de stocuri de pe piata, ceea ce este interzis, pentru ca este o ingerinta pe piata a celor care ar trebui sa urmareasca piata si nu sa o influenteze, dar o vor face, pentru a da o lovitura dura Administratiei Trump si a specula ceea ce a mai ramas…

Daca plafonul de indatorare al SUA va creste sub aprobarea Congresului, Trezoreria va fi nevoita sa imprumute cel putin 500 de miliarde de dolari, pentru a acoperii gaurile date de jigodiile birocrate ancorate la Killary si Soros…

Va fi un dezastru pe piata bondurilor si multe dintre ele vor deveni “junk bonds” si va incepe macelul pe Wall Street.

Se va putea iesii de sub dominarea economiei de catre Cazinoul Wall Street? Se pare ca este imperios necesar, altfel colpasul este foarte aproape, iar odata economia americana fiind in colaps, economia globala si mai ales tari conduse de servitori cum sint Romania si multe altele, sint in pericol existential…

 

Adrian Cosereanu

 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.