ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI A fost o perioada cind armele erau confectionate pentru a se lupta in razboaie. In acest moment se “confectioneaza” razboaie pentru a se vinde arme. America apasa din ce in ce mai mult pe pedala razboiului in Peninsula Coreeana…

A fost o perioada cind armele erau confectionate pentru a se lupta in razboaie. In acest moment se “confectioneaza” razboaie pentru a se vinde arme. America apasa din ce in ce mai mult pe pedala razboiului in Peninsula Coreeana…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Cele mai multe stiri care parvin din zona UE si SUA sint dedicate razboiului. Amindoua zonele planetei, au alimentat in ultimii 20 de ani conflicte militare cu tari care nu se pot apara singure, dupa un dicton chinez care spune ca atunci cind doresti o victorie, in primul rind trebuie sa iti alegi adversarul…

In America, nu mai conteaza cine este la putere, Democratii sau Republicanii, ei reprezinta o continua miscare a masinii de razboi americane, lasind economia sa cada in paragina, dar mergind in totalitate pe mina confruntarilor militare.

Se va incheia acest proces? Cu siguranta, insa efectele finalului sau vor fi extrem de greu previzibile…iar pacea de care s-a bucurat Europa si SUA, ar putea fi perturbata de finalul procesului generat chiar de ei.

S-a incercat aceasta strategie de impingere in directia razboiului cu Rusia, a fost cuplata Media in toate detaliile acestei actiuni, creind conditii ca americanii sa traiasca in realitatea confectionata de ei insusi sau mai précis de mizeriile din Media.

Pentru o perioada lunga, omenirea a fost sub imperiul crizei permanente si a unui nivel de panica greu de imaginat, legat de subiecte bine instrumentate si apoi lasate in paragina de Media, care a inceput un altul cind a simitit ca noi ne-am cam saturat si dorim sa fim prostiti cu un alt subiect.

A fost panica Ebola, a capacitatilor nucleare iraniene, cea legata de Gadaffi in Libia, teroristii, Rusia si acum.. Coreea de Nord, pentru a ne tine incalziti si a sti ca elitele pe care noi le platim sau isi iau ei direct banii din buzunarele noastre, lupta pentru pace si drepturile noastre, pe care tot ei ni le confisca si ni le ofera cind doresc.

De ce Coreea de Nord si de ce acum? Trump ne-a anuntat ca este posibil un conflict major, major cu Coreea de Nord, pe 28 Aprilie 2017. Trump ne spune ca America va lupta pentru eliminarea arsenalului nuclear nord coreean, dar acest arsenal se construieste de multi ani si se stia de el, dar nu s-a acceptat niciodata diplomatia ci numai sanctiunile, pentru ca americanii doreau sa se ajunga aici, prin intermediul lor…

Dar cine este tinta actuala in peninsula coreeana? Cu siguranta Coreea de Sud, dar conflictul militar trebuie generat in Coreea de Nord. Trebuie spus ca, Coreea de Sud este o putere economica regionala, practic cea mai mare si emergenta. Ea este al saptelea partener commercial al SUA si un furnizor foarte important de ansamble si subansamble in diferite domenii tehnice ale economiei americane, de la piese auto la telefoane celulare. Coreea de Sud produce peste 1.000 de miliarde de dolari in bunuri si servicii anual, iar tara este vitala din punct de vedere economic pentru economia mondiala. Intre 2012 si 2014, valoarea importurilor si exporturilor sud coreene a fost foarte aproape de 100% din PIB ul tari.

Daca razboiul este declansat in peninsula coreeana, liniile de transport ale produselor sud coreene catre SUA si alte destinatii, vor fi intrerupte si produsele sud coreene vor fi blocate, lasind multe linii de asamblare in multe economii mondiale, in degringolada si lasind foarte multi lucratori fara locuri de munca. Economia mondiala se estimeaza sa aiba un recul de peste 0,3% in conditiile in care este pe butuci oricum. Un eventual conflict armat generat de SUA, poate costa refacerea peninsulei coreene, peste 2.000 de miliarde de dolari. De unde vor putea fi preluati? De la tiparnita americana.

Coreea de Sud exporta de doua ori mai mult in China decit in SUA, dar aceste exporturi ar fi de dorit sa cada in sarcina SUA, pentru a face China dependenta de americani, dar China are nevoie de regimul din Coreea de Nord pentru a avea mereu un precedent in fata celor din sud si a se erija in aducatoare ai linistii.

Dar Trump pare sa fie nemultumit chiar cu aceste date si cu numai citeva zile in urma a anuntat ca doreste ca sud coreeni sa plateasca costul sistemului american anti racheta de generatie noua THAAD, care se estimeaza la peste 1 miliard de dolari, ceea ce ar face ca complexul industrial militar american a se miste, fara discutie in favoarea unui grup, sustinut de altfel si de asa zisii politiceni din Congresul American…

Pe de alta parte, Trump a anuntat ca nu doreste sa fie bodyguardul mondial pe gratis si mai mult, a anuntat chiar dupa inceperea tensiunilor si intretinerea lor in mod artificial, ca doreste sa renogocieze sau sa elimine tratatul free trade cu Coreea de Sud, deoarece America inregistreaza un deficit major in relatia comerciala cu Seulul…

Pentru acest lucru, era strict necesar pentru SUA sa faca un spectacol de forta  in zona peninsulei coreene.

Este mai mult decit evident ca in cazul unui atac american, nord coreeni vor riposta masiv si decisiv pentru ei sau pentru SUA, cauzind pierderi enorme economiei Coreei de Sud, Japoniei(un alt stat fata de care SUA are un deficit commercial enorm) si Taiwanului..

http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-exclusive-idUSKBN17U04E

Daca privim in alt sens, vedem realitatea de la fata locului. Trump nu a dorit niciodata negocieri directe intre SUA si Coreea de Nord si nici la masa tratativelor impreuna cu alte foruri internationale.

Trump doreste sa fie dur si poate chiar mai dur decit ar putea el, pentru a obtine ceea ce doreste de la forul legislativ. Trump il considera pe liderul coreean din nord, ca fiind cu probleme mentale. In acelasi timp, Trump solicita Coreei de Sud 1 miliard de dolari pentru echipamente militare de aparare, in final anuntind si terminarea acordului de free trade daca Coreea de Sud nu accepta termenii americani ai contractului.

China si Coreea de Nord au fost de la inceput ingrijorate de amplasarea de catre americani a sistemului THAAD in peninsula si chiar de deplasarea unor forte navale impresionante in zona Marii de Sud a Chinei, unde americanii au anuntat de mai mult timp ca sint deranjati de dezvoltarile si infrastructura chineza de pe insulele acestei mari..

Ceea ce a fost calculat sumar si iresponsabil de americani, este faptul ca populatia sud coreeana nu doreste acest sistem de rachete american, iar o eventuala achizitionare a lui pe timp de pace, ar duce la schimbarea clasei politice, deci americanii sint strict nevoiti sa inceapa o confruntare militara…

Numai cu doua zile in urma, peste 8.000 de politisti au fost masati in zonele unde au avut loc manifestatii de amploare impotriva amplasarii de catre americani a sistemului anti racheta THAAD, total diferit fata de toleranta romanilor fata de aceste arme americane care pun in pericol suveranitatea si pacea oricarei tari unde sint amplasate.

https://apnews.com/26fd79004dd44a66aebb956754f16b28?utm_campaign=SocialFlow&utm_source=Twitter&utm_medium=AP

Coreea de Sud va trebui sa mai suporte si costul manevrelor militare, cu participarea fortelor sud coreene si a militarilor americani, in zona peninsulei.

Dar Media jewmericana nu discuta pe larg despre aspecte foarte importante legate de zona peninsulei coreene si anume ca distrugerea pricinuita de un eventual razboi ar distruge in totalitate fitoplantonul oceanic care asigura hrana multor coreeni si una sanatoasa. Ar distruge fertilitatea solului din peninsula si l-ar transforma intr-o zona ocenica moarta, ceea ce ar face ca existential SUA sa asigure credite de la Rezervele Federale pentru supravietuirea coreenilor din sud si refacerea retelelor de infrastructura din nord, dar cel mai sigur, americanii vor lua forta de munca calificata si resursele si vor lasa peninsula in zona istoriei…asa cum au facut peste tot.

Mizeriile de la The New York Times folosesc aceasi strategie ca inaintea oricaror razboaie recente pe care le-a generat si instrumentat SUA, acesti raspindaci anuntind cu litere de o schiopa ca “Este imposibil de verificat capacitatile nucleare ale Coreei de Nord..”, lasin totul in zona speculatiilor. Dar de ce nu spune ca ar parea ca nord coreeni nu au capacitati nucleare, din moment ce nu le poate verifica nimeni sau de ce nu tac jewmericanii de la NYT si anunta mereu criza nord coreeana?

Expertii militari americani anunta si ei legat de capacitatea Coreei de Nord de a produce arme nucleare, faptul ca ei pot construe o bomba nucleara la 6-7 saptamini…

http://fair.org/home/nyts-impossible-to-verify-north-korea-nuke-claim-spreads-unchecked-by-media/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork

Cuvinte ca “evidente inca neverificate”, “surse anonime” si “multi experti”, sint strategice pentru Media generala pro razboi din SUA. Aceste cuvinte sint extrem de familiare pentru inceputul mediatic al trimbitarii inceputului unui potential conflict. Aceasi strategie a fost folosita si in Irak, Libia, Siria si Afganistan si incercata cu Iran si Rusia…

Poate fi varianta militara o solutie pentru americani si sud coreeni? Fara discutie ca NU. SUA au stationate in peninsula in jur de 20.000 de soldati permanenti si 8.000 de militari in fortele aeriene, iar in Japonia americani au in jur de 50.000 de soldati..

Coreea de Nord are peste 700.000 de soldati activi si 4,5 milioane de rezervisti, dar mai mult, cei din nord au la granita cu Coreea de Sud, peste 20.000 de lansatoare de rachete indreptate catre Seul(care are populatie cit Australia) si marile orase sud coreene, iar cind acestea sint numerele reale, tehnologia conteaza mai putin...

http://www.news.com.au/world/asia/how-does-us-military-power-stack-up-against-north-korea-china-and-russia/news-story/bd16adca452e9738adad3ffdca749f18

Imaginativa ca cei din Coreea de Nord au capacitatea de a lansa peste 500.000 de rachete simultan spre orasele si zonele populate din sud, ceea ce ar aduce dupa sine o catastrofa umanitara de proportii, care in maxim doua ore ar “inchide” portile Seulului….indiferent de ce vor sau fac americanii… Nord Coreeni au capacitati moderne de lupta, pe care cu siguranta le vor pune in actiune..

http://www.businessinsider.com/why-no-one-in-korea-wants-war-2013-4

http://nationalinterest.org/feature/5-north-korean-weapons-south-korea-should-fear-14825

Coreea de nord are peste 200.000 de soldati foarte bine pregatiti in trupele speciale de elita, care stiu foarte bine lupta in teritoriu si au capacitatea sa distruga obiectivele militare.

https://thesaker.is/how-to-bring-down-the-elephant-in-the-room/

Fara discutie tinta mascata a americanilor este Coreea de Sud… Banca Centrala a Americii, Rezervele Federale uramareste atent situatia si mai ales faptul ca…Indexul Sud Coreean la stoc, KOSPI, este in crestere enorma in ultima perioada….

 

Adrian Cosereanu

 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!