ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI FMI doreste un tip de capitalism prin care sa se alieze cu guverenele capitaliste in vederea sclavagizarii popoarelor si impunerii de taxe populatiei..... Acesta este crony capitalismul de cumetrie si jaf promovat de FMI....

FMI doreste un tip de capitalism prin care sa se alieze cu guverenele capitaliste in vederea sclavagizarii popoarelor si impunerii de taxe populatiei..... Acesta este crony capitalismul de cumetrie si jaf promovat de FMI....

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Auzim mereu de acest organism financiar malefic, care a dus zone intregi ale globului intr-o saracie greu de imaginat si cu datorii imposibil de platit vreodata. Auzim de acest FMI ca ar fi capitalist, ca ar lupta pentru deprecierea monedelor nationale, asa cum scrie in statutul organizatiei, in vederea cresterii exporturilor tarilor afectate de saracie.

Deci am deduce ca este un organism financiar care promoveaza sectorul privat si in ultima instanta capitalismul.

Dar dupa ce aduce vorba de deperecierea monedelor nationale, automat cei de la FMI aduc vorba...maririi taxelor aplicate populatiei, confiscarii depozitelor populatiei din banci, impunerii de impozite suplimentare si alte dari ale statului pentru persoane fizice si sector privat si ne intrebam: Pentru cine joaca acest FMI si cine doreste sa cistige sau sa colaboreze in acest joc mizerabil generat de ei?

Intotdeauna FMI a fost un sustinatoare a cresterii taxelor impuse de guvernele capitaliste, dar niciodata nu a fost un organism financiar care sa analizeze destinatia taxelor si sa ofere consultanta legata de acest aspect, sa aduca economia privata a unei tari in situatie favorabila si atunci ne intrebam: Cit de capitalist este acest FMI?

De curind, FMI a notificat guvernul german despre necesitatea imediata a cresterii taxelor, dar mai mult.... FMI ul a impus de aceasta data guvernelor UE, practicarea unei taxe de 10%, pentru banii populatiei si companiilor, care sint depozitati in bancile europene. Da, ati citit corect! Asta este FMI ul...

http://www.politicalirish.com/threads/imf-want-10-tax-on-all-european-bank-deposits-and-increases-to-property-taxes.12882/

http://www.globalresearch.ca/the-imf-proposes-global-wealth-confiscation-the-appropriation-of-household-savings/5440347

https://www.forbes.com/sites/billfrezza/2013/10/15/the-international-monetary-fund-lays-the-groundwork-for-global-wealth-confiscation/#3d96b9724e1c

In acelasi timp, pe linga cresterile de taxe dictate de guvernul german, FMI a mai cerut germanilor, si nu numai, sa taie ajutoarele sociale(de data asta a devenit entitate capitalista) si sa inveteasca mai mult pentru a reduce inegalitatea sociala( de data asta se doreste un organism socialist, dar dupa ce a distrus economiile prin deciziile precedente). FMI procedeaza ca un pompier care iti da foc la casa, dupa care te anunta ca iti va rezolva problema la un pret mai mic, dar tu ramii si fara casa si cu banii dati....

http://www.publicfinanceinternational.org/news/2017/05/imf-tells-germany-adjust-inaccurate-tax-projection-model

Fara discutie ca cei de la FMI incearca tot felul de strategii pentru a inrobi si mai mult Europa si mai ales tarile de la periferia UE si a le distruge economiile, facindu-le sa accepte orice propunere americana, chiar fara nici un avantaj al bastinasilor.

Dar ne intrebam: De unde aceasta colaborare extrem de extinsa dintre FMI si guvernele capitaliste? Cum poate FMI ul sa indice acestor guverne modul in care trebuie platita datoria iresponsabila contractata de aceste guverne, fara stirea contribuabililor? 

Pot aceste guverne sa impuna un volum mai mar de taxe platite de cei bogati si marile corporatii? Este imposibil, pentru ca de la mecanismele "double dutch" si pina la "tax inversion", sint o serie intreaga de altele care pot fi anclansate de cei bogati pentru a nu plati taxe si la fel si corporatiile si vedem ce se intimpla cu Starbucks, cu Google, John Deer si multe altele. Deci, cine ramine sa plateasca acest volum de taxe si sa li se spuna contribuabililor an de an ca sint mai datori, ei devenind si mai saraci? Contribuabilii, ati ghicit.

http://investmentwatchblog.com/imf-suggesting-a-10-tax-on-all-money-on-deposit-in-banks-throughout-europe/

In Germania, si cu siguranta se va intimpla si in Romania, FMI ul a argumentat cu clasa politica, inaintind o propunere in ideea ca taxele de proprietate sa fie crescute substantial, acesti ciocli ai economiei mondiale declarind ca odata cu cresterea taxelor de proprietate, guvernul va putea da un impuls cresterii economice, dupa opinia lor perversa, fara a crea un impact inflationist.....pentru ca asa au invatat ei economie la mult graduatele universitati americane.

https://www.imf.org/external/np/pp/eng/2013/062813.pdf

Dupa cum vedeti, niciodata nu a fost vorba, in solicitarile FMI catre guvernele capitaliste, de o scadere de taxe sau de reducere a schemei de personal guvernamental. In acest moment, in multe tari dezvoltate, guvernele capitaliste fiind cele mai mari angajatoare, dar numindu-se.......capitaliste.

Mai mult, aceasi FMI, impulsioneaza guvernele capitaliste ale UE, sa impuna o taxa de 10% pe toate gospodariile care detin "positive assets". Ce inseamna acest lucru si pentru ce il recomanda FMI ? Un "positive asset" reprezinta o resursa economica la indemina unei gospodarii, a unei firme sau a unei companii si care resursa poate aduce efecte economice positive pentru detinator..... Deci FMI practic lupta pentru demoralizare economica prin taxare execesiva a tot ce misca.

Asa arata capitalismul draga FMI-ule? De aceea am spus intotdeauna ca, un curent politic de stinga adevarat este foarte greu de creat pe un fond capitalist, pentru ca acest sistem capitalist actual, este un sistem cameleonic, un sistem care politic si economic, poate fi modificat si modelat de niste mizerii politice, pentru perioade scurte de timp, sub orice forma, chiar cu accente socialiste, comuniste sau feudale.

Asta este ceea ce ne trebuie, un sistem care sa fie modificat in favoarea unor mizerii politice care construiesc linistea temporara a populatiei pe coordonate improprii sistemului existent sau ne trebuie un sistem care sa duca la o dezvoltare economica armonioasa si constanta, ale carui rezultate economice sa fie resimtite de populatie?

Depinde de noi, daca continuam sa acceptam acest sistem capitalist cameleonic construit pentru avantaj de grup si extrem de elastic, dar mereu in avantajul unii grup de infractori politici si al unor organizatii financiare demolatare ale multor economii.......sau ne lepadam de el si incercam sa construim unul pentru cei ce muncesc si in capitalism sint considerati ca fiind numere interschimbabile?

Ceea ce pare cel mai evident si necesar, si care fiecare dintre noi ar trebui sa faca, este diversificarea bunurilor in proprietate, care pot fi mutate dintr-o tara intr-alta sau dintr-o zona intr-alta si nu sint subiect al taxarii excesive a statului capitalist.

 

Adrian Cosereanu

 

 

Add comment


Security code
Refresh


ORA EXACTA

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?
The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.