ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Rusia avertizează din nou SUA asupra un posibil scenariu apocaliptic în zona Peninsulei Coreene… Aude cineva din Administrația Americana?

Rusia avertizează din nou SUA asupra un posibil scenariu apocaliptic în zona Peninsulei Coreene… Aude cineva din Administrația Americana?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Într-o declarație extrem de importanta a lui Igor Morgulov, adjunctul lui Serghei Lavrov de la Ministerul rus de Externe, acesta transmitea un mesaj al liderului rus, asupra unui posibil scenariu apocaliptic în Peninsula Coreeană, dacă conflictul continua sa fie escaladat de ambele părți, dar în special de America, care a deplasat forte militare de proporții impresionante în zona, arătând încă odată ca America vede rezolvarea numai prin conflict. 
Este greu de crezut ca America a investit și poate investii miliarde de dolari pentru deplasarea unei forte militare uriașe pe coastele Peninsulei Coreene, însă cu acești bani, nu ar fi putut investii sau crea unele societăți comerciale mixte în zona Nord Coreeană, sau nu ar fi putut sprijini economia Nord Coreeană în diverse proiecte energetice vitale țării. Dar, s-a apelat la forta și încercări de intimidare care au accentuat criza din zona. 
Este la fel de confuz si greu de crezut în faptul ca America percepe în mod favorabil însăsi noțiunea de sancțiuni comerciale, impuse Coreei de Nord, pentru ca de zeci de ani, Coreea de Nord nu a avut și nu are nici o relație comerciala cu SUA sau alți parteneri și aliați ai americanilor, în cea mai mare parte a lor. Coreea de Nord are o relație comerciala infima cu Mexicul și alte câteva tari, numărate pe degetele de la o mână, în rest, cea mai mare parte a schimburilor comerciale ale țării desfășurându-se cu China, Rusia și Cuba. Ce poate rezolva vestul prin impunerea de sancțiuni comerciale Coreei de Nord, din moment ce țările occidentale nu a avut și nu au nici o relație comerciala cu nord coreeni???
Este mai mult decât evident ca se știe acest lucru, însă se încearcă o creare a imaginii ca următorul pas care trebuie făcut în cazul în care sancțiunile nu lucrează, sa fie războiul, mult dorit de Congresul American și Trump, pentru care ar fi mană cerească și ar deturnat atenția americanilor și a lumii întregi de la dezastrul financiar și economic american de care profita un grup de infractori internaționali legalizati de sistemul capitalist.
Rusia și China nu au cum sa accepte înfometare poporului coreean și nu pot renunța la un partener cum sint nord coreeni, datorită faptului că au granița comuna și o deschidere  maritima, în plus, existenta unei miini de lucru ieftine de care pot beneficia, mai ales in domeniul textil.
Rusia și China spera să triumfe pragmatismul si înțelegerile la masa rotunda, dar mai ales ele spera ca SUA sa înțeleagă situația zonala ci cooperarea economică intre tarile din acest areal. 
Este mai mult decât evident faptul ca America urmareste acest potențial război și o calamitate de proporții, nu numai pentru a crea sau reface imaginea “invincibilitatii” ei, după ani de zile de războaie pierdute cu cheltuieli enorme sau țări lasate in paragina si transformate în furnizoare de droguri, lăsând la o parte situația economica de ansamblu, ci, în opinia mea, America dorește foarte mult distrugerea unui partener comercial de baza, care însă ii decapiteaza economia prin produsele realizate și preturile practicate și acest partener se numeste Coreea de Sud, a cărui distrugere ar duce marile corporații americane și economia americană într-o situație financiara infinit mai buna în plan intern și extern. Corporații ca Samsung, Hyundai, KIA și multe altele, care acum fac legea în America, for fi decapitated de război și specialiștii lor se vor deplasa către…America.
Morgulov a reiterat dorința Rusiei de a intermedia un dialog intre Coreea de Nord, Coreea de Sud, America, China și Japonia. Deocamdată americanii nu prezintă nici un interes pentru aceasta întâlnire  care ar putea aduce pacea și un nou curs de dezvoltare în Peninsulă.
Ultima tentativa a nord coreenilor de a testa o racheta intercontinental, în afara celei de ieri, 28 Noiembrie 2017, a fost pe 15 Septembrie, după care a avut loc discuția cu oficialii chinezi și rusi, iar coreeni au renuntat la teste, însă americanii au continuat în mod amplificat, exercițiile militare la granița nord coreeana.
În Iulie 2017, Miniștrii e Externe ai Rusiei și Chinei au propus spre implementarea un mecanism de “double freezing”, care însemna că ambele părți, americanii și sud coreeni sa oprească exercițiile militare complexe și de natură să inflamate zi mai mult situația in zona, iar nord coreeni sa înceteze testele cu rachete balistice și alte rachete care au survolat spațiul aerian al altor țări. 
Automat, America a rejectat propunerea și nici nu a vrut sa discute aceasta propunere sau sa aducă o inițiativă în acest sens, pentru crearea permiselor de pace, argumentând ca aceste exerciții sint destinate apărării…. Însă cind este vorba de testele nord coreene, același americani discuta de pericolul iminent al unui atac, fără ca vreodată nord coreeni sa fi atacat pe cineva.
Rusia a propus prin vocea lui Morgulov, un nou mecanism de tip “freeze for freeze”, prin care Coreea de Nord sa oprească testele cu rachete și aplicațiile militare, iar America sa își retragă efectivele militare și echipamentele nucleare din zona, pentru a crea posibilitatea unor negocieri de pace. America a fost din nou împotriva…însă Coreea de Nord acceptat sa facă primul pas în cadrul acestui mecanism. Nu a existat din partea SUA nici măcar tendința de negociere sau găsirea unei soluții paralele…în vederea demilitarizarii și denuclearizarii zonei.
Rusia nu vede sub nici o for a benefica prezenta militara de proportii a SUA in zona Peninsulei Coreene si mai ales exercitiile militare care au ca tinta oboective de pe teritoriul nord coreean, in special dupa mai bine de doua luni de “pasivitate” din partea lui Kim, dar se pare ca America a inteles in cu totul alt mod aceste doua luni. 
Va fi extreme de interesant zilele urmatoare, cind va fi convocat Consiliul de Securitate al ONU, in vederea dezbaterilor legate de acest ultim test cu racheta balistica intercontinentala nord coreeana. Vom vedea daca ONU priveste serios un plan de creare a increderii in zona si dezarmarea Peninsulei Coreene, mai ales din punct de vedere nuclear si interzicerea oricaror exercitii militare commune in zona. 
Este cu siguranta o solutie pe care o vede Rusia si mai ales China, care deja se simte amenintata de prezenta americana si a aliatilor lor in zona Marii Chinei de Sud. Cu siguranta, Rusia si China, vad ca necesara o eliminare a oricaror trupe ostile lor la granitele acestor doua tari. Nici o mare putere de-a lungul istoriei nu a acceptat trupe ostile ei la granite si cu siguranta cele doua mari puteri militare, economice si mai ales nucleare, nu vor accepta trupele americane si NATO sa creeze tensiune la granitele lor.
Cu siguranta, nu poate fi vorba de o eventuala intelegere in Consiliul de Securitate, in situatia in care Trump va continua sa se pronunte pentru “stergerea Coreei de Nord de pe harta…” sau faptul ca va trata Coreea de Nord cu “foc si furie militara….”. Daca retorica lui Trump nu va inceta si nu va dovedii maturitate in abordarea acestei probleme extrem de delicate care confrunta omenirea, rezultanta va fi o accelerare a procesului inarmarii excesive si o tensiune in crestere, cu repercursiuni majore asupra pacii si stabilitatii zonei si la nivel mondial…si in final continuarea unui program nuclear de catre Coreea de Nord. 
NU EXISTA NICI O ALTA CALE IN AFARA DIALOGULUI DIRECT, ONEST SI CONSTRUCTIV, iar SUA trebuie sa inteleaga ca trebuie sa participe la construirea unui climat de pace si NU la “o lupta pentru pace….” de care mereu se prevaleaza cei din Tara Sfinta…..Nu exista o alta alternativa in afara dialogului !
Rusia a reusit prin intermediul Presedintelui Putin, sa puna la punct coordonatele unei colaborari regionale, la Conferinta de la Vladivostok, in care, Rusia doreste sa se implice economic, ba mai mult, implica in relatii economice solide Japonia si Coreea de Sud, alaturi de nord coreeni si evident Rusia.
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Saturday, 13 January 2018 18:05  

Comments  

 
0 #1 argos 2017-11-30 07:03
Initial as fi de acord cu dvs si da deplasarea de forte in Coreea este o provocare, dar golaneala e de ambele parti. Spuneti de societati comerciale mixte. Pai grasunelul din Nord, ar vrea asa ceva. Oare China nu ar pierde controlul babaului care este Coreea ? De ce sa nu investeasca Sudul ?(astia chiar vor sa investeasca, numai ca la gatul lor sar si americanii si chinezii. Ce poti sa mai faci ?). E strigator la cer, vrei sa-ti ajuti fratele, dar marile puteri zic ca n-ai voie. De ce nu spuneti si despre jocurile Chinei care-l tin artificial pe micul Kim la putere. Si sa nu-mi ziceti ca le e frica la generali sa-l omoare. Pe Ceausescu doar Stanculescu a fost nevoie sa aprobe si s-a terminat tot. Si chiar nu e comparatie intre cei doi.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.