ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Ce vrea Kim și dorește sa obțină și ce vrea Trump și riscă să nu obțină? Kim a înțeles exact contextul în care SUA doreste sa controleze situația, la fel ca și Președintele Xi și Președintele Putin.....

Ce vrea Kim și dorește sa obțină și ce vrea Trump și riscă să nu obțină? Kim a înțeles exact contextul în care SUA doreste sa controleze situația, la fel ca și Președintele Xi și Președintele Putin.....

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 Mai trece puțin timp și auzim din nou: “Kim Jong un a lansat o noua rachetă balistică în direcția SUA, în vederea unor teste de viteza și altitudine, care s-a ridicat la 4.500 de kilometrii și a fost proiectata în zone oceanica comerciala a Japoniei.”
 După care, auzim ca nord coreeni au capabilitatea de a lovi cu rachete nucleare cu raza lunga de acțiune, teritoriul american și chiar capitala politica a SUA, Washington.
 Deocamdată nu se știe cu exactitate, dacă Kim poate instala pe aceste rachete un cap nuclear miniaturizat, care sa fie lansat cu precizie către țintă și sa reziste vibrațiilor specifice reintrarii în atmosfera, ceea ce ne arata el va avea nevoie de mai multe teste, chiar dacă ultimul test a arătat capabilitatea nord coreenilor de a lansa o rachetă la o altitudine greu de crezut cu ceva timp în urmă., asa cum este Hwasong - 15, depășind chiar așteptările americanilor. 
Trump a luat acest test nord coreean ca o bășcălie și o chestiune de can can zilnic, spunând ca nu trebuie nimeni sa fie îngrijorat deoarece totul este sub control și America poate contracara orice mișcare a lui Kim, ceea ce imi este greu sa cred. Mai mult, Trump l-a numit din nou pe Kim "Little rocket man" (micul om rachetă) și "Sick Puppy"(un animal de casa bolnav), pentru ca întreaga audienta din Missouri sa zâmbească și sa creadă ca totul este sub control.
 Pe de alta parte, glumeata stimata doamna Ambasador a SUA la ONU, Nikki Haley, un fel de turistă pe la întâlnirile diplomatice din care nu a înțeles mai nimic, s-a exprimat și ea într-un exces de zel, spunând că, "…dacă războiul va veni, regimul nord coreean și populația Coreei de Nord vor fi în totalitate distruse...". In ce baza amenință o astfel de hahalera, un lider și o țară suverană? Ce a dorit Trump și Haley sa arate cu aceste amenințări? Cum au gândit ei că aceste amenințări vor rezolva problema crizei de proporții la nivelul Peninsulei Coreene?
Mai mult, stimata fripturistă ambasadoare SUA la ONU, a mers pana într-acolo incit a avut tupeul sa îl avertizeze pe Președintele chinez Xi, ca "….dacă China nu va opri aprovizionarea cu petrol a Coreei de Nord, America a prelua situația aprovizionării energetice a nord coreenilor în mâinile ei...". Oare vorbea aceasta gluma a diplomației internaționale, despre o eventuala bombardarea a conductelor de petrol care vin din China către Coreea de Nord, de către aviația militară americană. Sa speram totuși ca nu, pentru ca ar fi un dezastru pentru SUA, și ar însemna o ofensa diplomatica și economică majora pentru China.
Aceasta comediantă americană pe post de ambasador a uitat ca și chiloți de pe ea sint produși în China și ca același China plătește facturile americanilor și le garantează creditele pentru a se desfăta într-o economie artificială și plina de probleme de tot felul.
Reacțiile lui Trump și Haley, reprezinta o realitate dureroasa pentru America și chiar pentru globul întreg, dar generata de America. 
Kim este un produs 100% al Americii, care prin teroare, amenințare și instalarea de baze militare și arme de tot felul, peste tot pe glob, a creat dictaturi, a creat reacții ale popoarelor care se învecinează cu arsenalul militar american, care la rândul lui prezintă o amenințare majora. 
America a dus un război nimicitor în Peninsula Coreeană in anii 50, lăsând în urma sute de mii de morți și familii desființate, au lăsat în urma pământuri aride și otravite cu napalm și alte chimicale aruncate în zona Peninsulei Coreene, au lăsat prăpădul și diviziunea, au lăsat arme și pentru tot ce au facut, au încasat bani și nu putini, miliarde peste miliarde de dolari, au menținut tensiunea pe care vor și acum sa o pună pe tapet, neglijând o realitate actuala și o noua harta geopolitică. 
Sub acest scenariu, America se așteaptă sa fie primita cu flori și cu urale în Coreea de Nord, ca fiind eliberatoarea poporului nord coreean, după ce au omorât familiile celor care ar trebui sa ii primească în triumf....Este mai mult decât ridicol, chiar pentru un copil de grădiniță....
Kim joaca ultima lui carte și o joaca magistral, Atit la intern cit și la extern, împotriva superputerii mondiale...cum nu au avut curajul sa o facă tari cu potențial mult mai mare.
Kim înțelege foarte bine America, chiar mult mai bine decât îl înțeleg americanii pe el, lucru care se vede clar din faptul ca nu este aproape deloc ezitant în a invita America în riscul pe care ar trebui sa și-l ia într-o astfel de confruntare militară, fata de care  Kim știe ca nu are nici o sansa sa o câștige și sa declare victorie împotriva SUA, dar merge inainte și iși apară regimul și țara.
Dacă acest război, pe care îl doresc Haley, Trump și gașca jewmericană din complexul industrial militar bancar american, ar putea aduce capitularea armatei nord coreene, ceea ce îmi vine greu sa cred, o eventuala victorie americană ar însemna sute de mii de morți printre…..sud coreeni și americani și o țară, Coreea de Sud, demolata de la fundație.
O spun încă odată, realitatea este ca SUA își dorește sa ducă la pământ economia sud coreeana și nu pe cea nord coreeana, care nu a avut nici o relație comerciala cu SUA, și de la care americani nu au cumpărat nimic, dar aceași americani anunță în mod fals, ca vor aplica sancțiuni comerciale Coreei de Nord.(sic) 
Războiul în zona, nu este un lucru simplu, asa cum îl gândesc hollywoodienii de la Casa Albă, însă o demolare a economiei sud coreene, ar aduce mari avantaje corporațiilor americane, printre care Apple, GE, GM și multe altele, care au fost scoase de pe propria piața, din SUA, de către companiile sud coreene, datorită calității mult superioare a asiaticilor.
Kim știe foarte bine ca prima faza a conflictului este determinanta, fizic și psihologic, și mai știe ca, cu cit mai multe vieți americane vor fi pierdute în acest conflict sau supuse unui grad ridicat de risc, mai ales nuclear, cu atât mai puțin, americanii vor dori sa lupte împotriva lui. 
Un calcul mai mult decât bine gândit și corect, din punctul lui de vedere. Dacă Kim va merge mai departe fără sa împingă lucrurile în extremis, și sa îl forțeze pe Trump sa "convietuiască" cu o Coreea de Nord nucleara și cu rachete care în caz de pericol poate pune SUA pe foc, atunci Kim a câștigat acest duel psihologic. Asta se poate intimpla, deoarece Kim nu cere ceva imposibil de obținut și China și Rusia vor duce discuțiile în aceasta directie a posibilului diplomatic și cu temporizare care îl final sa îl pună pe Trump în poziție de acceptare, in urma unui scenariu de gen armele chimice în Siria, unde Rusia s-a angajat ca va controla situația și chiar a propus o comisie de control a arsenalului chimic sirian..
Dar, în final, ce dorește Kim? 
Inițial, el dorește sa stopeze în totalitate exercițiile militare ale coaliției SUA-Coreea de Sud, pe care el le vede  ca un eventual preludiu la atacul surpriză al țării sale.
Pe de alta parte el dorește sa nu i se mai impună sancțiuni țării sale și SUA sa recunoască regimul nord coreean și sa îl accepte ca putere nucleară. După care, Kim dorește ca SUA sa își retragă forțele militare din Coreea de Sud și sa aibă acces la ajutor internațional, pentru restabilirea vieții economice și sociale în Coreea de Nord, fără bariere.
Administrațiile americane trecute, Clinton, Bush II, Obama, au văzut ca negociabile multe dintre aceste aspecte dorite și urmărite a fi rezolvate de Kim, dar o acceptare în acest moment, ar însemna un pericol pentru securitatea națională a SUA și punerea în pericol a intereselor americane în zona. Acești americani au fost obișnuiți sa dicteze regulile jocului acolo unde se "cuibaresc" prin forța și va fi greu pentru ei sa accepte ca oricând sint nemulțumiți, nord coreeni vor dicta regulile jocului în zona.
Dacă ar fi vorba de o acceptare a acestor condiții de către SUA, atunci vorbim despre o victorie categorica a lui Kim și o înfrângere a diplomației americane. În acest caz, credibilitatea Americii ar fi pusa sub un mare semn de întrebare în rândul aliaților sai, iar Coreea de Sud și Japonia ar gândii ca trebuie sa își rezolve singure problemele, iar o noua alianță, care nu ar mai putea fi sub controlul SUA, ar putea submina pentru totdeauna poziția SUA în zona Marii de Sud a Chinei și în  Bazinul Pacificului. Mai mult, coreeni din sud și japonezii nu vor mai apela existențial și compensatoriu la împrumuturi americane, ceea ce ar fi un mare recul pentru băncile mari americane și pentru America, iar în același timp, Trump ar trebui sa facă o serie de improvizații în relațiile comerciale cu cele doua tari asiatice, în asa fel încât sa nu își distrugă industria și economia și sa poată crea din nou, prin intermediul unui sistem de taxe, competitivitate pentru corporațiile americane ale căror produse sint execrabile, de o calitate foarte scăzută.
O alta realitate ar fi ca solicitările lui Trump pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene nu se vor concretiza în mod practic niciodată, decât într-un scenariu imposibil, în care SUA cucerește in totalitate și dictează viata în Coreea de Nord.
Kim nu poate sa uite ca Bush a mințit cu nerușinare legat de pace și menținerea tratatelor de denuclearizarea, și s-a retras din tratatul ABM, dupa 30 de ani, pe care îl semnase cu Moscova..... Kim a văzut cum mișcarea americană a mers pună într-acolo încât diplomații SUA, în frunte cu Collin Powell au mers la ONU și au anunțat ca Saddam Hussein are arme nucleare de distrugere în masă, o alta minciuna de proporții. Kim nu poate sa uite cum NATO a atacat Libia și în final Gadhafi a fost linșat de "necunoscuți", doar pentru ca nu a putut sa puna probleme militare Americii. Deci, Kim nu ar cum sa aibă încredere în Americani și cuvântul lor.
Kim vede clar cum onorează americani sub Trump, un tratat nuclear pe care l-au semnat cu Iranul și ale cărui date le pun la îndoială și Republicanii doresc să îl anuleze, conditionând anularea lui de schimbarea regimului de la Teheran, chiar in pofida amabilitati iranienilor de a permite o inspecție internațională a arsenalului militar al țării. Iranieni au dovedit ca au oprit producția de arme nucleare și programul lor nuclear, însă America lui Trump nu a obținut ce dorește....și astfel Iranul nu mai are de ce sa garanteze încetarea programului nuclear al tării, astfel ca americanii au făcut doi pași greșiți sub conducerea lui Trump, punând din nou Teheranul în rândul producătorilor de arme nucleare și pierzând total credibilitatea comunității internaționale.
America trimite un mesaj nescris, dar foarte clar dușmanilor pe care si-i face: Renunța la armele de distrugere în asa și vei avea soarta lui Gadhafi și Saddam Hussein sau construiește arme care pot pune în pericol SUA și vei avea respectul Americii.
Acestea sint mesajele ascunse, pe care le promoveaza America în mediul internațional, iar Kim s-a conformat lor....
Ar fi o nebunie pentru Kim ca sa renunțe la programul lui nuclear și producerea de rachete intercontinentale cu încărcătură nucleara, atâta timp cit nebunia totala o emana liderul american prin ezitări și întorsături care se doresc, în opinia lui, sa arate ca America poate face ce vrea și când vrea.
Nebunia americanilor a adus globul pe marginea prăpastiei nucleare și într-o situație extremă.... America are nevoie sa își refacă credibilitatea și asta nu este o sarcina simpla, însă dacă nu va încerca să o facă, va rămâne și fără un nivel minim de credibilitate la nivel internațional și cu o populatie foarte expusa la pericole terminatoare.....
 
Adrian Cosereanu
 
Last Updated on Saturday, 13 January 2018 18:01  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.