ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Tragedie de proportii. Intr-o lume capitalista care a fost transformata de bani si in care prostia a devenit virtute, calitatea informatiei este privita cu scepticism.

Tragedie de proportii. Intr-o lume capitalista care a fost transformata de bani si in care prostia a devenit virtute, calitatea informatiei este privita cu scepticism.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Sint citite articolele profesorilor universitari de catre cei interesati in evolutie si intelegerea fenomenelor care ne confrunta? Surpriza de proportii…..
Auzim in lumea capitalista despre premii acordate personalitatilor din mediul academic, pentru diverse studii pe diverse domenii, inclusiv pentru economie si finante. In acelasi timp, vedem niste timpiti care dezbat sau dorm in parlamente si iau decizii in economie, in viata sociala si politica, fiind departe de toate acestea. 
Ne intrebam: De ce acesti fanfaroni prosti nu cheama in forurile legislative pe cei ce au cistigat premii in diverse domanii, recunoscute de lumea academica internationala, pentru a gasii solutii sau a colabora cu ei in gasirea unor solutii, mai ales in actuala perioada de criza? Pai, foarte simplu. Pentru ca acesti imbecili care ghidoneaza politica tarilor capitaliste, sint niste marionete, care nu numai ca nu stiu sa citeasca cursiv, dar nu ar intelege nimic din ceea ce ar expune acesti oameni de stiinta sau profesori si s-ar face de ris, ba mai mult, acesti profesori si cercetatori le-ar perturba somnul in scaunele din parlamente.
Dar, imediat vine intrebarea fireasca: Dar omul de rind, intelectualul mai mult sau mai putin rasat, citeste ceea ce scriu acesti oameni de stiinta si cistigatori ai premiilor pe diferite domenii? Aici este cea mai mare problema. Acesti profesori si cercetatori nu sint cititi, iar lucrarile lor sint lecturate de citiva oameni interesati, cu mult prea putini ca sa inteleaga faptul ca schimbarea isi are etapele ei si este mai mult decit necesara. 
Vedem iesiri in strada ale unor oameni care se definesc ei singuri ca fiind intelectuali, dar nu au citit nici ei prea mult pentru a-si justifica aceste iesiri si pentru a putea convinge cu argumente logice si stiintifice, atit populatia majoritara cit si pe cei din segmentul din care fac ei parte.
Si, atunci cine este de vina ca schimbarea mult dorita nu mai survine si de zeci de ani cerem ceva si ne multumim cu altceva? Pai, noi cei care avem certitudini fara sa citim, fara sa colaboram sau colaboram pe facebook in schimburi de pareri legate de fertilitatea pisicilor, cintatul cocosilor, langosi cu brinza, bascalie cit cuprinde si alte bazaconii. 
Clasa intelectualilor care nu se citesc unii pe altii si cred ca fiind professor de istorie, automat si fara nici un efort suplimentar, esti si specialist in finante, dar de citit ramine pentru alta data. Din acest motiv, prosti de tipul celor din politica romaneasca sin u numai, isi permit sa minta si sa intoarca prin smecherie ieftina mase intregi de oameni iesiti in strada, promitindu-le schimbari cosmetice pentru ca ei sa fie multumiti si sa plece acasa sa puna un gratar cu mici in miscare….
In vest, profesorii, consuma intre 3 si 6 luni pentru a cerceta intr-un domeniu si in general scriu un articol care in medie numara 25 de pagini, publicindu-l intr-un jurnal academic. Dupa luni de zile de la publicare, ma uit sa vad care sint reactiile si citi cititori a avut profesorul respectiv…. Stupefactie…in medie zece persoane. Dupa o munca de luni de zile si acest rezultat, mai merita pentru cei ce isi dedica cunostiintele si viata sa mai publice ceva? Se pare ca nu exista decit un raspuns…
Sa vedem ce spun statisticile legate de acest subiect. Peste 82% dintre articolele publicate si legate de stiinte umaniste nu au fost scoase in evidenta pentru a fi studiate sau cel putin citite, NICIODATA.
Din panoplia articolelor publicate si asupra carora s-au facut referiri in presa de specialitate, numai 20% au fost citite. 
Jumatate din articolele academice emanatia unor studii profunde a cercetatorilor si profesorilor, nu au fost citite niciodata decit de autorii lor si jurnalistii care le arunca pe pagini….
Ce inseamna asta si cui ii serveste? Inseamna criza de autoritate si respect fata de valori. Inseamna lipsa posibilitatii si interesului de a lua contact cu valorile si tratarea muncii ca valoare sociala. Este o nebunie sa iesi in strada si sa nu crezi in autoritatea unui grup care trebuie sa conduca aceasta manifestare de protest, a unui grup care poate purta discutii si poate convinge de o realitate si de modul cum trebuiesc rezolvate divergentele. 
Romanilor nu le place autoritatea, nu o respecta si mai rau…. nu doreste sa o creeze din rindul lor, manifestind totala lipsa de incredere si de interes pentru dezvoltarea logica a subiectelor pe care le considera interesante, dar nu stiu de unde sa le apuce si uite asa apare cite un topirlan de genul Dragnea, care isi face de cap pe acest fond al dezinteresului fata de autoritate si valaoare construita.
Dar, hai sa vedem care este ratiunea unei asemenea nebunii si de ce pe glob se continua editarea anuala a peste 2 milioane de jurnale academice cu rezultate ale cercetarilor de luni si ani de zile ale unor oameni care cred in evolutie?
Principala ratiune pare sa fie, din datele statistice, banii si siguranta locului de munca. Profesorii incearca si ei, prin toate modalitatile sa arate eficienta in munca lor si in final sa isi mentina locul de munca intact, fiind premiati pentru domeniul in care publica si recunoscuti doar ca publica….
O alta ratiune pentru care aceste articole sint straine pentru multi oameni, o reprezinta specializarea in crestere a oamenilor si viziunea destul de ingusta a multora dintre noi, dorind sa fim specializati intr-un domeniu pentru a cistiga banii si prostituindu-ne atunci cind vine vorba de cultura generala, insa ceea cee ste cel mai rau este ca fara sa citim, credem ca o avem(cultura generala)…
O a treia ratiune este timpul, pe care nu il mai controlam si sintem mereu in panica si penurie de timp, fara ca vreodata sa ne gindim nici sa il gasim si sa il utilizam eficient si nici sa cream o ordine a prioritatilor, in care sa avem in vedere informarea in mod serios si nu dupa Media de duzina care ne aduce prosteala in case si ne departeaza de realitate in mod voluntar…
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Saturday, 13 January 2018 17:50  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.