ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI De ce capitalisti favorizeaza politica de “alba/neagra” si ce reverberatii poate avea acest fenomen?

De ce capitalisti favorizeaza politica de “alba/neagra” si ce reverberatii poate avea acest fenomen?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Oamenii simpli, de rind, asa cum sinetm cea mai mare majoritate a noastra, dorim o politica simpla, de stinga sau dreapta, de tipul Iohannis vs Ponta, Clinton vs Trump si asa mai departe. O politica de tipul “partidul meu vs partidul tau”… Asta doresc si liderii capitalisti si nu pentru ca nu ar percepe faptul ca lucrurile sint cu mult mai complexe, ci pentru faptul ca este mult mai usor pentru ei si ne pot controla mult mai bine, pentru ca ne-au rapit in totalitate timpul de a gindi fenomenul politic in complexitatea lui si ne ofera doua variante, iar noi intelegem ca din acel punct va veni “baiatul bun al politicii capitaliste”….

Adevarul este cu mult mai complex. Filozofiile politice, au creat un mediu nociv, o mizerie de nedescris in viata noastra si nu doar simplitatea “dreapta vs stinga”. Exista in politica curente cum ar fi socialismul, conservatismul, populismul, progresismul, liberalismul, marxismul, totalitarismul, nationalismul, islamismul, fascismul si altele pe care nu le voi insira. Toate au terminatia “…ismul”, avind astfel un mare impact asupra mentalitatii populatiei si in special la nivelul omului de rind, in scurt timp de la declansarea nebuniei electorale in politica.
 Este interesul politicienilor capitalisti sa ne inoculeze ideea ca exista competitie si “pluripartidism”, dar ca este vorba doar de doua forte, prin care ne pot controla, o entitate buna si una rea, dintre care una va iesi victorioasa si oamenii au dovedit fara sa inteleaga, faptul ca sint parte la o competitie a bataii de joc chiar de ei si familiile lor, ca aceasta competitie nu este una reala ci una artificial creata pentru ca aceste mizerii politice capitaliste sa testeze popoare care nu isi mai pot gasi cadenta economica si sociala, dar acestor popoare le este explicat faptul ca saracia poate fi si chiar este o stare de normalitate, iar iesirea numai putin din saracie o poate realiza numai poporul care accepta competitia politica…
Partea primitiva a creierului nostru, vede lumea in general sub forma: “noi vs ei” si in acest fel noi sintem gata sa luptam oricind unul impotriva altuia, capitalistii folosindu-ne tendinta subiectiva inaintea tendintei obiective, in analiza politica si nu numai.

Privesc in intreg lagarul capitalist si inteleg ca oamenii de rind nu pot realiza in intregime fenomenul pina nu este prea tirziu, ei sint in permanenta dusi cu “zaharelul” politic, iar in momentul cind inteleg,  acesti oameni percep ca libertatea lor a fost redusa major, iar puterea politicienilor a crescut exponential si spirala distructiva pentru omul de rind continua…

Romanii si toti cei ce traiesc in aceasta mizerie care o reprezinta lagarul capitalist, trebuie sa renunte la a mai crede in competitia politica a unui sistem care prin bani si imprumuturi, creaza stinga politica, iar prin corporatii si interese de grup creaza o dreapta care nici ea nu are nici o legatura cu o ideologie politica favorabila omului de rind. Fiecare dintre noi trebuie sa gindesca la toate pericolele care ne greveaza libertatea noastra individuala, sa invatam ce sa cerem pentru ceea ce oferim sau putem oferii sistemului, acestea fiind coordonate pe care capitalisti nu ar dori sa le vedem.

Cind “cartusele” politice ale liderilor capitalisti sint epuizate si nu ne mai pot infecta prin metode traditionale, ei discuta despre “Liberalism”, care este de departe o doctrina de refugiu politic si restartare a setului de minciuni si inselatori capitaliste. Libertatea omului, in mod natural, o intilnim cind el este liber de orice putere asa zis superioara de pe planeta si in nici un caz sub autoritatea legislativa impusa in favoarea unui grup de criminali si infractori politici ai crony capitalismului…

Foarte multi dintre noi critica guvernul de tip capitalist fara a-l definii. La fel si institutia prezidentiala, iar acesti circari politici creaza permanent o ceata de natura sa poata schimba dupa vointa lor prerogative ce nu au nimic comun cu ceea ce ar trebui sa reprezinte aceste institutii si evident, sa ne inoculeze ideea schimbari, care niciodata nu este in favoarea omului de rind.

Privind la asa zis “cea mai democrata tara a lumii”, America, unde nimeni absolut din populatia de rind, nu a cerut guvernului nici sa se inarmeze si nici sa declanseze razboaie si sa ia banii din buzunar, ai acestor oameni care pleaca dimineata la munca, iar o parte a zilei lucreaza pentru ceva care nu au solicitat, dar pentru care sint fortati sa plateasca, iar daca banii nu sint de ajuns, atunci guvernul capitalist apeleaza la “terorism” si data viitoare oamenii vor fi dresati sa accepte plata pentru siguranta lor si a familiilor lor, dupa care ciclu se repeta, pina cind sesizam ca nu mai avem piine pe masa si incepem sa improvizam toate programele financiare ale familiei, reducind bugetul pentru multe lucruri care chiar ne trebuiesc, insa trebuie sa renuntam la ele pentru promisa…libertate capitalista.

Liberalismul capitalist actual se concretizeaza in reguli impuse si control in detaliu asupra comportamentului fiecaruia dintre noi, divizind popoare intregi in grupuri folosind aceasta doctrina asa zis liberala, in timp ce gruparile politice “liberale” se imbulzesc la poarta guvernului capitalist cu mina intinsa pentru a primi bani si libertatea de a exploata poporul dupa bunul plac, liberal….

Conservatorii capitalisti se pronunta pentru dragostea de libertate, dar paradoxal reprezentantii lor nu sint miscati nici macar emotional de declansarea de razboaie si conflicte majore si nici de distrugerea libertatilor cetatenesti ale grupurilor care nu sint de acord cu ei, in final pastrind controlul la discretia lor asupra consumatorilor de droguri, prostituatelor, emigrantilor, cazinourilor si industriei pornografice, dupa interesele lor materiale, in numele dragostei de libertate…

Liberalismul si conservatorismul sint ambele, vinovate pentru incurajarea CORPORATISMULUI, de care nu spun nimic si lasa popoare intregi capitaliste la mina unor mizerii care jongleaza finantele acestor tari. Asta este ceea ce am primit noi, oamenii de rind, in timp ce guvernul crony capitalist si acolitii lor beneficiaza de toate privilegiile. Mai ales ca in acest stat capitalist politienesc departajarea se face functie de numarul de avocati pe care ii detii, iar ei ii detin si chiar armate de avocati, care ne disciplineaza in mod direct sau indirect. …

Guvernul capitalist prin intermediul corporatiilor ia dreptul oricarui tinar sau grup de tineri cu initiativa si ideii, lasindu-i fara bani si spunindu-le ca nu se califica pentru a imprumuta de la banci in ideea de a dezvolta un proiect sau altul, dar in schimb, acelasi guvern mizerabil crony capitalist in cirdasie cu marile corporatii bancare, militeaza pentru imprumuturi de miliarde de dolari pentru corporatiile si companiile multinationale, care transfera locurile de munca in tarile unde platesc salarii de mizerie, in Asia si Africa in general, creind acolo o clasa de mijloc si distrugind exact pe cei care platesc in tarile capitaliste, taxe pentru intretinerea unor guverne de teroristi economici.

Guvernul capitalist ofera marilor corporatii subventii si absolut orice produs realizat de Apple, GM, GE sau alte mari companii a fost sau este subventionat. Nici o corporatie capitalista nu si-a permis ca din banii ei sa studieze piata, atunci cind a inceput afacerea, sa studieze pericolele pietii sau sa absoarba pierderile de pe piata. Dar, cind discutam de relatia cu cei ce muncesc, acesti liberali si conservatori, privatizeaza profitul si socializeaza pierderile, lasind tot pe amaritul de rind sa absoarba si pierderile, dupa ce a platit taxe pentru a ajuta aceste companii capitaliste praduitoare. 

Vedem zilnic cu ce larghete guvernele capitaliste finanteaza prin intermediul subventiilor, cimpuri de centrale eoliene. Accepta deducerea din taxele care trebuie sa le platesca, de catre marii sacali capitalisti, a ratelor pentru palatele achizitionate cu dobinzi simbolice sau fara nici o dobinda. Toate, absolut toate politicile publice, economice si in domeniul social si financiar pe care le promoveaza guvernele capitaliste, sint de natura sa umple si mai mult buzunarele mizeriilor capitaliste de la virf si sa aduca amaraciune in familiile celor ce muncesc din ce in ce mai mult, pe bani din ce in ce mai putini si fara valoare…

Acesta este fata reala a actualului si viitorului(daca il doriti) sistem capitalist, definit prin corporatism si denumit crony capitalism sau “crapitalism”(in engleza traducindu-se ca fiind… capitalism de rahat…). Acestui sistem trebuie sa ne supunem in mod….democratic, chiar daca dorim sau nu, aceste mizerii nelasindu-ne decit variantele alba si neagra…

Donald Trump, ca si Tudose, Iohannis, Macron si altii, practica din plin Crapicapitalismul…. Mai mult, Trump discuta de conservatism, dar participa la nunta fetei lui Clinton si ofera cadouri de lux clasei politice asa zis liberale, din care ca sa va dati seama de falsul situatiei, face parte si George Soros…un alt “liberal” care comanda razboaie si deplasari de refugiati in directiile dorite de el prin Europa si nu numai.

Cind guvernul crony capitalist are amprenta pe tot ce misca, sub o forma sau alta si prin intermediul unei game de pirghii dictate, ei evita discutia legata de centralizare. La fel, nu discuta de centralizare, cind cazinoul Wall Street scoate miliardari prin speculatii, in fiecare zi si distruge milioane de vieti pe planeta, lasa in faliment oameni care au visat sa isi dezvolte o afacere si sa munceasca cu familia in cadrul ei…..

Dar, cind Trump a concurat in campania prezidentiala nu a anuntat pe nimeni dintre sustinatorii lui ca va milita oentru un sistem crony capitalist, el declarindu-se populist…sau popularist…care ar insemna o persoana care lupta impotriva stabilimentului politic….Problema este : Cum definesc capitalistii populismul si cit este el in favoarea celor ce muncesc din greu si sint frustrate de toate drepturile? Este tipul de populism, promovat de acesti capitalisti pentru care oamenii sint numere interschimbabile, un sistem care ajuta omul de rind si arata posibilitatea de samvgardare a interesului national?

Trump este o caricatura politica de departe, el discutind critic la adresa instaurarii regulilor si regulamentelor in domeniul economic si financiar si dorintei de promovare a pietei deschise, dupa care el discuta cu vehementa impotriva “Free Trade”, la doar citeva zile una de alta…..El dovedind ca se “deplaseaza” dupa cum bate vintul pentru a-si mentine pozitia politica si a fi servitorul de lux al corporatiilor…

Supararea lui si a clasei de perversi de la conducerea Americii si in general ai tarilor capitaliste este constanta, dar in cele din urma noi, individualii, suferim si sintem deposedati de toate libertatile, dar sintem lasati sa analizam si sa criticam in tramvai sau la locul de munca, supararea acestor mizerii politice si corporatiste… Cine este de vina pentru ca acest sistem exista?

 

 Adrian Cosereanu

 

 

 

Last Updated on Saturday, 13 January 2018 17:47  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!