ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Suntem creștini? Il iubim și credem în Christos și Biblie? Putem crede în Christos și in acelasi timp sa acceptam statul polițienesc?

Suntem creștini? Il iubim și credem în Christos și Biblie? Putem crede în Christos și in acelasi timp sa acceptam statul polițienesc?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Putem considera ca Isus s-a nascut intr-un stat politienesc, iar alte state politienesti actuale, America si Israelul, ii cinta false osanale?
Sintem in perioada Sarbatorilor Sfinte…..Nașterea lui Christos și asternerea lui în ieslă de către Maria, este o imagine comuna oricărui creștin și chiar se închina la această imagine biblică. Dar, oare de ce în ieslă? Oare toți copiii erau în acel timp culcați în aceste condiții sau comunitatea, statul în care se desfășura acțiunea, era un stat polițienesc?
Imperiul Roman, era de departe un "stat polițienesc", care a ordonat sa se facă un recensământ al persoanelor existente în fiecare localitate pe unde trupele imperiului treceau. Iosif și cu Maria, au călătorit în micul orășel Bethlehem si astfel puteau fi înregistrați, iar lipsa spațiului de locuit a făcut ca Maria sa își aștearnă pruncul în ieslă, după ce a fost născut.
Acest lucru ne face sa înțelegem ca Isus fost născut într-un stat polițienesc, ceea ce aduce în timp a fi asemănător cu America, Israel și statele capitaliste asa zis dezvoltate.
Mai tirziu, cind Isus a crescut, el nu s-a temut sa spună adevarul celor care dominau autoritar,  viata oamenilor în zona.
 Dar, este adevărat ca prelegerile lui subminau personalitatea "statului" și pozițiile funcționarilor Imperiului, dar acestea subminau și stabiliment religios care dorea sa se impună... Isus poate sa fi fost crucificat tocmai pentru a fi o avertizare adresata altor potențiali rebeli și cu o gândire nesablonata de romani, care ar fi dorit sa provoace puterea.
Dar sa vedem, dacă extrapolam în timp, ce s-ar fi întâmplat dacă Isus ar fi fost născut în statul polițienesc America în loc sa fie născut în statul polițienesc Roman și care sint diferențele. Mai mult, sa ne propunem sa vedem dacă cei ce sint lideri americani și ai sistemului capitalist și care se închina de mii de ori pe an în fata unor preoți prefăcut și actori, sint într-adevăr credincioși sau ei trădează religia asa cum o fac și cu oamenii pe care ii conduc. În acest caz, ar trebuie sa ne gândim ca este o problema sistemică, la fel ca și în Imperiul Roman, legat de atitudinea deschisa și curată a lui Isus.
Mai degrabă, decât sa călătorească către Bethlehem pentru a fi luați în evidență de autorități, părinții lui Isus ar fi trebuit sa trimită prin posta un formular de 28 de pagini trimis lor de către American Community Survey, chestionar care este obligatoriu pentru fiecare persoana și gospodărie și care conține diferite date personale foarte importante.
În loc sa fie născut într-un grajd și așezat de Maria în ieslă, Isus ar fi putut sa fie născut acasă, în casa părintească. Dar...în locul ciobanilor și oamenilor inteligenți care s-au perindat în jurul noului născut, Isus, în casa unde s-ar fi născut Isus, ar fi ciocanit la usa autoritățile americane, cărora părinții lui Isus ar fi fost obligați sa le deschidă ușa, iar în final, părinții ar fi fost condamnați pentru nașterea copilului în astfel de condiții...
Parintii lui Isus erau emigranți fără acte, cum se intimpla și astăzi pentru multe familii, iar având acest statut, părinții putea fi inchisi într-o inchisoare privata, sub forma unui lagăr de munca în profitul unei corporații sau mai multe, cum ar fi Starbucks, Microsoft, Walmart sau Victoria Secret, unde acești părinți ar fi fost legal obligați sa muncească.....ca mână de lucru ieftina...
Cind Isus ar ajunge un tânăr care sa frecventeze școala, el a fi fost spălat pe creier de sistemul american sau vestic pentru a se supune orbește autorităților și sa își reducă singur dreptul la discuții directe, care nu convin autorităților, fără sa fie învățat ce drepturi are în realitate, pentru ca drepturile există, dar ele nu trebuiesc știute de oameni ci este necesara doar supunere.
Dacă în școală, Isus nu s-ar fi supus orbește și fără sa întrebe ceva, regulilor care grevează activitatea din aceasta instituție, el ar fi fost bătut, de către  un cadru al scoli în care învata și în final suspendat sub deviza "toleranta zero" prin care sint pedepsiți minorii pentru "infracțiuniunile" comise..
Daca Isus disparea pentru citeva ore nu zile, de acasa, asa cum s-a intimplat cu un copil de 12 ani din SUA, parintii lui Isus ar fi fost arestati, puse catusele si aruncati in inchisoare pentru neglijenta…
Din momentul in care Isus lua contact cu un “extremist” cum ar fi Ioan Botezatorul, el ar fi fost supravegheat prin intermediul camerelor televiziunii cu circuit inchis. Vederile anti guvernamentale ale lui Isus ar fi fost caracterizate ca fiind specifice un terorist local, indigen, iar sistemele de securitate si paza l-ar fi urmarit sa observe daca interactioneaza cu alti teroristi. 
In timp ce Isus se deplasa dintr-o comunitate intr-alta, Isus ar fi putut sa fie fost raportat ca fiind “suspicios” sub indicatiile Department of Homeland Security.
Deplasindu-se si dormind pe unde avea ocazia, pentru a difuza ideile sale, Isus ar fi putut fi pus in real pericol pentru ca doarme sub cerul liber. De fapt un numar mare de persoane in America, dintr-o multime de orase, dormind sub cerul liber, dar toate acestea sint incadrate ca infractiuni, atitudinea acestor homeless fiind preluata ca un act criminal…de a fi homeless, dormind in autovehicul sau cersind in locuri publice pentru a-si procura hrana….
Daca Isus ar fi fost vazut ca  un potential pericol pentru putere, el ar fi avut plantate diferite dispozitive pentru a fi spionat si ar fi avut o serie de angajati ai guvernului pentru a-l supraveghea si raporta fiecare miscare a lui, fiind in final considerat ca a incalcat legea, iar cei ce il urmareau ar fi primit cecuri cu sume considerabile pentru ca si-au facut “treaba”.
Daca Isus obisnuia sa foloseasca Internetul, pentru a-si promova ideile sale si mesajul de pace si dragoste intre semenii lui, el ar fi gasit ca blogul lui era interceptat de agentii guvernului si discreditat si i s-ar fi interceptat toate e-mail-urile.
Isus a incercat intotdeauna sa hraneasca cu alimente o multime de oameni, dar el ar fi fost amenintat cu arestarea pentru violarea diferitelor legi si reglemantari publice pentru distribuirea alimentelor catre cei in nevoi. Acest lucru s-a intimplat in Florida, unde un cetatean american in virsta de peste 90 de ani a avut indrazneaza sa alimenteze cu mincare pregatita de el un grup de persoane homeless, in final batrinelul fiind arestat de politistii americani, care evident ca se fac ca nu vad miile de trafincanti de droguri si fraudele de proportii, dar il vad pe acest batrinel…..
Daca Isus ar fi tinut un discurs despre cele  40 de zile petrecute de el in desert si discutia lui cu diavolul, el ar fi fost categorisit ca fiind bolnav mental si detinut intr-o clinica psihiatrica la care familia si prietenii nu ar fi avut acces….
Daca Isus ar fi discutat in templele evreesti despre materialismul care este caracteristic instuitutiilor religioase, el ar fi fost automat condamnat pentru raspindire de ura….In acest moment 45 de state americane si guvernul federal au regulamente si legi clare legate de raspindirea sentimentului de ura…., dar nimeni nu defineste unde incepe si unde se termina ura fata de un grup sau o persoana, astfel ca este la latitudinea birocratilor guvernamentali sa se joace cu soarta acestora care isi exprima deschis pozitia…
In locul garzilor romane care l-au capturat pe Isus in loc public, oficialii americani ar fi ordonat SWAT-ului sa se ocupe de Isus si uramritorii lui, aruncind grenade si folosind echipament militar ca sa ofere “adevarata” valoare interventiei lor. America are in fiecare an peste 80.000 de interventii ale SWAT…in fiecare an, daca va puteti inchipui.
Daca Isus era raportat la politie ca fiind un element periculos, cum se intimpla in toata America statului politienesc, el ar fi fost capturat de politie si omorit, asa cum se intimpla cu multi americani impuscati de politie pe strazile oraselor americane, pentru ca nu se supun ordinelor date de politisti, in general politistii folosind intii armamentul in dotare si impuscind pe cel oprit, dupa care il someaza… 
Daca ar fi fost comdamnat pentru tradare si caracterizat ca terosit local, Isus ar fi fost condamnat la inchisoare pe viata intr-o inchisoare privata unde el ar fi fost fortat sa lucreze ca un sclav pentru diferite corporatii sau ar fi fost pus pe un scaun electric sau i s-ar fi administrat o injectie letala…
Deci indiferent daca Isus s-ar fi nascut in acele vremuri indepartate sau ar fi fost nascut in timpurile noastre, el se putea considera ca fiind nascut si traind intr-un stat politienesc, fie ca era Imperiul Roman, fie ca discutam de capitalismul american actual, ambele fiind “state politienesti”.
Ne uitam in jurul nostru si vedem acesti capitalisti care isi fac cruci peste cruci, care nu au nici o legatura cu perceptele religioase, care nu promoveaza exact elementele favorabile pentru care s-a jertfit Isus, dar vorbesc de credinta si mai mult, minjesc imaginea lui Isus, venind in alegerile politice din SUA, cu pasaje din Biblie si chiar cu Biblia in mina pentru a impresiona. Acesti magari prefacuti si ipocriti capitalisti, sint cei care au intr-o mina Biblia, iar in cealalta o arma automata, dorind sa omoare ceea ce Isus a lasat bun in noi. Acesti magari care se inchina si fac circul biblic, ordona moartea a sute de mii si milioane de oameni, unii dintre ei doar pentru ca au dorit sa spuna ce gindesc si adevarul..
Are capitalismul un Dumnezeu sau faptul ca americanii au multi Dumnezei in tara lor, este greu ca ei sa respecte pe cel in onoarea caruia poarta Biblia dupa ei?….. Evreii si americanii sint mult, mult prea departe de credinta si de ceea ce a impregnat Isus omului de rind, care merge Duminica la biserica….
 
 Adrian Cosereanu
Last Updated on Saturday, 13 January 2018 17:43  

Comments  

 
0 #2 Dan 2017-12-31 01:25
Foarte interesanta si la obiect aceasta paralela la 2000 de ani distanta. Loveste direct in inima capitalismului si ne arata ca istoria se rpoate epeta, iar cei ce nu invata si repeta greselile sunt pierduti. Am sa fac cunoscut acest articol tuturor persoanelor din anturajul meu. Felicitari.
Quote
 
 
0 #1 Carmern 2017-12-29 12:32
Excellent!
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.