ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Este economia americana in cadere libera si irecuperabila? Va fi anul 2018 un an in care americanii vor simtii cea mai grea povara a crizei economice? Care ar fi motivele si riscurile la care este supusa economia americana?

Este economia americana in cadere libera si irecuperabila? Va fi anul 2018 un an in care americanii vor simtii cea mai grea povara a crizei economice? Care ar fi motivele si riscurile la care este supusa economia americana?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
1. Economia americana pare sa se apropie de implozie, iar minciunile si circul stocurilor crescute si inflatiei scazute, ca si repatrierea corporatiilor americane care activeaza in afara tarii si a banilor lor, sint bazaconii ale lui Trump si elitei capitaliste. In primul rind, o serie de economisti americani, printre care si cistigatorul Premiului Nobel pentru Economie, Paul Krugman, trateaza in mod foarte serios citeva dintre principalele coordonate ale unei caderi de proportii a economiei americane. El discuta de aspecte concrete cum ar fi cresterea cu mult peste capacitatea economiei americane a cheltuielilor guvernamentale, generate de proiecte ale coruptiei si legatura nociva crony capitalista intre guvern si corporatiile protejate de acest guvern capitalist corupt. El mai discuta despre sistemul de taxare, care este evident in favoarea celor bogati si va amplifica saracia si lipsa de motivare fata de munca, pe linga o cadere de proportii a clasei de mijloc. Un alt aspect, ar fi imprumuturile bancare delicvente si imposibil de returnat si mai ales piata bondurilor care va exploda cu siguranta si va aduce dupa ea un cataclism economic de proportii mondiale. O alta coordonata a dezastrului economic capitalist care va veni peste America ar fi continuarea tiparirii iresponsabile de bani, in special in ceea ce priveste Rezervele Federale Americane, dar si BCE, care o fac cu o viteza ce nu are cum sa tina cont de starea economiei si nu poate fi sincronizata cu o eventuala crestere economica, care practic nu exista…. Politicile economice abordate de americani  sint unele de “camuflaj” si nu au legatura directa cu realitatea economica. Termenele folosite de liderii economici americani, au inceput sa devina perimati, cum ar fi “stimulentul fiscal”, “efectul multiplicator in economie” sau “curba Phillpis” si multe altele, care toate reprezinta o reala Schema Ponzi….
 
2. Guvernele capitaliste, mediul de afaceri si cetatenii de rind nu mai reprezinta forte care sa poata scoate economia din impas, datorita unui echilibru rupt intre aceste entitati. Guvernele mondiale, mediul de afaceri privat si cetatenii tarii au creat o datorie a Americii de peste 289% din PIB, care este o cifra enorma imposibil de recuperat vreodata. Realitatea care inca nu o pun pe tapet economistii americani este foarte simpla. Daca oricare dintre aceste entitati este in situatie dificila si fara posibilitatea de revenire, nu a ramas nimeni care sa scoata situatia economica din zona devastatoare in care a fost adusa si nimeni nu mai poate oferii un “bail out” pentru ca una dintre celelalte entitati sa iasa din acest calvar financiar si economic, ceea ce inseamna colapsul intregului sistem. Pe de alta parte, trebuie tinut cont ca in ultimii ani, deci dupa 2008, China a fost cea care a sustinut intreaga economie mondiala si noi toti trebuie sa avem un nivel de gratitudine fata de chinezi, ei imprumutind bani in stinga si in dreapta, oferind posibilitatea Rezervelor Federale de a tiparii bani pentru a imprumuta si nu in ultimul rind, China a creat locuri de munca atit in America cit si in China si alte tari, atit cit s-a putut, prin imprumuturile acordate si prin produsele si subansamblele realizate si exportate. Dar, daca intreaga economie globala este in cadere libera, cu siguranta nu vor veni extraterestri ca sa aplice politici economice prin care sa creasca importul lor din alte tari sau sa ofere “bail out” entitatilor economice in cadere.
 
3. America si sistemul capitalist nu mai pot discuta de “Free Market”. Nu mai exista piata libera in capitalism, nu mai exista un mecanism liber de reglare a pietei de genul “cerere si oferta”, dar aceasta piata libera, globalizarea si tendinta de regionalizare vor fi gasite ca vinovate pentru dezastru generat de acest sistem capitalist in autodistrugere. Rezervele Federale Americane sub bagheta familiei Rothschild, au instrumentat acest dezastru, oferind imprumuturi marilor corporatii cu dobinda zero sau foarte mica, care a creat un adevarat “bubble” incepind cu stocurile(unde corporatiile au luat bani de la gasca Rothschild si i-au “investit” in cumpararea propriilor stocuri pentru a le controla valorile si a prostii lumea financiara si jucatorii pe stoc), dupa care piata bondurilor (care in opinia mea va fi una terminatoare pentru sistemul capitalist in foarte scurt timp, datorita in special guvernelor capitaliste care nu vor mai putea plati), iar in final piata caselor, acest sector al Real Estate-ului fiind unul dintre ciocli sistemului capitalist si cel care va reduce atit avutia nationala cit si credibilitatea bancilor comerciale fata de bancile nationale si alte insitutii financiare care le crediteaza…. DAR CEL MAI RAU ESTE SITUATIA SECTORULUI DE STAT DIN SUA, CARE A FOST ALIMENTAT DIN BANI TIPARITI, SECTOR CARE ACUM CONTROLEAZA CU MULT MAI MULT DE JUMATATE DIN ECONOMIE, DACA INCLUDEM SI 2.400 DE MILIARDE DE DOLARI ASCUNSE IN POWELL TAX (mai se poate defini acest sistem ca si capitalist?).
Cind acest sistem capitalist al minciunii si perversitatii va colapsa, politicienii, birocratii si cei ce “regleaza” prin legi economia, nu vor dori sub nici o forma sa isi ia vreo responsabilitate…ei vor pune vina pe sistemul in sine si vor cere mai multa putere pentru a reface situatia create tot de ei, iar puterea va fi folosita impotriva maselor.
 
4. Interventia masiva in economie a bancii centrale, Rezervele Federale Americane, a dus la o politica de pret in SUA, prin care americanii nu mai pot discuta de eficienta economica si nu mai pot lua decizii financiare in cadrul bugetului de familie… Cum se poate explica economic cresterea preturilor stocurilor pe Wall Street de peste trei ori? Ce vei face ca cetaten de rind in acest caz, vei imprumuta ca sa mergi la scoala pentru a studia si evolua sau vei cumpara o casa la un pret mare in ideea ca pretul va creste si vei putea face bani usori, cu mult mai multi decit ai face intr-o anumita profesie pentru care te poti pregatii prin scoala? Ce este mai bine in acest moment, sa economisesti bani, sa cheltui sau sa platesti datoriile? Nimeni nu mai este sigur pe deciziile pe care ar dori sa le ia… Nimeni nu stie care este adevaratul cost pe care il implica guvernul praduitor capitalist.
 
5. Dupa cum ati observat, americanii au uitat in totalitate de cele 6-7 tari musulmane ai caror cetateni au fost restrictionati sa mai intre in SUA, dar familiile zecilor de mii de morti lasati pe cimpuri de catre bombardierele americane, nu au uitat ceea ce s-a intimplat cu familiile lor si cum au fost ucisi, dar mai mult, vedem de curind ca CIA are un nou termen pentru a-i pedepsi insasi pe acesti supravietuitori care au pierdut familiile in bombardamentele americane sau ale aliatilor americanilor si anume; “Blowback”. Daca America va inregistra atentate teroriste, americanul de rind nu isi va putea inchipui de ce se intimpla acest lucru iar mizeriile politice le vor spune ca totul se intimpla datorita….. islamului… 
 
6. Politica de cadre a lui Trump, este clar una falimentara, ei fiind actorii unui circ ieftin de trecere a timpului si umplere a buzunarelor, astfel ca intr-un an de zile, aceasta echipa nu a rezolvat nimic in afara scandalurilor de ”curte” cu femei si …..evident, Rusia. China a tras linia de demarcare intre America si Coreea de Nord si lucrurile acolo devin din ce in ce mai clare, legat de cine este cu cine…Rusia isi face jocul inteligent si smulge toate diamentele de pe coroana americana construita prin violenta si fraude financiare mai mult sau mai putin la vedere… Am spus-o in nenumarate rinduri, ca cea mai mare problema a lui Trump in ceea ce privesc cadrele de la Casa Alba, este faptul ca el nu a fost niciodata subordonat si nu isi imagineaza mentalitatea de subordonat si cum traverseaza natura umana aceasta pozitie… Trump a  preferat, in disperare, sa numeasca in posturile de la Casa Alba, un grup de generali, ca si cum SUA ar fi in stare de razboi, asta pentru ca nu a fost in stare sa discearna valorile si mai ales sa inteleaga ce inseamna armata pentru America….
 
7. Societatea americana a devenit din ce in ce mai mult una complexa si fara nici o solutie la problemele care o confrunta, iar asa zisii ei specialisti in toate domeniile, nu isi pot aduce aportul si se fac de ris cu orice decizie luata, practic ei fiind fara decizie…dupa cum spunea chiar miliardarul Warren Buffett: nimeni nu investeste intr-o companie a carei activitate nu o intelege…. Cine va investii in SUA, daca nu va intelege sistemul si mai mult, vede ca as zisele valori si laureatii cu Premiile Nobel nu inteleg nici ei sistemul si nu gasesc nici o solutie pentru promovarea si valorificarea lui. Mai mult, cine va investii in America, unde guvernul si Rezervele Federale desfasoara o politica monetara imposibil de inteles? Cine doreste sa investeasca intr-o economie in care guvernul a tiparit atitia bani incit nici el nu stie suma exacta si nici unde se gasesc acesti bani, pierzind controlul si traseele circuitului unor sume astronomice care se pot intoarce impotriva sistemului? Niciodata nu a exista si nu exista vreo statistica eliberata de Rezervele Federale, prin care sa vedem “evolutia” sumelor puse pe piata….
Asistam la un asalt al Bitcoin si altor monede virtuale, dar asemenarea cu dolarul, este ca ambele entitati prezinta un risc major pentru cei ce le detin, atit monedele virtuale cit si dolarul efectiv, deoarece cei ce le detin nu pot evalua valoarea lor pentru ca ei nu stiu ce volum din aceste entitati monetare exista pe piata sau vor exista intr-un anumit moment, pentru ca ele nu sint in concordanta cu starea economie reale…Faptul ca unii ca Buffett sau Gates, investesc masiv in dolarul american, ne face sa ne gindim ca acest lucru va genera un dezechilibru major atit la nivelul dolarului cit si la nivelul monedelor virtuale, cum este normal din punct de vedere economic.
 
8. Un alt mare pericol in perspectiva apropiata pentru economia americana, este sistemul de derivative financiare si interconectarea pietei financiare mondiale. Schimburile de moneda la nivel international, rata dobinzilor(care acum este reglata la nivel mondial de la New York, americanii cumparind LIBOR-ul de la britanici) si derivativele, reprezinta adevarate bombe complexe si opace pentru populatia de rind careia ii va fi pus la indemina numai finalul, devastator de altfel. Numai valoarea drivativelor de pe piata speculatiilor financiare, a fost estimata de curind de Bank for International Settlements, ca fiind de peste 542.000 de miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca numai in aceste instrumente care nu sint la vedere si sint total speculative, derivativele reprezinta de peste 8 ori PIB-ul planetei…Deci o bomba de proportii mai mari decit orice bomba nucleara, generata de capitalisti… Nu mai exista nici o contabilitate, pentru ca daca ar exista, liota de pungasi internationali  nu ar putea sa faca disparute sume incredibile, pe care evident ca le indeasa in buzunarele lor….
O cadere a unui centru financiar major in ceea ce privesc derivativele va aduce instantaneu intreg sistemul financiar mondial in genunchi…
 
9. Corporatiile financiare americane si globale, au declaratii financiare ale activitatii lor, de sute de pagini, chiar mii de pagini, dar expertii financiari la nivel mondial nu le inteleg si nici nu cred in actele lor de evidenta contabila…. Regulile curente permit acestor corporatii sa isi fluctueze profiturile si sa ascunda mare parte a lor in paradisuri financiare, dar sa ascunda si datoriile din aceste balante contabile, facind imposibil pentru orice contabil sau economist sa evalueze performantele lor operationale…
America este intr-o situatie in care bogatii nu au incredere in declaratiile financiare ale corporatiilor financiare in general. Acesti bogati, angajeaza experti personali pentru a investiga situatia financiara a corporatiilor financiare cu care intra in relatie de afaceri. Deci, cum poate evolua o societate in care entitatile economice majore nu au incredere in sistemul financiar? Pentru mine este greu de inteles cum poate fi vorba de evolutie in acest caz…. Dar, ceea ce este interesant si extreme de periculos pentru economia americana, este faptul ca politicienii permit contabililor americani sa publice mai mult si sa creasca complexitatea sistemului fiscal, sa creeze reguli, iar in final, guvernul sa poata taxa dupa voie odata cu interpretarea datelor contabile…totul in dauna amaritului de contribuabil.
Problema economie americane este mai mare decit pare, astfel ca americanii nu pot avea incredere in datele furnizate de corporatiile americane, ceea ce inseamna ca ei nu cred in autoritate, in CEO-urile companiilor care deruleaza afaceri ale companiilor in care americanii sint angajati. Cum se vor apara acesti CEOs in contextul crizei economice imense care va veni?
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Saturday, 13 January 2018 22:25  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.