ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Aduce Inteligenta artificiala un avantaj umanitatii? Poate inteligenta artificiala sa suplineasca prostia umana? Este timpul sa ne punem aceste intrebari si chair sa discutam de cenzura si propaganda in acest domeniu.

Aduce Inteligenta artificiala un avantaj umanitatii? Poate inteligenta artificiala sa suplineasca prostia umana? Este timpul sa ne punem aceste intrebari si chair sa discutam de cenzura si propaganda in acest domeniu.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
In intreaga istorie a umanitatii, populatia globului a inteles ca ceea ce se petrece la nivel mondial a fost si este un process controlat de cei ce detin puterea. Cind cartile au inceput sa fie scrise, odata cu inceputurile comunicarii prin scris si promovarea circulatiei lor, cei la putere au dictat ce sa apara pe piata, ce sa citim si sub ce forma, evident cea dorita de ei si in acelasi timp la ce trebuie sa aiba acces publicul. 
Acest fenomen continua fara nici o diferenta, dar sub o forma mai evoluata, in aceste timpuri pe care le traim.
Acolo unde, in aceasta farsa capitalista, pare sa nu existe o scietate totalitara, bogatii jewmericani au cumparat Media si ne informeaza cu ce vor ei, uneori nelasindu-ne nici macar dreptul la propriile interpretari ale fenomenelor care ne confrunta. In principal aceste elite ne-au infectat prin intermediul tiparnitei, apoi prin radio, apoi prin televiziune si acum prin internet folosind discursurile si emisiunile in interesul lor. Niciodata inainte de Internet, oamenii de pe glob nu au avut posibilitatea de comunicare atit de larga si a-si exrpima “liber” ideile si informatiile detinute. 
Fara discutie ca aceste “facilitati” create de Internet, au dus la influentarea capacitatii naostre a de a alege clasa politica la toate nivelele.
Dar, elitele au folosit si incearca sa utilizeze cit mai efficient acest Internet in avantajul lor, restaurindu-si puterea si controlul asupra noastra prin controlul informatiei.
Realitatea este ca viitorul umanitatii, pe care unui dintre noi il vor traii mai mult sau mai putin profound, reprezinta o lupta intre fiintele umane care controleaza masinile si masinile care controleaza fiintele umane. In timp ce Internetul a adus o reala revolutie care are in centrul ei abilitatea de a ne educa unii pe altii, aceasta explozie de democratie mascata, a zguduit stabilimentul politic si corporatist, care la rindul lor s-au “aparat” lasind formarea unor noi state virtuale in state reale,  reprezentate de Google, Facebook sau Twitter, care sint integrate in Noua Ordine Mondiala si care prin structurile lor, impuse si supuse, au restabilit controlul discursului si colaborarii, prin reguli. 
Ceea ce este cel mai interesant si nociv, este faptul ca influenta sociala a maselor care este greu de detectat in intregime ca amplitudine, influentate de forta inteligentei artificiale, care reprezinta acum cel mai mare pericol si cea mai mare amenintare pentru omenire insasi.
In acest sens, Noam Chomski spunea ca “ cel mai inteligent mod de a pastra oamenii pasivi si fara o opinie clara asupra fenomenelor si proceselor din jurul lor, dar si supusi in totalitate, este sa le fie limitat in mod strict spectrul opiniilor care pot fi acceptate de elite, dar si prin permiterea in mod extrem de restrins a dezbaterilor in interiorul acestui spectru al opiniilor…” ceea ce se si intimpla sub ochii nostrii.
Chiar Assange ne informa cu foarte putin timp in urma, in cadrul unui interviu care i se lua in cadrul seminarului “Organising Resistance to Internet Censorship”, ca statele digitale ca Facebook si Google au restabilit deja un control al discursului, “lasind puterea sa decida informatia pe care trebuie sa o primim si pasii pe care trebuie sa ii facem in viitor, in care evident ca ei sint interesati…”, toate acestea mentinind iluzia maselor referitoare la democratie, libertate si dezbateri deschise…. ceea ce de departe nu au cum sa existe in capitalism….
Prin inteligenta tactica, aceste super state virtuale pot manipula zona informatiilor la dispozitia noastra, fara ca oamenii sa stie ca sint chiar ei manipulati. Oamenii traiesc si vor trai intr-o lume pe care ei cred ca o inteleg si stiu totul despre ea, fara sa isi dea seama ca o “stiu” din informatiile furnizate de stabilimentul politic si corporatist…, entitati care fara sa ne forteze, ne mentin cu capetele in nisip si cu corpul la discretia lor…
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Thursday, 08 February 2018 21:32  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.