ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Aduce Inteligenta artificiala un avantaj umanitatii? Poate inteligenta artificiala sa suplineasca prostia umana? Este timpul sa ne punem aceste intrebari si chair sa discutam de cenzura si propaganda in acest domeniu.

Aduce Inteligenta artificiala un avantaj umanitatii? Poate inteligenta artificiala sa suplineasca prostia umana? Este timpul sa ne punem aceste intrebari si chair sa discutam de cenzura si propaganda in acest domeniu.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
In intreaga istorie a umanitatii, populatia globului a inteles ca ceea ce se petrece la nivel mondial a fost si este un process controlat de cei ce detin puterea. Cind cartile au inceput sa fie scrise, odata cu inceputurile comunicarii prin scris si promovarea circulatiei lor, cei la putere au dictat ce sa apara pe piata, ce sa citim si sub ce forma, evident cea dorita de ei si in acelasi timp la ce trebuie sa aiba acces publicul. 
Acest fenomen continua fara nici o diferenta, dar sub o forma mai evoluata, in aceste timpuri pe care le traim.
Acolo unde, in aceasta farsa capitalista, pare sa nu existe o scietate totalitara, bogatii jewmericani au cumparat Media si ne informeaza cu ce vor ei, uneori nelasindu-ne nici macar dreptul la propriile interpretari ale fenomenelor care ne confrunta. In principal aceste elite ne-au infectat prin intermediul tiparnitei, apoi prin radio, apoi prin televiziune si acum prin internet folosind discursurile si emisiunile in interesul lor. Niciodata inainte de Internet, oamenii de pe glob nu au avut posibilitatea de comunicare atit de larga si a-si exrpima “liber” ideile si informatiile detinute. 
Fara discutie ca aceste “facilitati” create de Internet, au dus la influentarea capacitatii naostre a de a alege clasa politica la toate nivelele.
Dar, elitele au folosit si incearca sa utilizeze cit mai efficient acest Internet in avantajul lor, restaurindu-si puterea si controlul asupra noastra prin controlul informatiei.
Realitatea este ca viitorul umanitatii, pe care unui dintre noi il vor traii mai mult sau mai putin profound, reprezinta o lupta intre fiintele umane care controleaza masinile si masinile care controleaza fiintele umane. In timp ce Internetul a adus o reala revolutie care are in centrul ei abilitatea de a ne educa unii pe altii, aceasta explozie de democratie mascata, a zguduit stabilimentul politic si corporatist, care la rindul lor s-au “aparat” lasind formarea unor noi state virtuale in state reale,  reprezentate de Google, Facebook sau Twitter, care sint integrate in Noua Ordine Mondiala si care prin structurile lor, impuse si supuse, au restabilit controlul discursului si colaborarii, prin reguli. 
Ceea ce este cel mai interesant si nociv, este faptul ca influenta sociala a maselor care este greu de detectat in intregime ca amplitudine, influentate de forta inteligentei artificiale, care reprezinta acum cel mai mare pericol si cea mai mare amenintare pentru omenire insasi.
In acest sens, Noam Chomski spunea ca “ cel mai inteligent mod de a pastra oamenii pasivi si fara o opinie clara asupra fenomenelor si proceselor din jurul lor, dar si supusi in totalitate, este sa le fie limitat in mod strict spectrul opiniilor care pot fi acceptate de elite, dar si prin permiterea in mod extrem de restrins a dezbaterilor in interiorul acestui spectru al opiniilor…” ceea ce se si intimpla sub ochii nostrii.
Chiar Assange ne informa cu foarte putin timp in urma, in cadrul unui interviu care i se lua in cadrul seminarului “Organising Resistance to Internet Censorship”, ca statele digitale ca Facebook si Google au restabilit deja un control al discursului, “lasind puterea sa decida informatia pe care trebuie sa o primim si pasii pe care trebuie sa ii facem in viitor, in care evident ca ei sint interesati…”, toate acestea mentinind iluzia maselor referitoare la democratie, libertate si dezbateri deschise…. ceea ce de departe nu au cum sa existe in capitalism….
Prin inteligenta tactica, aceste super state virtuale pot manipula zona informatiilor la dispozitia noastra, fara ca oamenii sa stie ca sint chiar ei manipulati. Oamenii traiesc si vor trai intr-o lume pe care ei cred ca o inteleg si stiu totul despre ea, fara sa isi dea seama ca o “stiu” din informatiile furnizate de stabilimentul politic si corporatist…, entitati care fara sa ne forteze, ne mentin cu capetele in nisip si cu corpul la discretia lor…
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Thursday, 08 February 2018 21:32  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.