ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Este sistemul capitalist cu adevărat capitalist? De ce politicienii capitaliști sint rușinați de cele mai multe ori sa folosească cuvântul "capitalism"? Poate pentru care nu mai exista....

Este sistemul capitalist cu adevărat capitalist? De ce politicienii capitaliști sint rușinați de cele mai multe ori sa folosească cuvântul "capitalism"? Poate pentru care nu mai exista....

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Una dintre cele mai frumoase povesti ale perioadei capitaliste actuale, este retorica prin care se încearcă sa fim convinși ca America și vestul reprezinta inca o zona a capitalismului, dar nici un lider nu ne spune ce ar trebui sa întruchipează acest capitalism.......deoarece acești lideri capitaliști știu foarte bine ca nu mai exista "capitalism"..
Sa vedem mai întâi ce ar trebui sa fie capitalismul, din ideologia părinților acestui sistem și după care sa evaluam unde ne aflam în acest moment.
Capitalismul ar trebui sa fie un sistem social în care drepturile individuale, incluzând dreptul asupra unei proprietăți, sa fie recunoscute și toate proprietățile sa fie private, în afara celor ale statului.
În societățile capitaliste, guvernele ar trebui sa recunoască faptul ca individualii și companiile private pot și ar trebui sa concureze pentru a creste economic, iar prețul bunurilor și serviciilor sa fie determinat de economia liberă de piata.
În societățile capitaliste, rolul guvernului capitalist ar fi sa asigure prin legi și reglementari bunul cadru economic general și funcționarea corespunzătoare și constructivă a sectorului privat, protejarea lui în avantajul societății, protejarea individualilor împotriva fraudei și folosirii forței fizice coercitiv de către alții.
Capitalismul nu ar trebui sa aibă nimic comun cu a fi "avar" după profit și acumulări sip e linga capitalul financiar, capitalisti sa inteleaga faptul ca marimea acestuia este functie de capitalul social pe care il dezvolta in sistem. Capitalismul ar trebui sa se refere în principal la libertatea umana de a gândi și actiona în baza respectului fata de legile și reglementările impuse democratic se societate. 
Ideea de capitalism a fost ca, rezolvarea cu succes a tuturor problemelor care confruntă individul și companiile în societate, sa se faca în respect fata de legile care grevează activitatea societății, care ar trebui sa ducă la progresul permanent al acestei societăți.
În capitalism se presupune ca nici un om sau un grup organizat nu poate iniția sau folosi forța fizica împotriva altora, presupunindu-se ca este o societate guvernată de legi clare care trebuiesc respectate, iar guvernul capitalist este plătit sa facă in asa fel ca acest cadru general sa existe.
In societatea capitalistă, relațiile interumane sint voluntare. Oamenii sint liberi sa colaboreze sau nu, unii cu alții, funcție de judecata fiecaruia, convingerile și interesele personale.
În societatea capitalistă perversă, dreptul de a agreea cu alții NU este o problema. Dar dreptul de a nu agreea cu alții și care este crucial intr-un sistem democratic, este o problema majora și i se da de cele mai multe ori interpretări total distructive. In mod normal, în capitalism, proprietatea privata este cea care protejează și implementează dreptul de a nu agreea, ceea ce în final ar trebui sa ducă la un nivel ridicat de creativitate mentala.
Și acum sa vedem ce ne oferă acest capitalism mizerabil de cumetrie existent in acest moment in vest si daca el mai poate fi modificat in favoarea cetatenului de rind. Dupa opinia mea, raspunsul este categoric NU.
Încercati sa nu plătiți un an sau doi taxele de proprietate asupra proprietății pe care ați dobândit-o prin cumpărare și veți vedea imediat cine este proprietarul real al casei sau terenului pe care îl dețineți. Organismele fiscale și financiare locale se vor năpustit asupra dumneavoastră și va vor confisca proprietatea și o vor vinde cui vor considera ca oferă prețul cel mai bun, de care oricum nu veți fi înștiințat în mod corect...
Încercați sa construiți ceva pe proprietatea dumneavoastră sau sa remodelati casa după cum doriți. Dacă nu veți obține un dosar întreg de permise și licențe, după drumuri nesfârșite și bani cheltuiți, veți fi amendat și forțat sa demolati construcția. Dacă nu va supuneți, o armata de birocrați va vor invada proprietatea și exista posibilitatea arestării dumneavoastră sau a unei amenzi foarte mari.....destabilizatoare pentru dumneavoastră și bugetul dumneavoastra de familie.
Încercați sa colectati apa de ploaie de pe proprietatea dumneavoastra sau din cursul unui râu pe care îl aveți pe proprietate și veți avea vizita birocrației statului capitalist de la Protecția Mediului și totul va rezulta în amenzi și prezente în tribunale.
Incercati sa creșteți animale pe proprietatea pe care o dețineți sau sa plantați  ceea ce vi se pare util. Dacă nu locuiți într-o zona agricola, veți primi vizita unui inspector care va va îndruma sa renunțați la animale și plante și vă va oferii soluțiile dorite de guvern și autoritățile locale, pe proprietatea dumneavoastra ..
Incercati sa vindeți produsele crescute în gradina dumneavoastră sau realizate de dumneavoastră. Veți fi forțat sa va supuneți unor reguli stabilite de birocrați care nu au nici o legătură cu munca dumneavoastră și care va vor obliga și în ceea ce privește împachetarea, culegerea, producția și distribuția. Dar nici în acest caz nu veți scăpa de taxe și cu siguranță, pentru munca dumneavoastră, veți fi ultimul care veți primii banii pe care ii meritați, iar dacă nu va supuneți, există și posibilitatea încarcerarii.
Dacă vreți sa informați pe cei din jur de un experiment benefic sănătății sau un tratament natural sau veti vinde ceva care de sute de ani duce la vindecarea anumitor afecțiuni, va trebui sa aveți aprobarea organismelor locale. Acestea în schimb informează oamenii selectiv și asistam la tratamente pe care  multi oameni prefera sa le facă în alte tari, slab dezvoltate sau in curs de dezvoltare denumite de capitalisti ca fiind comuniste, incepind de la cancere și terminând cu probleme neuro motorii, aceste tratamente ascunzându-se publicului larg....dar in schimb, asistam la cresterea volumului de persoane care apeleaza la turismul medical, oameni care pleaca in aceste tari comuniste pentru a se trata si vindeca in mod natural, fiind sortiti pieirii in cazul in care se lasa pe mina doctorilor afaceristi din capitalismul “dezvoltat”.  
Niciun tratament vechi și eficient nu mai este preferat în fata pastilelor terminatoare furnizate de marile companii farmaceutice, care reprezinta unul dintre stâlpii de susținere ai acestui sistem capitalist devastator care considera omul ca fiind un numar interschimbabil care trebuie sa plateasca taxe. 
Dar aceasi capitaliști ne lasă libertatea sa fumam canabis și chiar ne oferă prăjituri din canabis, considerând ca este o plantă cu rezultate favorabile din tipuri vechi, fără sa ne spună ca este prima faza către consumul de droguri grele și nici de faptul ca un organism sănătos care nu consuma marijuana, nu poate sa fie comparat mental și în decizii în viata cu un organism imbibat de aceasta "iarbă miraculoasa"…..si legalizata in din ce in ce mai multe state capitaliste “dezvoltate”.
Dacă doriți sa va vindeți un produs realizat de dumneavoastra, care nu face subiectul taxelor guvernamentale și controlului birocraților statului capitalist, veți fi subiectul umor amenzi grele și chiar obligativitatea de a întrerupe activitatea....
Stabilimentul politic capitalist vă va spune dumneavoastră ca odată intrat într-o afacere, ați predat toate drepturile individuale către cele “collective”, controlate de birocratii statului capitalist și toate activitățile trebuiesc sa fie îndreptate în interes “colectiv”. Dar chiar asa sa fie? Este asa de sensibil statul capitalist la nevoile societatii? Aceasta reprezinta însăși definiția forței, a forței coercitive a guvernului capitalist, care modifica voluntar libertățile individuale...
Guvernul capitalist subvenționează anumite produse, ducând automat prețul lor în sus și încurajând anumite practici de afaceri care blochează piața reala. Vedem cum acest guvern capitalist accepta cu ușurință bătaia de joc a corporațiilor care solicită reduceri masive de taxe si le obtin, însă în final, consumatorul plătește diferența și mai mult, la raft el găsește produsul pe care îl dorește din ce in ce mai scump, plătind din nou corupția guvernului capitalist care nu își îndeplinește sub nici o forma atribuțiile în fata celor pe care ar trebui sa ii apere. 
Banca Centrala a Americii, care este în realitate o banca privată la cheremul familiei Rothschild, tipărește bani la infinit, aruncându-se pe piața în direcția mizeriilor de pe Wall Street, încurajând "investițiile" în speculații rupte în totalitate de economia reala și în acest fel lăsând aceste scursuri sa decidă soarta economiei și soarta noastră, asistând neputincioși la golirea buzunarelor noastre în avantajul cârdășiei dintre statul capitalist corupt și corporații. Deprecierea sau aprecierea monedei naționale nu o mai face demult piața și mecanismele ei specifice de cerere și ofertă, ci acest joc al deprecierii se subordonează intereselor murdare ale corporațiilor...
Rezervele Federale și Trezoreria SUA, sint parteneri în crearea de bani fără substanță, sau cum spun chiar ei , "Fiat Money", dar cu acesti bani, sacalii alimentați cumpăra sau mai bine zis fura bunuri fizice....creând o economie capitalistă imaginara rupta complet de realitate a cărei falsitate trebuie sa o plătim noi toți.
De ce acești bani tipăriti nu vin niciodată în direcția noastră, a celor care muncim din ce în ce mai mult, primind din ce în ce mai putini bani și cumpărăm din ce în ce mai scump tot ce avem nevoie existențial? Rezervele Federale pot crea orice cantitate de bani, ajungându-se la numere la fel de imaginare, care apar fie sub forma de bancnote de hârtie sau numere în calculatoare, la care se adaugă zerouri....spre infinit.
Atât americani cât și multi oameni de pe planetă, cred ca acești bani sint reali, iar Trump și alți lideri capitaliști îndeamnă populația sa creadă în circuitul investițiilor în mod real....procesul fiind doar o iluzie acceptată de mințile unora dintre noi, prin intermediul căreia se transferă bogăția și economiile populațiilor capitaliste către statul capitalist fără a fi făcută vreo plată.
În acest moment trăim în afara realității care este perpetuata de un sistem bine definit al corupției capitaliste, care la rândul ei ne îndreaptă cu sau fără voia noastră către un tip de fascism. Mai mult, limba și cuvintele care susțin o societate libera au fost și sint modelate după interesele unii grup de infractori capitaliști care dețin "tastatura" economiei mondiale....
Sistemul economic american și capitalist în general, este în cădere libera și foarte aproape de colapsul final, iar capitaliștii încearcă sa atribuie efectele furatului lor de proporții, unei stângi capitaliste inexistente sau creată voluntar de ei pentru a exista un țap ispășitor, care obligatoriu trebuie sa se numească "Stinga" politica pentru a fi discreditata și aceasi capitaliști sa fure în continuare...pe fondul capitalismului prosper….  Pe cine mai pot înșela acești nemernici care își bat joc chiar de cei ce le crează valoare, acestia fiind plătiți derizoriu?
Toate guvernele capitaliste au pe frontispiciul lor capitalismul monopolist, care este un sistem cameleonic, asa cum am mai spus în nenumărate rânduri, el puțind fi denumit: fascism, socialism, comunism, democrație și asa mai departe, toate în interesul unui grup și la cheremul buzunarelor lor largi....
Toate aceste gunoaie corporatist capitaliste înfășurate în același cearceaf cu statul capitalist, promovează o ideologie și o filozofie care înnebunește o planeta întreaga pentru profitul lor...
A-ți mai auzit în ultima vreme pe cineva dorind sa apere capitalismul ca un sistem corect și moral de evoluție a societății??? Personal nu am auzit pe nimeni din rândul oamenilor din strada, cei care crează fără sa primească.
Ce va urma? O mai mult decât necesara Revoluție, care va trebui sa fie un primul rand una care sa ia în seama aspectul moral, care sa aducă în fata o stângă reala de natură să educe tinerii legat de virtuțile asociate libertății și independentei de gândire a cetățenilor, iar atunci vom putea discuta de justiție socială în lumea în care trăim...
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Thursday, 08 February 2018 21:21  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.