ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI In stilul minciunii capitaliste, Isarescu apreciaza un deficit bugetar de 3% al Romaniei, pe un fond economic devastator, spunind ca Romania se afla la un nivel al cresterii economice fulminant…. Ce spun romanii din tara despre cit de “bine” se traieste?

In stilul minciunii capitaliste, Isarescu apreciaza un deficit bugetar de 3% al Romaniei, pe un fond economic devastator, spunind ca Romania se afla la un nivel al cresterii economice fulminant…. Ce spun romanii din tara despre cit de “bine” se traieste?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Inutilitatea lui Isarescu apare din ce in ce mai evidenta in peisajul financiar al Romaniei. El, practic nu a fost niciodata util ba chiar detrimental economiei, insa romanii si mai ales clasa intelectuala nu au inteles ca un sistem financiar functional are rolul de a duce la o reala crestere economica, la o relansare a sectorului productiv si legarea lui cu zona bursiera in mod favorabil si in interes national. 
Pe de alta parte, ne intrebam in mod normal, ce rol poate avea o banca nationala capitalista, intr-o economie care se doreste a fi dominata de piata libera si de mecanismul fundamental de cerere si oferta care furnizeaza fluctuatiile reale ale monedei nationale. Atita timp cit piata libera nu exista si ea este ordonata de la Bruxelles si sub comanda speculantilor de la cazinourile de la Frankfurt si Wall Street, este evident ca betivul Isarescu are un rol primordial in distrugerea economiei nationale. 
Pe de alta parte, nu exista nici un mecanism real al cererii si ofertei, pentru ca si cele doua elemente sint “ajustate” de la Bruxelles si New York, fie prin cresteri artificiale ale valorii monedei sau deprecierea ei si folosirea pirghiei dobinzilor variabile sau masuri fiscale impuse in vederea platii datoriilor. Deci Isarescu devine regele neincoronat al economiei Romaniei si la picioarele Trilateralei, care il mentine in acest post inutil si distructiv de zeci de ani… In realitate, el fiind cioclu cel mai cinic al distrugerii economiei romanesti.
El spunea cu citeva zile in urma ca este fericit cu un deficit bugetar de 3% si pentru asta aplauda guvernul, dar stie foarte bine ca pentru “bunul mers” al lucrurilor a fost eliminat din ecuatie Tudose.
Pe de alta parte, Isarescu anunta ca sintem intr-o situatie favorabila datorita faptului ca datoria publica raportata la PIB este de 40%, insa nu discuta de valori numerice reale  si mai mult, nu discuta de datoria privata si modul cum este ea structurata in cadrul economiei si efectul multiplicator pozitiv sau negativ al acestei datorii agregate sau a sectorului privat in economia Romaniei.
Ca sa devina sarcastic si sa isi bata joc de poporul roman si economia tarii intr-un mod ordinar, Isarescu spune ca odata cu aceasta crestere economica fulminanta pe care o inregistreaza Romania, tara noastra ar trebui sa aiba un deficit bugetar de sub 3%......... Dar care sint factorii cheie care influenteaza deficitul bugetar si cine ii controleaza sau cine are ablilitatea sa ii ajusteze? 
Asta a uitat sa spuna maestrul Isarescu, pentru a face pe orice roman, indiferent de pregatirea lui, sa inteleaga. El foloseste de cele mai multe ori un limbaj tehnic, pentru ca cei ce asculta sa priveasca numai cuvintele:”mai bine..”, “mai mic”, “mai mare”, “crestere”, “apreciere” si asa mai departe. 
Dar sa vedem factorii cheie ai deficitului bugetar si modul cum pot fluctua ei in cadrul economiei si interdependentele care trebuiau avute in vedere de acest bufon caruia ii place sa braveze in doctorul economie Romaniei:
1. Recesiunea care cauzeaza somajul la nivelul economiei. Este evident ca economiile capitaliste trec prin faza recesionista de o perioada foarte lunga de timp si mai mult, increderea populatiiilor din tarile capitaliste in refacerea economica este diminuata masiv. Aceste economii au creat mase de someri, prin mutatii ale diferitelor lor departamente in afara tarilor lor si au dus la o prapastie intre economia reala si cazinourile bursiere internationale specializate pe specula financiara. Somajul inseamna oameni care trebuisc platiti pentru a se putea intretine fizic atit ei cit si familiile lor, ceea ce inseamna o mare scurgere de fonduri din economie. Romania face parte din UE, care este o uniune ce se doreste uneori sa functioneze ca o federatie, fara ca Draghi & Co sa realizeze ca acest lucru nu este posibil si ca fara o consolidare a datoriilor la nivelul uniunii sau sindicalizare a lor (eliminiarea lor pentru toate tarile si plecarea de la un nivel zero, in dezvoltare economica si schimburile comerciale intre ele) nimic nu va functiona vreodata si sistemul sclavagist de tip american imperialist va fi cel ce va domina uniunea. Deci, Romania poate face foarte putin pentru a reduce deficitul bugetar prin prisma acesteui factor cheie, pentru ca nu exista programe economice complementare la nivelul uniunii economice in vederea distribuirii productiei diferitelor ramuri ci Romaniei i se da automat productia de ace si papiote sau alte produse cu valoare adaugata mica, iar marea industrie creaza someri din ce in ce mai multi…la ordinul UE. Pe de alta parte, FMI creaza programe impuse in economie in contrapartida cu banii imprumutati (strings) si in acest fel doreste o devalorizarea a monedei nationale, spunind ei ca in acest fel vom demara exportul si vom diminua deficitul bugetar, dar in schimb, noi demaram un export de materii prime si produse cu valoare adaugata mica, care nu face altceva decit sa duca la marirea deficitului, iar dobinzile platite sint si ele un catalizator al acestui deficit.
2. Scaderea chelutileilor pe care le fac consumatorii individuali si cei din lumea afacerilor, care in cele mai multe cazuri duce la o scadere a profitului si in final la colectarea unui volum mai mic de taxe la bugetul statului, in conditiile in care deficitul bugetar nu este stabilizat ci dereglat si mai mult de alti factori.
3. Scaderea activitatii economice pe ansamblul economiei datorita lipsei posibilitatii de integrare in munca la capacitatea lor reala a unui numar din ce in ce mai mare de potentiali lucratori, iar o parte a lor fiind cooptati in sistem “part time”, in acest fel asistind la o crestere majora a sumelor alocate pentru asistenta sociala, ceea ce reprezinta o cheltuiala semnificativa pentru bugetul statului si care duce la amplificarea deficitului bugetar. Cine este de vina pentru acest lucru? Evident, o distribuire defectoasa a sarcinilor economice si comerciale in planul UE si politica total distructiva a Bruxellesului, care avantajeaza tarile dezvoltate si bogate ale uniunii si distribuie industrii si activitati economice falimentare la periferia uniunii, activitati economice care sint grevate de valori adaugate pe produs, foarte mici si insuficiente pentru a alimenta bugetul statului si mai ales pentru a putea plati datoriile contractate si inregistrate de-a lungul anilor….  
4. Folosirea de catre Guvern a stimulentelor fiscale in vederea refacerii economice, chiar daca aceste nu exista dar sume majore sint, fie alocate defectuos, fie exista companii si corporatii care beneficiaza de la guvern de taieri de taxe, face ca sumele colectate din taxe sa fie din ce in ce mai mici pe un fond la care deficitul bugetar creste continuu. Realitatea este ca in situatia economica davastatoare in care se afla Romania, un program fiscal bine coordonat cu politica monetara, ar trebui sa duca la succes, dar “ministeriabilii” romani si politicienii de Cismigiu, niste ageamii si aiuriti care umbla cu sacosa in mina dupa bautura si mititei, nu au cum sa gindesca nici un sistem de prioritati fiscale in cadrul economiei care sa duca la o crestere in final a sumelor colectate prin taxe. Aceste mizerii politice si din executiv, din Romania, vazind ca sint incapabili, apeleaza din start la colectarea de spagi si coruptie accentuata pentru a-si mentine sub aceasta forma dominatia si pozitiile de conducere in economie si politica, ceea ce se vede cu ochiul liber cum afecteaza poporul roman…
5. Cresterea dobinzilor la creditele mai vechi acordate cu rata variabila si la cele noi contractate cu rate mult mai mari, de mizeriile din executivul roman, care sint destinate platilor activitatilor neproductive si in nici un caz pentru cresterea activitatii economice productive. Aceste dobinzi destinate platii altor dobinzi, de cele mai multe ori, nu fac altceva decit sa creasca exponential deficitul bugetar, insa incapabilii din Guvernul Romaniei si Isarescu, gasesc de cuvinta sa fraudeze chiar de pe “fundul sacului”, pentru ca orice masuri au luat, la mintea lor, nu au functionat si au doovedit un sentiment psihopat, incercind sau facindu-se ca incearca rezolvarea unor probleme, mereu prin aceleasi metode, pentru a simula activitate de management in economie, in schimb ei falimentind economia tarii. Cine poate opri aceasta calvalcada a cresterii dobinzilor si a contractarii altor imprumuturi pentru plati care ar fi trebuit facute din cresterea economica si colectarea unor fonduri mai mari la buget? Fara discutie ca se pune problema unei coruptii rampante in Romania. Guvernul ar putea antama discutii cu marile fonduri de pensii sau alte fonduri la nivel international, care detin sume enorme la dispozitie si care sint cu siguranta dispusi sa le imprumute cu dobinzi cu mult mai mici, dar revin si spun ca indiferent cit si in ce conditii se imprumuta, daca nu exista tendinta autoritatilor romane sa mearga la Bruxelles si sa puna problema complementaritatii activitatilor economiei romanesti cu cele din UE si crearea unor circuite la care Romania sa participle, atit in interiorul UE cit si in afara uniunii, economia romaneasca va fi foarte aproape de faliment si cu repercursiuni grave pentru mediul social.
6. Factorul demographic si imbatrinirea inevitabila a populatiei si un trend negativ al natalitatii, reprezinta un factor cheie si un consum urias de la bugetul statului, care sub o forma sau alta trebuie compensate, dar nu prin imprumuturi ci prin mecanisme financiare in care trebuie implicate UE, prin activitati economice si comerciale si nu in ultimul rind, printr-o legislatie care sa creeze fondurile necesare la dispozitia guvernului pentru aceste plati si in acest sens, este foarte interesant modul cum creaza aceste fonduri tarile sud americane cum ar fi Chile si Ecuador si nu numai, fara a pune presiune pe bugetul statului. Dar, cum am spus mai inainte, “defectii” mentali care conduc destinele economice ale Romaniei, nu au cum sa gindeasca mai departe de spagi marunte si sa vinda pielea poporului roman ieftin , dar in avantajul lor si al acolitilor lor.
Mai sint si alti factori care influenteaza deficitul bugetar, insa ma voi opri aici cu o succinta prezentare iar in cazul in care subiectul prezinta interes, vom largi aria factorilor cu impact asupra acestui deficit bugetar, care nu este condamnabil atita timp cit este controlat prin crestere economica si nu prin programe de austeritate economica impuse, asa cum se intimpla acum in Romania, Isarescu incercind sa creeze imaginea falsa a unei economii in evolutie, in care omul de rind este demolat si bugetele de familie devin sub limita existentiala…
Discutam de tradatori de tara si fata de care nu am nici un respect, mizerii care nu au cum sa se numeasca romani si care cu siguranta sint constienti cit rau pot face Romaniei si economiei tarii…
 
Adrian Cosereanu
Last Updated on Sunday, 04 March 2018 19:59  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.