ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Reprezinta taxele un furt de proprietate în capitalism? Cu siguranță, răspunsul este DA, într-o societate care se dorește a fi emblema democrației.

Reprezinta taxele un furt de proprietate în capitalism? Cu siguranță, răspunsul este DA, într-o societate care se dorește a fi emblema democrației.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
Auzim in capitalism de cele mai multe ori de "furt de proprietate”, fie ca este intelectuala sau materiala ai ne gândim: cine fura, de ce fura și în avantajul cui fura? Dar mai mult, ne gândim ca acest furt este abilitat de cineva si sub oblăduirea căruia, de ani de zile se fura, fără ca cineva sa fie pedepsit, ba mai mult, cei ce fura doresc sa fure și mai mult și noi toți zâmbim și ne lăsăm furați…..
Cum definim furtul de proprietate? "Preluarea proprietății deținută legal de o persoana sau preluarea unui serviciu, fără ca persoana respectiva sa își dea consimțământul sau sa permită acest lucru voluntar ". De aici trebuie plecat în analiza taxelor, legalității lor și nu în ultima instanta, în analiza democratiei.
Niciodată în socialism nu am auzit de taxe sau discuții atit de aprinse și fără finalitate legate de taxe, de cuantumul lor și de necesitatea lor. De ce? Pentru ca nu se încerca crearea unei imagini care sa ducă pe cei ce fura la următorul pas al furtului de proprietate și cu toate acestea, exista in acea perioada un sistem de educație, de sănătate, o infrastructura și un sprijin pentru cei nevoiași, dar nimeni nu discuta de sumele colectate sau de creșterea lor procentuala, asa cum se intimpla zilnic în capitalism cu taxele.
Invariabil, guvernele trec prin ședințe interminabile și certuri la comanda, legi și reguli privind regimul de taxare și procentele care trebuiesc aplicate, fără vreo consultare cu cetățenii, care doar trebui sa plătească pentru ce au gândit alții ca acești cetățeni au nevoie. 
Chiar asa? Aceste mizerii capitaliste care au construit sute de paradisuri financiare pentru a evita taxele, pot gândi cit trebuie sa plătim noi pentru confortul lor total și minciunile și promisiunile pe care trebuie sa le inghitim? Este foarte simplu. Aceste taxe sint IMPUSE, și nu exista alt cuvânt. Multi dintre noi nu considera taxele ca fiind un furt, dar definitia furtului ne îndreptățește sa credem ca este un furt.
În umele țări capitaliste, unde sistemul educational este la pământ, cum este cazul SUA și unde oamenii sint îndoctrinați pentru a avea încredere în sistem, a nu pune întrebări și a fi convinși ca ceea ce se face de guvernanți este spre binele lor, unii cetățeni nu vad sub nici o forma taxele ca fiind un furt ci găsesc ca este o acțiune de plata voluntara. Iar, în ceea ce ma privește, nu am auzit niciodată despre o situație în care un cetățean sau o companie sa fi decis sa nu plătească taxe  și în cazul în care a fost descoperita sa nu fi plătit inapoi taxele și penalizări grele raportate la sumele datorate, plus dobinzi de întârziere. Deci plata taxelor nu este  sub nici o forma voluntară.
Unii americani, este adevărat ca din ce în ce mai putini, considera plata taxelor ca ceva patriotic, pentru ca sint spălați pe creier și la școală a avut cineva grija sa ii "șampoaneze" pentru a putea sa le ia banii cu zâmbetul pe buze.
Dar, întrebarea mea pentru ei ar fi: Dar, neplata taxelor ar fi ceva nepatriotic? Pai, daca sa stau lucrurile, înseamnă că în America numai 25% dintre americani sint patrioti, pentru ca 75% nu plătesc nici o taxa, dintre care 42% încasează bani de la sistemul de taxe, pentru că  fie nu au venit, fie nu vor sa aiba, fie sint bolnavi închipuiți și asa mai departe.....
Oricum, daca comparam perioadele in care capitalismul american  a functionat si sistemul de taxe era cu totul diferit, nefiind taxe pe venit ci numai taxe pe circulatia marfurilor, iar Codul de Taxe avea numai 4 pagini fata de cel actual, care depaseste 4.000 de pagini, comparind, putem spune cu certitudine ca sistemul capitalist de taxe este FURT PE FATA SI FRAUDA. Este o hoție pe fata si pentru acest motiv, lupta electorala in campaniile politice se da atit de dur, nu pentru ca cei alesi ar putea produce vreun rezultat, ci pentru ca au acces la bani necontabilizați si din care pot fura cit au nevoie, justificând ca o fac pentru binele poporului....
SUA este de departe jupinul furtului, inselaciuni si mizeriei financiare si economice. Este tara care a generat mereu mecanisme de specula, furt si care de departe inregistreaza cel mai mare numar de infractori de talie mondiala in domeniul finanicar si nu numai.
Daca discutam de paradisuri financiare si evitarea taxelor pentru "baietii destepti" capitalisti, America ocupa locul I fara sa mai poata fi ajunsa din urma de nici o tara.... Dupa cum arata chiar Bloomberg, America a devenit unul din principalele paradisuri finanicare ale globului, ca o sfidare si o aroganta in fata sutelor de milioane de oameni care traiesc in tari pe care americani pun presiune pentru a elimina.....coruptia. Ce rusine de proportii si cit de naivi pot fi oamenii pentru a crede in acesti mincinosi de profesie....
In aceste paradisuri financiare, din ce in ce mai multe in SUA, sint adevarate centre de spalare a banilor si scoaterea pe piata, intre mizeriile depozitare a bogatiilor, a unei structuri de produse ce nu nu sint comune omului de rind.
Ironia ironiilor este faptul ca SUA se erijeaza permanent in luptatoare impotriva paradisurilor financiare si americani propun condamnarea celor ce isi ascund averile in aceste paradisuri, dar in realitate, americanii sint cei care promoveaza aceste paradisuri si au cele mai multe chiar la ei in tara. Parintii capitalismului american s-ar intoarce in mormint daca ar vedea modul cum se imbogatesc cei ce isi doresc un capitalism fara nici un punct comun pe care il aveau in vedere acesti parinti ai capitalismului.
Dar, cu siguranta ar veni intrebarea: Dar, unde putem gasi un paradis financiar unde sa isi depuna si omul de rind banii si sa cistige din magariile speculative care imbogatesc circarii miliardari in detrimentul omului de rind, care in final se considera ca nu are nevoie de un paradis financiar, pentru ca cei cu sacii de bani depusi in aceste paradisuri au avut grija sa le creeze un cosmar financiar….
Deci, acceptind aceste paradisuri financiare capitaliste, guvernele capitaliste apar ca fiind de acord cu ele, pentru ca efectiv nu am auzit de nici o initiativa la nivel mondial, prin intermediul careia aceste guverne capitaliste din mai multe tari, sa ceara desfintarea sub control international a acestor paradisuri, dar pe de alta parte, aceste guverne distrug micile afaceri si cele medii, impunind taxe nebunesti si fara relevanta…dorind in final sa reduca semnificativ bogatia celor ce muncesc si sa creeze diferente semnificative intre ei si speculantii agreati de structurile de stat pe care le imbogatesc creind din cadrul acestor structuri de stat…o clasa de mijloc. Asa trebuie sa arate capitalismul? 
In opinia mea, aceste paradisuri financiare si fiscale, servesc pentru a ne reaminti ca taxarea directa a populatiei muncitoare NU ESTE NECESARA PENTRU CA O ECONOMIE SA FUNCTIONEZE. De ce nu am putea gindi asa, daca cei ce ne speculeaza si ne distrug vietile vad lucrurile sub aceasta forma. 
Si in final asa este, pentru ca aceste guverne capitaliste nu urmaresc ca prin taxele impuse sa acopere cheltuielile nebunesti in care se implica la nivel local, statal sau federal, pentru ca aceste guverne stiu sigur ca pot continuu imprumuta de la marile banci capitaliste private, fara sa isi puna problema daca vor mai da sau nu banii inapoi, dar cu siguranta vor indatora poporul pe termen lung. Nu este posibil si este un paradox economic si financiar major, faptul ca un guvern local, provincial sau federal imprumuta bani si elibereaza bonduri catre bancile capitaliste private….dupa care ne spune ca nu exista coruptie….
Un alt paradox este faptul ca taxele pe venit au fost introduse in America in 1913, odata cu acapararea de catre Rothschild a finantelor americane, prin intermediul Rezervelor Federale. Pina in acel moment, a existat o perioada de glorie a capitalismului american, in care s-au construit obiective majore de infrastructura de la o coasta la alta a Americii si a fost perioada cea mai productiva pentru SUA…..fara taxe pe venit. De acest lucru ce spuneti?
DAR ESTE O DIFERENTA ENORMA INTRE PARADISURILE FINANCIARE DIN AMERICA SI CELE DIN TARI MAI MICI CARE SE MINDRESC CU ACESTE PARADISURI SI CU PREZENTA IN CONSUM PE TERITORIUL LOR A UNOR “OAMENI” BOGATI. In toate jurisdictiile din afara SUA, unde exista aceste paradisuri financiare, ele sint deschise pentru oricine, incluzind populatia indigena, in timp ce paradisurile fiscale americane sint cu “circuit inchis”, fiind deschise numai unui grup de jigodii speculante CARE, IN CELE MAI MULTE CAZURI NU SINT AMERICANI ! De ce? Pentru a-i controla si a putea desfasura acte comericiale cu ei pe teritoriul… american.
Asa arata democratia si corectitudinea capitalista americana si respectul fata de americani si cei ce muncesc pentru a pune o pine pe masa si a imbogatii jigodiile care se bucura de intelegere in paradisurile “patronate” de americani…
 
Adrian Cosereanu
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.