ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Aspecte generale, importanța inițiativei.

 Am să încerc în câteva cuvinte să expun ceea ce intenționez prin realizarea acestui site numit Alternativa României.
Însăși numele, își dorește să exprime tendința de a oferi României și nouă înșine, o alternativă la dezastrul existent și care se amplifică pe zi ce trece, afectând marea majoritate a românilor din țară, dar și pe noi, cei de afară, în principal datorită faptului ca imaginea noastră este în parte influențată de ceea ce se întâmplă în țară, iar cea mai mare parte a
clocknewfamiliilor noastre trăiesc încă în țară, la fel și o serie de prieteni şi multe alte cunoștințe pe care îi respectăm.
Mă bucur enorm pentru faptul ca în ultima perioadă o serie de personalități și intelectuali bine intenționați au început să-şi manifeste dorința de schimbare, pe care o văd imperios necesară și a cărei întârziere nu ar face  altceva decât să adâncească suferințele și lipsa de speranță a românilor. Acești intelectuali au înțeles , așa cum au făcut-o și cu mai mulți ani în urmă, rolul de a fi sursa principală care alimentează motorul unei economii, acest motor fiind constituit din muncitorii și țăranii români. Problemele lor sunt problemele noastre și invers și nu avem cum să le rezolvăm decât gândind şi muncind împreună. Nu ne putem și nu avem voie să ne ignorăm unii pe alții !
Ceea ce aș dori să spun într-o prezentare succintă a acestui site, este că în paginile lui, voi încerca, și sper să reușesc să iau în considerare orice opinie şi să avem o dezbatere comună asupra ei.
Aș dori în același timp, ca cei ce vor să participe la aceste dezbateri, să vină cu prezentări scurte ale situației reale, așa cum o văd ei, după care, sa emită unele ipoteze funcționale legate de deciziile pe care în final să le putem adopta în vederea realizării scopului propus și anume de a da o nouă idee de evoluție pentru România pe multiple planuri, de a crea un cadru comun intereselor noastre personale și evident ancorarea lor la interesul național.
Vom încerca să elaborăm un plan de acțiune și vom încerca prin diverse modalități să constituim un grup lărgit și organizat despre care să se știe, fără a avea în prima fază nici un fel de orientare politică, dar putându-ne îndrepta într-un viitor dictat de evoluția condițiilor sociale, economice și politice, către o idee politică de natură să se subordoneze intereselor noastre comune și interesului național.
În același timp, aș vedea ca necesară, o informare a tuturor românilor legată de sistemele economice, sociale și politice în care trăiesc și aici mă refer la românii care trăiesc în afara țării, dar și multe informații din România, de la românii din țară, care nouă celor de afară ne sunt în parte străine și am dori să le cunoaștem.
Este important de știut ce politici adoptă diferite țări, pentru diferite sectoare ale economiei și în viața socială, țări care au legături directe cu România, dar și prin intermediul unor organizații mondiale sau regionale.
Este de-asemenea important ca prin intermediul celor care studiază economie, sociologie, politică, relații economice internaționale şi alte științe legate de potențiala informare a românilor, să se manifeste o dorință de a trimite articole în legătură cu modul cum văd ei o schimbare în România pe toate planurile.
Acești oameni care au învățat și învață, trebuie să știe că înainte de toate sunt români și că bunul mers al României va afecta favorabil viața lor și invers. Deci, participarea lor este mai mult decât necesară. Trebuie să îi ascultăm și să nu creăm o criză de autoritate între noi în abordarea opiniilor, de care să beneficieze cei care nu au nici o legătură cu interesele noastre, ale românilor.
Acest site va fi la îndemâna tuturor categoriilor de români și aș dori ca el să fie pe înțelesul lor și să oferim o imagine ușor de deslușit, a intențiilor și ideilor noastre.
Necesitatea acestei grupări de români în vederea elaborării unor planuri, deocamdată teoretice, se manifestă datorită faptului că mult prea puține, aș spune nici o publicație românească din țară și din afara țării, nu redă mesaje și strategii pe care categorii de români dintre cele mai diverse socio-profesional, le văd pentru ieșirea din criza actuală pe toate planurile a României.
Cetățeanul de rând, este complet ignorat, iar Media nu face altceva decât să îi distragă atenția cu aspecte total neimportante și fără nici o legătură cu o eventuală evoluție a societății, în felul acesta lipsindu-l de informațiile necesare, dându-i impresia unei inutilități şi creând o imagine falsă a societății românești.

Un alt obiectiv de importanță majoră al site-ului, este acela de a evidenția pe toți românii care au idei şi care vor să îşi spună opinia legată de modul cum văd ei rezolvarea problemelor de tot felul care confruntă România.
Nu există probleme lipsite de importanță în viața socială, economică sau politică a țării noastre, din moment ce acelea afectează familiile de români.
Nu contează că ele sunt izolate într-un anumit oraș sau în comunități mai mici, sau chiar în comunități românești din afara țării, ele se numesc probleme și pot declanșa în timp o reacție negativă pentru cetățeanul de rând, pentru imaginea noastră.

De foarte multe ori, românii discută aceste probleme, dar ei sunt restrânși ca arie geografică în dezbaterile pe care le au, ceea ce face ca ei să colaboreze limitat ca număr și idei. Acesta este  unul dintre aspectele generate de faptul că mai puțin de 45% dintre români nu au acces la internet și nici nu se întreprinde nimic din partea autorităților pentru ca ei să poată accesa informații în acest mod şi să poată colabora cu românii de pretutindeni.
Eu văd acest tip incipient de comunicare pe care aș dori să o demarez, o sarcină foarte importantă, a noastră, a românilor de afară în primul rând, dar și a celor din țară, în sensul de a accepta colaborarea și a ne face timp pentru ea.

Restrângerea ideologiei românilor pe zone geografice limitate și cât mai mici, duce și va duce la o îndepărtare a posibilității de colaborare, dar mai mult, va duce la o manipulare a informației de către guvern și evident mijloacele Media aservite lor, vor pune românii în contradicții distructive și controlabile.
Aceasta va duce la un conflict artificial, generat de cei care conduc țara, între grupuri socio- profesionale, grupuri cu viziuni politice diferite şi comunități dezvoltate în mod inegal, conflict care va oferi prin proporțiile lui, posibilitatea luării unor decizii nepopulare de către cei ce folosesc astfel de mijloace pentru a salvgarda interesele personale sau ale grupului din care fac parte și care i-a adus inoportun la conducerea destinelor țării noastre.

Aceste discrepanțe vor fi folosite de cei ce conduc, în favoarea lor și în sensul manipulării maselor largi de oameni. Trebuie dezasamblat acest sistem și trebuie să avem răbdare și să construim metodic, să vedem cum gândesc românii și nu circarii prezentați de presă și TV, clovni îmbogățiți în detrimentul poporului român, țigani care ne-au făcut de râs și au dat României o imagine total neconformă cu realitatea, care încasează bani prin grozăviile zugrăvite în presă, prin viața lor desantată și prin “modernismul” de care România nu are nevoie deocamdată și care nu reprezintă nici pe departe un model pentru copiii noștri.

Sunt o serie de români și mai ales din afara granițelor, care își iau informațiile din presa scrisă și TV, informații de multe ori trunchiate și tendențioase, aceasta făcând mai mult decât necesară colaborarea lor, prin intermediul unor astfel de site-uri, cu românii din țară și ajungerea la un punct comun de acțiune.

Românii de afară au o dublă responsabilitate, ei trebuie să se gândească la faptul ca imaginea lor este dată de ceea ce se întâmplă în România, de modul cum se înfăptuiesc reformele pe toate planurile în țară și în al doilea rând, noi românii de afară, trebuie să îi reprezentăm pe cei din țară de o manieră corespunzătoare şi guvernată de respectul reciproc atât legat de străinii printre care trăim, dar și față de românii din țară.

Noi, românii care trăim în străinătate, în marea noastră majoritate, nu trebuie să uităm faptul că avem o imagine bună și suntem respectați afară datorită unei educații şi unei capacități mentale create pe timpul când școala la orice nivel era mascat plătită de românii care munceau și parte din munca lor era destinată unui învățământ care se dorea a fi gratuit.
Ei, acești români și familiile lor, au plătit pentru ca noi să învățăm și să ne descurcăm în cele mai dificle situații şi este rândul nostru, cel puțin din punct de vedere moral, să le întoarcem un serviciu și să nu uităm ca suntem români indiferent unde ne-am afla.
Eu cred ca putem da forța colaborării noastre și implicit acestui site şi putem dovedi existența reală a modalităților ca românii să fie uniți în dorința de a realiza o țară în care să vrem cu toții să trăim.
Cu respect și mulțumiri,
 
Adrian Coșereanu
 
 

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.