ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bun venit la "ALTERNATIVA ROMANIEI" !

Misterul consumului in societatea de consum capitalista americana.... La ce se refera consumul si cum este privit in sistemul capitalist actual..

Este clar si indubitabil ca, pentru ani de zile, sistemul capitalist american a trait majoritar din consum, peste 70% din PIB-ul lor provenind din consum. Este la fel de evident ca in acest moment, consumul scade permanent si zilnic, incepind sa puna in mare alerta politicienii si economistii americani, dar mai ales oferind imaginea unui potential dezastru in perspectiva imediat urmatoare.

In pofida unei declarate scaderi a somajului, cresterea reala in salarii s-a dovedit a  fi iluzorie de la inceputul crizei, iar Janet Yellen, sefa Rezervelor Federale, o batrina care pare ca este la ultimele plimbari printr-un mall, ne spune ca desi nu vede o crestere in fondul de salarizare pe America, chiar in conditiile declarate de scadere masiva a somajului, aceasta crestere “nu este o preconditie” pentru marirea dobinzilor bancare si mai ales a celei de referinta de la Banca Centrala Americana(Rezervele Federale)..

Dar de ce nu cresc aceste venituri din salarii pe America din moment ce din ce in ce mai multi americani au un loc de munca?

Realitatea ne contrazice din toate punctele de vedere, dar mai ales o face de ris pe batrinica Yellen, care dovedeste un sindrom care strabate lumea financiara jewmericana. Deci, mai multi oameni in cimpul muncii pe acelasi fond de bani, in conditiile unei inflatii enorme, dar mascate, de care ne lovim ori de cite ori trebuie sa cumparam ceva din magazine.

Daca o luam asa cum arata chiar acesti economisit americani, ar trebui sa ne gindim ca salariile fie sint mai mici, fie discutam de o scadere a somajului prin incadrarea in munca la nivel national a mai multor “part timers”, ei fiind prost platiti si cu ore limitate de lucru, dar incadrati ca fiind activi in cimpul muncii, ceea ce este o rusine chiar si pentru Somalia.

 

In timp ce productia agricola scade vertiginos in SUA, "fermierii" incaseaza subventii considerabile de la statul american. Culmea este ca aceste subventii sint incasate chiar de figuri proeminente ale Americii.

In acest moment, in America dezmatului financiar si fiscal, pentru a fi tratat ca fermier, nu este necesar sa cultivi ceva si sa dezvolti o recolta. Dupa cum arata Government Accountability Office, intre 2007 si 2011, Unchiul Sam a platit peste 3 milioane de dolari in subventionarea a 2300 de ferme agricole, in care nu a crescut nici o recolta si nu a fost semanata nici o saminta de ceva.. Intre 2008 si 2012, peste 10,6 milioane de dolari au fost platiti de guvern, unor fermieri care erau morti de cel putin un an....

Pe total, subventiile in agricultura americana se ridica la peste 20 de miliarde de dolari pe an, acestea fiind platite de amaritul de contribuabil care este cu toporul deasupra capului putind oricind sa isi piarda un loc de munca de la care "cotizeaza" din munca lui, pentru acesti farsori, intr-o oarecare masura. Cei mai multi bani, merg catre marile ferme americane, care in general, produc porumb, griu si soia, in state cum ar fi Iowa.

Fermierii detin un numar restrins de voturi si nu fac un lobby intens in lumea politica, dar sint destul de bine organizati si fac un zgomot enorm pe canalele Media.

In acest moment, se incearca ceva care ar trebui sa functioneze, dar furatul ca in codru din America, nu favorizeaza acest mecanism, si anume, de subventionare a ratelor de asigurare a marilor ferme catre companiile de asigurari, care nu apare ca o idee rea, ba chiar si eu sint adeptul ei, prin implicarea sectorului privat in riscul agricol si nu numai in speculatii controlate, dupa care solicita interventia statului pentru a le rezolva problemele.

 

Nu putem ignora legaturile dintre Fundatia Clinton si oligarhii ucrainieni. O noua dovada a generarii si implicarii americane in conflictul din Ucraina.

Legaturile foarte strinse dintre Fundatia familiei Clinton si oligarhii ucrainieni au avut si au scopul de a dezvolta conflictul din estul Ucrainei si a aduce avantaje americanilor. Banii au fost destinati audcerii Ucrainei in zona de influenta a UE si Americii, un real dezastru pe care il vedem in fata ochilor in acest moment. Dar, in continuare, americanii sint interesati in razboi si o subminare a puterii politice si economice in Rusia si foarte putin, ba chiar as spune deloc, in soarta celor ce traiesc si sufera in zona de conflict.

Intre 2009 si 2013, incluzind perioada cind Hillary Clinton Rodhman, a fost Secretar de Stat, Fundatia familiei ei, Clinton Foundation, a primit peste 8,6 milioane de dolari de la Fundatia Victor Pinchuk, dupa cum arata actele acestei fundatii, care are cartierul general in Kiev, Ucraina. Ea a fost creata si intretinuta de Victor Pinchuk, a carui bogatie provine dintr-o companie ce produce tevi pentru diferite aplicatii industriale. El a  fost de doua ori ales parlamentar in Ucraina si este promotor al apropierii Ucrainei de UE si SUA, el insusi avind legaturi de afaceri cu UE si bani in bancile din vestul Europei si America.

In 2008, Pinchiuk s-a obligat sa "doneze" o suma de cel putin 29 de milioane de dolari, pe un termen de 5 ani pentru Fundatia Clinton Global Initiative, o ramura a Fundatiei Clinton, care coordoneaza proiecte caritabile. O alta directie de finantare din aceasta suma se indrepta catre pregatirea viitorilor lideri politici si economici, in vederea "modernizarii" Ucrainei, dupa cum anunta Fundatia Clinton.

Dar, dupa modul cum relateaza The Wall Street Journal, ti se face “pielea de gaina”, citind modul cum au evoluat lucrurile.

http://www.wsj.com/articles/clinton-charity-tapped-foreign-friends-1426818602

 

Superioritatea germana a devenit o absurditate, asa cum doresc germanii sa o impuna prin Merkel si gasca ei. Grecia a deschis o etapa noua in ceea ce priveste imaginea Germaniei.

Cu putin timp in urma, am descris o declaratie a Primului Ministru Tsipras, legat de posibilitatea “ nationalizarii” bunurilor germane din Grecia, in urma refuzului Germaniei de a platii reparatii de razboi poporului elen.

In acel moment, Germania a inceput un joc al discreditarii Greciei si liderilor de stinga care conduc tara, oferind in publicatiile lor si pe intreg globul, fotografia lui Yanis Varoufakism aratind degetul mare in stil american, partenerilor politici germani, dupa discutiile incheiate cu un esec.

Dar, de curind, Der Spiegel a venit cu un articol interesant:”Cum privesc europenii pe germani – Superioritatea Germana.”, sau “The German Ubermacht”. In acest articol, Der Spiegel o arata intr-o fotografie emblematica, pe Merkel cu Maresalul Walther von Brauchitsch si alti lideri nazisti ai timpului, in fata istoricei  Acropole.

http://www.spiegel.de/spiegel/spiegelblog/spiegel-warum-wir-uns-fuer-dieses-titelbild-entschieden-haben-a-1024846.html


 

Tsunami-ul economic vine in 2-3 luni pentru America, care se impusca singura in picior din nou. Productia lor de petrol creste iar capacitatea de depozitare este epuizata…

Este clar ca America a dorit autonomie energetica si sa domine piata petroliera, fara sa mai depinda de alti exportatori internationali. A facut tot ce a putut, dar Obama este un glumet si are pe linga el numai economisti rasuflati. El nu a inteles ca cererea de petrol in SUA este din ce in ce mai mica, din cauza crizei economice mondiale, a  automobilelor mai performante si cu consum mult mai mic si a imposibilitatii de deplasare a americanilor la distante lungi datorita lipsurilor bazale pe care le au in familii.

In plan international, cererea de petrol a  fost si este din ce in ce mai mica, deci este greu de crezut ca SUA va gasii pe cineva sa ii poata vinde petrolul, iar Canada nu poate exporta in SUA la un prêt mai mic pentru ca si ea traieste aceasi tragedie ca si America. Pe de alta parte, petrolul american si Canadian este extras prin tehnologii care implica costuri ridicate ca si prelucrarea lui, iar personalul este platit regeste, datorita interventiei sindicatelor si mai ales necesitatii ca acest personal sa fie relocat in zone pustii sau greu accesibile si cu clima potrivnica. Deci totul duce spre necesitatea depozitarii petrolului extras de catre americani in vederea vinzarii lui intr-o perioada mai buna din punct de vedere a pretului. Dar aceasta stocare a petrolului implica costuri, personal si transport, pe linga unele probleme de mediu.

 

Este o certitudine: Japonia considera in mod serios alaturarea la AIIB, banca condusa de China, alaturi de tarile de top europene, Australia si Noua Zeelanda.

America este din ce in ce mai izolata, iar procesul dedolarizarii la nivel mondial este atit de accelerat, incit nu permite americanilor sa construiasca mecanisme de compensare a pierderilor uriase care vor survenii in urma acestui proces… Un dezastru de proportii inimaginabile, pe care sincer nu l-as fi dorit sa ruleze cu asa o rapiditate, pentru ca este foarte greu de prevazut reactia americanilor, carora nu le-a mai ramas decit amenintarile proferate la adresa conducerii acestor aliati si transportul capacitatilor militare in vederea deschiderii unor teatre de razboi, care in final sa duca la necesitatea contractarii de imprumuturi de catre tarile implicate in potentialul razboi “alaturi” de SUA, sau asa zise aliate ale lor, care ar trebui in viziunea americanilor sa deruleze razboiul la granitele lor…

Americanii incearca pe toate canalale diplomatice si mai putin, sa convinga aliatii ca nu este o solutie apropierea financiara de China si Rusia, chiar daca este o tentatie mare si o zona avida de investitii si cu consumatori in numar ridicat.

Este o miscare finaciara “seismica” in defavoarea dolarului american, pe care il au la dispozitie si institutiile criminale financiare mondiale, FMI si BM. Lovitura dupa lovitura pentru americani, in ceea ce priveste aderarea aliatilor la AIIB, condusa de China, acesti aliati declarind ca este o “oportunitate fara rival” pentru economiile lor..

Punctul de referinta al acestui exod in masa al aliatilor Americii l-a constituit pozitia pro chineza a Marii Britanii, dornica sa fie membru fondator al acestei banci conduse de China.. dupa care au urmat celelalte tari, ca o miscare usor de anticipat pentru chinezi.


 

Pe fondul trimbitatei "democratii" americane, se naste o noua aristocratie. Privilegiul de a deveni lider in America, este legat de mostenirea primita. Democratia mostenirii politice....

Priveam la televizor dezbaterile intre potentialii candidati la presedentia Americii, din rindul Republicanilor. Pe scena erau trei candidati ai caror parinti au luptat pentru presedentia SUA. Ma gindeam daca este posibila discutia despre democratie in acest context si ce tupeu trebuie sa aiba un politician, care se afla in campanie alaturi de altii, ai caror parinti fac parte din aristocratia terminatoare americana, au facut parte dintre fostii candidati sau au cistigat presedentia SUA.

Este o rusine de proportii, sa se accepte toleranta la dinastii, intr-o tara care, prin Constitutie, ar trebui sa fie ostila la mosteniri de statut social si politic. Pe acest fond mai poate rula reguli democrate? Nu vad cum...
Cu multi ani in urma, Thomas Jefferson facea o distinctie intre "aristocratia naturala", generatoare de talente favorabile societatii americane pe ansamblu si "aristocratia artificiala", fondata pe bogatie si privilegiu de a te naste intr-o asemena familie, care nu numai ca incetineste dezvoltarea societatii sau o stagneaza, acest tip actual de aristocratie, distruge societatea din temelii.
Americanii par sa nu inteleaga faptul ca traiesc intr-o tara unde elita se reproduce. Dar, incet incet, ei incep sa inteleaga, deoarece bogatii lor incep sa predea "stafeta" de lideri economici, sociali si politici, catre progeniturile lor. Ceea ce insa multi dintre cei bogati si influenti, nu pot oferii copiilor lor, este ceva mult mai important decit bogatia, este creierul...

 

Dedolarizarea accelerata, este catalizata de dezertarea in directia Chinei, a multor aliati ai SUA din “gasca” condusa de bancile americane si institutiile financiare mondiale. Germania, Italia, Franta, Luxemburg si Coreea de Sud, pe acest val...


Continua procesul dedolarizarii la nivel mondial si din ce in ce mai multi, fosti aliati ai SUA, incep sa se indrepte spre bancile asiatice conduse de China, in vederea investirii sumelor imense pe care le au la dispozitie. China nu arata o bucurie iesita din comun si doreste sa isi selecteze partenerii si urmareste atent miscarile si … banii lor. Dupa detasarea Marii Britanii, in urma cu citeva zile, de SUA si declaratia lor de aderare la banca chineza AIIB, a venit rindul altor tari euroepene de prima mina sa inceapa procesul de aderare, care duce la o fobie si un dezastru in rindul politicienilor si bancherilor americani.

Ultimele tari europene, care au aplicat in aceasta directie si au pus pe jar Washingtonul, sint Italia, Franta si Germania, cele mai mari economii din zona euro si UE, ele urmind prin investitii, sa duca la procesul global de dedolarizare, in avantajul economiilor proprii sub o politica investitionala chineza, de mare eficienta in zona Asiei. Articolul din The New York Times este in masura sa clarifice prapastia la margine careia se afla economia americana, care va fi “largita” de dezertarea acestor aliati ai SUA, care nu mai vad de mult in America un partener, mai ales dup ace au vazut clar intentia liderilor americani de a crea haos in Europa si a declansa un razboi impotriva Rusie si intereselor ei in zona.

http://www.nytimes.com/2015/03/18/business/france-germany-and-italy-join-asian-infrastructure-investment-bank.html?_r=0

 

Un nou esec de proportii pentru America. Australia negociaza cu China pentru a se alatura sistemului bancar creat de asiatici si renuntarea la dolarul american…

Ce poate fi mai rau decit sa vezi ca prietenii traditionali si de aceasi limba, engleza, se detaseaza de tine, in cel mai dificil moment al istoriei SUA. Este o lovitura de proportii pentru americani, dar este rezultatul bataii de joc de zeci de ani si lipsei de incredere pe care a cultivat-o din toate timpurile. Este evident ca acesti parteneri ai SUA, realizeza caderea iminenta a imperiului american si nu vor sa fie parte la acest colaps, ei stiind ca americanii vor arunca totul in spatele “prietenilor” ca deobicei…

Australia se alatura Bancii Regionale a Chinei si politicii ei, dupa ce cu numai citeva zile in urma, aceasi miscare au facut-o Marea Britanie, India, Singapore si Noua Zeelanda, pe linga alte tari asiatice. Liderii australieni nu considera sa fi facut o greseala alturindu-se sistemului bancar chinez si Asian Infrastructure Investment Bank, Tony  Abbot recunoscind ca aceasta miscare reprezinta o lovitura sub centura data Americii, dar permisa in acest joc, asa cum au facut americanii in multe rinduri, ei ratind orice contact diplomatic in zona asiatica.

http://www.theaustralian.com.au/subscribe/news/1/index.html?sourceCode=TAWEB_WRE170_a&mode=premium&dest=http://www.theaustralian.com.au/opinion/columnists/abbotts-decision-on-china-regional-bank-a-poke-in-eye-for-obama/story-e6frg76f-1227263839030?nk=d205dbf899dadb899dcd73eaeae44ad9&memtype=anonymous


 
More Articles...


Page 7 of 40

ORA EXACTA

Banner
Banner
Banner
Banner

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?Cine este ONLINE ?

We have 8 guests online

In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!