ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bun venit la "ALTERNATIVA ROMANIEI" !

De ce Rusia nu convine vestului si care sint cifrele reale pe care trebuie sa le cunoastem… Circul jewmerican incepe sa fie vizibil pentru tot mai multi oameni.

Daca luam elementele fundamentale ale unei economii, putem spune ca datoria totala a Guvernului Rusiei, este de 13,4% din PIB-ul tarii. Deficitul bugtar in relatia cu PIB-ul, este de 0,5%.

In 2013, PIB-ul american a fost de 16.800 miliarde de dolari, iar deficitul bugetar al Americii a fost de 4%, acum fiind ceva mai mult, fata de numai 0,5% al Rusiei…

Rezervele Federale, deci Banca Centrala a Americii, este o corporatie privata patronata de un grup de banci private regionale din SUA, desi ea vrea sa para o institutie de stat.

Datoria publica a SUA, reprezenta 74% din PIB-ul tari, in 2014, iar a Rusiei era de numai 13,4%.

Am dat aceste date, pentru a vedea disperarea americanilor de a distruge o economie reala, chiar daca nu este una bogata, dar care nu se bazeaza pe speculatii si speculanti, pe tipariri de bani si export de dolari, pentru ca altii sa munceasca in favoarea acestei economii americane falimentare.

Operatorii de mecanisme derivative, mecanisme cu un pronuntat caracter speculativ, au avut si au in vedere un atac la rubla cit si la petrol, insa ei au mizat pe o cadere fulger a economiei Rusiei si aducerea in genunchi a Presedintelui Putin, ceea ce nu numai ca nu s-a intimplat, dar a avut un efect total opus.

 

Dupa circul “Kosher” din Franta, exista posibilitatea cresterii influentei partidului de extrema dreapta al lui Le Pen? Situatia se va deteriora profund in Hexagon…

Am asistat si inca vom mai asista la manevre extreme de riscante ale evreilor in Franta. Medfia condusa totalitar de ei, ne-au informat ca doi frati terorirsti internationali au fost atit de prosti incit sa isi lase actele de identificare in automobilul pe care l-au folosit in atacul montat de la Charlie  Hebdo. Tot Media franceza si occidentala in general, ne-a anuntat ca cei doi “teroristi” arabi au plecat din fata restaurantului Kosher din Paris cu un Renault, pe care l-au spart, “la intimplare” si au detectat imediat modul cum il pot pornii, fiind foarte siguri pe ei, ca si cum au gasit jucaria cu care stiau sa se joace, fara sa riste un esec. Tot Media ne-a aratat ca acesti timpiti de asa numiti “teroristi” internationali, au intrat in cladirea caricaturistilor ca si cum nu era nimic deosebit si au parcat automobilul in mijlocul unei strazi din Paris, tragind ca la Plevna in tot ce misca si selctind victimele dupa numele lor, pe care le stiau.

Dupa ce au terminat de impuscat ceea ce aveau de impuscat, la redactia revistei, “teroristi” au plecat cu Citroen-ul negru, l-au schimbat cu Renaulut-ul dar au constata ca nu mai au suficienta benzina, dar nici bani de buzunar, ca doar erau “teroristi internationali” si isi uitase cartea de credit in Citroen. Atunci acesti “teroristi” internationali au amenintat pe vinzatorul benzinariei pentru a obtine benzina fara sa plateasca si au furat citeva pungi cu pufuleti si chips-uri, pentru ca le era foame “teroristilor”.

Deci au furat un Renault, au terminat benzina si in loc sa fure altul, ei au uitat cum se fura o masina si au plecat sa alimenteze acel Renault cu benzina, cu aceasta ocazie furind si niste pufuleti… Cind au ajuns la ceva distanta in afara Parisului, le-a venit ideea sa se intoarca pentru ca “tot acasa este mai bine”, poate dorind sa isi recupereze actul de identitate… 

Virful de lance al capitalismului mondial, America, detine mai multe puscarii decit colegii. Un mediu "excelent" de a creste si educa copiii. "Superioritatea" unui sistem capitalist, promotor al puscariilor....


Daca America este cunoscuta ca fiind United States of America, ea a mai fost denumita in timp si Jewmerica, datorita legaturilor ei foarte strinse cu statul evreu si infractorii finanicari internationali evrei, dar o mai putem numii, fara a face vreo greseala, The Prison State of America sau PSA, asa cum o fac multi dintre cei ce traiesc in aceasta tara.

Complexul industrial pe care il constituie aceste puscarii din America(PSA), contine peste 2,3 milioane de detinuti, sau 25% din populatia puscariilor la nivel mondial, acest complex industrial, care vom vedea in continuare pe cine favorizaza, face bani, enorm de multi, pastrind puscariile mereu pline...

Aceste puscarii fabrici, ale complexului industrial corporatist american, "angajeaza" si exploateaza “muncitorul ideal”. Puscariasii nu primesc pensii si nici beneficii medicale sau de alta natura pentru munca pe care o presteaza. Ei nu au voie sa organizeze greve la locul de munca sau in afara lui. Ei sint la "servici" mereu in timp si nu au "sick day" sau zile pe care le pot lua din concediu. Ei nu au cum sa revendice conditiile inumane in care lucreaza si produc pentru marile corporatii si nici conditiile extrem de toxice si de mare periculozitate in care isi desfasoara intreaga activitate.

Ei nu pot reclama orele suplimentare lucrate, atunci cind marile corporatii au nevoie de marfa produsa de ei. Daca fac reclamatii, ei "beneficiaza" de conditii de izolare in celule "amenajate" special.

 

Moartea unei natiuni – Rata natalitatii in Japonia a scazut la cel mai mic nivel istoric, iar rata mortalitatii este cea mai inalta intilnita vreodata.

“Prosperitatea” capitalista isi spune cuvintul peste tot, in tarile dezvoltate, prin cresterea ratei mortalitatii si scaderea fara precedent a ratei natalitatii.

In Japonia situatia este critica si este foarte greu ca populatia sa fie convinsa de o eventuala redresare a economiei tarii, chiar cu manevrele indraznete ale Abe si Abenomics-ul sau.

Cum vor putea un numar din ce in ce mai mic de lucratori, sa suporte un numar ceva mai mare de pensionari? Cum va intervenii guvernul japonez din moment ce el este in pragul falimentului si dator vindut.

In 2014, Japonia a inregistrat 1.001.000 nasteri, care reprezinta cel mai scazut nivel din istoria tari raportat la populatie.

In acelasi timp, Tara Soarelui Rasare a inregistrat 1.270.000 de morti, deasemenea, cel mai ridicat nivel al tuturor timpurilor, facind sa existe o problema demografica de proportii pentru Japonia si aratind mai mult decit orice, spre ce dezastru se indreapta acest lagar capitalist si cita incredere au oamenii in “bunastrea” promise de liderii capitalisti.

 

Afacerea “Kosher” si teroristi islamisti in prim planul opinie publice mondiale. Primul Ministru al statului Israhell, apare la rampa si stie de ce…. Dezinformaea si diversiunea evreiasca se tin lant…

Auzim zilnic ca oameni nevinovati sint omoriti de islamisti radicali datorita unor benzi de desene animate cu imgini comice ale Profetului lor, Mohamed. Mai auzim ca este libertate in lumea capitalista si fiecare isi poate exprima opinia liber si oriunde atita timp cit nu afecteaza, in afara legii, persoana sau institutia in cauza.

Sintem martorii unei “agresiuni” fara precedent a islamistilor in marile orase capitaliste, dar nu ii vedem in alta parte si nu auzim de ei facind prapad in China, in Japonia, in multe din tarile NATO, in America de Sud si oriunde Mossad-ul si serviciile secrete occidentale nu au un interes deosebit.

Mai stim ca Parlamentul francez a votat nu de mult, pentru ca Palestina sa devina stat independent. Inaintea ei a fost Suedia, dar atentatele au inceput in Franta.. Anglia a avut si ea un vot favorabil in Parlament pentru crearea statului Palestinian. Foarte greu pentru Mossad ca sa isi concentreze fortele in atitea directii pentru tot atitea diversiuni, dar timpul nu este pierdut.

http://www.algemeiner.com/2014/12/31/israel-disappointed-by-france-uk-stances-on-un-palestinian-state-vote-video/

 

Rusia ofera o sansa economica fara egal UE si economiei mondiale: “Renuntati la Acordul de Free Trade cu SUA si alaturati-va in Free Trade Rusiei, in cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”.

Anul 2015 incepe in forta si cu solutii tot din partea Presedintelui Putin, care intelege dezechilibru economic creat de americani si situatia de KO in care se afla Europa, la un pas de colapsul final.

Propunerea Rusiei este ca statele UE sa se alature intr-un acord de free trade, in prima faza, Uniunii Economice Eurasiatice, pentru redresarea economiilor si deschiderea pietelor acestor tari si totodata incheierii favorabile a conflictului ucrainian.

Ce face Romania in acest caz si cum se misca diplomatia romana? Se pare ca la fel de greu si lipsita de personalitate, schiopatind si asteptind pe altii, sa se urce din mers intr-un vehicul economic care este singurul functional. Presedintele german al Romaniei, este intr-o situatie inedita si cu siguranta va face greseli capitale, intr-un moment crucial.

Sansa lui, daca doreste ca Romania sa participe activ la comertul si economia mondiala, este sa zboare zilnic in vest si sa arate interesul Romaniei fata de acest acord de liber schimb cu Rusia sau chiar sa initieze discutii separate cu Rusia, fara sa intrebe UE, asa cum Germania a facut in mai multe rinduri, chiar cu Columbia si tari sud americane.

O va face acest neamt cu fata de servitor si fara singe politic in el ? Este un moment in care decizia in sine si viteza cu care este luata, pot face o mare diferenta pentru viitorul Romaniei.

 

Grecii profita de situatia economica dificila prin care trece Germania si cer reducerea semnificativa a datoriei. Mai poate fi Tsipras pervers in acest moment dificil sau joaca la “rupte”.

Cu doi ani in urma Presedintele celei mai importante grupari politice de stinga din Grecia, Syriza, Alexis Tsipras, mergea la “Poarta” de la Berlin pentru a discuta cu Merkel legat de viitorul relatiei economice dintre Grecia si UE. Am fost surprins ca, la iesirea de la Primul Ministru german, Angela Merkel, nimeni nu la condus pe culoarele institutiei, chiar daca nu era nici macar imbracat protocolar, asa cum este etica diplomatica, Tsipras fiind imbracat intr-un sacou si in nota lui, deschis la camasa si fara cravata. Singurul care era linga el, era soferul lui, in rest a fost total neglijat.

Tspiras a pronit extrem de bine in solicitarile lui la acea perioada, insa s-a “stins” pe drum, poate pentru ca i se promisese conducerea miscarii socialiste in cadrul UE, ceea ce nu avea cum sa se intimple si nici nu s-a intimplat in cele din urma.

Tspiras venise cu un plan excelent din punct de vedere economic pentru Grecia si mai putin favorabil vestului, care de fapt au dus Grecia la sapa de lemn. El cerea sa fie trasparenta in ceea ce privesc datoriile Greciei, cum au fost contractate, ce companii au avut acces la bani si ce s-a facut cu acesti bani, care a fost circuitul lor.

In urma acestor intrebari, lui i s-a promis orice numai sa isi tina gura si si-a tinut-o din pacate, pentru ca acum Grecia a ajuns la o situatie grea si el poate sa fie dezavuat de unii lideri europeni pentru tacerea de doi ani.

 

Romanii si nu numai, sint infectati cu "rezultate" economice capitaliste favorabile si o crestere a PIB-ului. Este acest PIB o masura reala a cresterii economice si bunastarii poporului? Se pare ca NU ! Dar dezinformarea continua asupra acestui subiect,

Auzim in fiecare an in Romania si in general in tarile capitaliste, despre cresteri ale PIB-ului, absolut in fiecare an, in afara de ceea ce promoveaza vestul referitor la PIB ul rusilor, pe care il vad negativ in evolutia lui in perioada urmatoare.

Dar, trebuie sa ne intrebam: Reflecta acest PIB o stare normala si evolutiva a economiei, pentru popor?

De ani de zile, inca din 1968, economisti extrem de inteligenti, dar neluati in seama, scoteau in evidenta falsitatea analizei capitaliste a acestui PIB, care nu are nici o legatura cu gradul de satisfactie al populatiei unei tari.

In primul rind, am sa supun atentie dumneavoastra, definita PIB-ului.

"Valoarea monetara a tuturor bunurilor realizate, in faza de comercializare, si a serviciilor  produse in interiorul unei tari intr-o perioada determinata, in general analiza facindu-se anual."

Chiar daca liderii politici si executivul unei tari doreste sa elimine un nivel de saracie materiala, exista o alta sarcina pentru ca lucurile sa mearga favorabil pentru acel popor si anume, lupta impotriva lipsei de satisfactie a poporului, lupta pentru demnitate si a ceea ce traim negativ in contactele de zi cu zi din societatea noastra si care ne afecteaza major, inainte ca noi sa stim cum evolueaza PIB-ul.

 

Ce fel de sistem economic poate fi acest capitalism, in care guvernul plateste angajatii din sectorul privat ? Acest mecanism este foarte des intilnit la marile corporatii americane. Walmart este unul din exemple...

Ar trebui sa existe o societate capitalista in care guvernele "capitaliste" sa cheltuie miliarde de dolari pentru a duce la cresterea profitului marilor corporatii?

Suna absurd, mai ales cind mincinosii capitalisti indruma tari in curs de dezvoltare ca Romania, sa treaca la privatizari masive in economiile lor, iar in economiile tarilor dezvoltate, guvernele platesc angajatii acestor mari corporatii private care practic au distrus sistemul financiar mondial.

Dar din pacate, acesta este capitalismul la care rivniesc inca multi oameni care nu cunosc sistemul si nu se uita in jur sa vada saracia, minciuna si mizeria morala care patroneaza acest sistem.

Walmart, este cea mai mare retea de comert cu amanuntul de pe glob si la mare distanta de celelalte retele comericiale. Walmart face profituri uriase, dar refuza "legal" sa aiba o atitudine normala fata de angajatii lor, care au devenit niste batai de joc si niste numere interschimbabile, functie de salariul care il primesc.

Sint sute si chiar mii de corporatii care gindesc la fel ca cei de la Walmart, in lumea capitalista, si secatuiesc bugetele guvernelor, punindu-ne pe noi sa platim salariatii lor, dupa ce ei pun un adaos comercial incredibil de mare la marfurile vindute pe piata si achizitionate din tarile cu mina de lucru extrem de ieftina.
 


Page 7 of 127

ORA EXACTA

Banner
Banner
Banner
Banner

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?Cine este ONLINE ?

We have 11 guests online

Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.