ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bun venit la "ALTERNATIVA ROMANIEI" !

Economie demografica sau geografia zonelor populate, fara locuri de munca. O noua stiinta si abordare economica, care poate reprezinta o solutie viabila pentru manageri si lideri politici inteligenti....

In OECD, un "club" al tarilor mai instarite, peste 45 de milioane de adulti sint someri. Mai mult de 16 milioane dintre acestia, sint in cautarea unui loc de munca, de peste un an.
Multi economisti si analisti economici, pun acest dezastru al tarilor dezvoltate si emergente capitaliste, pe seama, fie a lipsei de pregatire ceruta pentru anumite locuri de munca care sint disponibile, fie pe seama faptului ca aceste state ofera pirghii financiare si un sistem social, de natura sa nu mai stimuleze cautarea unui loc de munca pentru cei ce sint someri.
Dar, poate juca si geografia un rol in aceasta ecuatie a muncii? Putem discuta de o economie demografica, care analizata, poate duce la rindul ei, la potentiale modificari cu efecte favorabile economiei pe ansamblu?
In 1965, un economist  la Harvard a propus o solutie care este din ce in ce mai evident, ca ar trebui aplicata acum, numele lui fiind John Kain, iar teoria se referea la "ipoteza spatiului ratat".

 

 

O duc mai bine americanii in acest an, decit anul trecut? Cit este raul de rau? Pot ei sa mai intoarca situatia economica? Care pot fi implcatiile? Intrebari grele, pentru ca nu este vorba numai de America, ci de un sistem....

Daca pentru romani, Ziua Recoltei, este un motiv pentru a minca o pastrami, a bea must si a avea o masa cu ceva bunatati, pentru americani, acest Thanksgiving este un moment de reflectie, pentru ca tristetea unei vietii din ce in ce mai amarite si pline de griji, ii face sa creada ca aceasta zi nu mai reprezinta decit una a bilantului si a masurilor care pot fi adoptate pentru ca raul sa nu devina si mai rau.

Periodic, noi toti ar trebui sa ne intrebam, daca financiar sau economic in general, o ducem mai bine decit cu un an in urma si sa ne intrebam cine genereaza starea noastra, daca noi am muncit mai putin, daca am invatat mai putin, daca bancile ne-au jupuit mai mult, daca guvernul a creat noi taxe din ce in ce mai mari, pe care trebuie sa le suporte bugetul nostru din ce in ce mai redus, daca inflatia exista si nu poate fi evitata ochilor nostri de catre minciunile zilnice ale politicienilor si Media, daca copiii ne costa mai mult si asa mai departe....

Cu foarte putin timp in urma, a fost emis de catre National Center on Family Homlessness,  un raport pe care as vrea sa il supun atentiei dumneavoastra, este un studio foarte interesant, la care au muncit o serie de specialisti americani si care este extrem de util prin abordari  si cifre.

 

Cind adultii cu virsta specifica intrarii in cimpul muncii, compara a muncii cu a nu muncii si cind numarul celor care nu muncesc este de doua ori mai mare decit al celor ce muncesc, acel sistem este terminat si el se numeste CAPITALISM.

In acest moment in America, virful capitalismului mondial, exista 86 de milioane de lucratori full time si peste 148 de milioane de adulti, cu virsta specifica ocuparii unii loc de munca, care beneficiaza de bani de la guvern, sub o forma sau alta.

Numarul acestora, care nu muncesc, printre care altii nici nu mai declara faptul ca nu au un loc de munca, pentru ca au gasit "job-uri" mai rentabile in domeniul distributiei drogurilor, prostitutie, furat si altele, acest numar creste permanent in tate tarile capitaliste. Nu pentru ca este o problema de pregatire profesionala sau o politica economica sincronizata ci pentru ca acest sistem capitalist nu mai functioneaza, pentru ca este intretinut la terapie intensiva de minciuni si de mecanisme financiare artificiale.

 Cind stocurile au inceput sa fie o oglinda falsa a economiei capitaliste si a "cresterii" ei, nimeni nu ne spune de ce aceste stocuri ocupa asa un loc important in lumea economica, in timp ce este foarte clar, ca economia aceea nu functioneaza, ba chiar se deterioreaza pe zi ce trece?

Ratiunea pentru care stocurile inca mai exista si au un trend pozitiv fals, este ca exista LICHIDITATI. Acestea sint artificiale, bani tipariti fara acoperire sau cum le place americanilor sa spuna, "fiat money".

In mod  normal, ar trebui sa fim surprinsi, ca in ciuda unor dobinzi bancare extrem de mici la nivel mondial, in tarile capitaliste, si sumelor impresionante pe care Bancile Centrale le injectaza in economiile capitaliste in agonie, prin intermediul bancilor, inflatia ramine virtual inexistenta.

 

S-a inventat munca in sistemul capitalist si acolo putem gasii cei mai harnici si inteligenti lucratori? Sistemul capitalist creaza o ideologie a lenei si efortului minim. Este un nou mod de conservare al lucratorilor....

Se pare ca cel mai bun mod de a intelege un sistem, este a privii si intelege punctul de vedere legat de mentalitatea muncii, de la cei ce vor sa valorifice sistemul, sa il manipuleze cit mai mult in favoarea lor.
In acelasi timp, in capitalism, exista un mod de gindire, care arata ca cea mai buna cale de a intelege un departament al Resurselor Umane dintr-o companie, nu este sa consulti acel department, ci sa studiezi principiile prin care poti comprima timpul de munca si iti poti oferii un timp "lejer", in cadrul locului de munca, care acum a devenit o stiinta in vest, numindu-se "Skiving".

http://www.careerpath360.com/index.php/the-principles-of-skiving-at-work-9239/
Primul principiu al acestei ideologii de “skiving” sau “shirking” cum le place americanilor (stiinta de a evita activitati neplacute la locul de  munca, datorita lenei si lipsei de determinare), este sa apari ca muncesti cit mai mult si sarcinile te "demoleaza". Una din strategiile folosite de lucratorii americani, destul de veche, este agatarea hainei pe spatarul scaunului unde lucreaza, pe care o lasa permanent la vedere pentru a fi observata de catre sefi, ceea ce se poate percepe ca lucratorul respectiv a venit destul de devreme la locul de munca sau inca nu a plecat, ceea ce inseamna ca lucreaza greu in continuare.

 

 

Capitalism dupa "Sfinta Scriptura", made in America, la indemina lui Obama, pentru a justifica Reforma Legii Emigrarii. Liderul de la Casa Alba pare un clown fara licenta...

Liderii capitalisti pot invata multe de la Obama, mai ales in aceasta perioada de criza economica profunda. Vedem peste tot, in tarile asa zis dezvoltate economic si in cadere libera, ca liderii lor, promoveaza fie masuri comuniste, fie socialiste, fie capitaliste, functie de interesul lor si al grupului caruia apartin.

Liderii miscarilor de stinga, se mira pe de alta parte, de ce ideologia de stinga nu are aderenta la populatie, in conditiile unei crize inimaginabile din punct de federe econmic si a unui dezastru la nivel social care a creat un haos in intreg sistemul capitalist.

Am spus-o si o voi spune mereu, faptul ca acesti americani au facut din studiul naturii umane si alegerea audientei in discutiile purtate, o STIINTA, pe care liderii lor politici si chiar economici, la toate nivelele, o stiu mai mult sau mai putin, dar o au ca baza de referinta si o aplica.

Cu doua zile in urma au avut loc dezbateri intense legate de reforma Legii Emigrarii in SUA si de dreptul emigrantilor de a ramine in SUA, intrati ilegal cu milioanele, mai précis, in acest moment sint peste 11, 6 milioane de emigranti ilegali.

Cuvintarea lui Obama, din Las Vegas, a fost extrem de interesanta prin modul de abordare, un tip de disperare si justificare a greselilor facute care nu mai pot fi corectate dar li se dau justificari.

Liderul de la Casa Alba a apelat, in disperare de cauza, la pasaje din Scriptura, pentru a dovedii ca a luat masurile cele mai bune si ca legalizarea acestor emigranti, este o necesitate si nu o optiune.

http://www.getreligion.org/getreligion/2014/11/21/dont-oppress-a-stranger-president-obama-quotes-scripture-in-his-immigration-speech-but-which-one

 

Iohannis, Merkel, Germania si Ordoliberalismul. Au aceste nume, ceva in comun? Pot functiona sincronizat si ajuta economia Romaniei? Fara discutie ca nu, pentru ca ultimele trei au distrus intreaga Europa, indiferent de nivelul de la care s-a plecat....

Multi colaboratori ai site-ului, ma intreaba sub o forma sau alta, daca Germania este un rau necesar Europei, daca locomotiva germana este alimentata suficient pentru a trage dupa ea o mare parte a continentului, sau a renuntat lasind in diferite gari anumite vagoane si incercind sa mearga inainte in lumea economica globalizata, singura si in avantajul ei? 

Prin deciziile luate si doctrina politica urmarita, evident, a lu iMerkel si cei din jurul ei, Germania arata acum mai mult ca un criminal economic, decit ca o Mama Theresa a UE.

Deciziile in plan economic, luate de Germania, la nivelul UE, sint concentrate pe dezvoltarea de programe de austeritate, fara ca liderii germani sa gindeasca faptul ca aceste masuri vor costa UE, cu mult mai mult decit daca ar "ghidona si coordona" un sistem bancar specific fiecarei tari, in vederea rezolvarii problemelor care confrunta fiecare economie.

Germania, refuza sindicalizarea datoriilor, care ar face ca tarile membre sa plece de la un punct favorabil, concertat economic si coordonat functie de factori economici reali existenti in fiecare tara.

Pastrarea inflatiei la un nivel scazut (chiar artificial, si am sa discut in articolul urmator despre acest aspect), precum si un euro slab, duc la avantaje rapide pentru economia germana, pentru exportul acestei tari.

Vedem pe ecranele monitoarelor, statistici care arata ca numarul angajarilor au crescut in Germania, somajul este la un nivel istoric scazut, dupa care vedem ca in Spania, somajul a ajuns in rindul tinerilor la cote mai mult decit alarmante, peste 54%, in Grecia, somajul este si el o problema din ce in ce mai mare, in Italia la fel, ca si in Portugalia si absolut toate tarile de la periferia UE.

 

Bucurie mare in Romania si mai mare in diaspora, dupa alegeri. Dar cine a cistigat si cine a pierdut? Unde este poporul roman in aceasta concurenta pentru un post care nu exista practic?

Citesc reactia tuturor agentiilor de presa , a romanilor din tara, a romanilor din diaspora, a sefilor de partide, a lui Ponta, a lui Iohannis, a  lui Basescu si multi altii si evident vad bucurie si dezamagire.

Am spus mereu ca, in politica, un foarte bun manager politic, trebuie sa faca in asa fel ca lucrurile sa se intimple, iar dupa modul cum o face, poate cistiga sau pierde.

Acest lucru a facut mamutoiul Ponta, el a facut ca lucrurile sa se intimple, din pacate pentru el, in favoarea unui om care inca nu s-a trezit din betia victoriilor obtinute la Sibiu, ca primar si care viseaza frumos la Cotroceni, un edificiu al coruptiei si masinatiilor, construit intr-un oras de unde se trag sforile si pe care el l-a vazut ca vizitator si mult mai putin ca decident politic sau economic.

Este clar ca Ponta a pierdut si este si mai clar de ce a pierdut si faptul ca nu avea cum sa cistige. Presa a fost in cea mai mare parte a ei, cu Iohannis, chiar si numai pentru faptul ca Ponta era un apropiat al lui Iliescu, un nume de trista amintire din istoria romanilor, un magar de proportii, care a decis sa ia pozitie constructiva dupa acest esec, datorat si lui in mare parte.

A cistigat Iohannis? Se pare ca nu si spun asta, pentru ca dupa cum vedem pe mapamond, nici un președinte capitalist sau declarat capitalist, de dreapta sau centru dreapta nu isi poate duce mandatul la final in conditii corespunzatoare, la fel de popular cum a fost atunci cind a iesit presedinte, asta in lumea capitalista.

 

Marile corporatii capitaliste manipuleaza tot ce misca pe piata si creaza un sistem economic artificial. In interesul cui? A mai ramas ceva real in economia acestor state "dezvoltate"?

Principiul corporatiilor capitaliste: furam, dupa care platim amenda si raminem cu un profit enorm, dupa care reluam procesul, pentru ca are cine sa suporte pagubele. Evident, stiti si dumneavoastra cine la vor suporta…

Piata schimburilor monetare este manipulata grosolan cu profituri uriase pentru un grup de speculanti de “clasa”.

Marile banci capitaliste vor trebui sa plateasca peste 4,25 de miliarde de dolari, amenzi pentru manipularea schimbului monetar international. Este mult? Este putin? Se pare ca nu conteaza, pentru ca fiecare dintre ele au recunoscut ca sint vinovate si ca accepta amenda fara sa mearga in tribunal...

De ce nu lupta? Foarte simplu, pentru ca frauda este legalizata, cel putin in parte si pentru acoperirea ei, iar daca se trece peste un prag, se plateste amenda, aidoma trecerii prin loc nepermis in trafic..

Nu mai putin de sașe banci uriase sint obligate sa plateasca aceasta amenda fabuluoasa , dupa raportul regulatorilor financiari din SUA, Marea Britanie si Elvetia.

Printre acest corporatii bancare uriase, se numara JPMorgan Chase si Citigroup, care vor platii fiecare cite 1 miliard de dolari amenda, pentru manipularea schimburilor monetare internationale.

Celelalte mari banci fraudulente sint UBS, Bank of America, HSBC si Royal Bank of Scotland, deci toata "floarea" bancilor capitaliste...

 

Saptamina patimilor in politica americana. Presedintele Putin mai da o lovitura mortala sistemului capitalist american, semnind la Beijing noi acorduri economice cu China, in felul acesta creind o dominatie economica determinanta la nivel mondial.

Presedintele Putin si Presedintele Xi Jinping, au semna in urma cu citeva zile un meomorandum extrem de important, pentru constructia si exploatarea gazului pe ruta de vest a conductelor de gaz rusesti catre China.

Acest contract, face din China, cel mai mare importator de gaz din rusesc, intrecind cu mult UE si alte zone geografice.

Ruta "Western" sau "Altay" cum o denumesc rusii, va furniza peste 30 de miliarde de metri cubi de gaz pe an catre China.

http://www.bloomberg.com/news/2014-11-10/putin-plan-for-second-china-gas-pipe-will-depend-on-price.html

Aceasta noua ruta, vine aditional cu ruta "Eastern", alimentata partial de ruta "Power of Siberia", care va alimenta si ea China, cu peste 38 de milioane de metri cubi de gaz anual.

Ma intreba cineva, daca acestea nu sint doar proiecte. Nu, ele nu sint doar proiecte, ba chiar pe aceasta ruta au inceput lucrarile, imediat dupa incheierea afaceri de peste 400 de miliarde de dolari in energie, intre China si Rusia, incheiat in Mai.

Volumul de gaz livrat de Rusia, prin conducta "Western", va duce la un export al rusilor catre China, cu mult mai mare decit cel actual catre UE, ceea ce vor face sanctiunile dictate de cancelariile vestice, sa fie niste glume proaste...., dupa cum spune CEO-ul lu Gazprom, Aleksey Miller.

 

 
More Articles...


Page 7 of 123

ORA EXACTA

Banner
Banner
Banner
Banner

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?Cine este ONLINE ?

We have 13 guests online

The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.