ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bun venit la "ALTERNATIVA ROMANIEI" !

America, o tara prepondenta de ospatari isi barmani, acestea fiind locurile de munca refacute in economia SUA. Dar si in acest domeniu se pare ca se inregistreaza un declin...

Studentii americani lucreaza la baruri, iar dupa terminarea studiilor ralizeaza ca acolo cistigau mai bine decit in profesia pentru care au urmat o facultate, multi dintre ei intorcindu-se la restaurante sau baruri, pina cind isi pot gasii un loc de munca, care intirzie sa apara. Strungarii se angajeaza si ei temporar la baruri, functionari la fel, pentru ca pot cistiga un ban la negru din ciubuc, vinzatorii din magazine la fel, se angajeaza si ei la baruri si cluburi, elevii din licee se angajeaza la fast food-urile americane si asa mai departe...

Dar in industrie nu este nimeni tentat sa mearga sau acolo nu sint locuri pentru tinara generatie si cei ramasi fara munca intr-un anumit domeniu?

Realitatea este ca acest mediu al restaurantelor si barurilor a fost pus in fata cind s-a discutat de refacerea economiei si aparitia locurilor de munca, dar nimeni nu a intrebat nici de ce oamenii se deplaseaza spre aceste domenii si nici daca nu este cumva, o cadere morala prentru un absolvent de facultate,  sa lucreze intr-un bar ca ospatar, pe ciubuc si sa plateasca o facultate din acest ciubuc?

Nimeni nu a inteles si nici nu li s-a explicat, faptul ca un loc de munca sub calificare sau departe de calificarea obtinuta prin scoala, poate fi si trebuie sa fie considerat in mod normal ca generator de somaj, pentru ca de cele mai multe ori, omul care ocupa acel loc, nu este pe pozitia profesionala sau sociala pe care si-a dorit-o cind a inceput scoala in invatamintul academic.

 

Sub comanda "democratiei" americane si vestice si sub impulsul spiritului de afaceri american, o companie de stat ucrainiana a furat cinci avioane indiene aduse la Kiev pentru imbunatatiri tehnice.

Pe unde au trecut, americanii si occidentali au lasat urme ale "capacitatii si modalitatilor lor de a face afaceri", care daca la ei in tara s-au bazat numai pe frauda, era greu de crezut ca va fi altfel atunci cind isi impun sistemul in alte tari. Pina la caderea lui Yanukovici, vestul discuta despre coruptie, furt, inselatorie si asa mai departe, practicate de fostul presedinte inlaturat de la putere de gasca americano zionista.

Dupa aceea, se discuta de crearea unui cadru democratic, respect si parteneriate economice. Dar, vedem ca aurul din Trezoreria Ucrainei a luat drumul vestului si ei nu mai au aur de o pereche de cercei la indemina, vedem ca tara se imprumuta fara sa existe vreun rezultat sau un program economic viabil, vedem ca saracia este din ce in ce mai mare si datoriile din ce in ce mai mari si ele,vedem ca deteriorarea relatiei cu Rusia a dus la scadere masiva a exportului ucrainian, care, in procent de 35,6% se indrepta catre Rusia,vedem ca moneda ucrainiana Hrivina, este pe cale sa isi dea duhul si multe altele.

Ne intrebam: asa trebuie sa arate democratia americana in miscare si importata la ordin de liderii evrei ai Ucrainei? Nu, nicidecum, democratia vestica are si alte aspecte si valente, mult mai interesante si le putem vedea si in Romania, dar mai ales in Ucraina.

http://www.themoscowtimes.com/business/article/5-indian-warplanes-vanish-in-ukraine-during-modernization-work--report/518263.html

Apare ca un aspect hilar, de tot risul, dar cu putin timp in urma, guvernul Ucrainei si o companie de stat, Ukrspetsexport Corp, care au intrat in contract cu guvernul indian, pentru imbunatatirea capacitatii det ransport si in general capacitatii tehnice a unor avioane militare de genul Antonov, din dotarea armatei indiene, au declarat ca un numar de cinci avioane militare trimise de indieni pentru marirea capacitatii tehnice, NU LE MAI GASESC...

http://sputniknews.com/world/20150330/1020213157.html

 

America nu mai este o solutie pentru lucratorii tineri. Numai lucratorii peste 55 de ani au putut gasii locuri de munca in Martie 2015, dupa cum arata statisticile… Si cu cei tineri ce facem?

Singurele locuri de munca potential ocupabile, care au iesit in evidenta din statisticile Rezervelor Federale, au fost distribuite lucratorilor cu virsta de peste 55 de ani.

Ratiunile sint: in pragul pensionarii, multi americani au ajuns la concluzia ca munca lor de pina atunci nu este posibil sa le aduca linistea virstei a treia, economiile lor sint grevate de dobinzi atit de mici (aproximativ fara dobinda) incit nu se asteptau, iar sumele economisite de multi dintre ei sint nesemnificative.

In acelasi timp, tinerii americani prefera sa stea in colegii si facultati, in vederea gasirii unui loc de munca mai caldut in perspectiva, dar acumulind datorii pe care nu le mai pot platii.. si devin depresivi cind vad piata muncii, dupa ce termina scoala.

Acest aspect, este o reteta finala a dezastrului economiei capitaliste, iar daca liderii politici capitalisti nu sint in stare de a gasii alte solutii economice reale, vor trebui sa mareasca virsta pensionarii la peste 70 de ani si chiar pina cind se va murii la locul de munca.. Acesti lucratori in virsta nu cer decit foarte izolat o marire a salariului, ceea ce avantajeaza companiile capitaliste, in timp ce “millennials” sint cei care au nevoie de bani si salariul este oricum prea mic pentru necesitatile lor.

 

Din ce in ce mai multi americani nu mai figureaza pe lista fortei de munca disponibile ridicind cifra acestora la un record absolute al tuturor timpurilor,peste 93,2 milioane.

Participarea americanilor cu virste apte de intrarea in cimpul muncii, a scazut la nivelul anului 1978, Februarie. Un dezastru, daca tinem cont de cresterea demografica enorma in aceasta perioada, rezultata din emigrare si pe cale naturala.

Este un dezastru de proportii inimaginabile, ca in tara “American Dream”, tinerii si populatia apta de munca, in general, sa nu doreasca sa realizeze pentru ei si familie, acest “Dream”… el transformindu-se in “American Nightmare” sau Cosmarul American.

Asa arata refacerea economica a capitalismului vestic si in special cel american, care este purtatorul de steag al capitalismului mondial si spre care politicienii romani indreapta poporul nostru, fara sa le spuna ce implica. Realitatea este extrem de dureroasa, chiar daca pe posturile de televiziune, radio si presa, minciunile legate de locurile de munca, abunda.

In Martie acest an, deci luna trecuta, numarul de persoane care au renuntat sa se mai inscrie ca si “cautatori de locuri de munca”, in cadrul fortelor de munca la nivel national ale SUA, a crescut cu inca 277.000 de oameni, adaugindu-se la peste 2,1 milioane cit au fost “pierduti” de pe liste anul trecut, 2014.


 

"Grija" guvernului capitalist american pentru studenti si fostii studenti, care din motive sistemice nu isi pot platii studiile... Disperare capitalista maxima. Sistem in colaps total... Tinerilor in aceasta situatie, li se anuleaza permisele de conducere

Ruptura informationala la toate nivelele sistemului capitalist american. Guvernul a pierdut total de sub control, o economie in deriva si un mediu social mai mult decit tensionat. Va voi prezenta in continuare, statele americane, in care, daca studentii nu si-au platit sau nu isi platesc "constiinciosi" taxele pentru facultati si nu se lasa jupuiti de bancherii evrei americani, li se vor anula permisele de conducere... si nu numai.

In alte state, sint problme si mai mari, asupra carora voi revenii (ex: in cazul neplatii cartilor de credit, companiile de asigurari dind celor ce nu mai pot sa plateasca povara acestor carti de credit( cu dobinzi de peste 22,5%) , rata lunare cu mult mai mari sau anulindu-le asigurarea, ceea ce inseamna ca nu se mai pot deplasa si automat pierd, in cea mai mare parte a lor, locul de munca, care inca il mai au).

Datoria studentilor sau absolvetnilor, pentru studiile efectuate, a ajuns la peste 1,200 miliarde de dolari. Pentru prima oara in istoria conomica a SUA, este mai mare decit datoria americanilor la cartile de credit, ceva inimaginabil vreodata.

In acelasi timp, acesti studenti si absolventi de facultati si colegii americane, ingroasa numarul somerilor, pe zi ce trece. Bancile nu le ofera credit pentru ca nu au o istorie a credtului corespunzatoare, iar angajatorii nu ii angajeaza pentru ca nu au experienta (pai, cum sa o aiba?), bancile ofera miliarde de dolari corporatiilor multinationale americane, dar nu risca citeva zeci de mii de dolari, pentru a imprumuta un grup de tineri absolventi in a-si dezvolta ideile si a pune in practica anumite proiecte, lasindu-i in afara fortei de munca si cu o uzura morala ridicata.

 

Cu ce v-am gresit domnilor evrei? Holocaustul impotriva dumneavoastra, in forma sub care a existat, nu a fost dorinta noastra si de aceea nu intelegem Holocaustul multi etnic generat zi de zi.

Destul de multi imi scriu si mi se adreseaza cu apelativul, “antisemitule” si chiar incerc sa lamuresc pozitia pe care ei mi-o confera, cu cei ce doresc colaborarea, bineinteles. Sint o sumedenie de asa zisi colaboratori care ma injura sau sint extreme de obraznici, invinuindu-ma de antisemitism, de departe vazindu-se ca ei sint infectati cu un microb raspindit in toate societatile, de raspindacii everilor si nici macar de acesti evrei, alti imi spun ca sint “jidan” si multe altele pe care as vrea sa le clarific in acest articol

De cele mai multe ori, cind spunem ce gindim despre evrei si ceea ce simtim zilnic in contact cu ei, fara ca opinia noastra sa fie preluata de anumite publicatii, pentru ca ele sint in proprietatea lor, ni se spune ca sintem antisemiti.

Dar niciodata nu am auzit sa i se spuna unui patron de publicatii evreu sau al unui post de televiziune, legat de un anumit comentariu, ca este antiroman, antiarab, antigerman, antiindian, antifinlandez sau antiamerican.

Nu am auzit nicodata ca vreo etnie sa spuna acest lucru dupa comentarii belicoase si tendentioase la adresa acelui popor sau reprezentantilor lui, in presa sau la televizor

Ma intreb mereu, de ce? Sintem noi mai diplomati decit ei, sau mai cu bun simt si nu dorim sa afle evreii opinia noastra? Poate ca nu.


 

Efectul sinucigas al economiilor "batrine". Economia Americii nu poate fi revitalizata de "azilele de batrini". Efectul capitalismului modern si suprarealismului.

Se intimpla in fata ochilor nostri, sintem permanent martorii schimbarii, chiar daca vrem sau nu vrem sa o recunoastem, chiar daca ne place sau nu. Sintem victimele unui efect demografic devastator dictat de acest capitalism, de distrugerea familiei, de saracia tinerilor, care nu mai doresc sa isi construiasca o familie si devin egoisti, individualisti, fortati de un sistem ce ii marginalizeaza in fiecare zi, de imbatrinirea celor ce inca mai muncesc, de masele de pensionari care pe buna dreptate isi cer drepturile dupa ani de zile de munca...

Aceasta, reprezinta sau sint aspecte emblematice ale "tarilor batrine", numite paradoxal, "tari dezvoltate" , dar fara dezvoltare, as spune eu, si fara perspectiva dezvoltarii.

Bunurile acestei societatii capitaliste, victima a demografiei, institutiile care depind de populatie, starea si numarul ei, veniturile si cresterea economica, toate creaza un corp mort si care nu mai are cum sa fie resuscitat, pentru ca moare lent, dar sigur, metastaziat de toate pirghiile proprii ale sistemului(capitalist).

SUA si vestul in general, sint vicitimele demografiei. Cetatenii in virsta ale acestor tari "dezvoltate", primesc mai multi bani, ca fond pe ansamblu, de la guverne, ei platesc mai puetine taxe, pentru ca se bazeaza pe un consum mult mai redus, incetinesc rata de crestere a PIB-ului, nu adauga mai nimic la volumul productiei, de pe urma caruia traiesc sau mai bine zis supravietuiesc.

Multe guverne scot in fata acesti batrini ca fiind vinovati de dezastrul existent, dar noi trebuie sa ne gindim ca acesti batrini au existat intotdeauna, ca ei au trait de la o anumita virsta din pensii si mici economii facute pe parcursul vietii, ca ei nu mai au cum sa sprijine procesul de productie, ca parte din ceea ce au produs ei, au oferit celor mai tineri, prin subventionarea scolilor, pentru dezvoltarea unor capacitati de productie in care tinerii sa activeze, prin crearea de fonduri pentru sistemele de sanatate, prin educatia oferita tinerilor, care de cele mai multe ori necesita timp si bani si prin multe altele.

 

Rezervele Federale nu mai pot mentine minciunile refacerii economice a SUA si ofera statistici alarmante legate de datoria studentilor. Fiecare tinar care traieste in capitalism, ar trebui sa vada aceste numere. Il pot afecta cit de curind.

Ultimele statistici ale Rezervelor Federale si birourilor de statistica guvernamentale, arata:

Peste 40 de milioane de americani sint in acest moment datori, din cauza platilor pe care trebuie sa le faca in urma studiilor universitare sau in colegiile americane, iar un tinar cu datorii medii, are in acest moment peste 29.000 de dolari de returnat, multi dintre ei, fara sa aiba un loc de munca si fiind in cautarea lui de o perioada foarte lunga.

Mai mult, locurile de munca oferite de angajatori sint cu salarii ce nu le pot permite plata datoriilor si a cheltuielilor existentiale minime.

In concordanta cu statisticile Rezervelor Federale, "Datoriile studentilor au atins un maxim de delicventa, ei nemaiputind sa le suporte nici in conditia in care nu gasesc un loc de munca si nici in cea de angajat cu salariu derizoriu. Delicventa in plata imprumutului, pentru scolile urmate, intrece cu mult oricarei forme de credit activat de gospodariile americane si intrece datoria americanilor la... cardurile de credit, pentru prima oara in istoria economica moderna a Americii".

Incepind din 2010, imprumuturile pentru studii au fost a  doua mare categorie de imprumuturi personale, dupa imprumuturile pentru achizitionarea de case. Rata de delicventa fiind in acest moment cea mai mare din istoria acestor tipuri de imprumuturi.

Numai 37% dintre studenti isi pot platii in acest moment datoriile fata  de scolile absolvite...

Doi din trei tineri sint fie restanti cu patile, fie au aranjat cu bancile sa reesaloneze platile in cadrul diferitelor programe, dar dobinda este mai mare si merge inainte..

Este evident ca asistam la un "bubble" gigant in finantele americane pe acest sector de imprumut al bancilor, care este evident nesustenabil.

 

Ce s-a intimplat cu avionul MH 17, malaeizian, declarat doborit de pro rusii din Ucraina, la numai citeva minute dupa accident? Minciunile si inscenarile agentiei Reuters in prim plan international.

Ca sa poti fi crezut, trebuie sa ti minte minciuna pe care vrei sa o spui si sa o spui de foarte multe ori, pentru ca cei din jur, in final sa creada ca este adevar. Nu este cazul agentiei Reuters, ale carei minciuni legate de aeronava malaeiziana MH 17, pe care guvernul american si agentiile de presa occidentale s-au repezit in ale dezinformarii si minciunii, sa anunte ca armata rusa a doborit avionul, dupa care au urmat militantii pro rusi, dupa care totul a fost orchestrat la ordinul Presedintelui Putin si tot felul de mascareli jurnalistice, unii chiar inclinind sa creada aceste prostii si dezinformari bazate pe nimic.

Sintem in plin proces de aflarea tuturor detaliilor legate de avionul lui Germanwings, cazut in Alpii Frncezi, datorita unui act voluntar al copilotului aeronavei, dupa cum anunta agentiile aviatice si regulatorii europeni in domeniu. Am aflat despre acest dement de co pilot, pina si cu ce s-a jucat la gradinita, am aflat si despre ce obiceiuri avea cu prietena lui si despre disperarea care a avut loc in avion printre pasageri si despre modul cum pilotul a folosit toporul pentru a sparge usa cabinei pilotilor si multe, multe amanunte, in numai o saptamina.

Dar, despre MH 17 am aflat "zero", in afara susanalelor jurnalistice vestice, la care nu au putut niciodata raspunde atunci cind au fost pusi in fata unor detalii tehnice, pentru ca acesti jurnalisti sint doar zvonisti.

Dar, ca sa para mai credibila povestea lor, jurnalistii de la Reuters au inceput sa fabrice povesti chiar cu martorii de la fata locului, niste tarani ucrainieni, carora le-au luat interviuri, numai ca sa fie pe "video", cuvintele "alegindu-le" cei de la Reuters sa fie potrivite cu minciuna.

 
More Articles...


Page 7 of 42

ORA EXACTA

Banner
Banner
Banner
Banner

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?Cine este ONLINE ?

We have 10 guests online

Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.