ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bun venit la "ALTERNATIVA ROMANIEI" !

Haz de necaz - Grecia este de “vinzare” pe Craiglist. De ce nu se vind bunurile grecesti la pachet cu cele spaniole, italiene, portugheze si irlandeze, in prima faza, dupa care se pot face alte "pachete" spre vinzare...?

Asistam la o tragic comedie germana, al carei sfirsit nu au cum sa il anticipeze nici nemtii, nici americanii si nici un alt popor, pentru ca situatia economica a Greciei este una de referinta pentru evolutia sistemului financiar international. Lucrurile nu sint asa de simple cum le pun in pagina jurnalisti romani pierduti. O economie in care moneda nationala este euro, este ancorata la economia globala, cu sau fara voia liderilor tarii. Deocamdata Romania este incorsetata de lideri incapabili si europsihopati, in zona sclaviei si "Yes Sir!", ceea ce lasa sa se intelaga faptul ca globalizarea, pentru liderii romani, inseamna Ucraina, Moldova, Transnistria si alte tari din jur, iar atitudinea romanilor pare sa fie pe masura acestei imagini precare.

Grecia a fost "scoasa" la vinzare, pe site-ul de mare popularitate Craiglist si vedeti mai jos circul la care se apeleaza, din zona germana..

http://berlin.craigslist.de/for/5125648403.html

Ceea ce este notabil, este faptul ca asistam la o "reducere" masiva de prêt la aceste active, asa cum ar dori Merkel&Co, ca sa poata cumpara toata tara pe nimic, o cadere asemanatoare de pret se raporta in 2012, via Ebay.

Pentru ce, tot acest circ? Cine beneficiaza de el si de ce? Cred ca nu am gresit cind am categorisit pe cei de la Bruxelles ca fiind psihopati…..

 

Adrian Cosereanu

 


 

Rasism si discriminare in bancile americane.. Emigrantii si populatia de culoare "beneficiaza" de alte dobinzi la imprumuturile pentru cumpararea de case si automobile. Exact aceia care acum muncesc si ai muncit pentru acoperirea “gaurilor” date de banci.

America se doreste a fi un exemplu pe glob, pentru atitudine anti rasista, pentru atitudine nediscriminatorie, pentru egalitate in sanse pentru toti cetatenii, pentru tratament egal al tuturor cetatenilor in fata autoritatilor si legilor, pentru dorinta de eliminarea inegalitatii intre mebri societatii si asa mai departe.
Totul este o minciuna, si nimic din toate, cele de mai sus, nu se potrivesc profilului de tara al Americii. Rasismul este la cote incredibile si poate, in acest moment, este cea mai rasista tara de pe glob, dupa cum arata statisticile si evenimentele sociale. Discriminarea este la tot pasul si emigrantii o simt cel mai "bine". Dar ceea ce este cel mai interesant, este un aspect de referinta a vietii capitaliste si anume finantele si legatura dintre finantele personale, bugetul de familie, si circuitul financiar institutional, in ceea ce ii priveste pe emigranti. Daca in acest sector al vietii de zi cu zi se manifesta discriminare si rasism, aceste doua atribute ale societatii le vom intilnii peste tot.

http://www.deseretnews.com/article/865553379/Racism-in-finance-Major-banks-issue-higher-interest-rates-to-minorities.html?pg=all&ref=https%3A%2F%2Fwww.google.ca%2F
Cu toate ca populatia de culoare in SUA a crescut exponential in ultimii ani, ei avind si primul presedinte de culoare in America, cu toate ca in sudul tarii, comunitatea spaniola este majoritara si in multe mari orase americane din sud se vorbeste peste tot spaniola, acestia avind si o rata a natalitatii foarte ridicata, cu toate ca noile reglementari legate de emigratie, datorita exodului de emigranti ilegali, sint mult mai lejere si peste 12 milioane de emigranti ilegali traiesc in America, dintre care, au fost legalizati in scurt tim, peste 5 milioane, care au dreptul de a muncii, traii si crea o familie in America. Cu toate acestea, numarul aplicatiilor pentru cumpararea de apartamente sau case la segmentul de emigranti si negri, este din ce in ce mai redus. Ce fac acesti oameni? Traiesc pe strazi? Traiesc in acelasi apartament mai multe generatii? Prefera sa locuiasca in apartamente inchiriate si sa nu isi cumpere casele lor? Este straniu, dar misterul se lamureste luind ca referinta atitudinea bancilor, pentru ca de acolo pleaca dorinta sau posibilitatea ca o familie sau un individ sa isi cumpere o casa sau apartament, ei neavind de unde sa ofere asemenea sume pentru achizitie.

http://www.chicagotribune.com/business/ct-wells-fargo-lawsuit-1202-biz-20141201-story.html

 

Am avut dreptate, “greii” au intrat pe teren in jocul UE vs Grecia. Mai considera presa de mizerie din Romania, conflictul incheiat si capitularea Greciei? Niste cretini….

Este mai mult decit evident ca politica adevarata nu se face oriunde si nu oricine intelege si poate face conexiunile in cadrul unor fenomene politice si economice complexe care confrunta lumea astazi.

Dupa cum ati vazut, in articolul precedent, scris imediat dupa “duminica negra a Greciei”, cu citeva zile in urma, am anticipat ca decizia in cazul Greciei nu este una simpla, iar soarta Greciei nu este nici pe departe pecetluita, asa cum anuntau magarii servitori din presa romaneasca si chiar europeana.

Am mai spus ca, inca nu au intrat in scena “greii” finatelor mondiale, adica FMI si SUA si se pare ca acum va intra pe scena un alt “greu” si anume, poporul grec.

Eu nu cred ca exista decizie politica mondiala care sa nu fie sub auspiciile intereselor Rusiei, Chinei si SUA. In opinia mea, UE este o adunatura de smenari si bisnitari internationali de ultima clasa, ambitiosi si care lupta intre ei, in final, pentru suprematia Germaniei, care la rindul ei nu stia ce implica suprematia si ce responsabilitati are, dar acum incepe sa afle si va fi cea mai afectata, direct sau indirect.

FMI a inceput “razboiul” impotriva Germaniei, prin primele declaratii de azi dimineata a lui Lagarde, care nu numai ca nu sustine bailout-ul oferit de UE Greciei, in baza banilor pe care ar trebui sa ii primeasca de la FMI, dar FMI doreste acum sa fie sterse datoriile Greciei.

Era normal sa fie asa, pentru ca americani au doua cordonate urmarite in ceea ce ii priveste pe europeni. Prima ar fi distrugerea economiei UE si crearea unui haos cu o singura rezolvare si anume impunerea dolarului ca singura moneda in Europa. In al doilea rind, America nu avea cum sa nu vada interesul NATO in acest joc si cele trei mari baze navale ale NATO din Grecia.

Odata pierdut acest punct vital, ei ar ceda zona estica mediteraniana si ar exclude din calcul Flota a V a americana, locul ei fiind luat categoric de flota rusa, care déjà este in Cipru si cu mari sanse sa preia Grecia. Asta ar insemna o totala ruptura de zona Orientului Mijlociu si evident un paravan nedorit de SUA pentru Siria.

 

Este China stat politienesc? Poate, dar America este cu siguranta! Cresterea nivelului de teroare la care este supusa populatia Americii, este din ce in ce mai evident. Tocmai ei, care vor sa rezolve pacifist problemele globale?

Cu ani in urma, filozoful Slavoj Zizec spunea, facind o paralela cu aceasta teroare pe care lideri capitalisti americani o impun populatiei:
"Cine are nevoie de represiune (se referea la liderii capitaisti), cind inca exista persoane care sa convinga "gainile" sa mearga singure spre abator?"
America este in situatia aceasta, far discutie, in care cei mai multi dintre americani sint terorizati pentru ca accepta jocul si nu realizeaza ca sint cai de iesire din el, lasind sa se creeze pe zi ce trece, o societate inchisa, terorista impotriva propriului popor, supersensibila la orice timpenii ale propagandei capitaliste,crezind ca legea este cea care guverneaza sistemul, militarizat, mecanizat si in general, o societate care incalca toate principiile pe care s-a crezut ca va fi fundamentata...
Sa o luam pe rind, pentru a justifica, caracterul terorist pronuntat al sistemului capitalist american, de la care atit romanii cit si multi altii, cred ca poate aduce prosperitatea, respectul si evolutia..
Societatea americana este caracterizata de birocratie, secretomanie, razboaie  permanente, care aduc dupa ele o distragere a atentiei si justificarea cheltuielilor prostesti, o natiune de suspecti in care fiecare suspecteaza pe fiecare si informeaza institutiile statului prin „turnatorii” permanente incurajate, o natiune permanent pusa in garda de sisteme de supraveghere si urmarire pe care le aproba tacit, asa cum o face si cu prezenta politiei pretutindeni.
Drepturile legale sint exprimate prin „cultura politiei”,care este o institutie extrem de sigura pe ea, prin reprezentantii ei, care pot lovi, bate, electrocuta, intimida, limita drepturile civile, cerceta, brutaliza, teroriza, aresta din greseala si chiar omori un cetatean, politistul nefiind in mai toate cazurile, vinovat., ceea cearata ca „Bill pf Rights” nu functioneaza.
Ultima gaselnita a guvernului american pentru a deposeda cetatenii americani de drepturile lor, mai precis de dreptul de proprietate, astfel ca agentii guvernamentali pot confisca proprietati private, daca ei suspecteaza o activitate „criminala” care reprezinta in America un spectru mare de activitati infractionale.

http://www.wsj.com/articles/asset-forfeiture-laws-raise-concerns-1435868428


 

Presa romana se face din nou de ris, anuntind la comanda vatafilor de la Bruxeles, capitularea Greciei. Acesti magari din Media romaneasca erodeaza personalitatea poporului roman pentru a face jocul unor bisnitari internationali.

Ziarele romanesti cu simbrie la Berlin, Washington, Bruxelles si Frankfurt, se grabesc, dupa o intilnire maraton de noaptea trecuta, sa arunce Grecia la lada de gunoi, chiar inainte ca politicienii ei sa decida viitorul lor si pe fondul unei temeri extreme a vestului si a SUA, ca iesirea Greciei ar arunca continentul intr-un con de umbra economic.

Mizeriile din presa romaneasca fac un deserviciu urias poporului roman, caruia doreste sa ii darime total personalitatea si sa ii arate ca nu ne putem juca cu acesti “maestri” in ale bisnitei internationale, pentru ca de la ei vin banii si fara banilor lor va fi imposibil sa traim. Dar traim, cu adevarat? Eu cred ca romanii, in cea mai mare parte a lor, supravietuiesc, si cred in televizor si minciuni frumos poleite… dar realitatea este ca aceasta presa mizerabila, distruge zilnic personalitatea si asa destul de fragila a unui tineret debusolat din Romania.

GRECIA NU A CAPITULAT ! Tara urmeaza un proces democratic, asa cum a facut-o si in urma cu doua saptamini, cind a solicitat un referendum, de data asta va solicita o dezbatere in Parlamentul elen a unor puncte oferite de cei de la Bruxelles. Mai mult, dorinta lui Tsipras de a negocia timp de 17 ore cu cei de la Bruxelles arata ca el nu are cum sa fie multumit cu ceea ce a solicitat UE.

Grecia a primit din partea UE un ultimatum, care s-ar putea sa fie punctul central in a rascolii ambitia grecilor si patriotismul lor, ducind indiscutabil la o rupture intre Grecia si UE, indiferent de consecintele imediate.

UE a spus Greciei pe fata: “Renunta la suveranitatea nationala in favoarea UE(Germania) sau vei primii un time out de cinci ani pe principiul Grexit, care este un eufemism politicos, de a spune, da-ti-va dracu de greci ca ne descurcam si fara voi!” .

 

Drama greaca se va incheia. Intrebarea care ar trebui sa ne framinte pe toti: Ce si cine urmeaza? Pe de alta parte ar fi o alta intrebare: Vor gasii cei ce conduc institutiile financiare internationale o solutie favorabila? PARTEA II a

  1. Ar fi necesara o declaratie comuna a tarilor cele mai afectate economic, prin care sa se stabileasca DREPTURILE NATIUNILOR SUVERANE. Drepturi care ar trebui sa aseze sistemele de dezvoltare economica gindite de aceste state, inaintea intereselor creditorilor.

Nici o natiune nu trebuie fortata sa impuna propriului popor depresiune economica si somaj sau sa polarizeze bogatia si veniturile membrilor ei, pentru a plati datorii, si a nu dezvolta programe economice eficiente pentru complexul ei economic.

Fiecare natiune trebuie sa aiba dreptul de a tiparii bani, in concordanta cu dezvoltarea ei economica si perspectivele pe care le intrevede, fara sa ceara voie de la praduitori.

Fiecare tara trebuie sa isi fixeze propriile taxe functie de necesarul sectoarelor publice si nu sub presiunea datoriilor, sa isi redacteze propriile legi, inclusiv cele care sa guverneze relatia dintre guvernele lor si creditori sau atitudinea in vederea stingerii datoriilor, in special. Sa aiba in vedere posibilitatea declararii falimentului si a scutirii de plati, pentru a forta acesti sacali praduitori sa participe corect la circuitul economic de dezvoltare al fiecarei tari careia ii dau bani si eu nu sint de acord sa dea bani guvernelor ci sectorului privat, daca vor sa o faca, chiar in unele cazuri cu garantie guvernamentala dar sub controlul statului asupra  luarii imprumuturilor de aceste entitati private si cu responsabilitati.

Acest lucru, ar elimina calitatea acestor institutii ale mortii financiare pe care o impun guvernelor si economiilor la nivel mondial.

Cind economia mondiala este interconectata ca in acest moment, iar criza financiara macina economiile, nu ar mai trebui sa existe decit o singura solutie: ANULAREA TUTUROR DATORIILOR. Volumul datoriilor ar trebui sa fie unul rezonabil si ele sa fie oferite in concordanta cu rezultatele economice si abilitatea de a fi platite.

Keynes amintea in perioada de dupa razboi, ca in special, Marea Britanie si Franta, dar si alti destinatari ai ajutoarelor de refacere, ar trebui sa specifice ceea ce ei accepta ca Germnia sa exporte iar ei sa cumpere.

 

Drama greaca se va incheia. Intrebarea care ar trebui sa ne framinte pe toti: Ce si cine urmeaza? Pe de alta parte ar trebui ne intrebam: Vor gasii cei ce conduc institutiile financiare internationale o solutie favorabila? PARTEA a I a

Am spus si voi spune in continuare, ca problema financiara a zilelor noastre si a faptului ca economiile cad una dupa alta in ultimii 25 de ani, este creata de datoria guvernelor fata de institutiile financiare internationale capitaliste private si nu de datoria sectorului privat, care nici nu este luata in seama in rapoartele acestor institutii financiare terminatoare.

In nici o analiza economica capitalista nu mai este luata in calcul datoria sectorului privat si eventualitatea crearii unei presiuni pe acest sector pentru a platii datoriile la timp, pentru ca bacherii au nevoie sa arate o functionare falsa a sistemului capitalist si o disfunctionalitate a guvernelor, in fapt, amindoua entitatile fiind nefunctionale in capitalism.

Caderea economica actuala, la nivel mondial, seamana din multe puncte de vedere cu cea a anilor 1929 - 1931, cind a aparut ca evident faptul ca guvernele nu isi mai pot platii datoriile. In acea perioada, Tratatul de la Versailles a impus cereri financiare pentru refacerea Germanie imposibil de suportat, iar pe de alta parte, asa cum procedeaza Germania si SUA acum, americanii  au impus solicitari distructive aliatilor in sensul ca fondurile de refacere a economiilor sa fie folosite pentru a le plati lor datoriile avute de europeni din Primul Razboi Mondial din comertul cu armament cu Europa...

Observam zilnic un paradox al acestui capitalism si anume faptul ca procedurile legale sint stabilite pentru a crea dificultati, dar in final, a accepta falimentul companiilor sau falimentele personale. Tribunalele anuleaza datoriile personale si ale mediului de afaceri, in cazul imposibilitatii de plata, iar creditorii sint obligati sub o forma sau alta sa preia pierderea. Falimentul personal declarat prin dovedirea incapacitatii de plata duce in final la un alt start, in care persoana respectiva este "curata" si poate relua viata economica cu unele restrictii, dar isi poate reconstruii credibilitatea.

 

Isarescu minte cu nerusinare din nou si induce in eroare poporul roman. Presa romaneasca continua seria mizeriilor si dezinformarilor. Unde sint economisti romani? De ce nu reactioneaza la asemenea minciuni?

A aparut astazi in presa romaneasca subordonata intereselor unui grup de infractori de genul Isarscu, un articol care anunta romanii ca preturile de consum au scazut masiv in Iunie, fata de luna Mai si continua sa scada.

Cum ar putea percepe omul de rind aceast fenomen? O economie infloritoare, de mare productitivitate si in drum spre prosperitate si abundenta !

Mai mare minicuna si dezinformare decit deschiderea unui astfel de subiect sub aceasta forma, nici ca poate exista. Omul de rind iese in strada si merge la munca, se indreapta spre magazin pentru a cumpara ceva si vede ca nu are bani in buzunar. Se imbolnaveste si merge la spital, unde este dezastru si i se cere spaga pentru servicii normale, se duce apoi la scoala la copil si vede si acolo alt dezastru si scoala in ruina si profesorii dezinteresati. Iese afara din cimpul muncii si vede ca nici o institutie de guvern nu ii da nici un sprijin, dar loc de munca nu poate gasii. Ajunge acasa si primeste facturile de la energie electrica, gaze, apa, taxe de proprietate si altele legate de structurile guvernamentale sau de alte structuri economice care in final sint ancorate la guvern, si vede ca aceste cheptuieli sint enorme si nu le poate plati....

Cam asta este scenariul romanesc actual, o saracie de proportii "poleita" cu aur de cel mai mare tradator al Romaniei din toate timpurile , Mugur Isarescu, pe care multi romani inca il mai cred un factor de stabilitate.

Am sa incerc sa dau o nota logica si pe intelesul multora la ceea ce presa romana titreaza cu litere de-o schioapa ca fiind "inflatie negativa" si Romania fiind un miracol pentru ca asa ceva exista, fara sa spuna ca acest lucru este un dezastru de proportii si fiecare tara dezvoltata lupta impotriva acestui fenomen multe din bancile nationale din vest, oferind chiar dobinda negativa pentru a evita aceasta inflatie negativa, care demoleaza o economie.

Dar Isarescu iese ca deobicei la rampa si isi face numarul, mintind si gasind adepti sa il laude.

Lumea trebuie sa stie ca inflatia negativa, inseamna deflatie, iar liderii financiari, folosesc termenul de inflatie negativa pentru a prostii lumea, findca deflatie, este un termen care ar pune pe ginduri populatia si ar putea duce la interpretari potrivnice clasei politice.

Este umilitor ce se intimpla in Romania si cit de prosti ii cred acesti maimutoi pe romani, la ce actiuni si interviuri apeleaza pentru a dezinforma populatia si a-i arata ca saracia este buna si stare de normalitate.

http://www.ziare.com/economie/inflatie/premiera-in-economia-romanesca-de-dupa-1989-inflatia-a-devenit-negativa-1372556


 

Tsipras prezinta un program, in batie de joc de o Uniune a minciunii si perversitatii. In bataie de joc, el ofera Uniunii un nivel mai ridicat de austerite pe fondul solicitarilor unui program umanitar pentru Grecia...

Multi spun ca Tsipras si Varoufakis au jucat la cacealma cu UE si ca nu au nici o sansa de refacere. Dar dupa cum au mers lucrurile pentru ani si ani, pe fiecare an sansa lor de iesire din situatia economica devastatoare in care a fost indusa tara, era si este din ce in ce mai mica, alaturi de "fratii" din uniune.

Dupa convorbirea cu Presedintele Putin, Tisipras a elaborat un program cerut de UE pentru a continua creditarea, care nu poate fi privit decit ca o bataie de joc pentru cei ce stiu cum ruleaza sistemul economic capitalist la el acasa si care sint prioritatile lui si piloni de baza ai capitalismului. Mai jos aveti exact acest program transmis de Tsipras.

Aud voci care spun ca acum Tsipras este prins in propria capcana si ca nu se astepta ca votul sa fie NU in Grecia si ca in final se astepta sa guverneze peste o tara care si-a dorit singura raul. Cred ca si aici ne grabi, iar in Romania a se trage concluzii este sport national.

Programul emis de Tsipras si Syriza este atit de superficial si destinat multumirii celor din UE, ca nu are cum sa nu bata la ochi si il vom discuta in acest articol, pentru ca el pare sa fie mai dur cu grecii chiar decit programul cerut de investitori pe 26 Iunie.. la care grecii au spus NU....

Cu siguranta, Presedintele Putin l-a sfatuit pe Tsipras sa creeze un program de nerefuzat in mod legal de catre cei din Euro si pe placul liderilor uniunii, doar pentru a mai lua ceva bani, dupa care colapsul si iesirea va fi evidenta, Grecia doar temporizind pentru a putea Rusia si China sa isi adapteze sistemele si sa creeze o trecere economica  cit mai lejera.

UE este in situatia in care nu are cum sa nu accepte, iar daca o va face, ceea ce eu nu cred ca se va intimpla, intreaga opinie publica din Grecia si internationala va fi impotriva lor si chiar membri tarilor din UE. Deci un fel de sah mat...

Tsipras a cerut 53 de miliarde de euro bailout, intr-un program pe trei ani, care include 35 de miliarde de euro pentru dezvoltare(????), dar nu se spune nimic si nici in ce conditii, care ar trebui sa dureeze pina la 30 Iunie 2018.

Ca bataia de joc sa fie completa, Programul grecilor promite reduceri masive de fonduri si taieri cerute ,si chiar mai mari, de catre lideri zonei euro.

 
More Articles...


Page 7 of 56

ORA EXACTA

Banner
Banner
Banner
Banner

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?Cine este ONLINE ?

We have 15 guests online

The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.