ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bun venit la "ALTERNATIVA ROMANIEI" !

Poate crea America o valoare adaugata mare produselor sale cu o populatie extrem de slab pregatita si dezinteresata in studiu?

Cu mai bine de zece ani in urma, urmaream un film de la Hollywood, numit Idiocracy, care acum pare sa se reflecte realitatea din societatea americana. Fara sa fiu lipsit de modestie si sa creez o imagine buna generatiei mele, cred ca, daca am aduce in 2016 persoane cu un nivel mediu de inteligenta al anilor 50 si 60, ei ar putea fi considerati ca giganti ai gindirii, raportat la pregatirea intelectuala medie a oamenilor din aceste zile din America.

SUA este o tara care plateste cu 1.000 de dolari pe luna criminalii in ideea ca ei sa nu impuste oameni si guvernul sa nu se inregistreze cu evenimente.

https://www.washingtonpost.com/local/dc-politics/cities-have-begun-to-challenge-a-bedrock-of-american-justice-theyre-paying-criminals-not-to-kill/2016/03/26/f25a6b9c-e9fc-11e5-a6f3-21ccdbc5f74e_story.html?tid=sm_tw

America este o tara in care cel mai bine platit angajat in domeniul public in peste jumatate din statele americane, este antrenorul de fotbal american al zonei respective.

https://www.washingtonpost.com/local/dc-politics/cities-have-begun-to-challenge-a-bedrock-of-american-justice-theyre-paying-criminals-not-to-kill/2016/03/26/f25a6b9c-e9fc-11e5-a6f3-21ccdbc5f74e_story.html?tid=sm_tw

Americanul mediu cheltuie peste 302 minute pe zi uitindu-se la televizor si cu toate acestea, peste 75% dintre americani nu pot identifica Irakul pe harta globului chiar daca li se ofera o harta a Orientului Mijlociu, dar ei stiu cum sa manevreze telefoanele celulare si Internetul insa intr-o directie care nu poate pune in evidenta inteligenta lor, care de fapt este pusa zilnic la indoiala.

http://www.cbsnews.com/news/wheres-iraq-young-adults-dont-know/

Un intreg glob se mira cu de americanii au devenit atit de naivi si prosti. In concordanta cu un raport eliberat de curind, aproximativ 10% dintre americani cred ca Judge Judy, un personal TV, este parte a Curtii Supreme a SUA..

http://cnsnews.com/commentary/walter-e-williams/campus-lunacy

Peste 25% dintre cei ce termina studiile unui colegiu din SUA, nu stiu ca Franklin Roosvelt a fost presedintele SUA…

http://www.newsweek.com/how-ignorant-are-americans-66053

Ironia sortii si risul intregului glob, raportat la America, apare cind privim un studiu al Newsweek, care a rugat 1.000 de cateteni americani sa sustina testul de cetatenie care se impune emigrantilor pentru a devenii cetateni americani. Peste 29% dintre cetatenii americani care au participat la acest test, nu au stiut care este vicepresedintele SUA. Peste 73% dintre acesti cetateni americani supusi testului de cetatenie nu au stiut sa defineasca Bill of Rights, iar peste 6% nu au stiut care este Ziua Independentei in calendar…

http://www.examiner.com/article/shocking-things-many-u-s-high-schoolers-don-t-know

 

Sultanul Erdogan incepe sa tremure. Cit va mai dura pina la lovitura de stat inevitabila?

Situatia in Turcia devine din ce in ce mai periculoasa si cu potentiale repercursiuni zonale. Nu este vorba doar de deteriorarea sistemului intern de securitate ci si de valul de terorism care se abate asupra tarii din cauza sultanului ingimfat si deciziilor lui prostesti in politica externa a Turciei. Datoria publica pare sa fie la limita maxima, dar inca suportabila, insa datoria private si a mediului de afaceri este scapata de sub control in conditiile unei lire in scadere. Sectorul turistic este demolat de prostia lui Erdogan de a arata Rusiei cit de puternic este in zona si o sfidare demna de un copil de gradinita. Declinul lirei este atit de accentuat incit turcii nu isi mai pot permite cumpararea unor produse din import…

http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TCMB+TR/TCMB+TR/Main+Menu/Istatistikler/Odemeler+Dengesi+ve+Ilgili+Istatistikler/Ozel+Sektorun+Yurtdisindan+Sagladigi+Kredi+Borcu/Ozel+Sektorun+Yurtdisindan+Sagladigi+Kredi+Borcu+Gelismeleri

https://www.google.com/finance/getchart?q=TRYUSD&x=CURRENCY&p=5Y&i=86400

http://www.hurriyetdailynews.com/lets-accept-2016-as-lost-year-for-turkeys-tourism-sector-.aspx?pageID=238&nID=93886&NewsCatID=540

Este un consens general asupra faptului ca regimul Erdogan a adus tara in pragul falimentului si totule ste scapat de sub control.

https://www.aei.org/publication/erdogan-deserves-our-respect/

In disperarea lui, Erdogan doreste sa distraga atentia populatiei, aruncind in puscarii oponenti si inchizind edituri ale ziarelor, atit de stinga cit si de dreapta, iar in acelasi timp, isi construieste palate specifice sultanilor, intr-un ritm nebunesc, aspirind la un califat, dupa cum se comporta. Caderea lui este iminenta iar o lovitura de stat este luata permanent in calcul de opinia publica turca, mai ales ca peste 400 de generali turci au fost intemnitati de Erdogan iar in armata pare sa fie razmerita.

https://www.aei.org/publication/how-to-respond-to-turkeys-press-crackdown/

http://www.pearltrees.com/s/pic/or/economist-erdogan-democrat-59175980

https://www.aei.org/publication/is-erdogans-end-goal-a-caliphate/

 

De cind este indreptatit corpul diplomatic israelian sa decida membri in Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane? Dar poporul roman cind va decide?

Citesc si ma minunez, cum Ambasada Israelului si atasatii ei diplomatici, sint "consternati" si extremi de virulenti si obraznici, legat de alegerea in Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane a lui Oana Stanciulescu. Deci, Oana Stanciulescu nu este aleasa de poporul roman dar trebuie aleasa de poporul israelian prin reprezentantii lui... Interesant, mai mult decit interesant.

Oana a facut o mare greseala, pentru faptul ca imediat dupa demersurile evreilor din corpul diplomatic de la Bucuresti, a inceput un maraton de declaratii si scrisori, conform carora nu ar fi antisemita si nu ar minimiza Holocaustul.

Ingerintele evreilor in viata publica si in Media romaneasca, sint din ce in ce mai pronuntate si daca ei vor sa controleze Televiziunea Romana, ne putem gindi la ce mod vad "colaborarea" cu celelalte canale private Media si in ce noian de minciuni este tinut poporul roman.

Situatia economica a Romaniei este un dezastru total, dar evreii nu spun acest lucru, pentru ca este in avantajul lor si al celor ce manevreaza finantele mondiale si ale Romaniei.
Stim cu totii ca acest CA al TVR este numit si poporul roman nu participa la vot pentru a alege membri Consiliului. Mai stim sau ar trebui sa stim ca acest CA nu este inclinat catre nici o entitate politica, diplomatica sau economica, sau cel putin asa ar trebui sa fie. Mai stim ca acest CA ar trebui sa duca la scoaterea in evidenta a realitatii romanesti si eventual gasirea unor solutii in diferite probleme care confrunta societatea romaneasca. Mai stim ca acest CA are un rol educativ in deciziile pe care le ia legat de contactul acestui canal Media cu populatia.

Deci, daca poporul nu alege prin vot CA al TVR, ar fi cazul ca evreii sa il aleaga... Ce ar trebui un CA al TVR sa scoata in evidenta pentru a fi pe placul evreilor? De ce clasa politca nu a sarit ca arsa la auzul acestor imgerinte si acuzatii grave la adresa Oanei Stanciulescu? Probabil pentru ca si ei au fost alesi tot de evrei, pentru ca alta ratiune nu ar fi pentru tacerea lor..
Ei o incrimineaza pe Oana pentru atitudine antisemita, pentru ca absolut oricine spune ceva care nu lauda statul evreu si pe evrei, este antisemit. Ei au nevoie de publicitate si nu de tacere la adresa Holocaustului..

Dar faptul ca sistemul bancar in Romania este un dezastru, oare nu este un Holocaust la adresa poporului roman, pentru care evreii diplomati din Romania nu au cerut sa fie inlocuit Isarescu si sa se spuna adevarul despre situatia economica si financiara in care sintem? Oare taierea padurilor din Romania nu este un Holocaust pentru intreaga regiune? Au facut evreii vreun demers din partea corpului diplomatic evreiesc acredit la Bucuresti pentru pedepsirea vinovatilor? Faptul ca maternitatile nu au lapte pentru micuti si Romania nu mai are un producator oficial de vaccinuri, nu este un Holocaust? Au zis ceva stimatii evrei sau au cerut prin presiuni diplomatice sa se rezolve situatia?
http://www.ziare.com/media/tvr/oana-stanciulescu-raspunde-ambasadei-israelului-o-astfel-de-acuzatie-abjecta-nu-ar-trebui-nici-macar-ascultata-1414898

 

Sistemul capitalist actual a omorit Republica. Nu este numai cazul Americii, ci chiar Romania se poate regasii in articolul de mai jos... In ce se transforma Republica?

Din moment ce oligarhia este in control intr-o economie si este deasupra legilor tarii respective, Republica este moarta. Cu multi ani in urma, Ernest Hemingway spunea:"cum poti pierde Republica ta? In doua modalitati: gradual si apoi brusc."
Umanitatea a avut exepriente de acest gen din cele mai vechi timpuri, cind romanii au dezmembrat Republica prin intermediul construiri pas cu pas al unui Imperiu.
Eroziunea Republicii a fost graduala, incet dar sigur. Clasa de jos a fost redusa la tacere fara sa mai aiba reprezentanti la guvernare. Oligarhia formata din cei bogati si puternici si-a cimentat privilegiile si chiar si-a creat mai multa bogatie pe cheltuiala celor multi. Oligarhii s-au ridicat deasupra legilor statului, care se presupunea ca vor fi aplicate si in cazul lor. Puterea executiva s-a consolidat la virful celor bogati care practic administra totul in economie pe chetuiala de imagine a Senatului.
Cind Cezar a traversat Rubiconul cu armata lui pentru a cucerii si controla Roma, Republica Romana a luat sfirsit, nu a mai existat. Republica a devenit gradual si sigur, un Imperiu.
In acest moment, ne gasim intr-o perioada paralela a istoriei. Republica americana exista doar pentru Public Relation si propaganda politica. Sub aceasta propaganda desantata si plina de minciuni, stabilimentul politic imbogatit in cirsdasie cu corporatiile, care a creat actualul crony capitalism, acest stabiliment conduce economia si natiunea, in intresul acestor infactori politici si al grupului care ii coordoneaza.

Oamenii sint total ignorati in acest sistem capitalist, pentru ca ei nu au puterea sa decida si deci nu sint interesanti pentru acesti oligarhi, rolul oamenilor in viziunea acestor mizerii ale economei capitaliste, fiind doar ca ei sa existe fizic, sa isi foloseasca fizicul, singele, talentul si pricepera pentru a baga bani in buzunarele fara fund a acestor nemernici oligarhi, in special ancorati la sistemul financiar, care au distrus economia mondiala si au creat sute de milioane de sclavi “moderni”.
Oamenii, in viziunea acestor oligarhi, sint utili in armata "imperiala" creata de ei, pentru a plati taxe, daca mai pot cistiga bani sau pentru a sta cu mina intinsa la bancile de alimente pentru a se aproviziona existential prin intermediul cartelelor de alimente oferite de guvern, distrugindu-le personalitatea si integrindu-i intr-un stil de viata de ciini cu lantul de jur imprejurul gitului.
Analizele actuale asupra economiei capitaliste, arata ca elitele si grupurile de infractori financiari internationali, reprezentind interesele unor corporatii, au o independenta totala fata de politicile guvernului american si fata de orice guvern occidental, in timp ce omul de rind si grupurile civice care il apara, nu au nici un grad de independenta fata de guvernele capitaliste si nu le pot influenta deciziile. Mai este aceasta o Republica! A cui si in interesul cui?
SUA este de departe, o asa zisa republica bananiera, daca chiar dorim sa folosim cuvintul Republica.
America a traversat de mult "Rubiconul" si este chiar in faza reactiilor populatiei la crearea unui imperiu care sa le domine autoritar vietile.

 

In timp ce armata rusa curata orase intregi de teroristi si aduce linistea in partea de vest si centrala a Siriei, trupele americane ale Pentagonului omoara pe cel de-al doilea om la comanda ISIS, de trei ori in doi ani…..

O bataie de joc si o mizerie generate de americani, atit in teren cit si in presa jewmericana ancorata intereselor complexului industrial-militar-bancar evreiesc.

In timp ce Rusia isi continua marsul triumfator, distrugind ISIS si luptatorii ei, atit din orasele siriene cit si din desert, punind pe toti izmenitii pe fuga tragind cu pustile in aer de disperare, americanii desfasurau raiduri aeriene si anuntau acelasi mort de trei ori, in realitate fiind doar un nume celebru in ISIS, care era bine merci si poate nici el nu stia ca a murit de trei ori in doi ani, asa cum anunta Media americana si evreiasca.

Cu numai doua zile in urma, americanii anuntau ca Abu Alaa Afri, cunoscut in lumea araba terorista ca fiind Abd al Rahman Mustafa al Qaduli si Haji Imam, au fost ucisi in Siria…

http://www.nbcnews.com/storyline/isis-terror/isis-s-second-command-killed-raid-sources-n545451

Ash Carter, seful Pentagonului si Gen. Joe Dunford au facut mare caz din aceste “victorii” intrecindu-se ieri dimineata in cuvintari de bucurie. Acest al Qaduli a avut 7 milioane de dolari puse pe capul lui, daca era ucis sau predat autoritatilor americane, care s-a dovedit a fi o suma simbolica si un circ american Holywoodian. Recompensa era chiar mai mare decit in cazul lui Omar Chechenul, despre care s-a anuntat ca a fost omorit la inceputul acestei luni, Martie 2016, dar recompensa pusa a fost mai mare decit a multor sefi ai ISIS ca sa para o victorie de renume.

Al-Qaduli, este un profesor de fizica, nascut in Mosul si care a fost ISIS inainte ca ISIS sa existe. El a fost, dupa cum mint americani vorbind la trecut, adjunctul in functie al nasului ISIS, Abu Musab al Zarqawi. Acest al Qaduli a fost inchis de americani in puscariile irakiene in 2012, iar dupa eliberare, a fost “uns” in functii de conducere ale ISIS, asa cum se spune ca ar fi dorit sa faca bin Laden,dupa moartea unor comandanti ai teroristilor.

Moartea acestui teorist este o poveste de doi ani din presa americana si evreiasca si este un exemplu al modului cum “omoara” americanii teroristi si circul pe care il fac in jurul numelor acestora. De exemplu, acest al Qaduli a mai murit odata in Arilie 2015 cind americanii au lovit o moschee in Irak si pentru a justifica carnagiul au spus ca in interior era acest al Qaduli, alaturi de alti sefi ai ISIS, dupa cum la acea vreme raporta chiar The Wall Street Journal.

http://www.wsj.com/articles/islamic-state-second-in-command-killed-in-airstrike-1431528722

Deasemenea, acest terorist aruncat pe piata de SUA, a mai fost omorit inca odata in Septembrie 2014, dupa cum vom vedea din circul mediatic facut de jurnalistii psihopati americani. In nici un eveniment iterat de presa si Media americana, acest al Qaduli nu a murit..fiind doar un circ mediatic care prezinta “realizarile” de marca ale Pentagonului. Dupa care a murit din nou pe 25 Martie 2016…

Pe acest fond al razboiului pe baza minciunilor, promovat de americani si evrei, Rusia, Iranul si Hezbolahul au continuat inaintarea lor catre Raqqa, capitala declarata a ISIS, intelegind ca acesti teroristi islmaici trebuiesc omoriti si nu generate povesti antiteroriste cu ei..

http://www.cnn.com/2015/05/13/middleeast/isis-al-afri/

 

Tratarea de catre media jewmericana a atacurilor teroriste de la Bruxelles, comparativ cu altele, arata rasismul si discriminarea practicata de Media, pe care le induce populatiei mondiale. Ne dam seama? Se pare ca NU.

Bruxelles, Bruxelles, pacat ca ai ajuns un oras jucarie al americanilor…..Numai pe Twitter, au fost peste 10 milioane de mesaje in orele premergatoare atacurilor teroriste de la Bruxelles. Cele mai multe, un amestec de ingrijorare, regret, solidaritate si condoleante familiilor celor care au plecat dintre noi in urma acestui atac miselesc.

Dar nu toate mesajele si chiar durerea nu au fost etalate egal de catre Media. Cind este vorba despre atacurile teroriste de la Paris si Bruxelles, imediat apar reactii emotionale si condamnarile de rigoare, imagini terifiante si interviuri care fac sa ni se rupa inima. Dar cind a fost cazul unei analize similare in atacurile teroriste din Nigeria, Bagdad(aproape zilnic), Mali, Somalia, Kenya si Turcia, lucrurile au luat o alta turnura si s-a instalat ignoranta Mediei jewmericane, pentru ca acolo au murit, in opinia lor, oameni mai putin importanti, dar care erau si ei oameni, insa nu de calitatea vesticilor… Ce rusine de proportii poate sa curga peste aceste societati vestice capitaliste fara scrupule..

De ce se intimpla acest lucru? De ce Media jewmericana doreste sa creeze oameni de prima clasa, de clasa a doua si asa mai departe, in fata mortii, pentru ca in viata reala vedem ca acest lucru este comun?

De ce prin aceste tratari superficiale legate de alte evenimente, cei din Media jewmericana doresc sa ofere nivele de valoare diferite unor cetateni? Este vorba de faptul ca acesti jewmericani doresc sa creeze conflicte in interesul lor, din singele unor oameni care au murit nevinovati si fara sa stie ca jocurile politice le poate aduce moartea in orice moment. Aceasti trisori din Media, ne sugereaza mereu anumite teme de interes pentru ei si ne indreapta atentia spre teroristi…pentru a dezbate ce doresc ei si nu ce am dori noi sa se intimple.

Pentru aproape toti dintre noi, orice viata distrusa de acesti fanatici islamisti, indiferent sub comanda cui, oriunde pe glob, este o tragedie. Recunoastem cu totii ca ingrijorarea si suferinta nu se termina odata cu granitele unor tari. Dar fiintele umane au au avut intotdeauna cercuri concentrice ale atentiei si atasamentului fata de anumite fenomene. Majoritatea dintre noi, oferim cea mai mare atentiei familiei si la ce se intimpla cu ea si ne gindim cum putem ajuta familia si pe cei foarte apropiati noua.

Dar pericolul cel mai mare al “social media”, nu sint zonele oarbe in care noi nu vedem sau nu dorim sa vedem o realitate si nici tacerea, ci acest pericol este in partea opusa si anume faptul ca acceptam aceste zone oarbe si nu numai ca nu tacem ci oferim fiecare dintre noi scenarii, fara sa vedem exact ceea ce este cel mai important si anume ca aceasta “social media” jewmericana creaza cea mai mare tensiune intre noi si ne manipuleaza dupa cum doreste, studiindu-ne reactiile.

 

“Fericita” populatie americana consuma peste 80% din antidepresivele si medicamentele impotriva durerilor eliberate de farmacii la nivel mondial. Sa fie un sindrom al “fericirii” capitaliste?

Daca americanii sint asa de fericiti, oare de ce consuma peste 80% dintre medicamentele antidepresive si cele impotriva durerilor eliberate la nivel global?

America detine numai 5% din populatia mondiala, dar cumpara 4/5 din aceste medicamente. In SUA, aproximativ 4,7 milioane de oameni sint dependenti de retelele de tratarea durerilor si antidepresive, o crestere cu 300% fata de 1999….

https://www.washingtonpost.com/national/health-science/getting-painkillers-seems-easy-getting-help-to-fight-painkiller-addiction-is-hard/2016/03/14/2a85f060-df29-11e5-846c-10191d1fc4ec_story.html

http://www.businessinsider.com/robert-califf-abuse-deterrent-drugs-have-a-big-flaw-2016-3

Un ultim raport eliberat de CDC(U.S Centers for Disease Control, arata ca mortalitatea datorata consumului de droguri peste limita a fost la cel mai inalt nivel in anul 2014, totalizind 47.055 americani.

Opioidele, un drog puternic impotriva durerilor si pentru care este nevoie de reteta eliberata de doctor, a fost la baza a peste 60% din cazurile mortale de consum de droguri peste limita suportabilului de catre corpul uman…

Cei mai multi americani care incep cu consumul de opioide, devin foarte repede dependenti de heroina pentru ca este mai ieftina si mai usor de procurat, iar in SUA exista o situatie epidemica la nivelul consumului de heroina. De fapt, numarul americanilor care au murit din cauza supradozelor de heroina a crescut cu 400% intre 2000 si 2013..

http://www.usatoday.com/story/news/2016/03/07/senate-poised-pass-bill-combat-heroin-use-and-prescription-drug-abuse/81437324/

Doctorii afaceristi americani, prescriu anual mii si mii de retete pentru aceste asa zise medicamente impotriva durerilor iar criza consumului acestor droguri se adinceste pe zi ce trece in cea mai “dezvoltata” economic tara a lumii..

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2895254/Sharp-rise-hillbilly-heroin-painkiller-prescriptions-lead-explosion-middle-class-drug-use-UK-warns-health-experts.html

http://www.drugs.com/slideshow/prescription-drug-addiction-1075#

 

Miscare surprinzatoare a Presedintelui Putin in Siria. Ce inseamna retragerea unor efective militare ruse din Siria si care este avantajul de partea Rusiei si comunitatii internationale? Foarte multi cititori ai site-ului ma intreaba care este opinia mea

Foarte multi cititori ai site-ului ma intreaba care este opinia mea legata de retragerea partiala a militarilor rusi din Siria si ce efecte a avut in vedere Presedintele Putin, atit pentru zona Orientului Mijlociu, pentru Rusia cit si pentru comunitatea internationala.
Este foarte clar faptul ca liderul de la Kremlin ia decizii atunci cind trebuie si perfect potrivite momentului dar si extrem de anticipative, ghidindu-se dupa doua principii politice si anume: sa faca in asa fel ca lucrurile sa se intimple in viitor in favoarea tarii sale si sa transforme pierderile iminente intr-un astfel de proces in avantaj prin diplomatie de calitate.
Presedintele Putin penduleaza extrem de abil in cadrul a doua alte coordonate si am mai spus acest lucru, intre abordarile "soft power" si cele "hard power". Clarificarea situatie in nord vestul Siriei si imaginea oferita teroristilor a ceea ce poate "aduce" Rusia in viata lor, a dus la liniste in aceasta zona, a creat toate pirghiile pentru Assad de a-si consolida puterea si a controla situatia in tara.
Acum, a venit timpul ca Presedintele rus sa schimbe din nou cele doua coordonate si sa preia in mod constructiv "soft power", care pune din nou in dificultate pe americani si aliatii lor, pentru ca intreg aparatul de propaganda occidental si Media vestica nu mai au subiecte prin care sa arate cit de rau este liderul rus.

In acelasi timp, cu siguranta Presedintele Putin pregateste sau se asteapta la exercitarea cit de curind a prerogativului "hard power", pentru ca nu are cum sa nu fie constient ca Arabia Saudita, Qatarul si Emiratele vor initia un atac asupra Siriei in lipsa trupelor ruse in anumite zone.
Timpeniile din presa americana arondata la grupurile evreesti interesate in razboi si bani,  exprima surpriza acestei retrageri partiale  si a incetarii focului. Acesti raspindaci din propaganda vestica sint acum captivi propriei propagande si sint acum surprinsi de caderea predictiilor pe baza carora isi construiau esafodajul propagandistic.
Dovedind Statului Islamic si tuturor fanaticilor afiliati in Siria, ca o interventie rusa nu este o gluma si ca Rusia nu crede in tot felul de grupari militare care vor binele Siriei de genul Armatei de Eliberare Nationala si altele, care de departe sint grupari teroriste, Presedintele Putin a eliberat Siria de un numar mare dintre teroristii sustinuti de americani iar acum se indreapta catre diplomatie.

 

Va fi Donald Trump un presedinte care va favoriza aurul, in detrimentul situatiei economice a Americii?

Urmaresc cu atentie luarile de cuvint ale lui Donald Trump, candidatul republican cu cele mai mari sanse la presedentia SUA. El este ceea ce le place americanilor si ceea ce a devenit America, adica show si o sala de spectacole continue unde sa se rida si sa se simta izolati de marile probleme care confrunta omenirea. Atita se poate si atita se cere.

Trump se declara republican conservator, dar difera cu mult de linia partidului Republican, care l-a promovat in campanie iar acum il doreste afara din campanie. Este stilul de teapa tipic americana, in care esti bun atita timp cit poti fi controlat si ti se pot controla finantele, cheltuind in interesul unui grup de infractori financiari americani. Imediat ce nu mai poti fi controlat iar bani tai nu mai merg catre ei, nu mai exista decit o sansa pentru acesti vulturi neo conservatori ai politicii americane si anume sa puna toti bani pentru a distruge persoana respectiva. Acest lucru se doreste si cu Trump si cu absolut orice lider mondial in relatia cu America.

Trump se lanseaza in cuvintarile lui, in a promite un volum de chetuieli inimaginabile pe care le va face in cazul in care va iesii presedinte din aceste alegeri, ceea ce inseamna, pe perioada scurta, adica pe perioada presedentiei lui, imprumuturi mai mari si tiparirea unor sume din ce in ce mai mari. Ce se va intimpla in acest caz? Va fi generata o crestere masiva a pretului aurului.

O analiza a YouGov, facuta cu citeva zile in urma, arata ca sustinerea lui Trump printre republicani, a ajuns la peste 50%, el fiind sustinut de catre nume célèbre de acum, cum ar fi Dr.Ben Carson, fost candidat la presedentie, Chris Christie, guvernator de New Jersey, o serie de sportivi foarte populari si asa mai departe. Investitorii in aur nu au cum sa nu ia in seama evolutia situatiei politice din America, chiar daca este o tara rupta in bucati de conflicte economice, sociale si politice interne si care cu siguranta va fi angajata intr-o revolutie interna de proportii si miscari de strada ce vor duce situatia economica in abis.

Pentru investitorii in aur, semnele par sa fie pozitive, privitor la o eventuala perioada de patru ani a lui Trump la Casa Alba.

 


Page 7 of 85

ORA EXACTA

Banner
Banner
Banner
Banner

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?Cine este ONLINE ?

We have 17 guests online

Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.