ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bun venit la "ALTERNATIVA ROMANIEI" !

Isteria alegerilor prezindentiale in SUA, politicienii corupti amplificind sentimentul anti Rusia, prin intermediul zvonurilor difuzate de Media jewmericana, conform carora Rusia a decis presedintele SUA…

Nu exista program sau canal Media, in America si Canada, sa nu discute la fiecare 15 minute despre interventiile Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA, spunind ca CIA are dovezi indubitabile, dar deocamdata…nimeni nu le-a vazut sau auzit de la vreun oficial al CIA….

In acelasi timp, Trump si echipa lui cer lamuriri si mai ales dovezi semnate, parafate de conducerea superioara a CIA, documente care sa ateste si care sa fie porobate si potential verificabile…. Dar docamdata nimeni nu a iesit la rampa cu asa ceva, ci doar sorosisti din Media si cei platiti sa raspindeasca zvonul, evident tot de Soros&Co.

Trump are o alta strategie si anume cea a contracatacului politic, asteptind reactia acestui grup de banditi si generatori de razboaie din Congresul american. In ultimele interviuri, si mai ales cel cu Chris Wallace, Trump a adus dovezi ca aceasi oameni care umpleau ziarele cu minciuni si aceleasi canale Media si publicatii care aratau ca indubitabil faptul ca Saddam Hussein detine arme nucleare, aceiasi scriu si produc emisiuni prin care vor sa convinga poporul american de faptul ca tandemul Trump – Putin, conduce America.

Pe de alta parte, atit Michael Pence cit si Trump, cer la fiecare interviu dovezi verificabile asupra acestor afirmatii, promitind ca nu vor mai oferii nici un raspuns pe acest subiect, pina in momentul cind vor fi aduse dovezi si toate sa fie sub semnatura sefului actual al CIA, care va fi schimbat oricum din 20 Ianuarie 2017…

Unul dintre cei mai vehementi critici ai lui Trump si omul care incearca inducerea unui sentiment anti Rusia, este asa zisul diplomat american de cariera, fost ambassador al SUA  acreditat pentru o perioada la Moscova, McFaul, care prin comentariile lui, pune in dificultate orice proces de reconciliere a relatiilor ruso americane. Pentru McFaul, orice greseala se manifesta in diplomatia americana si in viata politica a SUA, are un vinovat comun….. Presedintele Putin, el promovind o isterie anti Rusia de neimagina si incercind sa ruineze relatiile dintre cele doua tari..

McFaul nu intelege ca amenintind Rusia si Media din Rusia, aduce inevitabil o reactie a jurnalistilor si diplomatilor rusi, care vor scoate in evidenta aspecte ale politici de incepatori si minciunile din Media americana, ba mai mult, media americana care activeaza in Rusia, va fi afectata major.

Hillary Clinton&Co, incearca pe toate caile sa submineze personalitatea lui Trump si sa duca americanii in zona incertitudinii. Acesti sacali ai finantelor si terminatori ai economiei globale, nu inteleg faptul ca nerecunoscind rezultatul alegerilor, este o amenintare la adresa democratiei, dar ei continua si nu exista canal Media care sa nu aminteasca la fiecare 15 minute faptul ca alegerile prezidentiale din SUA au fost influentate decisiv de…. Presedintele Putin, ca si cum ei, acesti magari care au cotizat sute de milioane de dolari pentru succesul lui Hillary, ar fi dorit alegeri cinstite si cineva i-a furat…. Ce rusine, sa devi din hot victima, ceea ce arata ca nu esti nici hot iar postura de victima este mult prea magulitoare pentru acesti perversi.

https://www.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2016/12/10/lets-get-the-facts-right-on-foreign-involvement-in-our-elections/?postshare=4931481421487081&tid=ss_tw&utm_term=.e97b0acb368f

 

Mario Draghi dovedeste o atitudine de psihopat, lansind cea mai mare si ultima bomba financiara care va distruge din temelii UE…

Cind cineva realizeaza ca are o problema si este responsabil cu rezolvarea ei si incearca sa o rezolve printr-o modalitate gindita amanuntit, este un fapt pozitiv, mai ales in economie. Dar, cind acelasi om incearca de mai multe ori rezolvarea aceleasi probleme, chiar vazind ca algoritmul gindit de el nu ajuta dar repetindu-l, acest om se numeste psihopat si cazul lui Draghi o dovedeste din plin in ceea ce il priveste.

El crede in miracole sau in crearea unui dezastru ireparabil pentru UE? De ce o face? Exista varianta prin care ne putem gindi ca el a ajuns la o concluzie si fie nu mai merge mai departe, pentru ca ii convine punctul la care a ajuns, ca fost manager in structurile superioare ale lui Goldman Sachs, marea banca americana care a adus intreg globul in genunchi in 2008, el fiind numit de americani pentru a distruge UE la comanda si a crea un teren fertil elitei finantelor americane. Fie, a ajuns la un punct de la care nu mai poate vedea solutii si prefera sa creeze instabilitate pe final, pentru a intretine confuzie si speranta unei potentiale rezolvari.

Cu numai doua zile in urma, Draghi a inceput procesul de extindere a procurarii de bonduri de catre BCE, in vederea sustinerii economiei UE, pentru cel putin 9 luni sau cel mai tirziu pina la finalul lui 2017.

Cu siguranta acesti bani se vor termina si tot cu siguranta, Draghi va tiparii alti si va cumpara din nou bonduri, atit guvernamentale, dar mai ales corporatiste, pentru a infunda buzunarele marilor companii si corporatii. Suma care a fost aprobata de Draghi pentru extinderea achizitionarii de bonduri, este de..1.740 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca pina la finalul lunii aprilie, BCE va arunca pe piata, prin tiparire sau adaugare de zerouri in calculatoarele BCE, peste 80 de miliarde de euro pe luna, iar dupa Aprilie 2017, Draghi si-a propus sa arunce pe piata sume in jurul a 60 de miliarde de euro, in fiecare luna...

Ce urmareste Draghi? In opinia lui, o crestere a inflatiei, ceea ce, tot in opinia lui, ar insemna o capacitate mai mare a consumatorului de a achizitiona produse de pe piata, ceea ce cu siguranta nu se va intimpla, pentru ca Draghi "uita" faptul ca acesti bani nu vor fi directionati niciodata spre economia reala, in consecinta, nu va exista o inflatie in statistici, dar va fi una ucigatoare in realitate, dictata de Wall Street si Frankfurt Stock Exchange...

Evident, bancile asa zis nationale, niste batai de joc ale sistemului capitalist, nu sint de acord cu decizia lui Draghi si cea mai vehementa este Bundesbank, prin vocea presedintelui ei, Jens Weidman.

Bancile nationale nu doresc acest lucru, pentru ca Draghi nu le ofera numai lor banii ci in special corporatiilor si guvernelor, ale caror bonduri le achizitioneaza oferindu-le sume incredibile, iar aceste corporatii nu mai sint legate de aceste banci nationale, bypass-te. Asta nu ar deranja bancile nationale prea mult, dar ele nu isi mai pot face jocul si nu mai pot "amesteca" fondurile primite, dupa voia lor, dupa care sa solicite din nou bani, carora sa le dea directiile de utilizare dorite....

http://uk.reuters.com/article/us-ecb-policy-bundesbank-idUKKBN13X1YW?mod=related&channelName=ousivMolt

 

Ciocolata si furtul la gramaj, sint ultimele efecte ale inflatiei capitaliste nedeclarate! Dar, ciocolata nu este singurul produs care da imagine capitalismului actual….

Auzim in fiecare zi de faptul ca nu ni se maresc salariile pentru ca nu exista inflatie, dar fiecare dintre noi stim foarte bine ca inflatie nu poate sa fie decit prin marirea salariilor. La fel, fiecare dintre noi venim de la magazin cu sacosa din ce in ce mai goala platind acelasi pret pe produsele achizitionate. Mai mult, auzim in Media cum Draghi de la BCE promite ca va arunca pe piata inca 80 de miliarde de euro in fiecare luna si incepem sa credem ca o parte din ei vor veni si la noi, dar ne calmam in scurt timp, pentru ca Draghi a venit la BCE de la Goldman Sachs, uriasa corporatie bancara care a pus in genunchi economia mondiala in 2008...

As putea sa iau orice produs, pentru ca studiez etichetele lor, feliile din pachetele ambalate, gramajele si mai ales volumul cutiilor.

Sa discutam despre cicolata elvetiana Toblerone si putem extrapola discutia si la piine, conserve, cutii de lapte si altele. Furatul “inflationist” capitalist, fara a declara inflatie, nu este numai in Elvetia ci pretutindeni in lumea capitalista, fara discutie, si ne afecteaza pe toti, intr-o masura mai mare sau mai mica.

Este vizibil faptul ca Mondolez International, care produce Toblerone, a marit distanta dintre segmentele care formeaza ciocolata, reducind volumul cde ciocolata cu mai mult de 10%...ca asa este in capitalism, platesti pentru ambalaj si imaginatia hotilor si nu pentru produsul in sine, care poate fi jonglat functie de inflatie…dar inflatia in tarile capitaliste este intre 1,5% si 2,3% pe hirtie…si ne intrebam de ce insasi ciocolata nu urmareste inflatia anuntata sau liderii corporatiilor stiu alta poveste decit noi?

http://money.cnn.com/2016/11/08/news/toblerone-chocolate-shape-change/

Acest crony capitalism incalca toate principiile fundamentale teoretice ale sistemului capitalist, asa cum a fost conceput de parintii lui.

Vedem banci care sint in dificultate si sint “ajutate” de statul capitalist prin intermediul sistemelor de bail out, deci li se da banii contribuabililor pentru a iesii din criza. Vedem corporatii care stau si ele cu mina intinsa la stat, spunind ca sint “too big to fail” si primesc bani tot din banii colectati de la contribuabili. Vedem mari corporatii care vin si pling pe umarul statului capitalist si primesc reduceri de taxe substantiale, pina la urma nemaiplatind nimic la taxe. Toate aceste pomeni vin de la contribuabil prin intermediul statului capitalist, dar acest stat capitalist nu intreaba niciodata marile corporatii care apeleaza la el: Dar din acesti bani, pe care vi i-am oferit, cu cit la suta cresteti profitul actionarilor si cu cit la suta cresteti salariile sau numarul angajatilor in corporatiile voastre? Nu intreaba, ba chiar merge mai departe oferind acestor corporatii avantaje in continuare, fara ca amaritul de contribuabil care traieste in capitalism sa fie de acord sau sa i se ceara opinia… Si, atunci vine intrebarea simpla: Pentru cine lucreaza statul capitalist, care prin definitie ar trebui sa fie structurat in vederea apararii drepturilor cetatenilor, care il sustin financiar? Aveti si dumneavoastra raspunsul, iar bataia de joc o vedeti chiar si la ciocolata, dar sa mergem mai departe. Toblerone este doar o victima a inflatiei mascate si a circului financiar capitalist.

 

Cea mai mare forta militara a globului, America, s-a ridicat datorita multiplicarii nejustificate si false a banilor in economie si va muri datorita inflatiei si fraudei din complexul industrial militar…US Navy se scufunda…

US Navy nu va fi invinsa de nici un dusman mai bine dotat tehnic ci datorita propriei incapacitati de plata si achizitie a unor nave de razboi performante la preturi astronomice, speculate de corporatiile contractoare ale Pentagonului.

Este clar ca “vaca” federala nu mai poate fi mulsa si tiparnita s-a incetinit vizibil turatia, fara a mai putea oferii Pentagonului sumele necesare pentru furat si trait intr-un lux inimaginabil al liderilor coorporatiilor infractoare in contract cu Ministerul Apararii al SUA.

In acest moment, SUA detine 272 de nave de razboi, ceea ce reprezinta un declin numeric major de peste 50% in numai 30 de ani. Dintre aceste nave, numai 33% pot fi puse pe “luciul” de apa al oceanelor planetare la orice moment, restul fiind niste relicve sau aflindu-se in ateleierele de reparatii in mod constant…..

http://www.navy.mil/navydata/nav_legacy.asp?id=146

https://www.history.navy.mil/research/histories/ship-histories/us-ship-force-levels.html

US Navy ramine sub un mare semn de intrebare daca poate avea abilitatea de a deplasa in caz de necesitate, un minim numar de nave de razboi intr-o zona specifica. Cu siguranta aceasta flota glumeata a SUA, care este perfecta numai pe youtbe si in filmele holywoodiene, nu poate detecta submarinele de ultima generatie rusesti, nu poate patrula in zona Golfului in mod eficient si nu poate avea success in Marea Chinei de Sud, in fata militarilor chinezi…

http://nationalinterest.org/feature/the-five-most-powerful-navies-the-planet-10610

http://csbaonline.org/research/publications/deploying-beyond-their-means-americas-navy-and-marine-corps-at-a-tipping-po

Poate plati in acest moment Pentagonul in vederea recalibrarii la nivelul tehnologic necesar a US Navy? Imposibil.

http://www.navy.mil/cno/docs/CNO_STG.pdf

http://www.fool.com/investing/general/2014/08/09/the-us-navys-most-expensive-warships-for-2014.aspx

 

Vor putea Rusia, China si Iran sa salveze Turcia si lira turceasca printr-un comert anuntat de Erdogan, in monede locale? Erdogan doreste sa se delimiteze de dolarul american….

Turcia incearca imposibilul in finante, dupa ce lira turceasca a cazut masiv, datorita unor ratiuni si decizii politice locale si a unei economii destul de fragile. Intrearea Turciei in UE este de domeniul isotriei acum si relatia cu SUA este din ce in ce mai tensionata, americanii nearatind sub nici o forma vreun interes in afara telefoanelor cu primisiuni si lingusiri din partea lui Trump si mai ales Pence.

Erdogan nu poate conduce tara lui cu promisiunile americane si nici cu perspectiva oferita de Trump pentru NATO. El are in vedere doua lucruri extrem de delicate si greu realizabile in acelasi timp in macro finante. El incearca sub o forma de impunere a bancii centrale, sa “sugereze” o scadere a dobinzilor bancare si in acelasi timp, incearca sa sustina in limite rezonabile lira turceasca in schimburile internationale.

El incearca sa isi compare economia cu cea a SUA sau Japonia si la fel evolutia monedei si dobinzilor din cele doua tari, ceea ce este putin deplasat, datorita participarii dolarului american si volumului sub care o face, in schimburile internationale ca si in situatia yenului japonez si acceptarii lui in comertul bilateral cu SUA.

Este mai mult decit evident faptul ca Erdogan nu este economist si este intr-o situatie disperata datorita caderii lirei la un minim istoric pentru ultima perioada de citiva ani. In acest fel, importurile vor fi cu mult mai scumpe iar turisti vor plati mult mai putin in moneda lor, pentru aceleasi servicii, insa salariile angajatilor turci vor fi platite in lire turcesti, aceste salarii fiind deja destul de mici, iar daca in turism se pot baza pe ciubuc, in industria mare si alte domenii, este mult mai greu.

Erdogan doreste ca dobinzile la banci sa fie cu mult mai mici si sa fie comparabile cu cele practicate in SUA si Japonia, care de fapt sint doua economii artificial intretinute si bazate pe tipariri de bani si QE-uri fara nici o relevanta pentru economiile reale ale acestor tari si Erdogan ar trebui sa vada acest lucru si evolutia devastatoare ale acestor economii in care se declara o inflatie artficiala si incredibil de mica raportat la ceea ce se intimpla in realitate pe piata, unde cumparatorul nu mai poate face fata cresterilor de preturi enorme.

Erdogan nu poate tiparii aceste lire turcesti la nesfirsit si nu poate crea prapastia americana intre economia reala si finantele artificiale care sustin economia americana. Erdogan a incercat o intrare in UE, insa a esuat si efectele vor fi grave pentru ambele economii, a Turciei si a UE.

Dar…Turcia mai are o sansa si anume o schimbare de privire catre alte modalitati de rezolvare cu alti actori internationali, cum sint China, Rusia si Iranul.

Intre timp, Erdogan a sugerat in mod serios ca turcii sa renunte la dolari si sa cumpere aur si lire turcesti.

 

Vor fi turcii alaturi de Erdogan in cruciada impotriva dolarului? Cine le poate garanta ca vinzind dolarii economisiti pentru lire si aur, turcii vor deveni mai bogati sau vor putea controla economia lor?

Erdogan simte pulsul international, dar nu se stie daca poate convinge poporul sa converteasca dolarii in lire si aur….

Cu numai doua zile in urma, lira turceasca  a cazut la un nou record minim raportat la dolarul american, in jurul valorii de 3,60 lire la un dolar american, numai in citeva secunde, imediat dupa ce Erdogan a afirmat ca cea mai stimulativa cale pentru investitori ar fi dobinda cu mult mai mica si a impulsionat in public Banca Centrala  Turciei, sa procedeze aidoma Japoniei si Americii, in scaderea dobinzii. Erdogan spunea zilele trecute: “De ce trebuie ca Turcia sa aiba dobinda de 14-15%?”

Raspunsul este foarte simplu si il stie si Erdogan, dar el mai stie si starea economiei turce. Moneda unei tari tinde sa devina din ce in ce mai depreciata in momentele cind regimul politic este instabil sau Banca Centrala reduce masiv dobinzile, dar Turcia nu isi poate permite in acest moment asa ceva, daca doreste sa stabilizeze economia cu o lira déjà la un nivel de jos istoric.

Intrebarea turcilor catre Erdogan ar trebui sa fie: ”La ce nivel minim sau maxima ar trebui sa fie lira, in viziunea Presedintelui, pentru a fi stimulativa, fara sa duca la un colaps economic?”

Ca urmare a constatarilor Sultanului, el a impulsionat populatia sa schimbe dolarii in lire si aur, pentru a stimula economia turca si a scoate din cursa dolarul....

Erdogan spunea cu doua zile in urma:”Cei care au dolari sub perna, mergeti si schimbati in aur sau in lire turcesti. In acest fel, lira turceasca va creste masiv in valoare si veti cumpara produse importate cu prêt mai mic. Lasati aurul sa cistige in valoare si rezervele noastre ne vor permite sa duce lira la o valoare favorabila economiei…” spunea Erdogan pe principalele canale ale televiziunilor turce..

Mai departe, Erdogan spunea:” De ce este necesar sa admitem cresterea monezilor straine?”. La numai citeva ore, lira a crescut comparativ cu dolarul, la 3,55…

Si nu a fost o gluma, turcii urmind sfatul lui Erdogan, chiar daca ei nu dadeau o conotatie logica fenomenului, dar incercau sa inteleaga faptul ca sultanul stie ce spune… Publicatia centrala turca, Hurriyet, raporta cu numai doua zile in urma ca Bursa de la Istanbul a fost prima institutie care a inceput masiv sa converteasca toate resursele in dolari, in lire turcesti, la numai citeva ore dupa ce Erdogan si-a incheiat cuvintarea…prin care ii incita pe turci impotriva dolarului…

http://www.hurriyetdailynews.com/borsa-istanbul-converts-all-cash-assets-into-lira-after-erdogans-remarks.aspx?pageID=238&nID=106847&NewsCatID=346

 

Cind spui “homeless”, spui America. Cea mai mare saracie din toate timpurile la nivelul “omului de rind” din SUA. Imaginea Americii este total compromisa de milioanele de homeless de pe trotoarele marilor orase...

Poate putini dintre noi, care inca mai avem o locuinta, ne putem imagina ce inseamna sa petreci un sfirsit de saptamina sau chiar un miniconcediu sau vacanta in adaposturile pentru oamenii strazii, “homeless” sau in strada dormind pe cartoane si inveliti cu cirpe. Putini dintre noi isi pot imagina ce inseamna sa fi avut o casa si o familie, dupa care sistemul capitalist sa te impinga in strada sau in adaposturi pentru homeless, in care sa dormi alaturi de drogati, infractori, prostituate de ultima speta si in general, jungla marilor orase americane.

Imaginea omului homeless, in viziunea multora dintre noi, pare sa fie a unui om in virsta, betiv, prost imbracat, care intinde mina pentru a primi niste maruntis, dar adevarul american este ca aceasta imagine nu mai este de mult semnificativa si tabloul este cu mult mai complex si mai jalnic in acest domeniu trist al capitalismului. Un numar impresionant de copii si tineri, femei si batrini, nu au unde locui si nu au o adresa in actele de identitate.

Poverty USA, prezinta un raport prin care ne arata faptul ca 1,6 milioane de copii americani sint ”cazati” in adaposturile pentru homeless sau in case de urgenta…  

http://www.povertyusa.org/

In Media, niciodata nu se discuta despre acest aspect, ba mai mult, sintem infectati cu sagetile verzi in sus ale stocurilor si cresterile remarcabile ale acestora, cineva facind comentarii asupra lor, zimbind…pe micile ecrane sau in publicatii mincinoase.

In SUA, numarul copiilor homeless, de la “sfrisitul” declarat de liderii lor, a Recesiunii, care in realitate este in continuare, a crescut cu peste 60%, deci numai in ultimii 2-3 ani. In acelasi timp, America a devenit mai “bogata” la nivelul unui grup de infractori financiari, cu acelasi procent, 60%...

http://www.childtrends.org/indicators/homeless-children-and-youth/

http://www.alternet.org/economy/numbers-are-staggering-us-world-leader-child-poverty

In parcarile marilor lanturi comerciale si peste tot unde exista lumina pe timp de noapte, putem vedea sute si mii de masini, in care dorm si locuiesc cei din clasa de mijloc americana cu familiile lor, alti cumparindu-si rulote si dormind in ele in locurile amenajate.

Criza spatiilor de locuit si saracia, au cuprins America, in Los Angeles, criza celor homeless fiind in acest moment fara precedent…

http://www.laweekly.com/news/7-myths-about-homelessness-in-los-angeles-7639919

 

Merita Europa sa fie lasata sa se autodistruga? Cine pierde si cine cistiga din acest proces. Cine si cum poate opri Europa de la autodistrugere? Mai exista vreo sansa?

In ultimii ani, Europa nu mai are un sistem al prioritatilor, care sa ii ghideze pe europeni, nici in politica, nici in economie, nici in viata sociala, nici in relatiile externe cu alte tari de pe alte continente si in general pare o nava veche si in deriva, cautind cu disperare directia dorita, folosind o busola politica invechita si defecta..

Dar, totusi, ce a ramas bun din aceasta Europa din acest batrin continent, legat de valori si respect?

Tarile nordice europene, trateaza teroristii, ca niste victime, niste oameni amariti care au nevoie de ajutor, care aduc o “tematica” ce baga bani in buzunarul clasei politice europene. Dar aceasi politicieni europeni, nu ne spun nimic despre drepturile oamenilor saraci din tarile lor, despre amaritii din aceste tari care sint traumatizati dupa ce au votat acesti politicieni.

In aceasta perioada, peste 30.000 de luptatori ai ISIS din peste 100 de tari diferite, care au luptat in Siria, Irak si Libia s-au imprastiat de-a lungul si de-a latul Europei, dupa ce sansele lor de a crea propriul stat au fost curmate de Rusia si coalitia pe care o conduce in Siria, Irak si in zona Orientului Mijlociu.

Dar, politicienii europeni dorm linistiti, mai ales stiind ca bugetele pentru securitate pot fi marite oricit, iar ele pot la rindul lor sa le asigure securitatea lor si nu a  populatiei din tarile pe care le conduc, acesti politicieni fiind mai mult decit multumiti cu prezenta ISIS pe continent pentru a-si finanta “trupele lor de mentinere a pacii sociale”, stiut fiind ca politicile lor economice sint falimentare. Sa vedem cum este prezentata situatia de catre Radio Sweden..

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6540648

Radio Sweden, arata ca “in jur de 140 de luptatori ISIS s-au intors in Suedia din Irak si Siria”, urmind ca “oficialitatile sa incurajeze in continuare venirea celor care renunta la a mai lupta pentru ISIS, acordindu-le sustinere acestor dezertori..” de care nici macar nu se stie daca sint sau nu dezertori.

In aceasta situatie si conceptie, se afla municipalitatile din Lund, Malmo, Borlange si Orebro, din Suedia, dupa cum arata tot Radio Sweden..  

http://www.express.co.uk/news/world/725238/Mosul-Britain-Europe-terror-warning-isis-jihadis-unleash-Karin-von-Hippel-daesh-RUSI

Municipalitatea din Lund a ajuns la concluzia ca acesti dezertori violenti si pregatiti sa omoare cu singe rece, carora li s-a predat lectia dusmaniei fata de alte culturi si popoare, ar trebui tratati ca infractori marunti, care ar trebui integrati in realitatea suedeza actuala..., ”trebuiesc ajutati cu loc de cazare, angajari si integrarea in viata sociala”...

 

Erdogan trece la o noua faza politica, de data asta determinata, motivata si intretinuta de siguranta urmatorului pas politic si economic...Siguranta lui arata vestului ca are variante...

UE a dovedit inca odata, daca mai era nevoie, incapacitatea politica si a celor ce decid economic starea acestei uniuni a glumetilor si sevitorilor, niste clovni de zi cu zi, fara nici o orientare si sincronizare in nici un plan.

De data asta, a fost rindul Turciei, din nou, de a demonstra UE ca sint o clica de aiuriti fara nici un orizont, care pot lua decizii distructive chiar impotriva lor insusi.

Tensiunile dintre Bruxelles si Ankara, au degenerat in ultimele zile in mod abrupt, Parlamentul European votind joi, majoritar, inghetarea tratativelor de aderare a Turciei la UE.

In opinia mea, Erdogan nu este deloc deranjat de decizia prostilor care stau in scaune calde la Bruxelles si Strasburg. El astepta mai mult decit orice ca ei sa faca acest pas gresit si chiar avea nevoie de el. De cealalta parte a Marii Negre, in Rusia, a fost o dovada ca UE nu este o uniune ci o sleahta de oameni razbunatori si fara vederi politice si economice.

Rusia a vazut in rejectarea aderarii Turciei, o noua vulnerabilitate a UE si posibila valorificare a acesteia de catre Presedintele Putin.

Este clar ca vestul, de la Trump si pina la Junker si alti aiuriti in ale politicii, sint disperati si iau masuri pompieristice, ba mai mult, dovedesc ca sint psihopati si ca incearca prin acelasi metode, in cadrul aceluias joc pirdut, sa refaca handicapul slabiciunilor lor si chiar sa cistige, prin acelasi metode prin care au pierdut si au devenit din ce in ce mai vulnerabili de-a lungul timpului, deci psihopati dupa definitie…

Turcia ameninta cu ceea ce era inevitabil sa faca, la un moment de timp, si anume cu indreptarea a peste 3 milioane de refugiati sirieni catre vest. Erdogan ar fi facut-o oricum, dar el stia ca trebuie sa o faca in urma unui refuz, pentru ca Erdogan este cu mult mai politician decit aiuritii de la Bruxelles. Erdogan este un politician care stia ca trebuie sa actioneze in asa fel incit lucrurile sa se intimple dupa un plan prestabilit.

In faza urmatoare va intervenii, cum este si normal, Unchiul Sam, sau Trump, in varianta noua. Americanii vor da si ei un ultimatum UE si de data asta UE va vedea de ce prosti este condusa. Bruxelles-ul avea o singura sansa diplomatic vorbind si compensatoriu, si anume de anticipare a pasului facut de Erdogan in sensul amenintarii cu refugiati si punerii unor presiuni din ce in ce mai mari pe SUA, in ideea de a-i accepta, compensind in final cu o acceptare generala, insa cu o finantare de catre Trump a NATO.

UE nu a facut-o si a pierdut totul, ca deobicei. Acum vine rindul politic al lui Trump sa puna presiune pe UE si sa ia partea Turciei si lui Erdogan. Acest lucru va deteriora si mai mult viata economica si sociala din UE si va duce la miscari de masa, datorita unor compensatii total in detrimentul UE, care, la rindul ei, a facut toti pasii politici gresiti. UE va fi sub presiunea strazii si va continua sarabanda greselilor, Erdogan stiind acest lucru si amenintind exact in preajma alegerilor din Germania, Franta, Austria si alte tari vest europene. Erdogan a ales momentul cel mai bun si eu cred ca i s-a predat “undeva” o lectie a politicii de calitate...

 
More Articles...


Page 7 of 106

ORA EXACTA

Banner
Banner
Banner
Banner

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?Cine este ONLINE ?

We have 12 guests online

The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.