ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bun venit la "ALTERNATIVA ROMANIEI" !

In pofida cererii americanilor de a se marii salariul minim pe economie, corporatiile americane il scad si chiar il aduc aproape de zero.... in dorinta de a testa simtul de sclavi al americanilor.Salariu zero pentru munca in weekend la marile corporatii.

Obama si circarii de pe linga el, militeaza, ca si sindicatele, pentru marirea salariului minim pe economie, ceea ce dupa opinia mea este o eroare fundamentala a unui sistem economic.

De ce trebuie crescut salariul minim pe economie, intr-o economie in asa zisa evolutie, cum declara capitalistii, pentru a duce in final la o marire de preturi in scara, in loc ca, avind acelasi salariu, sa se poata cumpara o mai mare cantitate si varietate de marfuri, care ar reprezenta un pas inainte pentru consumatorul care este si producator???

Pe de alta parte, oamenii ies in strada in aproape fiecare oras din America pentru a-si manifesta nemultumirea  datorata faptului ca nu isi pot plati cheltuielile cu un salariu minim pe economie, cerind ca el sa fie de 15$/ora, dar corporatiile se opun, spunind ca in acest caz, vor concedia un numar foarte mare de lucratori... Contradictie de proportii a sistemului, care de fapt este si parte a crizei sistemului capitalist.

Intrebarea ar fi: si cine va produce pentru aceste corporatii? Din articolul de mai jos, veti vedea ce a adus saracia si lipsurile in America in domeniul relatiei lucratorilor cu patronatul, la o mare corporatie americana, Urban Outfitters si modul cum isi bat aceste corporatii joc de oameni.

Fara discutie ca situatia asta nu este singulara ci as spune generalizata, din discutiile pe care le-am purtat cu mai multi angajati de la diferite companii. Fara discutie ca aceasta abordare a companiilor americane va fi cit de curind, una foarte comuna in Romania si nu numai.

Pentru a crea imaginea unui salariu minim pe economie mai mare si aproape de cel solicitat de muncitori, compania Urban Outfitters a chemat lucratorii la lucru in weekend pentru a lucra gratis, deci cu zero “salariu minim”, pentru simbata si duminica, pentru a putea sa isi mentina locurile de munca...

http://nypost.com/2015/10/08/urban-outfitters-asks-employees-to-work-for-free-on-weekends/

 

Americanii apeleaza la sisteme de tip CAP (Cooperativa Agricola de Productie) in agricultura lor, in speranta de a crea "Sharing Economy". Asta dupa ce in Romania, aceasi americani au considerat CAP urile parte a unui sistem distructiv...

In perioada dintre recolte, echipament agricol in valoare de peste 248 de miliarde de dolari, la nivelul agriculturii americane, zace in hambare, asteptind sa fie folosit.
Americanii au realizat, dupa zeci de ani de achizitii fara relevanta a unor echipamente agricole costisitoare, faptul ca ar fi mult mai eficienta folosirea in comun a unui parc de echipamente, intretinerea in comun a acestora si complementaritatea investitiei in aceste echipamente care sint folosite in comun. Daca in Romania se numea Cooperativa Agricola de Productie si se considera patrimoniul ei ca fiind un bun comun al intregii obsti, folosit atit in derularea unor programe agricole comune cit si pentru efectuarea de lucrari agricole individuale ale membrilor comunitatii, in America se defineste ca parte a “Sharing Economy”, un concept care a luat o amploare de neimaginat, americanii ajungind pina intr-acolo incit isi imprumuta unii altora obiecte de imbracaminte si incaltaminte, pentru a economsii bani.
Asta dupa ce, ei au fost vehementi impotriva acestor uniuni(asociatii) agricole socialiste de natura sa serveasca comunitatile rurale si sa produca profit atit pentru guvern, in mod direct, cit si pentru fiecare membru in parte.
Compania FarmLink, care are cartierul general in Kansas City, a creat o platforma digitala pentru a ajuta fermierii sa inchirieze echipamentul agricol din dotare individuala, catre alti fermieri, care pot fi in vecinatate sau la sute de kilometri departare, stiut fiind ca fermele americane se intind pe suprafete enorme. Defalcarea stringerii recoltelor agricole pe zone, a facut ca acest sistem de inchiriere a echipamentelor agricole, sa fie unul eficient economic, in perioadele de virf. Fermierii pot semna online si isi pot exprima dorinta de a folosii echipamentele agricole in anumite perioade ale anului. In felul asta, fermierii isi folosesc mult mai eficient aceste unelte agricole si banii investiti inregistreaza un retur in profit, de natura sa duca la amortizari mult mai rapide ale lor.
Exista contracte ferme cu toate detaliile de inchiriere ale acestor echipamente agricole intre ferimieri. Compania FarmLink, asigura transportul catre fermieri al echipamentelor, creind mediul necesar derularii rapide si eficiente a procesului, avind in vedere timpul limitat in recoltare a productiei cit si insamintarile. Aceasi companie inlesneste fermierilor ancorarea lor la companiile de asigurari pentru ca productia sa fie asigurata si fluxul agricol sa aiba continuitate.

 

Noua centura de rugina a economiilor tarilor “dezvoltate” – Canada. Slabiciunea industriei producatoare de bunuri, arata declinul major al unei economii.

In continuare, datorita situatiei economice instabile si in directia inrautatirii, din Romania, multi concetateni de-ai nostri isi indreapta atentia catre Canada dorind sa emigreze, pentru ca au auzit ca este o “tara buna”, fara insa sa defineasca conceptul.

Dar canadienii, nu mai cred ei acest lucru si ma gindesc cum pot romanii din Romania sa gindeasca despre Canada ca este o “tara buna”, din moment ce economia ei incepe sa rugineasca si sa depinda de resurse si imprumuturi de la marile banci americane, carora Primul Ministru Harper le cinta osanale si nu iese din cuvintul evreilor…

Ontario este considerat ca fiind provincia perla a economiei canadiene, dar daca ne deplasam in zona sud vestica a ei, in Peninsula Niagara, una dintre cele mai prospere industrial cindva, vom avea ocazia sa vedem scene holywoodiene, din filmele cu zone parasite si in putrefactie economica. Uzine metalurgice parasite, foste fabrici de producerea pieselor auto pentru automobilele americane(Canada produce aceste componente de zeci de ani, dar nu are nici un automobile pe care sa scrie Made in Canada, din pacate) acoperite de buruieni, fabrici de procesare a alimentelor cu hale unde se adapostesc ciini strazi si multe alte unitati economice, care ruginesc parasite, de parca ar fi venit o armata invadatoare si nativii ar fi fugit lasind in urma totul.

Este o imagine mai mutl decit dezolanta.. Toate utilajele zac ruginite, acoperite de buruienile inalte, insa nimeni nu spune nimic si nu face nimic, nici macar sa ia aceste ruginituri sa le recicleze sau sa creeze alte capacitati de productie pe structura celor parasite…

Manufacturing-ul a luat o lovitura puternica in Canada, in a doua parte a anilor 2000 si una mortala imediat dupa 2010, cind pretul petrolului a fost mare conducind valoarea monedei canadiene la cote ridicate, chiar peste dolarul american, facind mai toate unitatile productive canadiene, in mare parte venite din SUA sau cu capital american, necompetitive..

“Loonie-ul”, asa cum se numeste dolarul canadian, a cazut odata cu pretul petrolului de pe piata mondiala, ceea ce a aratat o economie saraca si bazata in totalitate pe resurse, greu exploatabile si in combinatii chimice care necesita procese de prelucrare dificile.

 

Arabia Saudita a bombardat al doilea alai de nuntasi in mai putin de o saptamina, in Yemen. Armata saudita s-a "specializat" pe bombardament asupra nuntilor yemenite.. Americanii bombardeaza spitalele... Rusine de proportii.

Dupa cum am precizat in ultimele articole legate de sauditi si implicarea lor in razboiul din Golf, despre disperarea lor datorita banilor pierduti prin pacalelile americane, despre cit de "uman" este regimul de la Rhyad si multe altele, acest regim dictatorial intretinut cu manunsi de SUA, s-a implicat masiv in atacul asupra Yemenului, omorind sute de copiii, femei, batrini si oameni nevinovati in zone unde nu au avut si nu au dusmani, dar au interese financiare.

Ultimele doua ispravi ale acestor neispraviti, s-au derulat ca o bataie de joc fata de fiinta umana si drepturile ei la viata, asta in conditia in care sauditii au fost numiti de ONU pentru a conduce….. Consiliul pentru Drepturile Omului de la Natiunile Unite....

In mai putin de o saptamina, acesti sauditi au bombardat doua nunti, ultima data lasind 23 de morti si un numar impresionant de raniti.... Asta pentru ca se "ocupa" de drepturile omului....

Chiar mincinosii de la The New York Times, nu au putut trece cu vederea dezastrul lasat in urma de lacheii americanilor, sauditii., in Sanna, capitalal tarii.

http://mobile.nytimes.com/2015/10/08/world/middleeast/yemen-airstrike-said-to-kill-23-at-a-wedding.html?referer=http://t.co/seUNoGQdBS&_r=1

Pe 28 Septembrie 2015, cu citeva zile in urma, aceasi sauditi au bombardat o alta nunta pe coasta Marii Rosii, unde au omorit peste 70 de nuntasi, chiar in cortul in care se tinea sarbatoarea, lasind  in urma un dezastru de neimaginat, asa cum fac si patronii lor americani...

Numai pina in przent, armata saudita de ocupatie, in Yemen, au lasat peste 2355 de civili morti si zeci de mii schiloditi de bombele lor, numai in sase luni, printre care si .... activisti internationali pentru drepturile omului....

Cu ce ii ajuta? O fac pentru a-si vedea suprematia si controlul Strimtorii al Mandeb din susdul Yemenului, ceea ce devine din ce in ce mai nesigur odata cu preluarea controlului regiunii de catre Rusia si Iran... sustinuti de China si Hezbolah.

Este interesanta pozitia autoritatilor americane, dupa cum vedeti in Al-Monitor..
http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2015/10/saudi-war-yemen-senate-arms-sale.html#

 

Se asterne saracia peste America... Peste 102,6 milioane de americani cu virsta si capacitate de munca, nu au un loc de munca.... Pentru ei, "American Dream" nu va mai exista niciodata. Unii romani inca mai viseaza...

In toate publicatiile americane si canadiene, minicunile abunda, fiind trimbitata o refacere economica care nu numai ca nu exista, dar creaza impresia unui dezastru in crestere si fara iesire, din care razbate o pierdere totala de incredere si cadere morala a poporului american.

Rezervele Federale, banca centrala a Americii a condus tara intr-o falsa economie a imprumuturilor enorme pe gospodarie americana, pentru a marii consumul in mod artificial, ceea ce s-a intimplat in mai toate tarile dezvoltate, in final, ducind la falsa impresie a unui PIB in crestere, aceasta crestere fiind una bazata de investitii gresite si mai ales in domeniul financiar, care au rupt aceste tari de posibilitatea dezvoltarii unor economii reale.

Numitorul comun al intregului dezastru, este falsificarea "preturilor" prin departamentul finantelor din economiile capitaliste dezvoltate...

Distrugerea preturilor corecte, o vedem numai si numai datorita pietelor financiare, care au dus la un curs total artificial, in lant, al preturilor, care evident ne afecteaza pe noi toti, creind la rindul lui o clasa politica si economica de oameni interesati in imbogatiri rapide si dezinteresati de economia reala, dar raportind cifre fara semnificatie al caror impact il vedem in strada, in magazine, in piete si peste tot. Tiparirea nebuneasca de bani si aruncarea lor iresponsabila, procese conduse de bancile centrale capitaliste, au dus la un exces de proportii al sectorului financiar raportat la economia reala si ceea ce se produce in economia reala, care practic a fost marginalizata...

Daca ne uitam la americani, care au ajuns la o datorie agregata de peste 18.000 miliarde de dolari si in permanenta crestere, in numai 20 de ani, putem distinge faptul ca explozia acestei deatorii este de 3,7 ori mai mare decit cresterea PIB-ului american.

Deci refacerea lor economica este 100% imposibila, iar colapsul final este din ce in ce mai aproape...

Dar, chiar aceasta cifra de 3,7 este subestimata, pentru ca americanii, ca si multe tari capitaliste dezvoltate, masoara PIB-ul cu formule total eronate, statisticienilor si economistilor lor, dindu-li-se  rezultatul si fortindu-i sa realizeze formule care sa reflecte acest rezultat fals, total fals.

Economiile tarilor dezvoltate capitaliste calculeaza acest PIB fals, prin investitii disperate, care evident se adauga la formula PIB-ului, dar ele sint facute in totalitate din imprumuturi, care la rindul lor sint finantate din bani tipariti, deci fals de la cap la coada. Este o crestere artificiala a PIB-ului, care nu are nici o legatura cu nici o lege economica, iar finalul o va dovedi...

Guvernele capitaliste manipuleaza numerele pentru a acoperii dezastrul economic existent.

 

China se alatura in “full” Rusiei in dorinta de a curata zona Golfului de teroristi. Actiunea lor va continua la nivel global. Nu este simplu dar procesul a inceput si nu poate fi oprit.

Pe data de 2 Octombrie, China a trimis un mesaj diplomatic Rusiei prin care anunta Ministerul Apararii rus de sosirea in foarte scurt timp a bombardierelor J-15 pe cerul Siriei, pentru a sustine campania rusa impotriva terorismului din Siria.

Cu numai citeva zile in urma, Bagdadul a oferit armatei ruse o baza aeriana, pentru a lovii ISIS, care ocupa un vast teritoriu din Irak. Rusia are linga ea militarii chinezi, iranieni, irakieni, sirieni si ai Hezbolah.

China a anuntat ca avioanele lor militare vor pornii de pe portavionul Liaoning – CV–16, care a ajuns pe coasta Siriei pe 26 Septembrie. Este prima operatie militara chineza in Orientul Mijlociu si cu siguranta nu se vor face de ris in compania rusilor si cu un adversar in izmene si cu citeva tunuri si pusti, cum sint cei de la ISIS.

Joi dimineata, Ministrul de Externe chinez a facut urmatorul comentariu legat de criza siriana, la Consiliul de Securitate din cadrul ONU:”Lumea nu isi poate permite sa stea si sa priveasca nepasatoare la terorismul din Orientul Mijlociu…”

Premierul irakian, Haider al Abadi, a comentatla US PBS News Hour:”Trupele ruse sint mai mult decit binevenite in Irak, pentru a lupta si a ne ajuta sa luptam impotriva ISIS. In acelasi timp, Rusia are sansa de a lupta si elimina peste 2.500 de ceceni inregimentati in trupele ISIS din Irak”.

Irakul a convenit cu Rusia, printr-un acord care a infuriat Casa Alba, ca fortele aeriene ruse sa foloseasca baza aeriana de la Al Taqaddum, din localitatea Habbanyah, la numai 74 de kilometri de Bagdad, impotriva teroristilor ISIS.

In acest fel, Rusia a cistigat o enclava militara, oferita de irakieni, asa cum s-a intimplat si in Siria, unde a preluat Latakia si cu siguranta nu ii va dezamagii nici pe sirieni si nici pe irakieni.

Ceea ce este interesant, baza militara irakiana de la Habbanyah, este folosita si de fortele aeriene americane, care acum sint stationate la sol, numarul soldatilor americani din aceasta baza fiind de 5.000…. ei privind acum cum desfasoara rusii o operatiune militara pentru ca ei nu se pot ridica de la sol, care ar fi trebuit sa fie a lor, insa politica nu este intotdeauna o stiinta “exacta” si ei vor invata din asta… daca vor intelege acest lucru.

Adrian Cosereanu

 

LA MULTI ANI PRESEDINTELUI PUTIN LA CEA DE A 63 ANIVERSARE A ZILEI DE NASTERE !

Ma alatur felicitarilor adresate Presedintelui Putin, cu ocazia celei de a 63 a aniversare a zilei de nastere si impreuna cu sute de milioane de oameni de pe Terra, ne indreptam gindul catre singurul pilon al stabilitatii si cel ce poate elimina terorismul si pe cei ce il genereaza si poate aduce pacea si linistea pe glob.

 

Bibi incepe sa tremure, dar Rusia trimite o delegatie militara condusa de Adjunctul de Stat Major, pentru a linistii Israelul si a-i asugura pe evrei ca nu este rindul lor, dar poate fi…

Adjuctul Statului Major al Ministerului Apararii ruse, Gen. Nikolay Bogdanovsky, acompaniat de o delegatie militara, a sosit in aceasta dimineata in Israel, pentru o vizita de doua zile. Ei doresc sa il linisteasca pe Bibi Netanyahu, ca nu va fi tinta jeturilor militare ruse, iar in acelasi timp sa ii atraga atentia ca a avut ani de zile pentru a stinge acest conflict, demersuri care au fost fara success, iar de data asta fiind rindul Rusie sa isi “incerce” puterile cu teroristi salvaristi ISIS, care fug ca disperatii prin desert dezbracati si desculti.

Israelul trebuie sa inteleaga: 1. Faptul ca pe 2 Octombrie, Ministrul Aparari rus a anuntat o desfasurare surpriza a navei Moskva in Mediterana in apropierea zonei de coasta, echipata cu 64 de rachete de ultima generatie de tip S-300, chiar in zona costala a Siriei, la Latakia, in apropiere de statul evreu, pentru a fi si ei “martori” la modul cum trebuie operat cu acesti criminali ISIS, finantati de evrei, qatarezi si sauditi si echipati militar de americani.

http://sputniknews.com/middleeast/20151006/1028078238/russia-israel-coordination-syria.html

Presedintele Putin ii da din nou sah mat lui Netanyahu, exprimindu-se ca doreste ca evreii sa participle la actiunea impotriva ISIS, tocmai pentru ca, diplomatic, sa ii puna in situatie penibila in fata aliatilor americani care sint patronii ISIS si sa vada reactia liderilor politici evrei.

Este evident ca Rusia nu are nevoie de o actiune comuna cu Israelul in acea zona, pentru ca odata cu Rusia in zona, se alatura militar Iranul, China, Irakul si Hezbolahul… Poate Israelul sa se alature acestei echipe impotriva ISIS? Presedintele Putin isi bate joc de ei…

Rusia a impus “no fly zone” in toata Siria, ceea ce inseamna si nordul Israelului, incluzind si mult rivinitele Inaltimi Golan. La fel, turcii “beneficiaza” si ei de “no fly zone”, ceea ce ii impiedica sa ii mai masacreze pe kurzi si sa faca din kurzi prieteni ai Rusiei, printr-o politica de “soft power” a liderului de la Kremlin.

Zona va fi “ferita” si de aviatia americana, care incearca insa sa duca lucrurile la extrem prin trimiterea periodica a cite unei misiuni de lupta, chiar dupa ce au fost avertizati de rusi.

 

Arabia Saudita plateste pretul prostiei si increderii in americani. Rezervele monetare ale tarii sint la cel mai scazut nivel din ultimele 32 de luni. Sauditii incep sa imprumute bani.... Petrodolarul si caderea lui isi spun cuvintul.

Sauditii sint din ce in ce mai disperati, in primul rind datorita cheltuielilor nebunesti facute pentru a intretine ISIS si in final sa poata avea un guvern marioneta la Damasc, pentru a putea exporta petrolul catre Mediterana, spre Europa, odata cu aceasta, eliminind Rusia din ecuatia petrolului European.

Din pacate pentru regi, printi, emiri, sultani, seici si altii, lucrurile nu au decurs asa si credinta lor in ajutorul american s-a naruit, asa cum se intimpla si se va intimpla si cu liderii romani, care vor duce tara in zona Lumii a Treia, raminind fideli americanilor.

Bugetul saudit este in cadere masiva, pretul petrolului in declin si el, tara nu produce si nici nu ar putea sa produca ceva, razboiul declansat in Yemen aduce gauri majore in visteria saudita, petrodolarul incepe sa dispara de pe piata iar sistemul lor financiar a fost bazat pe acest petrodolar, din ce in ce mai putin acceptat de multe tari, dintre care Rusia si China.

Toate acestea , plus achizitionarea de echipament militar costisitor de la americani, ii vor duce pe sauditi sa isi vada rezervele din bancile americane secatuite si sa stea cu mina intinsa la evrei, ceea ce se si doreste... Regii, au crezut ca petrolul si simtul de criminali sint suficiente pentru a domina o zona extrem de volatila ca Orientul Mijlociu.

Sauditii nu au inteles nimic, nici din devalorizarea yuanului, nici din cursul pietii, nici din crearea AIIB, nici din activarea Bancii de Dezvoltare a BRICS, ei crezind in continuare ca reprezinta ceva, pentru ca au dolari in rezerve si pot cheltuii, iar americanii i-au incurajat sa o faca.

Deficitul fiscal al sauditilor este de peste 20% din PIB, iar petrolul isi continua caderea in timp ce regii vor sa mentina legea si linistea in regat. Sa vedem ce spune Bloomberg..

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-04/saudi-foreign-reserves-drop-to-the-lowest-level-in-32-months

 
More Articles...


Page 7 of 67

ORA EXACTA

Banner
Banner
Banner
Banner

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?Cine este ONLINE ?

We have 31 guests online

The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.