ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bun venit la "ALTERNATIVA ROMANIEI" !

Presedintele Putin, incheie un nou acord istoric de proportii in domeniul colaborarii energetice cu Argentina. Se pare ca au ramas numai americanii, naivii din vestul Europei si fascisti instalati de ei la Kiev, care inca mai vad Rusia ca un dusman.

Dupa ce a incheiat acorduri strategice si de mare anvergura cu China, in Mai, cu Kazastanul si Belarusul, in Iunie, luna Iulie a adus pe agenda de lucru a Presedintelui Putin, una din cele mai strategice tari din America de Sud, Argentina. 

Cu doua zile in urma, Presedintele Putin si Presedintele Argentinei, Doamna Cristina Fernandez de Kirchner , au parafat un acord extrem de important pentru Argentina si zona Sud Americana, in domeniul  energiei nucleare. Toate aceste intilniri au loc in aceasta perioada in care, americani nu mai stiu cum sa promita apararea cu arma in mina a unor popoare care nu au nevoie de asa ceva, ci de o dezvoltare economica corespunzatoare.

Evident ca diplomatia rusa a inteles ca acest circ al armelor si imprumuturilor nu poate functiona si nu poate aduce nimic pozitiv in casele oamenilor, iar acestia au inteles drumul pe care americanii, vestul in general, si institutiile lor financiare il urmeaza si in favoarea cui.

 

Argentina doboara inca o data mitul invincibilitatii financiare a SUA si se apropie de Rusia. Adevarul despre modul cum America doreste sa ingenuncheze Argentina.

Intreaga presa americana, tuna si fulgera la adresa Argentinei, care nu mai face platile pe care le datora unor institutii financiare americane. Pagini intregi sint scrise despre refuzul Argentinei si scenariu pe care il va traii dupa 30 Iulie 2014.

Amenintarile abunda si deja se fac referiri la un potential faliment al tarii, similar cu cel al Greciei, daca nu si mai rau. Dar realitatea este cu totul alta, o realitate pe care presa la vedere nu o spune , pentru ca aceasi "oameni" care conduc Media in America, sint si parte a  familiilor sau chiar ei, care au imprumutat Argentina si care au dat tara pe mina unor mari corporatii financiare in final, prin mecanisme draconice.

In luna August a anului trecut, 2013, un tribunal din New York dadea ordin statului Argentinian (guvernului) de a plati 1,5 miliarde de dolari, plus dobinda calculata, catre doua mari corporatii financiare din SUA, NML Capital si Aurelius.

 

 

America si intreaga lume capitalista, se teme sa inceapa campania impotriva marilor corporatii evazioniste, care, dupa ei, ar putea aduce mari probleme economiei. Deci capitalisti prefera sa mearga pe mina hotilor....

Atunci cind cineva fumeaza zeci de ani si doreste sa renunte, este un proces greu, cu multe probleme de adaptare la un nou mod de viata, dar si foarte dureros pentru sanatate, creind un dezchilibru pe care multi nu il pot suporta.
Acelasi lucru se intimpla cu furatul si inselaciunea in sistemul capitalist. Ea a fost si este la baza tuturor "realizarilor" clasei dominante, a fost la baza sistemului financiar, a  fost la baza relatiei cu contribuabili, a  fost la baza crearii bogatiei artificiale din stocuri la burse, dar omul de rind a inteles ca este si el bogat, in mod automat, daca traieste intr-o tara in care o mina de oameni afiseaza o opulenta de neimaginat.

Nu a fost sa fie asa, iar acum s-a ajuns sa se faca analize, daca sistemul capitalist ar trebui sa construieasca institutii abilitate pentu a "scutura" marile corporatii transcontinentale, care sint cei mai mari evazionisti si nu platesc nici un fel de taxe, care mint, inseala, dezechilibreaza economii si creaza clase politice in detrimentul omului de rind.

 

UE discuta de necesitatea privatizarii economiei romanesti, in timp ce Franta si mai marii uniunii, ancoreaza statul prin investitii la cit mai multe companii de proportii.

Nu cu mult timp in urma, capitalisti europeni sustineau ca sistemul socialist, denumit de ei communist, din estul Europei, ar fi colapsat datorita unei excesive centralizari economice, datorita implicarii statului in structurile economice, dar sa vedem cu date de ultima ora, ce fac ei.

Franta, prin Presedintele ei si Ministrul Economiei – Arnault Montebourg, a anuntat zilele trecute un plan economic de sustinere a companiei americane General Electric (GE) in planul de colaborare cu Alstom.

Dar Alstom este a doua mare companie franceza in care guvernul francez a bagat sume incredibile in aceste doua trimestre ale anului in curs, statul francez avind peste 20% actiuni in cadrul companiei.

Acelasi stat francez, care se vrea capitalist cu presedinte vopsit socialist, a cumparat 14,1% din actiunile Peugeot-Citroen, stiind ca acolo mai este actionara si companie chineza Dongfeng, specializata in fabricarea de automobile.

Motivatia liderilor francezi a fost ca intreaga investitie a statului a fost facuta in vederea mentinerii locurilor de munca….

 

Se vor ridica dobinzile bancare in economiile capitaliste ? Cu siguranta ! Ce implicatii vor fi si cit de contradictorii sint deciziile financiare ale sistemului capitalist.

Britanicii si in special Mark Carney, Guvernatorul canadian al Bancii Angliei, cred ca economia lor se imbunatateste pe zi ce trece, dar in realitate, poporul este ingrijorat si lipsit de incredere in acest sistem financiar, pentru ca nu stiu daca dobinzile bancare vor creste si mai ales cit vor creste.

Cei care au economisit bani in acesti ultimi cinci ani, mai ales persoanele in virsta, au primit o dobinda derizorie la depuneri, sub 0,5% si isi doresc o crestere a dobinzilor, pentru a le asigura suplimentul de bani in vederea cumpararii celor necesare traiului.

Cei care au imprumutat bani de la banci si alti furnizori de fonduri, sint in situatie si mai dificila in situatia cresterii dobinzilor, care este o problema de timp si nu va trece decit citeva luni, pina va avea loc aceasta crestere.

O crestere de numai 1% a dobinzilor pe piata bancara britanica, ar insemna o cheltuiala in plus de la bugetul de familie, pentru plata in rate a casei in care ei locuiesc, un prêt mai mare la imprumuturile la cardurile de credit care sint ucigase, pentru cei ce au crezut ca este o sursa facila si o crestere la ratele pe care cei mai multi englezi le au la diferite obiecte cumparate si diverse linii de creditare de care s-au bucurat pina acum, devastatoare.

 

Reinventarea sistemelor de educatie la nivel international, va aduce mari schimbari pe piata muncii. Universitatile capitaliste de "prestigiu" vor pierde "ratings-urile".

 

Vazind ca in lumea capitalista dezvoltata, datoriile tinerilor catre banci, pentru cursurile urmate in cadrul unui sistem de invatamint sau altul, sint enorme (tinerii americani au o datorie de peste 1.300 de miliarde de dolari catre banci, iar peste 35% reprezinta datorii delicvente, care nu se mai pot plati din varii cauze), m-am gindit de ce nu exista faliment pentru acesti datori care nu isi mai pot plati studiile, care au depus sute de resume-uri, in urma carora nu au gasit nimic de lucru?

De ce aceste guverne capitaliste perfide, nu au acceptat ca o stare normala a economiei, falimentul tinerilor raportat la cheltuielile de educatie?

Cum se poate ca, in situatia in care cineva cumpara o casa, inconstient, raportat la potentialul lui material, dar primind bani de la banca, si nu o poate plati, el poate declara faliment, dar daca imprumuta bani pentru a crea valoare in societate, pentru a dezvolta societatea si nu gaseste un loc  munca dupa zeci si sute de resume-uri depuse, de ce el nu poate declara faliment si reunta sa mai plateasca, pina cind societatea va gasi locul pentru care este pregatit?

 

 

Capitalismul, un sistem care isi jefuieste contribuabilii, investeste banii acestora in razboaie si grupari teroriste care tin pe acesti contribuabili in frica, imbogateste un grup de sacali ai finantelor, si in final continua jaful contribuabililor.

Auzim din ce in ce mai des despre Irak si ISIS, despre construirea in acea zona a unui stat islamic, a unui califat. Vedem pe micile ecrane lideri islamisti radicali si armate care ii urmeaza cu echipamente militare de provenienta americana.

Vedem aceasta grupare, ISIS, ca repurteaza succese din oras,  in oras, cu acest echipament militar american platit de contribuabili, in timp ce liderii americani ii considera teroristi pe acesti radicali sunni. Depozitele de armanent ale SUA din Irak au fost devalizate de acesti extremisti si au gasit acolo echipament la care nici ei nu se gindeau, de la blindatele Humvee, la piese de artilerie grea si rachete Stinger.

http://themostimportantnews.com/archives/us-made-stinger-missiles-have-likely-fallen-into-isis-hands-officials-say

America a inarmat armata irakiana cu echipament militar, platit de poporul american, pentru ca in final sa fie folosit impotriva intereselor americane si a crea ideea de teroare in urma careia , aceasi americani, vor trebui sa plateasca si mai mult in taxe, pentru urmatoarea faza a jocului industriei de armanent si a bancherilor. Toate aceste arme au cazut in minile extremistilor sunni, care promoveaza un regim islamic de o duritate nemaivazuta.

 

O noua criza economica este inevitabila, chiar daca liderii capitalisti ne asigura ca nu se va intimpla. Au mai facut-o si vedem in ce situatie economica sintem....

Multi oameni se intreaba cind va incepe refacerea, pentru ca ei nu o vad, iar lucurile merg din ce in ce mai rau pe tarimul mult trimbitatei prosperitati capitaliste. Oamenii sint obositi de minciuni si lipsiti de speranta, iar credibilitatea in liderii capitalisti, companii si institutiile capitaliste este la un minim istoric.

De aceasta data, insasi bancherii au inceput sa se teama ca lucurile vor degenera, chiar daca clasa politica este rupta complet de realitate, multi dintre acesti bancheri nemaigasind minciunile adecvate pentru prelungirea starii de agonie economica.

Banca Mondiala a declarat in urma cu putin timp, ca "este timpul sa ne pregatim pentru o noua si devastatoare criza economica". Multi americani se gindesc la ceea ce se intimpla la ei in tara, nefiind inca in stare sa preia in analiza conexiunile care au loc la nivelul economiei mondiale.

Bank for International Settlements(BIS), una dintre cele mai mari escrocherii ale secolului trecut si cel prezent, evident cu sediul in Elvetia, a eliberat de curind un raport in care avertizeaza populatia globului de iminenta unei noi crize a bunurilor acumulate si distribuite fara discernamint in economiile capitaliste.

 

Guvernul american inca mai spera ca poporul sa creada minciunile pe care le profereaza legat de situatia economica a SUA. Minciuni greu de digerat chiar si pentru cei ce nu au cunostiinte economice si politice. Capitalismul american in colaps total.

Minciunile  abunda, luna de luna in statisticile americane, in timp ce viata americanilor a devenit un calvar, in timp ce oamenii care muncesc intre 40 si 60 de ore pe saptamina, nu isi mai pot plati datoriile curente de intretinere si hrana, fara a se lua in calcul vreun "moft", gen concediu peste granita sau petrecerea unui sfirsit de saptamina in afara casei.

Pentru mult timp, americanul de rind a suspectat ca este ceva in neregula cu aceste date economice vehiculate in presa si TV, deoarece viata  lui devenea un calvar, iar cifrele aratau o imbunatatire evidenta a economiei.

Cu numai citeva zile in urma, au fost "revizuite" cifrele referitoare la PIB-ul american pentru primul trimestru al anului 2014 si evident, eliberate cu totul alte date decit prognoza initiala din Decembrie 2013, care ne spunea ca economia americana va inregistra o contractie de 0,1% in acest prim trimestru.

In loc de 0,1%, contractia economiei americane ar fi dupa opinia economistilor ancorati la guvern, la nivel de 1%, o diferenta uluitoare intre prognoza si realitate, care de fapt nici ea nu este chiar adevarata, deoarece informatiile din mediile serioase de analiza economica, arata ca in primul trimestru al acestui an, contractia economiei americane a fost de 2,9%, deci un cataclism economic fara margini. Cine mai poate crede balivernele si prognozele mincinoase si nebazate pe nimic ale guvernului  american?
http://themostimportantnews.com/archives/bad-to-worse-us-economy-shrank-more-than-expected-in-q1

 

 
More Articles...


Page 7 of 110

ORA EXACTA

Banner
Banner
Banner
Banner

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?Cine este ONLINE ?

We have 22 guests online

Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.