ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bun venit la "ALTERNATIVA ROMANIEI" !

Se poate scapa de spectrul razboiului, din moment ce SUA se pregateste de o conflagratie militara de proportii?

In mod normal, cea mai buna cale de a anticipa evolutia pacii sau a razboiului si desfasurarii fortelor militare, in cazul de fata, este urmarirea contractelor militare ale Departamentului Apararii al SUA, a echipamentului militar pe care il contracteaza si volumul lui. Pentagonul a comandat 177.000 de veste(armuri) antiglont de constructie speciala, pentru fortele lor combatante…in urma stirilor parvenite cu doua zile in urma, platind pentru ele suma de 93 de milioane de dolari companiei Ceradyne, care in urma cu citiva ani a fost achizitionata de 3M. In urmatoarele luni echipamentul militar ar trebui livrat..liderii militari americani aratind o graba nefireasca in procurarea lui.

http://www.businesswire.com/news/home/20160518005009/en/

http://www.armslist.com/posts/150410/denver-colorado-tactical-gear-for-trade--ceradyne-esapi--type-vi-level-iv-armor-plates-medium

Sa fie asta un semn ca americanii doresc pacea? Aceasta cantitate de armuri antiglont, acopera intreaga armata americana..

Fara discutie ca, complexul militar-industrial-bancar, pe care cu totii stim cine il conduce, jubileaza la auzul acestor comenzi, printre altele.

Cernadyne, a terminat de livrat echipament militar de protectie Pentagonului, la un contract realizat in Octombrie 2015, cind a fost vorba de 28.000 de armuri antiglont pentru soldatii americani, platind peste 34 de milioane de dolari, in timp ce unul din cinci copii americanii nu au posibilitatea sa serveasca micul dejun iar peste 1,5 milioane de americani traiesc acum in America secolului XXI, cu numai doi dolari pe zi(ati citit bine, doi dolari pe zi..), iar peste 31 de milioane de consumatori americani “sar” peste micul dejun din cauza situatiei materiale precare….dar pentru armament si echipament militar exista bani…

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2015/09/11/what-its-like-to-live-on-2-a-day-in-the-united-states/

http://www.huffingtonpost.com/2015/02/16/free-breakfast-schools_n_6679430.html

https://www.npd.com/wps/portal/npd/us/news/press-releases/pr_111011b/

Ultima oara cind Pentagonul a comandat cantitati de echipament militar in cantitati similare, a fost in perioada premergatoare invaziei in Irak..

http://www.upi.com/Business_News/Security-Industry/2015/10/14/US-Army-orders-next-gen-body-armor/9251444827645/

Se pregatesc liderii militari americani pentru o ofensiva sau un razboi de uzura? Unde ar putea fi decit in Europa si cu cine ar putea sa il duca la o asemenea scara?

Adrian Cosereanu


 

Capitalismul: Paradisul proprietarilor de case sau o imagine falsa a proprietatii? Cit din valoarea unei case apartine proprietarului in sistemul capitalist al minciunii si fraudei?

Foarte multe persoane au emigrat in directia occidentului in ideea de a deveni parte a lui si mai mult, parte a clasei de mijloc a acestui sistem capitalist vestic. Nimeni nu si-a pus la inceput intrebarea: "Ce trebuie facut pentru a parcurge acest traseu?” sau “Ce inseamna a fi parte din clasa de mijloc a sistemului si care sint caracteristicile acestui stadiu al asa zisei evolutii sociale?”.

In principal, pentru a dovedi cuiva ca esti pe acest traseu al evolutiei catre clasa de mijloc, orice emigrant isi doreste sa aiba o casa si sa compenseze pierderile pricinuite de plecarea din propria tara. Cu cit tara natala pe care a parasit-o este mai saraca sau mai corupta si realizarile emigrantului acolo au fost modeste in plan material, cu atit mai mare dorinta lui de a fi proprietar al unor bunuri, cu bunele si relele acestui obicei. Deci prima mare dorinta a unui emigrant si chiar a unora dintre cei ce traiesc in vest de generatii, este sa se califice in meseria de “proprietar”, iar prima mare achizitie este casa.

Daca noi am intelege taxa de proprietate care trebuie lunar platita guvernului, in vest, pentru casa pe care o familie sau un cetatean o detine, ca fiind un imprumut oferit de guvern pentru cistigarea de catre proprietar a dreptului de a juca la un joc de noroc oferit de curbele ascendente si descendente imprevizibile ale preturilor caselor, am privi acest act de proprietate diferit, sub o cu totul alta forma.

Cu ceva timp in urma, George W. Bush, Presedintele SUA, un criminal de fapt, care a praduit o intreaga planeta, cistiga pentru a doua oara alegerile la presedentie, spunind americanilor ca doreste in legislatura lui sa construiasca America sub forma unei “tarii a proprietarilor”. Evident a cistigat, oamenii intelegind ca vor devenii prin intermediul statului si pirghiilor la indemina lui,proprietari, dar nimeni nu s-a intrebat: Dar statul ce cistiga, pentru ca noi devenim proprietari?

Deci, noua ni se spune in vest, permanent, sub o forma sau alta, ca traim in societatea proprietarilor de case si ca aceast statut de proprietar de casa, este fundatia bogatiei gospodariei noastre… Dar, hai sa consideram aceste intrebari de mai jos, pentru a avea o imagine mai ampla asupra “evolutiei” noastre ca proprietari:

1. Daca casa pe care am achizitionat-o este sub imprumut bancar, cum se intimpla in majoritatea cazurilor, deci trebuie platit lunar un mortgage, cit din aceasta casa este in proprietatea celui care a cumparat-o, atita timp cit banca are dreptul major de a revendica aceasta proprietate?

2. Daca proprietarul unei case spatioase, asa cum isi doreste orice emigrant, pentru el si copiii lui, dar mai ales pentru a arata celorlati conationali si nu numai, evolutia fulminanta a lui si a familiei, plateste 6.000 de dolari pe an taxa de proprietate, care este o valoare medie luata de mine, ce valoare detine acest proprietar din moment ce la un imprumut pe 30 de ani, care este si el foarte comun, el plateste 180.000 de dolari in taxe de proprietate, lasind la o parte dobinda si multe alte cheltuieli?

 

Europa ingenuncheata in fata sefilor de la Washington, care ii decid sfirsitul. In nici un subiect international, Europa nu poate avea personalitate…

Tendinta expansionista militara a SUA, a creat un numar extrem de mare de desfasurari militare si baze ale americanilor in mai toate tarile globului. In jurul Americii, liderii de la Washington au “plantat” baze militare in toate tarile, iar acum doresc sa o faca si in jurul Rusiei, pentru a-si dovedi puterea de foc, lasind in urma lor o saracie de nedescris si chiar in SUA.

America are mai multe baze militare pe intreg globul, in acest moment, decit orice alta tara sau imperiu care a existat in istorie…

http://www.thenation.com/article/the-united-states-probably-has-more-foreign-military-bases-than-any-other-people-nation-or-empire-in-history/

Pentru ce pastreaza americanii atita tensiune si cheltuiesc sume incredibile in armament si conflicte generate artificial insa cu multe pagube umane si materiale? Pentru a crea conflicte la comanda si a da o imagine de salvatori, care de fapt de foarte multi ani s-a transformat in terminatori ai multor state.

America are in acest moment peste 800 de baze militare in afara SUA, pe linga cele localizate in interiorul spatiului american.

Ca sa va dati seama de tendinta spre “pace” a americanilor, trebuie spus ca ei au 174 de baze militare in Germania, 113 in Japonia si 83 in Coreea de Sud, ca sa dam numai citeva exemple din materialul de mai sus. Aceste cifre sint oficial eliberate de Pentagon, realitatea putind sa fie chiar mai sumbra si de periculozitate ridicata… America are baze militare in 80 de tari, incluzind Aruba si Australia, Bahrein si Bulgaria, Romania si Kenia, Columbia si Qatar, printre altele.

Daca Rusia a incercat si evident ca a reusit, sa isi mentina doua baze militare in Siria, la Mediterana, americanii au creat o problema internationala, aratind in toata presa jewmericana cit de agresiv si expansionist este Presedintele Putin… Daca liderul de la Kremlin a inchis ochii la desfasurarile de baze militare americane pe tot globul si in vestul Europei, acum este o mare problema pentru jewmericani, faptul ca Rusia nu doreste arsenal militar american la granite ei, pentru ca NATO este un circ la indemina Washingtonului.

http://www.amazon.com/dp/1627791698/ref=nosim/?tag=tomdispatch-20

http://investigativereportingworkshop.org/investigations/lily-pads/story/lily-pads/

Este acceptat politic, economic si militar faptul ca Europa urmeaza fara sovaire pasii dictati de Germania, iar Germania urmeaza cu slugarnicie pasii impusi de americani in toate aceste domenii. Si uite asa, Europa devine sluga supusa si umila a americanilor…

 

Americanii renunta la cetatenia americana, alti parasesc America pentru a primii ingrijire medicala in alte tari.. Asta in timp ce America are bani pentru a instala asa zise scuturi de aparare militara in Europa si a crea premisele conflictului nuclear...


Pe un fond de tensiune intrenationala extrema si lipsa gasirii unor solutii practice de dezafectare a crizei militare si economice, americanii duc via NATO, cantitati de armament impresionante in Europa, pentru a muta conflictul din Orientul Mijlociu si Nordul Africii, unde au distrus tot ce se putea, pe batrinul continent, promitind ca de obicei, prosperitate celor ce se angreneaza cu ei in acest potential si devastator razboi.
In acelasi timp, sistemul de sanatate american este "pe butuci" si din ce in ce mai multi americani sufera de lipsa posibilitatii de a-si procura medicamente sau a beneficia de tratamente pentru diverse afectiuni. Sistemul de educatie este si el la pamint, la fel si sistemul asigurarilor sociale, iar numarul copiilor care nu au posibilitatea sa serveasca micul dejun in familiile americane a crescut exponential. Numarul celor care traiesc pe cartele de alimente date de guvern, in mod restrictive, este si el la cea mai ridicata cota istoric, de peste 49 de milioane de americani, iar elevii homeless sint in numar de peste 1,3 milioane in acest moment in "prospera" America... Ce ar mai fi de spus despre nemernicia liderilor americani si dorinta lor de a incepe alte razboaie devastatoare sub comanda lui Rothschild&Co.....?
http://www.businessinsider.com/an-american-uses-britain-nhs-2015-1
http://blogs.voanews.com/all-about-america/2015/05/13/so-long-uncle-sam-record-number-of-us-citizens-dump-passports/
Pentru cetatenii straini care lucreaza temporar in SUA, sistemul de sanatate american este un cosmar si cei mai multi dintre ei se intorc in tarile lor pentru a fi tratati, dupa ce au muncit pe rupte si platit taxe pentru cea mai "democrata" si umana tara a lumii, paradisul pentru care mai viseaza inca un anumit numar de romani.
http://www.theguardian.com/money/2015/jan/12/us-healthcare-system-leaves-brits-baffled-enraged
Cind vine vorba ca batrinii, care au muncit in economia americana zeci de mii de ore fiecare, in conditii de exploatare maxima, ei sint lasati fara medicamente si tratemente medicale, datorita neacoperirii de catre guvern a cheltuielilor pentru acestea.

 

Simbolul crony capitalismului "modern": Elon Musk(Tesla). Proiectele tehnice dezvoltate de el reprezinta frauda economica si politica care macina capitalismul american(deocamdata), din temelii.

Elon Musk este angrenat in proiecte de proportii, fabuloase. Are el nevoie de banii contribuabililor pentru a dezvolta aceste proiecte? Cine decide si de ce, ajutorul guvernului pentru Elon Musk, in timp ce acelasi guvernul american nu ia nici o decizie pentru ca milioane de tineri sa poata lucra la proiecte tehnice utile societatii, dupa terminarea studiilor academice? Poate Tesla - Solar City si SpaceX sa fie dezvoltate prin propriile fonduri si fara ajutorul guvernului?

Tesla si insusi Musk, ne anunta cu mindrie despre automobilul electric, caracteristicile lui formidabile si viitorul lui, care de altfel sint reale si incontestabile. Dar deasemenea, sint cheltuieli, cel putin pentru ultimele modele care echivaleaza linistit, pe automobile, cu cele mai luxoase automobile Lexus, avind si unele caracteristici  mai reduse decit Lexus.

Proprietarul unui automobilTesla, trebuie sa gaseasca statii de incarcare a bateriilor Tesla, cu toate specificatiile tehnice cerute, iar daca nu gaseste o astfel de statie, proprietarul poate astepta mai multe ore in loc de o jumatate de ora, pentru incarcarea bateriilor masinii.

Problema cea mai mare cu Tesla si de unde incepe sa fie definit crony capitalismul si dezastrul unui sistem(capitalist), este faptul ca nimeni nu poate cumpara automobilul la pretul real si nimeni nu doreste sa o faca.

Productia unui astfel de automobil este subventionata masiv, iar vinzarea lor este subventionata la fel, intr-o proportie covirsitoare.

Ambele etape sint platite de.... din ce in ce mai amaritul contribuabil american, care primeste o factura mascata in toate taxele pe care le achita.

Daca privim sectorul productiv al lui Tesla, acesta a primit de la statul crony capitalist american Nevada,  suma de 1,3 miliarde de dolari, pentru a construi fabrica de baterii in acest stat. Tesla nu plateste nici o taxa pe proprietate, asa cum plateste orice contribuabil, pentru urmatorii 20 de ani. Pe de alta parte, Tesla primeste o scutire transferabila de taxe de 195 de milioane de dolari, pe care o poate vinde si incasa bani de la o alta companie de productie a automobilelor traditionale.

http://www.theverge.com/2016/2/8/10937076/tesla-gigafactory-battery-factory-nevada-tax-deal-elon-musk

California ofera aceleasi conditii mai mult decit favorabile lui Tesla si evident lui Musk si in plus o suma de 15 milioane de dolari ca o premiere pentru "crearea de locuri de munca".
http://www.latimes.com/business/autos/la-fi-hy-tesla-state-tax-credits-20150618-story.html

 

Capitalism, profit si saracie. In acest moment, cea mai mare problema a capitalismului este profitul si provenienta lui.. Partea a II a

Aceste fuziuni de proportii intre marile corporatii americane au fost menite sa defineasca si sa construiasca marele imperiu american la nivel global. Aceste corporatii nu sint inclinate, in cea mai mare parte a lor, nu impart banii eonomisiti si parte din profit cu clientii.

Profiturile uriase realizate de aceste corporatii americane in economia SUA, arata ca un semn de boala al economiei. Ele ofera un semnal asupra existentei unor corporatii care  sint adeptele “sifonarii” bogatiei in afara sistemului decit sa creeze un nou suflu in economie. Daca aceste corporatii capteaza mult mai mult profit decit ele pot sau vor cheltui, acest lucru va duce inevitabil la o scadere de proportii a cererii. Aceasta este ce mai mare problema a Americii, in acest moment…

Aceast aspect nu se intimpla pentru ca companiile se afla sub o limita economica normala standard a volumului de investitii.

Daca discutam de bunurile care le detin, de vinzarile pe care le inregistreaza aceste companii si de PIB, nivelul investitiilor pare sa fie unul normal.

Dar, volumul de bani in economie este atit de mare, incit aceste corporatii au cantitati de cash la dispozitie cu mult peste necesarul lor de investit. Acestor corporatii le ramine la indemna cash, peste 800 de miliarde de dolari pe an, numai in America. Acesta este dezechilibru major generat de un sistem bancar si de o trezorerie iresponsabila, care a dus, dupa cum vedem, la lipsa locurilor de munca in concordanta cu muntii de bani aruncati pe piata in directii gresite, lipsa cererii, lipsa dezvoltarii economice regionale si nu in ultima instanta a unui nivel imens al inegalitatii sociale si economice.

Deci, dupa cum vedem, profiturile ridicate, pot si chiar adincesc inegalitatea la nivelul societatii in diferite moduri. In felul acesta masa de bani destinata angajatilor poate fi redusa. Clientii pot plati prea mult pentru anumite produse vitale. Trebuie inteles ca pe o piata de marimea Americii, prturile ar trebui sa scada, datorita dolarului si importurilor mai eficiente facute dar si datorita volumului prezumat de consum, mult mai ridicat decit in alte economii bazate pe industrie, dar realitatea este cu totul alta.

 

Capitalism, profit si saracie. In acest moment, cea mai mare problema a capitalismului este profitul si provenienta lui..(Partea a I a)

Cele mai mari corporatii americane nu au inregistrat niciodata un profit mai mare decit in aceasta perioada. Privim la televizor sau pe ecranele intestate cu stocuri si vedem in cea mai mare parte, sageti verzi indreptate in sus, care ne anunta cresteri de valori ale stocurilor.

Mergem la analizele economice si citim cifre impresionante la profiturile inregistrate de corporatiile multinationale americane. Vedem magazinele pentru snobi, pline, bataie pe BMW-uri si Mercedesuri, telefoane mobile aurite si asa mai departe. Toate se cumpara. Casele in Canada au atins un maxim incredibil la pret, astfel ca nici vinzatorilor nu le vine sa creada ce pret fantastic pot lua pe casele vindute.

Totul pare sa faca parte dintr-un scenariu al refacerii economice si prosperitatii capitaliste.

Oare sa fie asta realitatea?

Pe de alta parte politicienii pretendenti la Presedentia SUA gasesc permanent subiecte legate de saracia in America, lipsa sectorului productiv si somajul rampant si multe lucruri din domeniul economic pe care le-am tratat in articolele precedente, iar in plus, se discuta de fraudele de pe Wall Street, bani acestor smenari de pe Wall Street, prin care finanteaza campanile electorale si raul pe care il fac intregii economii, prin concentrarea circuitului banilor in zona lor speculativa.

Dar, nimeni nu spune nimic legat de cea mai mare problema a capitalismului si anume o totala lipsa a competitiei.

Secretul marilor corporatii americane este faptul ca acasa la ele, in SUA, viata lor este mult mai usoara. Profitul acestor corporatii americane realizat in SUA, este cu 40% mai mare decit cel realizat in afara tarii. Profitul domestic, de pe teritoriul american este pentru aceste corporatii, la cel mai ridicat nivel istoric…raportat la PIB.

Incepem sa ne frecam la ochi si sa credem ca nu mai intelegem nimic si am ajuns bataia de joc a unui grup care poate la fel de bine justifica minciuna, asa cum o pot face si cu realitatea, pe care de fapt o eludeaza permanent.

Oare, poate crede cineva ca votantii ar fi fericiti pentru faptul ca patronii lor prospera in mod fulminant? Dar, daca acesti sefi ai marilor corporatii americane, nu investesc sau nu cheltuiesc, primind ordine de la actionari sa nu o faca, aceste profituri uriase inregistrate de marile corporatii duc la scaderea semnificativa a cererii. Excesul de cash, generat de corporatiile americane, in activitatile economice de pe teritoriul SUA este de peste 800 de miliarde de dolari pe an sau 4% din intreg PIB ul american.

 

Imperialismul economic american in miscare disperata prin intermediul TTIP. Distrugerea Europei de catre americani este o problema de timp, destul de scurt.....

Transatlantic Trade and Investment Partnership sau TTIP, este un acord care, inainte de toate, arata nivelul de coruptie al unui grup de infractori internationali care ghidoneaza politica statelor capitaliste din Europa in relatia comerciala cu SUA si invers.

Presa mai putin la vedere si organizatiile care nu se pot compromite intr-un asemena act economic criminal la adresa a sute de milioane de oameni, ne aduc documente legate de acest acord in care Washingtonul si corporatiile multinationale de proportii la nivel mondial impun dezastrul economic final catre Europa, care a ajuns un continent cobai pentru americani.

Insasi definitia acordului si anume de "partnership" este din start una eronata complet, datorita lipsei de respect degajata de datele acordului.

Greenpeace arata ca "free trade agreements" nu sint deloc acorduri comerciale. Propunerea de parteneriat emisa de corporatiile internationale americane, de proportii, face ca acestea sa fie imune la legile suverane ale fiecarei tari participante si in care ele urmeaza sa isi desfasoare activitatile asa zis comericale.

Emiterea de pretentii de catre europeni, ca marile corporatii americane sa se supuna legi suverane a tarilor unde se desfasoara actul comericial a primit o replica dura din partea Washingtonlui si corporatiilor afiliate lui, acestia spunind ca respectarea acestor legi suverane din tarile care accepta TTIP, imseamna o restringere "daunatoare a activitatilor comerciale".

In viziunea Washingtonului, partenriatul trebuie sa permita corporatiilor americane sa dea in judecata statele respective si sa evite in final orice aplicare a legilor suverane din statele implicate, deci din statele europene participante.

Pe de alta parte, Washingtonul vede necesara subventionarea acestor corporatii de catre contribuabilii din tarile unde isi desfasoara activitatea, in cazul inregistrarii unor pierderi datorita legilor din tarile respective, prin care se protejeaza mediu si siguranta alimentatiei si lucratorilor. Circ de proportii la citirea documentelor care statuteaza activitatea TTIP, din care reiese clar ca americanii trebuie sa cistige chiar si cind pierd iar cineva trebuie sa le suporte pierderile si chiar sa le garanteze profitul. Atitudine tipic imperialista americana.

 

Guvernul american si Arabia Saudita ascund poporului american adevarul despre evenimentele din 9/11 2001. De ce o fac si citi oameni mai trebuie sa moara pe altarul banilor capitalismului mizerabil?

Foarte rar, Obama vine pe aceasi "lungime de unda" cu liderii republicani din Congresul American, dar de aceasta data, legat de evenimentele din 9/11 2001, ei fac o echipa sinistra, ascunzind adevarul pe care poporul ar fi trebuit sa il stie. Adevarul a fost ascuns si in Romania si in Ungaria si in Bulgaria si in Haiti si in Guatemala si in Nigeria si asa mai departe, peste tot unde acest sistem capitalist isi vede de treaba si distruge vieti, prin minicuna, razboaie si atentate contrafacute.

De aceasta data, citiva membri ai Congresului American, neminjiti si presati de popor sa scoata la vedere adevarul, au emis de acum binecunoscutul Bill 911, prin care trebuiesc pedepsiti si cei ce sprijina terorismul, complicii la comiterea acestor acte teroriste, iar Arabia Saudita se simte cu mai multe muste pe caciula, chiar decite stie toata suflarea mondiala.. Sauditii l-au chemat la ordin pe Obama cu citeva zile in urma si chiar l-au santajat legat de suma de peste 760 de miliarde de dolari cit are familia regala saudita in bancile americane...
http://www.rollcall.com/news/politics/bipartisanship-breaks-block-911-bill/

Ceea ce este mai mult decit straniu, este faptul ca neoconservatorii din Congres au agreat cu Obama sa nu treaca acest Bill, deoarece cu siguranta ar fi desconsiprate multe dintre mizeriile facute de ei.

Cu siguranta, daca aceasta lege ar trece prin Congres, relatia de parteneriat dintre sauditi si americani s-ar schimba considerabil si sauditi ar putea intra intr-un joc al marilor puteri care ii poate pune din nou pe camile…Multi dintre Republicanii minjiti, de genul Lindsey Graham, John McCain si altii de la top, lupta cu dintii pentru ca acest “bill” sa fie rejectat. Ce spune poporul american? Nimic pentru ca este atent la “Dancing with the star” si alte show-uri, rizind cu gura pina la urechi si crezind in continuare ca politicienii le vor rezolva problemele..

http://thehill.com/policy/international/276836-graham-blocking-saudi-9-11-bill-over-fears-of-blowback

Aceasta lege a fost inminata Congresului sub forma unui pachet de 28 de pagini, de catre comisia care studiaza evenimentele de la 9/11 2001, de la New York City. Aceste documente incrimineaza grav participarea sauditilor la evenimente si rolul direct al guvernului saudit in macelul oamenilor nevinovati de la New York City.

Acesta este motivul pentru care sauditi sint extrem de agitati si chiar santajeaza SUA cu cele aproximativ 760 de miliarde de dolari din bancile americane si in bunurui de valoare in America. Daca va deveni lege, acest “bill 911” va duce inevitabil la chemarea in judecata a guvernului saudit de catre cetatenii americani care si-au pierdut pe cei dragi in aceste evenimente… Dar ce mai conteaza pierderile umane pentru lumea capitalista, cind oamenii sint doar numere interschimbabile…?

https://28pages.org/

http://nypost.com/2016/04/17/how-us-covered-up-saudi-role-in-911/

http://www.nytimes.com/2016/04/16/world/middleeast/saudi-arabia-warns-ofeconomic-fallout-if-congress-passes-9-11-bill.html

http://passjasta.org/senate-bill-2040/

 


Page 7 of 87

ORA EXACTA

Banner
Banner
Banner
Banner

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?Cine este ONLINE ?

We have 27 guests online

In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!