ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bun venit la "ALTERNATIVA ROMANIEI" !

Criza la virf a sistemului capitalist. Vinzarile caselor de lux in cadere permanenta in marile metropole capitaliste ale lumii vestice. Se fura mai putin sau se directioneaza banii in alte "zone"?

Primul semn prin care sesizam inceputul luptei intre clanurile capitaliste si teama lor de a mai pune in evidenta sumele si bunurile furate in ani de zile, prin care au inteles ca acest sistem este si functioneaza darorita lor si numai pentru ei, este caderea vinzarilor caselor de lux, cu preturi cu sase si sapte cifre... mai ales in marile metropole vestice si cel mai bun exmplu il reprezinta Londra, Anglia, capitala financiara mondiala si a spalarii banilor si jongleriilor financiare de proportii, capitala jafului capitalist, meridianul Greenwich al inselaciunii generate de acest sistem bolnav capitalist.

O alta zona in care sesizam caderi ale vinzarilor acestor palate capitaliste, este Manhattanul, un cuib al jepcarilor internationali care sfideaza in cel mai retrograd mod, o populatie lihnita de foame si satula de corputie, dar dupa cum vedem, chiar acesti sacali, incep sa isi reevalueze mofturile si pretentiile, cumparind din ce in ce mai putine case de lux si cel mai probabil fiind mai putini numeric.

Este interesant, faptul ca acest capitalism, a dezvoltat in ultimii zece ani si chiar mai bine, un sistem competitional, de care lor le place sa discute cu mindrie, dar nu spun cine sint competitorii si nici daca in realitate ei exista.

Competitia pentru bani si bunuri, pentru o viata mai buna, chiar de lux si pentru acces la un mediu afluent, se da intre cei bogati. Acest lucru este specific capitalismului "de virf" american si punctul de pornire si intelegere a capitalismului de catre liderii altor tari, chiar si din Romania. Oamenii saraci, cea mai mare parte a populatiei, nu mai sint de mult in competitie si nici nu o mai pot definii, ei fiind “axati” pe mecanisme de supravietuire.

Deci competitia dintre ei, dintre acesti imbogatiti peste masura, are de suferit in acest moment, pentru ca intre noi, oamenii care muncim si incercam sa cream un mediu existential in casele noastre, nu exista competitia de care vorbesc liderii capitalisti.

Cu citeva zile in urma, chiar Bloomberg punea in pagina aceasta schimbare de atitudine a bogatilor, care acumulau pina acum masiv in Real Estate, in zonele scumpe, fie pentru a specula, fie pentru a fi mai aproape de "epicentrul furatului si jafului capitalist.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-01-26/at-3-68-million-this-california-home-has-everything-but-buyers

In suburbia Los Angeles, Arcadia, strategia autoritatilor si oamenilor de afaceri bisnitari in Real Estate, este sa demoleze zeci de proprietati, multe dintre ele confiscate prin legea administratie locale, de "eminent domain", iar in final oferirea lor abuziva corporatiilor private din domeniul imobiliarelor si construirea a citorva case palat, cu gindul sa le vinda chinezilor, veniti cu bani in SUA pentru a achizitiona proprietati... Acest lucru nu se mai poate intimpla, ceea ce cam incurca prognozele jefuitorilor capitalisti locali.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2014-10-15/chinese-home-buying-binge-transforms-california-suburb-arcadia

 

Peste 70% din locurile de munca generate de economia americana, sint cele cu salariu minim pe economie, cum ar fi ospatari, barmani si muncitori in comertul cu amanuntul….

Il ascult pe Obama, cu cita nerusinare se adreseaza poporului american in diferite ocazii pe care le-a avut in aceasta luna Ianuarie 2016 si chiar in Februarie, legat de “refacerea” economiei americane, o economie in colaps si centrul inegalitatii economice si sociale al intregului glob, o economie total debalansata si fara nici o perspectiva sub un sistem capitalist adus la paroxism de un grup de infractori internationali din finantele americane si mondiale.

Unul dintre cele mai interesante subiecte, pentru poporul american, este legat de crearea de locuri de munca, care ar trebui sa arate, de departe, capacitatea economiei de se reface.

Citesc si urmaresc statisticile publicate pe acest subiect si cele mai multe dintre ele, cu baze de referinta “controlate”, creaza o imagine idilica a unei economii care deabia isi mai trage sufletul.

Aud de locuri de munca create in ultima perioada si voi lua in calcul luna Ianuarie 2016, deci luna trecuta. Personal nu am fost niciodata impresionat de propaganda capitalista a crearii de locuri de munca si cresterii salariului minim pe economie, care dupa mine, sint elemente usor manipulabile si care pot temporiza iesirea in strada a populatiei, dar nu pot rezolva problema economica a societatii.

In ceea ce ma priveste, sint interesat de cum si cit a crescut fondul de salarizare pe economie si structura lui pe departamente ale economiei, atit in sectorul privat cit si in cel de stat, pentru ca acest fond, arata, ceva mai aproape de realitate, cita importanta au anumite sectore economice in structura de ansamblu a economiei.

Pe de alta parte, sint interesat sa vad cite locuri de munca platite peste media pe economie, au fost create in cadrul unui complex economic capitalist.

Nici un lider capitalist nu discuta si nu va discuta de numarul de locuri de munca cu salariu mediu si peste mediu, pe economie, pe care il poate genera in cazul in care va conduce destinele economice ale tarii. Absolut toti, discuta de cresterea salariului minim pe economie, un salariu care poate satisface dorintele unui adolescent de a-si duce prietena la film la sfirsit de saptamina si a bea o bere cu prietenii…

 

Chiar daca minciunile din Media americana abunda, legat de "starea buna" a economiei capitaliste americane, situatia este la polul opus, iar dezastrul economic este iminent....

Numarul de locuri de munca disparute din economia americana pe durata lunii Ianuarie 2016, a atins o cifra record, dupa cum releva Challenger, Gray & Christmas... chiar daca minciunile lui Obama si statisticile complexe si "vindecate" arata altfel decit realitatea.

http://money.cnn.com/2016/02/04/news/economy/january-job-cuts-soar/index.html?iid=hp-stack-dom

Baltic Dry Index, un index bursier care arata stadiul transporturilor de tot felul, purtatoare de marfa, si miscarea lor internationala, a ajuns la un nivel de jos, istoric. Ceea ce arata ca cererea este in cadere libera si evident productia, iar in final, transportul de marfa.

http://www.bloomberg.com/quote/BDIY:IND

Fabricile producatoare americane au inregistrat o cadere vertiginoasa a comenzilor, pentru a 14 luna la rind...

Un alt index economic, Restaurant Performance Index, care arata stadiul economic al acestui departament economic si consumul din restaurante,  ajuns la cel mai scazut nivel din 2008 si pina in prezent...

http://wolfstreet.com/2016/02/03/restaurant-industry-suddenly-tanks-worst-plunge-since-the-beginning-of-the-financial-crisis/

Comenzile de transport pentru marile camioane americane pe care le intilnim pe autostrazile lor, camioane care sint incluse in clasa a 8 a de transport rutier au cazut cu peste 48% fata de aceasi perioada a anului trecut, adica Ianuarie 2015.

http://wolfstreet.com/2016/02/04/the-transportation-recession-spreads/

Traficul feroviar de marfa, dar si de calatori, au inregistrat reculuri semnificative, astfel ca in Colorado, sute de trenuri stau pe sina de rezerva, de perioade lungi fara a avea vreo comanda de transport marfa.

http://www.stevequayle.com/index.php?s=33&d=1669

 

Pentru prima data in istoria SUA, un socialist are cele mai mari sanse sa devina Presedintele Americii. Lupta dura intre evreii socialisti si evreii de pe Wall Street, in America.


Incepind de anul trecut din vara, aloc cel putin 2-3 ore pe zi studiind luarile de cuvint ale candidatilor la presedentia SUA, modul cum vad ei rezolvarea situatiei economice a unei tari darimate de minciuna si frauda de proportii.

Este interesant cum vad ei modul in care economia globala este afectata sau va fi afectata de situatia politica din SUA si deciziile care vor fi luate in plan international, atit militar cit si economic, de catre liderii americani. Ambele tabere, atit republicanii cit si democratii, au aruncat in lupta "artileria grea" a informatiilor detinute de unii despre ceilalti, care din pacate nu le-au scos la iveala atunci cind se mai putea reface ceva.
Dar cel mai interesant aspect al acestor alegeri unice prin structura candidatilor, este faptul ca Democratii au un lider redutabil, pe evreul socialist Bernie Sanders, guvernator de Vermount si profesor unversitar, un tip in virsta de 74 de ani, cu o energie de invidiat si care face un joc straniu si extrem de ofensiv impotriva finantelor americane, a corporatiilor, a marilor banci americane, a miliardarilor si nu in ultima instanta a Wall Street-ului.
Fara discutie ca stiind caracterul acestor evreii, am putea spune ca este o spoiala si acesti evrei creaza o competitie falsa pentru a crea imaginea impartialitatii si faptul ca tot ei sint aceia, este drept doar o parte a lor, care vor si chiar pot sa scoata tara din mocirla economica in care se scufunda, dar prin alt sistem politic.
Incepind de anul trecut din Martie, de cind Bernie Sanders si-a anuntat candidatura din partea democratilor pe o platforma politica socialista, am urmarit fiecare cuvintare a lui in mediul public. In acel moment, la finalul lui Martie 2015, Sanders intrunea sufragiile a doar .... 6% dintre potentialii votanti, iar Hillary Clinton, fiind la peste 72% dintre potentialii votanti, adepti ai democratilor, in rest, procentele fiind impartite intre alte nume fara notorietate.

Bernie, chiar daca este evreu, are o notiune bine definita a socialismului, adaptat la conditiile actuale si as putea spune ca dezvolta o idee de socialism modern cu mare aderenta la tineret, care in final, conteaza cel mai mult.
http://www.politico.com/story/2015/07/14-things-bernie-sanders-has-said-about-socialism-120265
Mai jos aveti, modul cum gindeste Bernie, in citeva minute, noul sistem, care este o gindire total impotriva jafului capitalist si in favoarea crearii unor structuri socialiste moderate si de pespectiva in sistemul politic american....
http://www.ijreview.com/2015/10/445071-democratic-socialism-bernie-sanders-debate-poll-support-political-theory/
Ce s-a intimplat de atunci si pina acum? Bernie Sanders a pus presiune pe audienta, spunind ca singura solutie pentru iesirea din criza in America, este o Revolutie Politica, impotriva exploatatorilor, pe care i-a si numit in mai multe rinduri.
http://www.msnbc.com/msnbc-quick-cuts/watch/sanders-we-need-a-political-revolution-616588867705
Ce segment a atras Bernie, prin acest indemn la Revolutie Politica in capitalista America? In acest moment, el este in toate sondajele inaintea lui Hillary Clinton, iar in Iowa, stat care era la indemina lui Hillary, rezultatul a fost unul privit ca o surpriza de proportii, in care Hillary, pornita ca favorita indiscutabila, a fost 50%-50% cu Bernie, cistigatorul desemnindu-se, doar in acest stat, prin "dat cu banul". A cistigat Hillary, mai norocoasa si probabil cu un ban care a fost aruncat chiar de cei de la Goldman Sachs si alte banci, care o sustin fervent pe bandita sotie a lui Bill Clinton.
Dar, marea lovitura nu a fost si nu este ceea ce a iesit in Iowa, ci segmentul de populatie care se deplaseaza dupa Bernie la fiecare cuvintare, segmentul voluntarilor din campania politica a lui Bernie, lucru extrem de important si cu mari implicatii in urmatoarea perioada.
Marea majoritate a tinerilor americani sint suporterii infocati ai lui Bernie Sanders, practic toti cei sub virsta de 35 de ani, imteresati de politica si situatia tarii lor si a lor personal, sint adeptii lui Bernie Sanders....
http://www.theguardian.com/us-news/2015/aug/20/bernie-sanders-millennials-young-voters
http://www.rollingstone.com/politics/news/move-over-berniebros-a-wave-of-young-women-is-boosting-bernie-sanders-20160112
http://mic.com/articles/132370/bernie-sanders-is-crushing-it-among-young-voters-a-new-poll-shows#.zYJJKSiKi
Acum vin si fac o paranteza, intoducind Romania si tinerii din Romania in ecuatie si intreb: Daca Bernie nu mai vrea ca America sa functioneze ca si pina acum si considera sistemul capitalist putrezit si un rau care nu mai poate continua, cum se poate, cum se poate ca tinerii din Romania sa scandeze... vrem o tara ca afara, cu siguranta avind in vedere “minunata” America???

 

Germania dezvaluie planul prin care doreste sa controleze banii cash, sa interzica tranzactiile in cash de peste 5.000 de euro si bancnotele de 500 de euro, ca prim pas in eliminarea cash-ului de pe piata...

Este un moment foarte important, in care multi romani care mai au bani in banci, trebuie sa o gindeasca foarte bine, findca tavalugul “cashless society” se indeapta spre est si dupa cum vedeti, nu exista nici o opozitie si nici un lider politic sau economic care sa faca "valuri" impotriva acesti mutari “magistrale” a capitalistilor, in vederea controlului total al saraciei in care vor induce popoarele.

A venit vremea Germaniei sa faca pasul si cu doua zile in urma, au inceput sa apara pimele semne prin care Germania lucreaza la elminarea cash-ului din banci in citeva etape.

Cu doua zile in urma, publicatiile unui alt pervers capitalist, Bloomberg, implorau oficialii sa grabeasca aparitia "cashless society", numind banii fizic ca fiind, "dirty, dangerous, unwieldy and much more expensive..."

http://www.bloombergview.com/articles/2016-01-31/bring-on-the-cashless-future

Probabil, nici unul din cititorii site-ului nu au privit banii fizic sub aceasta forma, dar autoritatile au nevoie de propaganda si de distribuirea mental de "seminte" zilnice, pentru a pregatii ceea ce urmeaza...

Atita timp cit, Bloomberg, Buffett, Gates si alti sacali ai speculatiilor, au facut bani fizic si i-au ticluit in paradisurile financiare, totul a fost OK. Acum, cind este din ce in ce mai greu sa tipareasca bani si cind inflatia galopanta se apropie de SUA, ca o trecere de la deflatie generata, banii fizic nu mai sint OK sa existe si odata cu disparitia lor, acesti magari, au inteles ca este cazul unui control mai mare asupra banilor nostri, dar nu spun nimic de paradisurile financiare si cum ar trebui ele sa fie controlate si interzise chiar in inima Americii capitaliste...

http://www.forbes.com/sites/robertwood/2015/11/03/u-s-ranks-as-top-tax-haven-refusing-to-share-tax-data-despite-fatca/#1eb076c15928

http://www.forbes.com/sites/robertwood/2016/01/27/the-worlds-next-top-tax-haven-is-america/#391228be3852

http://thefreethoughtproject.com/rothschilds-prove-elite-bankers-rule-world-establish-billionaire-tax-haven-america/

Un prim pas, in vestul Europei, a fost facut de Norvegia, mai precis de cea mai mare banca norvegiana, DNB, care promoveaza si chiar aplica metode financiare de eliminare a cash-ului in tranzactii.

In dimineata de marti, deci cu doua zile in urma, am primit o alta dovada ca politicenii si smenarii din finante, au pregatit pentru intreaga economie globala pasii necesari de trecere la “cashless society”, in acest fel, Handelsblatt anunintind "The Death of Money", prin care un oficial al Social Democratilor din Germania, apropiat al lui Merkel,a propus oficial ca tranzactiile cash sa fie limitate la 5000 de euro si sa fie eliminate bancnotele de 500 de euro de pe piata.

https://global.handelsblatt.com/edition/354/ressort/finance/article/the-death-of-cash

 

Una dintre cele mai mari banci americane creaza noi politici restrictve pentru tranzactiile cu cash, incalcind dreptul cetatenilor de a alege cum isi pot derula platile. Prigoana impotriva cash-ului in cea mai "dezvoltata" tara capitalista a lumii...

Mai jos aveti un anunt postat in interiorul uneia dintre cele mai mari banci americane, careia contribuabilii americani i-au oferit bailout pentru a se reface, iar incepind din Martie acest an, va avea o politica prin care va restrictiona major circulatia cash-ului si va impune metode de control de neimaginat cu ani in urma, pentru contribuabilul care a ajutat banca sa iasa din colapsul generat chiar de infractorii financiari din interiorul ei. Insist aspura acestui subiect, pentru ca odata cu derularea acestui proces de eliminare a cash-ului de pe piata, consecintele financiare vor fi terminatoare la nivelul cetatenului de rind, iar perspectiva va fi sclavia si romanii pot si trebuie sa inteleaga.... ce ii asteapta sau ce se pot astepta de la acest capitalism. 

America ingenuncheata economic, ne arata inca de la inceputul acestui an, rafturi goale si magazine inchise in numar incredibil de mare… Incepe apocalipsa sistemului capitalist.

Cele mai mari retele de magazine cu amanuntul din SUA si de pe glob, dar care activeaza in mare parte in America, incep sa isi inchida usile unui numar mare de magazine care apartin acestor retele. Cumparatorii sint din ce in ce mai panicati datorita rafturilor din ce in ce mai goale, la magazinele care au mai ramas in functionare, dar cu personal redus drastic.

Se pare ca aceasta apocalisa a vinzarilor cu amanuntul, care a fost o presupunere in 2015, a demarat in forta inca de la inceputul acestui an si perspectivele nu par sa fie deloc placute..

Unul din motive, dar nu determinant, pentru aceasta situatie, ar fi vinzarile pe Internet, care au luat o parte din vinzarile din magazine, care in final, au facut ca aceste magazine sa isi reduca masiv cheltuielile.

In zonele urbane impovarate de saracie, de pe tot curpinsul Americii, un scenariu este din ce in ce mai comun si anume, sute si mii de Mall-uri goale si complet abandonate….

Se estimeaza ca, exista aproximativ 93 de milioane de metri patrati de spatii comerciale complet goale de-a lungul Americii, iar criza incepe sa se adinceasca……ca o apocalipsa a vinzarilor cu amanuntul.

In general, dupa sarbatorile de iarna, exista mai multe spatii goale in magazine, care au fost inchiriate sezonier de catre anumite companii, dar acest an a intercut toate asteptarile, in rau, si pare sa fie din ce in ce mai rau, iar daca discutam de nivelul inventarului, saracia si lipsa de interes care se poate vedea de la distanta..

Wallmart, cea mai mare retea de desfacere cu amanuntul de pe glob si cu o infrastructura de invidiat de orice guvern, a inchis 296 de mari magazine, incluzind 154 in SUA.

http://www.al.com/news/index.ssf/2016/01/walmart_drops_discount_to_50_p.html

K-Mart, o alta retea uriasa de magazine si cu spatii comercialede dimensiuni impresionante, isi propune sa inchida peste 20 de magazine in perioada urmatoare.

http://www.bizjournals.com/milwaukee/news/2016/01/15/wal-mart-kmart-jcpenney-closing-stores.html

 

Frauda de sine nu are lecuire, pare sa fie noua deviza a vestului, unde liderii disperati isi pradeaza conationalii si ii devalizeaza pe contribuabili. In vest, totul s-a redus la frauda...

Discut cu o paleta larga de cetateni iti din medii socio profesionale dintre cele mai diverse, voci in vest. Absolut toti, fara nici o exceptie, se simt pradati de sistem, se simt zilnic victimele mecansimelor sistemului puse in scena de o liota de infractori institutionalizati, platiti chiar de cei pe care acestia ii pradeaza.

Institutiile financiare de genul FMI si bancile new yorkeze, dezmembreaza direct sau indirect veniturile ceatenilor occdentali.

Aceasi occidentali au furat si inselat tarile in curs de dezvoltare sau pe cele din lumea a trei, implicindu-le in diverese planuri de dezvoltare, in vederea electrificarii lor, imbunatatirii sistemelor de aductie a apei potabile, canalizari si multe altele.

A fost o perioada, in care liderii occidentali au indus in societatile lor ideea ca oamenii lor pot fi bogati sau pot traii in liniste muncind putin si cistigind rezonabil datorita jafului pe care aceste guverne vestice il faceau in alte locuri ale lumii, unde semnaturile erau obtinute pe contracte, de la lideri pusi tot de acest vest, prin frauda si propaganda. Lumea isi dorea sa aiba ceea ce vedea in vest, asa cum romanii si acum cer sa "Avem o tara ca afara!", fara sa realizeze cit sint de furati cetatenii occidentali de catre guvernele lor crony capitaliste.

Banii au fost suficienti pentru ca lideri vestici sa isi mentina puterea si sa o exercite. Dar aceste tari pe care le-au jefuit, au devenit din ce in ce mai sarace si nu isi mai pot plati datoriile, iar liderii vestici au inceput ofensiva praduielilor impotriva...propriilor cetateni.

Cind tarile in curs de dzvoltare sau cele din Lumea a Treia nu au mai putut platii datoriile catre tarile occidentale, pentru planurile perverse de dezvoltare impuse de acest tari bogate, vesticii au trimis peste ei FMI-ul, pentru a spune acestor tari amarite si deja jefuite, ca FMI ii va proteja si va proteja creditul guvernamental, ceea ce inseamna ca vor putea imprumuta si mai mult, oferind artificial un rating mare acestor guverne ascultatoare, nu pentru a-si dezvolta tara, ci pentru a putea platii ceea ce anterior nu au putut plati si anume creditorii, care sint tot cei care finanteaza si sint actionari ai  acestui FMI.

 

Japonia se “aliniaza” financiar la dobinda negativa si deschide un intreg esafodaj financiar care urmeaza acestei masuri disperate a capitalistilor si bancilor nationale din occident. Ce va urma?

Mai multi colaboratori si pasionati in ale economiei, m-au intrebat pe site si in particular, ce cred despre Japonia si acceptarea de catre Banca Centrala a Japoniei, in consens cu legiutorii japonezi, a unei dobinzi bancare negative, in vederea relansarii economice a tarii.

Realitatea este ca experienta implementarii unei astfel de masuri, aplicarea dobinzii negative de catre Bancile Centrale, a aratat o modificare nesemnificativa sau chiar o cadere a cresterii economice, care evident, este un indicator economic capitalist, de suprafata, complex si usor de manipulat de catre economistii vestici. Deci, dupa aplicarea acestei masuri disperate, atit cresterea economica, cit si inflatia dorita si trimbitata ca efect pozitiv de catre capitalisti, nu au fost de natura sa ajute economiile capitaliste sfarimate.

Ceea ce a rezultat, insa, au fost necesitatea aplicarii unor masuri “aditionale”, economistii capitalisti luind decizii pentru ca ceea ce se va intimpla sa fie o continuare a unui joc de durata si de multe ori cu un singur perdant – poporul.

Aceste rate negative ale dobinzilor, nu au facut altceva decit sa duca la exodul de capital din banci, fiind evident ca investitorii care si-au retras cash-ul din banci, NU au investit mai departe in siderurgii, fabrici constructoare de masini si alte unitati productive, pentru a oferii locuri de munca.

Acesti investitori au acumulat bunuri in strainatate, pe care sa le poata specula si au intrat in mecanisme financiare inverse, pentru a putea cistiga in urma unui curs nociv in finantele mondiale.

Ce a facut Bank of Japan? A mers si merge impotriva cursului jocului, impuscindu-se singura in picior..

Sa nu uitam ca marea diferenta dintre Japonia si alte tari capitaliste, in general cele dezvoltate, este faptul ca japonezii au o rata a economisirii banilor in banci, extrem de mare, practic cea mai mare si cu mult mai mare decit a doua clasata la nivel mondial.

Aceasta dobinda negativa va afectat foarte mult japonezul de rind, iar eu am spus in nenumarate ocazii, ca cel mai important factor in cadrul sistemului financiar este…INCREDEREA.

 
More Articles...


Page 7 of 81

ORA EXACTA

Banner
Banner
Banner
Banner

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?Cine este ONLINE ?

We have 25 guests online

In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!