ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Rezervele de apa ale planetei sint in pericol. Daca Romania va accepta exploatarea gazelor de sist (fracking), tara va fi transformata in desert.

Rezervele de apa ale planetei sint in pericol. Daca Romania va accepta exploatarea gazelor de sist (fracking), tara va fi transformata in desert.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Se discuta mult despre acest fracking, se organizeaza demonstratii impotriva lui, se creaza scenarii ale otravirii paminturilor, se creaza calcule de eficienta, se discuta de posibilitatea aparitiei unor cutremure davastatoare si asa mai departe. Toate sint adevarate.

Dar pina sa se ajunga la aceste potentiale scenarii, un lucru este clar: nu vor mai exista oameni in acea zona de exploatare, datorita faptului ca nu va mai exista APA POTABILA SUB NICI O FORMA. Acolo unde va fi fracking in Romania, oamenii vor trebui sa paraseasca zona, pentru ca ea se va transforma in desert.

Unde se vor duce acei oameni simpli care acum au o gospodarie saracacioasa din care isi duc viata dupa o zi pe alta, isi pot creste copiii si isi pot alimenta animalele pentru a le produce cele necesare traiului ?

Vom vedea mutatii demografice catastrofale in Romania si in general in sud estul Europei, unde se presupune a avea loc acest genocid ascuns, de proportii. Dar sa vedem in continuare ce se intimpla pe Terra si cum stam cu rezervele de apa, de ce sint importante si ce inseamna pentru economia unei tari, dar si cine are nevoie mai mult de apa.

http://www.theguardian.com/environment/2014/feb/05/fracking-water-america-drought-oil-gas


http://www.gaslandthemovie.com/whats-fracking/faq/water-used

 


Fiecare om de pe Terra, care este in contact cu un minim volum de informatii, are in minte cuvinte ce pun un stress fantastic pe fiinta umana. 

Ne gindim la razboaie, la infometare, la depopulari in masa si eliminarea anumitor rase de animale, la catastrofe naturale si ne gindim in final, ca numai un miracol

mai poate salva planeta din aceasta pleiada de dezastre mai mult sau mai putin imaginare.

Cele mai multe dintre ele sint reale, iar capitalismul salbatic le-a generat si le amplifica pe zi ce trece in cursa turbata a unor asa zisi oameni de afaceri in a se imbogatii din ce in ce mai mult si a domina din ce in ce mai multi oameni in jurul lor.

Dar nu se discuta de un aspect extrem de vital vietii, care este pus in pericol zilnic si anume, APA.

Cererea pentru apa pina in 2030 va creste cu peste 40% dupa cum releva studiile comandate de guvernul american.

1. In acest moment, pe Terra, peste 1,6 miliarde de oameni traiesc in zone care sint supuse unei acute lipse de apa.

http://www.fao.org/news/story/en/item/130033/icode/

2. Cantitatile de apa folosite in ultimii 100 de ani au crescut de peste patru ori si consumul continua sa creasca vertiginos.

http://www.businessinsider.com/facts-about-the-water-crisis-2012-6#global-water-use-has-quadrupled-in-the-past-century-this-trend-is-not-abating-1

 

3. Un studiu recent, a evidentiat faptul ca 35% din cultura de porumb la nivel mondial este pusa sub semnul intrebarii datorita lipsei resurslelor de apa.

http://themostimportantnews.com/archives/one-third-of-global-corn-crop-faces-water-stress-study-shows

 

4. In fiecare 15 secunde, un copil moare din motive legate de lipsa apei sau calitatea ei. Din pacate la aces aspect nu se uita asa zisii filantropisti americani Bill Gates si Waren Buffett.

http://waterfortheworld.net/index.php?id=12

 

5. Pina in 2025, se preconizeaza ca peste 65% din populatia globului sa traiasca sub un stress accentuat generat de lipsa de apa, asta in timp ce capitalistii

promoveaza exploatarea salbatica a resurselor de apa sub orice forma si in orice cantitate, pentru a-si umple buzunarele.

http://www.fao.org/news/story/en/item/130033/icode/

 

6. Importul de alimente de catre chinezi, implica suprafete din ce in ce mai mari peste tot in lume, acolo unde se are in vedere un export de alimente pentru China. Acest lucru necesita resurse suplimentare de apa.

http://www.sovereignman.com/trends/fubar-chinese-food-imports-now-require-more-land-mass-than-the-entire-state-of-california-14581/

 

7. Pentru a realiza dinamica cosumului, trebuie spus ca, in acest moment, China importa apa mai mult decit importa SUA petrol, ceea ce cu siguranta nu stiati. Asta pentru a vedea cit de strategica este apa si cum cei ce coduc Romania isi pot bate joc de intreaga populatie a tarii.

http://www.sovereignman.com/trends/fubar-ii-china-must-import-more-water-than-the-us-imports-oil-14590/

 

8. Aproximativ 80% dintre riurile mari din China, au devenit atit de poluate, incit ele nu pot furniza apa, nici chiar pentru statiile de tratare.

http://www.foodandwaterwatch.org/water/interesting-water-facts/

 

9. Marile Lacuri din nordul SUA, de la granita cu Canada, detin aproximativ 21% din rezerva planetara de apa proaspata, iar guvernul american permite in acest moment ca aceasta apa sa fie vinduta Chinei, in cantitati inimaginabile pentru romani.

http://www.activistpost.com/2013/12/great-lakes-water-to-be-sold-to-china.html

 

10. Din analizele specialistilor, India va termina resursele de apa, in jurul anului 2050, ceea ce va duce la mutatii demografice devastatoare.

http://www.businessinsider.com/facts-about-the-water-crisis-2012-6#india-will-run-out-of-water-by-2050-9

 

11. Peste 75% din apa de suprafata din India este puternic contaminata de gunoaie aruncate de cetateni sau de reziduri animale, ceea ce arata magnitudinea fenomenului.

http://www.bloomberg.com/apps/news?sid=aErNiP_V4RLc&pid=newsarchive

 

12. Venind in zona Orientului Mijlociu, trebuie spus ca riul Jordan, este numai 2% din volumul sau istoric de apa, ceea ce face ca zona Golfului sa aiba mari probleme cu apa.

http://www.caseyresearch.com/articles/coming-water-wars

Arabia Saudita a renuntat in totalitate sa mai cultive griu, datorita lipsei apei si va fi dependenta in proportie de 100% de importul de griu, incepind din 2016.

http://www.reuters.com/article/2011/09/07/us-saudi-water-idUSTRE78642F20110907

 

13. Peste 60 de milioane de persoane se stabilesc in fiecare an in marile orase ale lumii, majoritatea lor traind in conditii de pronuntata saracie, fara posibilitatea unei igene corespunzatoare datorita instalatiilor sanitare, de cele mai multe ori inexistente, dar extrem de necesare.

14. In ultimii ani, pe linga multe alte dezastre  naturale, SUA a avut parte de seceta pronuntata, mai ales in agricultura Californiei, care este principalul  furnizor de fructe si legume al Americi. In acest moment ei au nevoie de investitii uriase pentru a dezvolta un sistem de irigatii in Valea San Joaquin, care dapasesc 6 miliarde de dolari , ceea ce este greu de crezut ca se va intimpla curind, tinind cont de situatia economica a Americii si Californiei. Importul de apa din Canada, este pe "tapet" si au inceput sa se faca comparatii de eficienta intre conducta de gas venita de la canadieni sau o eventuala conducta de apa.

Ei au avantajul ca la nord au Canada, tara cu cel mai mare numar de lacuri din lume, practic 60% din lacurile la nivel mondial, dar investitiile vor fi enorme si pretul alimentelor va creste in urma acestei lipse acute de apa.

In acest moment, in SUA se inregistreaza cele mai mari preturi la alimente, raportate la venituri, din toate timpurile, cum ar fi carnea de vita, carnea de porc, carnea de pui, peste si oua.

http://droughtmonitor.unl.edu/


http://themostimportantnews.com/archives/price-index-for-meats-poultry-fish-eggs-rockets-to-all-time-high

 

15. In unele zone din Delta californiana, apa a scazut cu peste 30 de centimetrii pe an.

http://www.weather.com/tv/tvshows/americas-morning-headquarters/california-drought-cracked-20140521

16. Riul Colorado, din SUA, care cu mai mult timp in urma se scurgea in Ocean si oferea o cantitatea impresionanta de apa pentru agricultura zonei, a secat in asa fel, incit a disparut pe anumite suprafete si nu mai curge in ocean.

http://newswatch.nationalgeographic.com/2010/07/29/colorado_river_aspen_environment_forum/

 

17. Dupa cum ne informeaza National Geografic, un volum echivalent cu 65% din apa Lacului Erie, a fost permanent pierduta din pinza freatica de la Ogallala, incepind din 1940, iar in acest moment aceasta pinza freatica pierde 2,5 tone de apa pe minut...

http://newswatch.nationalgeographic.com/2012/02/07/texas-water-district-acts-to-slow-depletion-of-the-ogallala-aquifer/

http://newwest.net/topic/article/new_west_new_dust_bowl/C35/L35/

 

18. Peste 40% din toate riurile din SUA si 46% din lacurile americane, au devenit atit de poluate, incit ele nu mai pot sub nici o forma fi folosite pentru activitati economice sau consum uman...

http://www.foodandwaterwatch.org/water/interesting-water-facts/

 

19. Datorita costului extrem de ridicat al proceselor de desalinizarea a apei si folosirii ineficiente a energiei, problemele legate de apa se adincesc chiar in zonele apropiate de oceane. In aceste cazuri, vedem cit de multe avantaje au adus "inventiile si inovatiile " americane si in ce “domenii”, mai ales in cel militar, unde sacalii industriei militare au agonisit averi si au creat haos pe planeta, raminind ca apa sa fie mai putin interesanta in cadrul investitiilor lor...

http://www.slate.com/articles/technology/future_tense/2014/06/desalination_vs_purification_why_californians_will_soon_drink_their_own.html

 

20. In Oceanul Pacific se inregistreaza o cantitate de deseuri de plastic de peste 100 de milioane de tone, iar acest lucru va duce la perturbatii enorme in preturile practicate de lanturile de magazine alimentare, acest ocean alimentind din ce in ce mai putini oameni, care vor trebui sa isi schimbe obiceiurile si dieta alimentara...

http://themostimportantnews.com/archives/the-great-pacific-garbage-patch-we-are-literally-filling-up-the-pacific-ocean-with-plastic

 

21. Pretul apei potabile va creste enorm si multi investitori isi indreapta atentia catre resursele de apa, dar dupa cum vedeti, acest capitalism, dupa ce se discuta de noi tehnologii, de noi exploatari, de investitii in distributia apei in teritoriu, dupa 

toate acestea, vedem o crestere incredibila  a pretului la apa. In America a devenit o problema pe care in general Media nu o accentueaza, dar bugetele de familie incep sa fie din ce in ce mai subtiri.

http://www.cnbc.com/id/101767039

http://www.circleofblue.org/waternews/2014/world/price-water-2014-6-percent-30-major-u-s-cities-33-percent-rise-since-2010/Cam asa arata problemele vitale unor economii si pe care liderii multor tari ar trebui sa le aiba in vedere. Din pacate, in Romania, tradatorii de la conducerea tarii si ageamii pusi pe inavutire, din clasa politica  de glumeti din Romania, au alte probleme, cu gastile tiganesti care dau spaga fratelui marinarului Basescu, cu gastile tiganesti care vehiculeaza in spagi date institutiilor publice, sume de necrezut pentru un angajat sau chiar si  un mic afacerist roman.

Neseriozitatea celor ce conduc in Romania si infantilismul unora care se lasa fascinati de tiganii lui Basescu si circul implicarii familiei de infractori Basescu in tot felul de afaceri cu tigani, face ca Romania sa mearga intr-o directie extrem de periculoasa, in care va fi nevoita sa renunte la resurse  si la suveranitate, pentru a mai primii un codru de piine, de la “aliatii vestici”...

Deocamdata marinarul "roman" tradator, are in vedere discutii pentru salvarea fratelui sau infractor ca si el, de la puscarie si in plus, martor la procesul cu Bercea Mondialul, va fi sotia tiganului, pe nume Izaura( nicidecum Isaura). Cam aici a ajuns Romania, ca un presedinte circar si cu fata de betiv sa tina o tara intreaga in fata televizorului pentru a vedea declaratiile lui Izaura tiganca si sa se discute de milioanele de euro date spaga de Bercea Mondialu pentru a iesii din puscarie, ca si cum acesti tigani jegosi si infractori nu ar fi fost destul popularizati si nu ar fi complexat poporul roman suficient.

Dupa cum vedeti, problemele actuale sint mult mai importante, insa ignorate de o clasa politica de infractori care se apara unii pe altii in Romania, pe banii amaritilor  contribuabili, pentru ca asa "functioneaza" sistemul capitalist.
Va fi greu, iar oamenii simpli care inca mai cred in acest capitalism, ar trebui sa citeasca si sa compare, sa analizeze si sa se gindasca la faptul ca aceasta criza de autoritate, indusa de actuala clasa politica romaneasca
, este nu numai nociva, dar pune in pericol existential intreaga tara.

Ramine in continuare sa decidem daca acest capitalism este un sistem care ni se potriveste.... si mai ales de ce...Adrian Cosereanu

 

Last Updated on Tuesday, 24 June 2014 19:24  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.