ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Rusinea rusinilor – tinerii americani isi vind sperma, pentru a plati datoriile si taxele de scolarizare. Pina unde poate merge acest proces de degradare al societatii capitaliste.

Rusinea rusinilor – tinerii americani isi vind sperma, pentru a plati datoriile si taxele de scolarizare. Pina unde poate merge acest proces de degradare al societatii capitaliste.

E-mail Print PDF

Este evident ca, in societatea capitalista nu exista limite ale lipsei de bun simt,  atunci cind este vorba de bani, nu exista moralitate, nu exista decenta, nu exista respect, nu exista decit bani si chletuieli din care unii devin din ce in ce mai bogati iar altii extrem de saraci.

Unul dintre sectoarele cele mai eficiente ale economiei americane, dupa opinia analistilor financiari americani, este cel al bancilor de sperma, un sector in care America are un surplus enorm la export. De la citeva flacoane de sperma exportate de SUA in urma cu 10 ani,  s-a ajuns la o afacere de multe milioane de dolari anual.

Cea mai mare banca de sperma din SUA si din lume, Croybank din California, a realizat un record de vinzari anul trecut, inregistrind contabil peste 25 de milioane de dolari, iar pe ansamblu, bancile de sperma din SUA, depasesc 100 de milioane de dolari incasari anuale. Nu cu mult timp in urma, ABC News ne informa despre faptul ca primele patru banci de sperma din SUA detin peste 65% din piata de sperma mondiala la vinzare. SUA exporta sperma in psete 60 de tari in acest moment, incluzind Venezuela, Kenia si Tailanda.

Croybank, din Caliofornia este axata pe piata interna americana si numai 5% din sperma o livreaza la export. Multe tari apeleaza la import de sperma din SUA din diferite motive. Primul fiind increderea in testele efectuate donatorilor si care sint prezentate intr-o lumina foarte favorabila, chiar daca se bazeaza pe minciuni sfruntate si sint o serie de copii nascuti sub aceste procedee care au deficiente majore la nastere.

 

Donorul trebuie sa intocmeasca un dosar voluminous in care sa includa datele personale si multe amanunte legate de viata personala.

In 2004, Marea Britanie a interzis ca donatorii de sperma sa mai fie anonimi, ceea ce dus la o scadere a numarului lor si o crestere a cererii. Acelasi lucru s-a intimplat si in Canada si Australia, ducind cererea la cote inalte si limitind numarul donatorilor, ambele tari importind peste 90% din necesarul de sperma pentru piata lor medicala.

Dar gasim si pe internet doctori sau afaceristi care detin site-uri foarte cunoscute cum ar fi doctorul evreu Zeev Shoham care prin IVF-Worldwide.com , deruleaza afaceri de multe milioane de dolari in domeniu si care efectueaza peste 3.500 de fertilizari in vitro anual pe intreg mapamondul.

Vin acum intrebarile si posibilele raspunsuri.

Poate un copil nascut din insamintarea mamei cu sperma unui donor sa caute documentele de paternitate ce pot crea legatura legala intre el si tatal biologic si sa faca demersurile legale pentru a obtine parte din averea tatalui? Ce pot face familiile care nu sint fericite cu progenitura rezultata din insamnitarea cu sperma din America in cazul unor deficiente genetice?

Dar cea mai dura intrebare vine din deregularizarea acestor banci in SUA si care sint atit de libere in actiunile lor, incit o serie de banci de sperma vind sperma pe areale destul de mici, intilnindu-se acelasi donator in zona unui stat american si chiar oras.

Ce se va intimpla daca acesti copii rezultati, vor avea o familie cu cineva care ii este frate sau sora prin tata? Este o problema din ce in ce mai ridicata in SUA, dar se pare ca banul primeaza si nu este chiar atit de importanta acum.

Dar ce se poate spune despre preturile practicate de clinicile americane de insamintare si clientii lor?

La interviul cu cea care doreste sperma, respectiva plateste functie de un set de caracteristici ale donatorului si anume: daca are un Phd. intr-un domeniu sau chiar un MBA, atunci borcanelul de sperma costa in jur de 500 de dolari pe ejaculare, daca presupusul tata nu are decit studii liceale , atunci sperma de la o ejaculare costa in jur de 60 de dolari.

O alta caracteriostica este legata de inaltime, care trebuie sa fie de peste 1,75 m. In felul acestea, un donor de sperma in SUA, poate face peste 60.000 $ in doi ani, care reprezinta maximum de timp in care o clinica de primire sperma doreste in general sa utilieze un donator.

Internetul a facut ca, tranzactiile de sperma sa fie mult mai simplu de efectuat. O femeie care se logheaza pe site-ul Fairfax, poate transfera pe acest site o fotografie de-a sotului sau a lui Brad Pitt sau George Clooney si poate solicita sperma unui donator care seamana cu unul dintre acestia, ceea ce este realizat printr-un soft de recunoastere faciala dezvoltat de specialisti si suprapus cu datele si fotografiile din banca de sperma.

Clientele pot avea acces la foaia matricola a donatorului din liceu sau facultate, istoria medicala a lui si chiar fotografii ale copiilor acestuia in cazul in care are asa ceva. Clienetele mai pot viziona si interviuri cu donatorii. Foarte multe cliente spun ca in acest fel au detinut mai multe inforatii despre cei care le-au donat sperma, decit despre sotii lor, chiar daca sint maritate de multi ani.

Sint in ridul donatorilor un numar mare de studenti si tineri ce au terminat universitatea, care fac acest lucru pentru a-si plati cheltuielile curente si mai ales taxele impovaratoare la facultati dar si cheltuielile legate de viata de zi cu zi , ce devin din ce in ce ai greu de suportat.

Un cetatean britanic, a donat pe parcursul a 30 de ani sperma unor banci din Anglia, el fiind tatal a peste 1000 de copii. Acest fel de atitudine a facut ca britanicii sa limiteze numarul de copii pe donator, ceea ce nu se intimpla in SUA deocamdata.

In MareaBritanie, numarul de copii pe care ii poate avea un donator de sperma este limitat acum la zece.

FDA, in SUA, nu impune nici o limita iar marea majoritate a donatorilor de sperma din SUA au cu mult peste 30 de copii proveniti din donatiile de sperma facute de fiecare dintre ei. Bancile de sperma nu au cum sa aiba o evidenta a numarului de donatii de sperma efectuate de un donator care foloseste mai multe instutiii de acest gen, pentru a face bani, in general donatorii fiind clientii mai multor banci.

In acest moment, sint pe rol o serie intreaga de procese prin care femeile care au fost inseminate cu sperma de la donatori asa zisi cunoscuti, sint in situatia in care au nascut copii cu diverse boli genetice pentru care bancile nu au cerut in mod expres o istoria a donatorului ceea ce ar fi si extrem de greu de realizat.

Mai exista si riscul etnicitatii, multi copii nascuti in Asia cu sperma de la un donator caucazian din SUA, au dezvoltat diverse anomalii dupa nastere.

Trebuie amintit ca statisticile arata o degenerare legata de teatrele de razboi unde sint implicati in general soldati americani si unde au avut realtii sexuale cu mai multe femei care au dat nastere unor copii in aceste zone, ei devenind in timp soti si sotii, nestiind nimeni cui apartin parental. Sint procese in care copiii revendica avantaje materiale de la presupusii tati.De cele mai multe ori, copiii cistiga dar nu pot deveni cetateni americani automat, decit daca donatorii de sperma care iau procreat doresc acest lucru, insa cu siguranta tribunalele americane ii trateaza pe donatori ca tati si le impune unele cheltuieli care trebuie sa le faca cu copiii prioveniti din donarile de sperma ale lor peste hotare, in general prin intermediul bancilor de sperma.

Ce se mai poate spun despre degradarea la care a ajuns acest sistem capitalist si pina unde pot merge cetatenii vestici cu disperarea atunci cind existenta lor biologica este pusa sub semnul intrebarii de o societate a unui grup de oameni fara scrupule, care pun afacerea inainate oricaror principii morale? Pina unde a dus sistemul capitalist specia umana si ce ne asteptam in continuare,este greu de spus.

Adrian Cosereanu

Last Updated on Sunday, 22 April 2012 08:48  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.